0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Здравейте момичета. :D :D :D
Какво плажно олио(мляко) използвате и от кое сте доволни??
Някои казват че с олиото става по-хубав загар.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Ползвам козметиката само на Нивея- и за нас и за малката. Днес купих мляко с 15 фактор  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Далиал на Байер от малка ползвам :)
ползваме олио Cabana sun 20 фактор от 3 год. и съм много доволна.
/img][/url]
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Благодаря ви за отговорите. :DПроблема е че много трудно почернявам,и искам да си взема нещо с което по-бързо се почернява  :oops: :Dедна позната ми каза ,че имало някакво олио с екстракт от моркови и се почернявало по-бързо.Знаете ли нещо по въпроса??
Аз също съм за Делиал, само че нещо не мога да го намеря никъде по магазините. Иначе и аз съм използвала олио, с него се почернява по-бързо, защото е с по - нисък защитен фактор мисля че беше 2, а и олиото привлича слънцето и затова почерняваш по - бързо, но ако нямаш основа не ти го препоръявам след 3 - 4 плажа едва тогава започни да го ползваш! :D

*
AVON над 20 фактор.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Снонас, фактор 16 :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
една позната ми каза ,че имало някакво олио с екстракт от моркови и се почернявало по-бързо.Знаете ли нещо по въпроса??
Ади, мисля че е имала предвид Carroten. Вече втора година го ползвам и съм доволна.

*
Виши 15 или 20 фактор или Нивея - тоалетни млека
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
аз ползвам на AVON и съм доволна но високите фактори. :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*
А някой ползвал ли е PIZZ BUIN?
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Здравейте! Аз сега ползвам Cabana фактор 8, а следващата седмица минавам на олиоCarotten фактор 4. По принцип щом искаш да почервнееш вземи си за начало фактор 8-10 (все пак зависи с каква кожа си, ако си много бяла по добре започни с по-силен фактор). А като почернееш малко вземи олио ф-р 4-6. Поне при мен тази система действа. По принцип фактора удължава времето на изгаряне на кожата. Ако започва да ти пари без да си намазана на 10 мин., то с ф-р 8 ще се удължи времето на 80 мин. Затова можеш да ползваш по-малък фактор, но да се мажеш по-често. Поне аз така правя, а съм бяла и досега не съм изгаряла. И никакво слънце между 12 и 15. Дано и ти направиш страхотен тен!
*
Ползвам само Нивея, в началото около 12-ти фактор, после минавам на 8-ми.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
аз ползвам на инсенс олио,а първите дни съм с 20ф. на Eucerin. Биодерма и Авен имат много хубави слънцезащитни.
<br />
*
От 3 години ползвам на AVON и съм доволна от тях. Преди все купувах с по-нисък фактор, но тази за първи път ползвам с фактор 25 за чувствителна кожа. Много е хубав.
Цитат
А някой ползвал ли е PIZZ BUIN?
Чела съм хубави неща но не мога да го намеря да го пробвам.Ако си го виждала някъде,можеш ли да ми кажеш къде и колко струва?
/img][/url]
*
Цитат
А някой ползвал ли е PIZZ BUIN?
Чела съм хубави неща но не мога да го намеря да го пробвам.Ако си го виждала някъде,можеш ли да ми кажеш къде и колко струва?
Mamichon и аз чувам хубави неща за него и за това попитах..Иначе го видях в Ремедиум на Шишман и на Графа, но още се чудя кое да си взема.Цената му е 20 лв.
Пристрастена към д-р Хаус!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Ние имаме в аптека(в студентки град) -цената зависи от фактора-от 18-до 28 лв. има.
<br />
Изполвам Еусерин 50+ фактор за лицето, и Нивея 12 или 15 фактор за тялото.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Днес разгледах различни марки плажни мазила.......олио почти винаги е фактор 2,на Cabana има дори без фактор,за по-бързо почерняване.но се чудя ако е без фактор,дали вобще ще предпазва.
По принцип по рождение съм много бяла,но в момента имам вече някакъв тен  благодарение на солариум. :DЧудя се дали има някакво олио 6 фактор??защото 2 ми се вижда много малко?????!!! 8O 8O
*
Каротена, който ползвам е с фактор 4.

