0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,
В случай, че имате желание да проведете процедурата си с друга клиника и при друг специалист, бихте могли вече да изчакате резултатите от втория етап на проекта, когато е възможно фондацията да работи и с други клиники-партньори, но за момента фондацията се е спряла именно на клиника "Надежда" и д-р Стаменов.
До тук добре, но какво става в случая, когато примерно аз съм пациентка на друга клиника и по една или друга причина държа поредния ми опит да е там, това означава ли, че ако ме одобрят сега на първия етап трябва или да си сменя клиниката или да се откажа, а ако се откажа дали някой ще ми преразгледа документите на втория етап и как ще се изтълкува моето отказване? Или сега ще се одобрят само пациенти на д-р Стаменов?
*
И аз да повторя питането на душка:В какво ще се изразява вашето финансиране - в заплащане на самата процедура или нещо друго?"

Благодаря на фондация Аристон !
*
И аз се интерсувам какво точно ще спонсорира Аристон С-само процедурата или и лекарствата за стимулация и изследванията по време на самата процедура?
Здравейте,
За момента нашата фондация работи с д-р Стаменов и клиника "Надежда". Парите, които ще бъдат предоставени за финансиране на одобрените кандидати отиват към съответната клиника, а не се превеждат по банкова сметка на конкретния одобрен кандидат. В случай, че имате желание да проведете процедурата си с друга клиника и при друг специалист, бихте могли вече да изчакате резултатите от втория етап на проекта, когато е възможно фондацията да работи и с други клиники-партньори, но за момента фондацията се е спряла именно на клиника "Надежда" и д-р Стаменов.

Реално погледнато, това е дискриминация на пациента, и нарушаване на неговите права!!! Всеки пациент има право на собствен личен избор на лекар. Ако наистина!!! искате да помогнете на двойките с репродуктивни проблеми, е редно да се постигне договореност с всичките клиники, и съответните фондове да се пренасочват към всички тях.

Искам да подчертая още нещо - графикът на д-р Стаменов, както всички знаем, е много натоварен, и записването за нови клиенти при него вече е за април месец 2008 г.! Ако дадено момиче не е негов пациент, вие сте решили да й помогнете, но на нея времето й изтича поради различни причи - възраст, изчерпване на яйчниковия резерв, и др. какво става? Ще бъде ли приета тази двойка приоритетно, за да се избегне максимално вредата от фактора "изтичащо време"? И ако да - това не би ли ощетило текущите пациенти на д-р Стаменов?

Иначе идеята е много благородна, но държа да подчертая - недообмислена - като реализация.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Момичета, мисля че реагирате малко прибързано. Първо изчакайте да получиме информация и после коментирайте. Може клиника Надежда да е партньор на инициативата и да поема процедурата, примерно. Това би обяснило нещата, не мислите ли?

lb2f
*
Момичета, мисля че реагирате малко прибързано.
И кое според теб е прибързано, ами мен лично ме вълнува тази информация която съм поискала и мисля, че няма нищо лошо да получа отговор, за което предварително благодаря на Аriston S.
*
Моето мнение е че ако от фондацията ме изберат и ми платят процедурата и лекарствата не бих имала претенции с коя клиника работят.Целта е една а и д-рСтаменов не веднъж се е доказал.
Прегледите пир Д-р Стаменов и изследванията безплатни ли са?
*
    Здравейте момичета! Днес ми се обади приятелка, която е кандидатствала по програмата на Аристон-С. От фондацията и звъннали по телефона да и кажат, че е одобрена и са и определили ден и час вече за д-р Стаменов. Много се зарадвах! :D
*
Е нали чак средата на септември щяха да са ясни имената???
*
    От фондацията и звъннали по телефона да и кажат, че е одобрена и са и определили ден и час вече за д-р Стаменов. Много се зарадвах! :D
Абе много хубаво това, ама все пак днес от Аристон казаха нещо съвсем друго.  :(
Здравейте,
Имената на одобрените от първото разглеждане ще станат ясни в средата на месец септември след решението на Обществения съвет и ще бъдe осъществен контакт с всички подали своите документи за участие.
А може би твоята позната се е объркала нещо?
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Я и аз да кажа, че май някакво объркване става.. На мен ми се обадиха и ми казаха, че сме одобрени като одобрението се състои в това да се отиде на безплатен прегле при д-р Стаменов. Явно след като вс. одобрени минат през прегледите ще се подберат "печелившите" и тези прегледи са за да си каже все пак и лекар мнението щото иначе те как ще определят кой от какво има нужда  :? Та това е- одобрени- да, но на първи етап засега. Чак после ще е истинския подбор.

*
Е, Zlatunka това е нещо друго. Благодаря за разяснението!  :D И аз си помислих, че мацката не е разбрала, както е и явно.
*
Мисля ,че е най-добре прeдставител на фондацията да се включи и да ни разкаже за какво точно става въпрос.
Тук има и момичета, които СА  пациентки на д-р Стаменов и той е наясно с положението им...
Да бъдем търпеливи!
« Последна редакция: Август 29, 2007, 15:33:05 pm от ara »
Момичета, а като попълнихте и изпратихте формуляра, съответно тогава отговориха ли ви нещо от Аристон, че е попълнен и получен успешно, защото на мен тогава нищо не ми отговориха тогава, а си спомням, имаше момичета на които им бяха отговорили?
*
на мен ми отговориха
само преглед ли е при Стаменов?
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
На мен не ми бяха отговорили нищо и аз им писах мейл защото не знаех дали вс. е наред. Тогава ми отговориха, че са получили попълнената ми анкета и ще се обадят там след не-знам-си-колко време. И взеха, че се обадиха  :D Дотук- добре.
На мен ми казаха само за преглед.

*
и на мен тогава ми отговориха,дори вчера ми се обадиха за семинара във Варна
*
     Чухме се с приятелката ми по телефона за 1мин. и не ми обясни подробно, само ми каза, че е одобрена. Довечера ще я разпитам подробно и ще ви пиша. :wink: