0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
...на какъв принцип ще се прави одобрението на двойките?

И аз се чудя за това и по тази причина написах един мейл с много въпроси. Само да получа отговор и ще ви кажа на всички.
Питах за лимита, за сумата, за сроковете, за принципа на одобрение, по колко пъти може да се кандидатства - годишно или изобщо...
Дано да има скоро отговор. Помолих да публикуват често задавани въпроси и отговорите им на сайта, за да не питаме всеки поотделно.
Иначе инициативата е похвална. Дано не се опорочи!
*

...на какъв принцип ще се прави одобрението на двойките?

Да и под каква форма ще бъде финансирането - пари, лекарства, процедура?

Аз говорих с тях по телефона. Изпратих им формуляра по e-mail като прикачен файл и те ми върнаха отговор пак по e-mail. Питах ги кога евентуално ще има някакво развитие и ми отговориха, че най-вероятно през август ще има съвет, защото кандидатите били много.
*
Благодаря за инфото, Вarbaron0708!
Значи, да не се надяваме!

Здравейте,
Както вече оповестихме, проекта Нашите деца ще продължи до края на 2008 г. и през този перод ще имат възможност да кандидатстват всички двойки, нуждаещи се от финансиране за ин витро лечение. Силно се надяваме обаче да успеем да привлечем максимално много съмишленици, за да успеем да помогнем на колкото се може повече хора. Сами разбирате обаче, че на фона на сряскащо големия брой на двойките с репродуктивни проблеми у нас, едва ли ще успеем да променим драстично ситуацията с демографския срив в България. 300-500 семейства,на които по наша преценка засега може би ще имаме възможност да помогнем са нищожно малка цифра на фона на 300 000 семейства, които не могат да се сдобият с дете. Затова ние бихме искали проблема да получи достатъчна гласност и искрено се надяваме, ние от фондация "Ariston S" да не останем първите и единствените желаещи да помогнат на семействата с репродуктивни проблеми.Именно затова разчитаме на подкрепата на нашите партньори, медиите, хората от големия бизнес и на всички Вас.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Инициативата ви е прекрасна, Аристон. Дано да успеете да привлечете още съмишленици към нея за да дарите усмивки на хора като нас. Успех на всички ни :lol:

Наистина чудесна инициатива! Аз също попълних формуляр, макар че докторът, който ми направи лапарото ми дава надежди за забременяване по естествен път, но нали нищо не се знае ...
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*
Ariston S, благодарим ви! Дано има повече фирми и хора като вас!
Желаем ви успех!

*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
  :!:Копирах изискванията тук,за по-голяма нагледност.
Преценявайте,момичета дали отговаряте на условията! :wink:


    :idea:Условия за отпускане на средства за ин витро оплождане

   1. Ин витро се явява като метод за лечение на стерилитета, без наличие на друга алтернатива в конкретната ситуация.
   2. Двустранна, пълна или частична обтурация на маточните тръби, доказана с ХСГ (хистеросалпингография) или ЛС (лапароскопия).
   3. Мъжки фактор с наличие на поне два от следните критерии във всяка от задължително две спермограми в два различни центъра и направени от ембриолог със съответната квалификация:

      - обем на еякулата 1 ml и по-малко;
      - 20 млн./ml и по-малко сперматозоидна концентрация;
      - 40% и по-малко прогресивно подвижни сперматозоиди;
      - 14% и по-малко с нормална морфология сперматозоиди по стриктните критерии на Крюгер;
      - хеми-зона тест 35 и по-малко (HZA);
      - доказани спермоантитела (при мъжа и/или жената);
      - липса на сперматозоиди в еякулата и доказани витални при биопсия на тестисите;
   4. ЛУФ-синдром, доказан поне 3 цикъла с ултразвук и приложено принтер разчитане;
   5. Тежка форма на ендометриоза (III – V ст.), доказана с лапароскопия (или –томия ), деструктирала в значителна степен аднексите и лекувана медикаментозно;
   6. Стерилитет с продължителност една година и шест мeсeца при възраст на жената 34 години и по-малко и неуспех от други конвенционални методи за лечение на стерилитета в продължение на 12 месеца;
   7. Стерилитет с продължителност шест месеца при възраст на жената 35 години и повече и неуспех от други конвенционални методи за лечение на стерилитета в продължение на 6 месеца;
   8. Документ от лекуващ лекар- специалист по репродуктивна медицина, който да доказва стерилитет чрез конкретно лечение.
   9. Възрастта на жените, включени в програмата за лечение е от 18 до 45 години (включително навършващите 45 години в годината на подаване на документите), предвид постигането на оптимални резултати от терапията. .
  10. Освен това се извършват традиционните изследвания за спин, хепатит В, сифилис, токсоплазмоза, наличие на херпес-вирус и други заболявания, които биха причина за неуспех.
  11. Необходимо е също да се установи наличието на пълноценна овулация и нормален менструален цикъл.
  12. Подходяща психологична нагласа
  13. Препоръка от приятелско семейство, което е запознато с проблема и би могло да гарантира за истинността на предоставените данни.

*
Аз малко се пообърках.Точка 4 и точка 11 не си ли противоречат?
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Чудесна инициатива!БРАВО!!!!!! :D
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Да, Кети и според мен си противоречат :D На мен и определението от т.8 нещо не ми хареса: "..документ.. който да доказва стерилитет чрез конкретно лечение." И това звучи странно защото стерилитета се доказва пък после се лекува или поне аз така мисля :D но както и да е. По-важното е, че инициативата я има и възрастовия диапазон е разширен до 45г.  :lol: Това е похвално. Само жалко за такива като нашето семейство дето сме с мъжки фактор, установен отскоро, който явно няма да се подобри, но няма и как да участваме понеже едва сега тръгнахме по доктори, а тук се иска поне 1,5 г. "ходене по мъките" преди да кандидатстваш. Не знам защо е нужно подобно нещо след като морфологията ти е примерно 3% и е ясно, че по друг начин няма надежди.. А ако някоя от вас знае за такива, моля, нека сподели. Ще се радвам да имаме шанс (надеждата умира последна) :wink:

Лали,а знаеш ли дали в кампанията на Аристон могат да се кандидатират български двойки,които в момента живеят в чужбина.Имам приятелка там,която от 8г. се бори с безплодието,но съкратиха мъжа й от работа и в момента са много зле финансово и е отчаяна,защото са й казали,че веднага трябва да направи инвитро,поради съмнения за некачествени яйцеклетки и се чудех дали има смисъл да й кажа за тази кампания.
*
Здравейте, всички!

В петък писах, че съм задала на Аристон С няколко въпроса и днес получих отговор. Дамата, която ми отговори, любезно се съгласи да публикувам тук кореспонденцията ми с нея, за да намерят отговор повче хора на въпросите, които интересуваха мен.
Ето и въпросите и отговорите:

Здравейте! Днес се запознах с проекта "Нашите деца". Много се радвам, че
има хора, които са съпричастни към проблемите на стерилитета. Искам да ви
задам няколко въпроса:
1. Въпросникът, който вече попълних за кандидатстване по проекта, съдържа въпроси, касаещи само стерилитет при жената. В сайта ви обаче много вярно е написано, че не малък процент от стерилитета при двойките се дължи на мъжки фактор. Означава ли липсата на въпроси, касещи проблемите при мъжа, че проектът е предназначен да подпомага двойки само с проблем при жената?
2. Вероятно доста хора са подали своята кандидатура по проекта. Предлагам ви в сайта си да публикувате и актуализирате броя на кандидатите (не имената, за да се гарантира анонимност), което ще бъде един вид прозрачност за броя на двойките с проблеми, имащи нужда от помощ и научили за проекта.
3. Бих желала да науча повече за евентуалната сума, с която бихте подпомогнали един ин-витро/икси опит. Има ли ограничение в броя на кандидатсванията, които може да направи всеки и в какъв срок - например 1 кандидатстване годишно или 1 кандидатстване изобщо?
4. Има ли връзка проекта с Програмата за безплодие на НЗОК? Изискванията, които са посочени тук за кандидатсване, съвпадат с тези на НЗОК. Ако вече НЗОК е финансирала един опит (частично, но все пак е нещо), има ли шанс за финансиране и от ваша страна?
5. Бих искала да зная и в какви срокове може да се очаква решение по кандидатурите и в какви срокове може да се очаква отпускането на средствата. Въпросът е свързан с краткото време, с което разполагаме за набавяне на средства за всеки следващ опит, ако предишния е бил неуспешен.