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Скъпа Ади, това което се сещам е следното:
 - фактора си зависи от марката мляко
 - не взимай по-малко от 8 фактор
 - първите три дни поне, се мажи с мляко, после с олиото, то не предпазва както маслото, но от него се чернее по-бързо  :lol: /личен опит/
 - внимавай със слънцето, защото много место се получава алергия, сърбеж, слънцето е много лошо /личен опит  :(
:x/


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
с олиото наистина се почернява много бързо,но понякога имам чувството,че започвам да се пържа :lol: :lol:
Цитат
но в момента имам вече някакъв тен  благодарение на солариум
adi това може само да те заблуди.Кожата ти не е била под въздействие на слънчеви лъчи в солариума и е също толкова уязвима.За първите няколко плажа си вземи по-висок фактор(поне 8) за да не си развалиш почивката с изгаряния.Слънцето е много силно. 
/img][/url]
Ей момичета, взимайте си високи фактори /марката не е толкова съществена/, защото слънцето е ужас!
Тия днин четох някъде, че 10 дни активен плаж се равнява на 3 годишно състаряване на кожата ...
*
Adi, препоръчвам ти какаово масло (butyrum cacao). продава се по аптеките, но не навсякъде. с консистенцията на сапун е, ако се съхранява в хладилник, но като го задържиш м/у ръцете си за кратко се втечнява. полезно е за кожата, предпазва от "вредното слънце" и помага за по- бърз загар. най - важното е, че е натурално и няма Е-та. никакви консерванти, които да "помогнат" на кожата да остарее по- бързо.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Благодаря ви за съветите!Страхотни сте. :bighug: :balk_21:Още не съм си взела плажно мляко ,но пак си взех  жълт бански :oops: :D :D :D 


*

    kris_7777

  • *
  • 1
  • мммммм дааааааааа
аз съм много доволна от Eucerin Sun Spray 30/Junior/,,,и от плажното олио на Nivea :bighug:
*
Ай, аз май съм единствената, която използва фактор 40, детския спрей на нивея / син/ Бяла, съм, нямам загар, не изглеждам страстно, но кожата ми е здрава.
За щастие жевея в страна, където вси4ки са бели /англия/ и тен-ът не ена мода, ина4е докато си бях в бг вси4ки ме гледаха мног странно, и ме караха да ходя на солариум, но
Аз взех 4е си купих лореал за фалшив тен, и по4ернях изкуствено  :D
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

    skrita

  • ***
  • 226
  • Обичам послушни бебета
аз имам на AVON детското с 30 фактор - за лицето
първите дни се мажа с Нивеа 20 фактор, след това с AVON 10 фактор и съм много доволна
*
Айде и аз да се запиша:
Кожата ми е бяла и е от този тип, който не хваща бързо тен. Винаги съм ревала на морето от изгарянията, въпреки маслата които съм ползвала (вече не знам какви фактори са били). От 2-3 години ползвам фактор 20 на ЕLEA - мажа се и почернявам след 3-4 дни плаж, без да почервенявам, директно с тен. И се радвам че попаднах на тази марка. около 8-10 лева е тубата, но ще те изкара 2 сезона на морето. Единственото лошо е че докато се мажеш имаш лек отенък-следа от него, защото е по-гъст, но като се изкъпеш - "ОООооо изненада, почерняла съм" :) :lol:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
Твьрдо за сьм за ELEA , имам бяла,доста чуствителна кожа.Ползвам от години сльнцезащи.крем за лице 20 фактор и нямам проблем с изгарянето.Не го заменям за нищо друго.  :balk_69:
Ползвам най-високите фактори на Орифлейм,но миналата година ползвах Eucerin 20. И той не ме опази с моята супер бяла и суперчуствителна кожа-изрива се на 2 ден,каквото и да правя.Тази година взех новите най-високи фактори на Аvon,но не смятам без бяла блуза с дълъг ръкав да се появявам на плажа.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

