0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Бяла, черна кожа, търсете крем с активна съставка цинков оксид. Другите са токсични. Съдържат химически слънцезащитни съединения, които "усвояват" слънчевата радиация, като не позволяват да изгорим, но пък при взаимодействието си със слънцето, тези химикали "изпускат" вещества, които причиняват рак и преждевременно стареене на кожата. Т.е. хем не изгаряме, пък хващаме рак и остаряваме. Единственият плюс е че поне не ни боли, както при слънчево изгаряне, което също причинява рак и стареене.

Някой по-горе беше писал и за високите фактори. Бензофенон 3 е именно такъв филтър, който причинява рак и стареене. По-добре фактор 30 без бензофенон, отколкото фактор 50 с бензофенон. Факторът в крайна сметка означава колко дълго сме предпазени и колко често да "пренамазваме". По- добре по-често мазане с нисък фактор НЕсъдържащ токсични филтри, отколкото висок факор с отрови и по-рядко намазване.

Аз от скоро проучвам слънцезащитните продукти и установих, че "чистата" козметика си е цяла наука. Като премахнем алуминият и всички токсични вещества от ежедневната ни козметика, то единствено ни остана естествено масло (като примерно от жожоба, бадем, кокос) за дневен, нощен, лицев, ръчен, телесен крем/лосион.

Ако можете да си купите цинков оксид (не знам в БГ дали го продават, но в амазон го има и не е скъп), сложете 1-2 лъжички от него в буркан/шише с кокосово/бадемово/зехтиново или друго масло/олио и имате домашен слънцезащитен крем, евтин и без токсини :)

Поздрави.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!