Ще се радвам да получа отговор на тези въпроси. И също ще се радвам, а и ще е полезно за повече
хора, ако публикувате често задавани въпроси и отговорите им на сайта си. С пожелания за много сбъднати мечти и още повече бебета!


Здравейте,

Първо искаме да Ви благодарим за отделеното време,  въпросите и предложенията, тъй като благодарение на хора като Вас ние успяваме да видим нещата такива, каквито са за хората, борещи се със стерилитета. Действително формуляра за кандидатстване на сайта на фондацията съдържа повече въпроси, касаещи женския стерилитет, но това в никакъв случай не означава, че по проекта не могат да кандидтстват двойки с мъжки фактор на безплодие. В действителност, вече имаме постъпили формуляри  попълнени от мъже и на въпросите с чисто женска насоченост просто не е отговорено, като естествено за нас е пределно ясно, защо тези полета не са попълнени. Относно броя на хората, които са кандидатствали по проект "Нашите деца" е наистина доста голям, като донякъде това беше очаквано от нас, предвид изключително големия брой на двойките с репродуктивни проблеми у нас. Искаме да ви уверим, че на определен етап от развитието на програмата ние ще изнасяме данните, които се получават при нас, относно броя на двойките имащи нужда от помощ и кандидатствали по проекта. Нямаме ограничение за броя на кандидатстванията, които може да направи всеки. Нашето намерение е на всеки 2-3 месеца да се свиква Обществения съвет, на който ще се разглеждат кандидатурите получени до момента. Там ще става и първоначалния подбор на двойките, кандидатстващи за финансиране и съответно ще се осъществява контакт с тях за обсъждане на по-нататъшните действия. Действително изискванията за кандидатстване са сходни с тези на НЗОК, но проекта "Нашите деца" не се финансира от държавта и съответно това дали вече сте получавали финансиране от НЗОК, няма да окаже влиание върху решението на Обществения съвет. Както вече стана въпрос по-горе нашето решение е Обществения съвет да обсъжда постъпилите молби за финансиране на всеки 2-3 месеца, но сроковете за резглеждане на формулярите могат да бъдат и съкратени, предвид големия брой молби, които постъпват при нас ежедневно. Отпускането на средствата от наша страна ще бъде възможно веднага щом приключат необходимите изследвания на одобрените кандидати и бъде даден ход на процедурата по ин витро лечението.

Надяваме се, че успяхме да отговорим на по-голямата част от въпросите Ви!
Желаем Ви успех!

Tatyana Dimitrova
Public Relations
foundation@ariston-s.com
Доколкото разбирам от отговора, изследванията, които са посочени в сайта се правят след като/ако вече е одобрена кандидатурата.
Здравейте!
Бих искала да зная дали утре, на деня на репродуктивното здраве, ще има представител от фондацията, към който може директно да зададем въпросите, които ни интересуват?
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Да, поканени са и вероятно ще има техен представител, но дори и да няма, сдружение Зачатие ще поеме ангажимент да събере вашите въпроси.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Супер!  :D Значи утре ще ги тормозим  :lol: :lol:

Мели ще може ли после да публикувате тези въпроси и отговори за нас които няма да ходим в София?
/img][/url]
Благодаря на Аристон С за благородната инициатива! Дано успеят да помогнат на повече от нас.