Аз също ползвам Елеа от 2 години и съм много доволна. Бяла съм и лесно изгарям по принцип, но с това мляко до сега не съм имала проблем.
*
Аз тези година се убедих в ползата от плажните масла. По принцип съм бяла и много бързо почервенявам. Сега бях в планината мазах се с плажно масло на Ейвън - 25 фактор и няма и следа от изгаряне.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Аз много мразя слънцето и понеже лесно изгарям, обелвам се и пак съм си бяла... затова от няколко години реших да не си съсипеам отпуската пържейки се на слънце. Ползвам най-високите фактори, които намирам и предпочитам детските на Нивеа (над 25). Така след 2 седмици на море дори не личи че съм била на слънце. За изгаряне и дума не може да става.
Мъжът ми си взе масло на Нивеа с фактор 4 и е доста черен и втората седмица се плескаше с него. Но той не изгаря, а почернява. Сега само дупето му е бяло  :P
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: Какво плажно мляко използвате и от кое сте доволни?
« Отговор #37 -: Август 04, 2007, 15:35:50 pm »
Аз също ползвам високи фактори, много съм бяла и предпочитам пред хубав и кафяв тен да си запазя кожата здрава още дълги години. Слънцето в момента е толкова вредно, че не съм сигурна, че и 25 фактор предпазва какво трябва.
Аз лично ползвам Нивеа или Eucerin. Но тази година може да пробвам и друга медицинска козметика освен Eucerin-а. Малкия го мажа с Мустела 50 фактор.
 
*
Re: Какво плажно мляко използвате и от кое сте доволни?
« Отговор #38 -: Август 05, 2007, 23:02:28 pm »
Харти виж Биодерма  или Авен - страхотни са.,но малко скъпички
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Какво плажно мляко използвате и от кое сте доволни?
« Отговор #39 -: Август 07, 2007, 14:28:28 pm »
Ния, със сигурност ще ги погледна, защото и мъжът ми развива една тежка слънчева алергия и за него купувам само медицинска козметика. Общо взето вече цялото семейство трябва да подхождаме много внимателно към директното излагане на слънце.
*
Здравейтее, имам нужда от помощ  :). Отдавна никой не е писал в тази тема и за няколко години нещата предполагам много са се променили.
С ужасно, ама наистина ужасно  :)бяла кожа съм. Имам много бемки по тялото и след проблем с една такава, лекарката каза, че независимо дали ходя или не на плаж трябва да ползвам слънцезащитен крем. Споделете моля от кое сте доволни - марка, фактор, крем, масло или олио. Да се призная от дете не ходя на море/не почернявам, а изгарям, обелвам се и пак си оставам бяла/ и от тогава не съм се мазала с нищо.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
С ужасно, ама наистина ужасно  :)бяла кожа съм. Имам много бемки по тялото и след проблем с една такава, лекарката каза, че независимо дали ходя или не на плаж трябва да ползвам слънцезащитен крем. Споделете моля от кое сте доволни - марка, фактор, крем, масло или олио. Да се призная от дете не ходя на море/не почернявам, а изгарям, обелвам се и пак си оставам бяла/ и от тогава не съм се мазала с нищо.

права е лекарката. използвай слънцезащитен крем от позната марка, най-добре закупен от аптека, с фактор минимум 30, дори 50. включително и на лицето слагай.
повечето реномирани марки са еднакво качествени, но някои са значително по-скъпи. казвали са ми, че Ambre Solaire на Garnier дава много добро съотношение качество/цена.

слънцето е враг № 1 на кожата и не става дума просто за състаряване и сбръчкване, а за рак!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
http://www.eucerin.bg/sun_sensitive_skin/sun-spray-50.asp Това ползвам аз и съм доволна. С него мажа и детето. Лесно се намазва, съотношението цена качество е добро. Аз съм същия случай като теб, че и със слънчева алергия и затова даже и за разходка през почивните дни го ползвам.
http://www.eucerin.bg/sun_sensitive_skin/kids-spray-50.asp Сега видях, че имат специален детски.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Аз миналата година ползвах на Eucerine детското с фактор 50 /това, което е показала sia/ и съм предоволна. Като за детето, така и за мен. Кожите ни бяха супер добре, особено се притеснявах за лицето.
Сега защо избързах и взех на Виши, да ме пита човек. Но не е късно да взема пак Ecerin-a. Спрейовете са много добри при нанасянето. доста "по-лека" текстура от крема.  

Още не съм пробвала Виши-то, де, ама малко нанесох на ръката и като сравнявам, не ме кефи, но ще пробвам върху мен тези дни.
« Последна редакция: Юни 08, 2011, 01:08:39 am от Nina »
*
Цитат
слънцето е враг № 1 на кожата и не става дума просто за състаряване и сбръчкване, а за рак!
точно това ме притеснява много.
Nina и аз мислех да се насоча към спрей. По назад прочетох доста добри отзиви и за ELEA, ще разгледам по-подробно него и Eucerine за да реша. Благодаря за споделеното :) желая Ви много слънчево и весело лято  :D
*
От години ползвам само Piz Buin -  произвежда единствено и само слънцезащитни продукти.Това за мен е най - добрата соларна козметика.
Тъй като нямат детска серия, за малката взимам - Юсерин или Себамед/на спрей/
Юсерина е по-добър.
http://www.pizbuin.com/us/our-products/in-the-sun/in-sun
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Само да вметна, че високите УВ фактори не са за предпочитане, защото съдържат вредни УВ филтри. Дори някои са по-вредни от вредата, която би нанесло слънцето.
Добре е да се ползва УВ фактор до 15-20

Опасен филтър е например Бензофенон3 /често се среща в детските слънцезащитни продукти, но е един от най-опасните / вероятно има и други но само този като най-опасен съм запомнила :)/

За феновете на натуралната козметика - с най-висока УВ защите е сусамовото масло /30%/ след него е кокосовото /20%/ след тях са Орехово, от Пшеничен зародиш , Акокадо и т.н./
Цинка /пер ос/ засилва Им.С на кожата към Слунчевата радиация.
Преди излагане на слънце е добре да се приемат Каротеноиди, Антиоксиданти, Витамини



Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
denis,

ще поспоря с теб.

в случаите, когато особеностите на кожата (много бяла кожа, склонност към бемки и лунички, история на изгаряния, малки деца и бебета, имуносупресирани пациенти) налагат използването на висок защитен фактор, потенциалната вредност на някоя потенциално използвана съставка не може да се мери с риска от развитие на раково заболяване.
УВ фактор 15-20 не е достатъчен за такива хора.

има продукти с висок защитен фактор, които са с минерални филтри и могат да се използват от посочените групи.
най-добре е такива хора да се консултират с компетентен дерматолог (ако намерят такъв...)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Дерматоложката при която ходих ми даде мостра на "Avene", 50+ .Разрових се в нета,пише това: Крем 50+ тенте с висока степен на защита е създаден на защити чувствителната кожа в периоди на интензивно слънчево греене. Уникална комбинация на MPI-SORB и патентован минерален екран с  TINOSORB комбиниран с  M+S, осигурява защита срещу UVA и  UVB лъчите. Съдържанието на прекурсор на витамин Е - антиоксиданта претокоферил, позволява да се подсили кожната бариера. Богат на Термална вода Авен, известна със своите успокояващи и противовъзпалителни свойства, крем 50+ тенте е подходящ дори и за най-чувствителните кожи. Благодарение на адаптираното си оцветяване той осигурява естествен и равномерен тен на лицето. Крем 50+ тенте притежава лека и немазна текстура, която се разнася лесно и бързо прониква в кожата, което осигурява комфорт. Цена 32,60
*
Семейството ми е фен на плажа :) От около 10 години сме само с Нивеа, за детето задължително фактора е 50+. Миналото лято с около 30 дена на плажа останахме бели, това ми беше и целта :)
Ето, че си имало отделна тема за УВ кремчета  :D.
И аз съм на тази вълна и избирам.
Досега сме ползвали Ла рош 50+ детски и Биодерма 50+, като се мажем и аз и децата. Аз си мажа лицето целогодишно, преди всяко излизане,защото имам бледа кожа, склонна към лунички и петна.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Какво плажно мляко използвате и от кое сте доволни?
« Отговор #51 -: Август 02, 2011, 17:57:56 pm »
Последните три години ползваме на Garnier фактор 30 - за деца, спрей. Голямото хлапе не се маже редовно и бързо почернява. Баща му - подобно. Мен и малкото мажа старателно и почти не почерняваме. Иначе аз много лесно изгарям.
Едното шишенце ни стига на четиримата за 10 дена на морето.

Малкото съм го мазала и с фактор 50+ на seba med. Имах мостричка.
Също и Spiring дейлонг е много приятен. Но пак ми бяха попаднали мострички, не съм ги ползвала дълго време.
Една година на морето купихме Нивеа, след като детето се изрина от някакъв друг. Нивеата добре му понесе. И след това вече не експериментирам
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Какво плажно мляко използвате и от кое сте доволни?
« Отговор #52 -: Август 02, 2011, 21:04:02 pm »
мажете се редовно всички - и малки и големи - и не пестете материала.

ракът на кожата е бомба с много закъснително действие...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Какво плажно мляко използвате и от кое сте доволни?
« Отговор #53 -: Август 02, 2011, 23:10:22 pm »
Аз също съм с бяла кожа, лесно изгарям и имам и слънчева алергия - а живея на морето!!! Но от няколко години ползвам всички продукти на Carroten и съм много доволна. За лице ползвам - suncare Face Cream SPF 50, за тялото използвам suncare milk hydra plus SPF 15 и suncare milk spray SPF 6. Не изгарям и става доста хубав шоколадов тен! За моята проблемна кожа направо си е постижение.
Re: Какво плажно мляко използвате и от кое сте доволни?
« Отговор #54 -: Август 04, 2011, 19:19:35 pm »
И ние използваме продукти на Carroten вече няколко години и сме много доволни. Предпочитаме защитен фактор 25 или 30. Въпреки това, по-често стоим под чадъра отколкото на слънце  :)
Re: Какво плажно мляко използвате и от кое сте доволни?
« Отговор #55 -: Август 09, 2011, 01:51:09 am »
Аз тази година заложих на Ла рош 50+ за децата, но този път спрей. Прави ми впечатление, че е доста по-лек за нанасяне и децата имат загар. Друг път не почерняваха изобщо, не мога да преценя да са стояли повече на слънце от миналите години. Но тенът е лек и равномерен, не е имало изгаряне.
Неприятното както и на спрея, така и на крема е, че прави петна по дрехите, които нямат изпиране по никакъв начин.
Искам да питам някой използвал ли е този слънцезащитен крем Slantsezashtiten-krem-za-litse-SPF15-LETO и ако да добър ли е? Какво може да ми кажете за него.
« Последна редакция: Април 22, 2015, 13:48:41 pm от jam »
* премахнато от модератор
Ей момичета, взимайте си високи фактори /марката не е толкова съществена/, защото слънцето е ужас!
Тия днин четох някъде, че 10 дни активен плаж се равнява на 3 годишно състаряване на кожата ...
Днес взех 30 ти фактор детски на НИВЕА от тези, цветните спрейове. Преди като бяха бебета на Биодерма им слагах един син крем, който губеше цвета и беше добър. Сега ще пробваме с Нивеа, не сме слагали. Аз се мажа с детските масла.  Дори още ми е малко смотано, защото доста се чудих дали да взема 30 или 50, все с 50 са били. Но аз така или иначе избягваме силното греене.

*
Аз доволна от детската Нивеа. И 30, и 50 фактор. Аз съм със слънчева алергия и не съм имала проблеми. Тази година експериментирах с Бочко, но се обринах.
*
Бяла, черна кожа, търсете крем с активна съставка цинков оксид. Другите са токсични. Съдържат химически слънцезащитни съединения, които "усвояват" слънчевата радиация, като не позволяват да изгорим, но пък при взаимодействието си със слънцето, тези химикали "изпускат" вещества, които причиняват рак и преждевременно стареене на кожата. Т.е. хем не изгаряме, пък хващаме рак и остаряваме. Единственият плюс е че поне не ни боли, както при слънчево изгаряне, което също причинява рак и стареене.

Някой по-горе беше писал и за високите фактори. Бензофенон 3 е именно такъв филтър, който причинява рак и стареене. По-добре фактор 30 без бензофенон, отколкото фактор 50 с бензофенон. Факторът в крайна сметка означава колко дълго сме предпазени и колко често да "пренамазваме". По- добре по-често мазане с нисък фактор НЕсъдържащ токсични филтри, отколкото висок факор с отрови и по-рядко намазване.

Аз от скоро проучвам слънцезащитните продукти и установих, че "чистата" козметика си е цяла наука. Като премахнем алуминият и всички токсични вещества от ежедневната ни козметика, то единствено ни остана естествено масло (като примерно от жожоба, бадем, кокос) за дневен, нощен, лицев, ръчен, телесен крем/лосион.

Ако можете да си купите цинков оксид (не знам в БГ дали го продават, но в амазон го има и не е скъп), сложете 1-2 лъжички от него в буркан/шише с кокосово/бадемово/зехтиново или друго масло/олио и имате домашен слънцезащитен крем, евтин и без токсини :)

Поздрави.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!