0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #40 -: Август 01, 2013, 16:25:37 pm »
Здравейте, и аз се записвам тук ! И ние сме с мъжки фактор, предстоят ни редица изследвания, и след това най вероятно ще пристъпим към ин витро... Живея във Верона и ще съм много щастлива да поговоря с вас, че никък не са ми ясни нещата тук!! :)
Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #41 -: Август 01, 2013, 16:36:09 pm »
Туку що видях, че едно момиче беше писало за някаква клиника в Милано, в която не се плащало и чакало! Ако момичето, което е побликувало това и влиза все още тук, нека даде малко инфо!! Благодаря :bighug:
*
Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #42 -: Август 01, 2013, 19:31:48 pm »
Пиши й най-добре лично съобщение! Дори и да чете тук, ще го получи на имейла си.

Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #43 -: Август 01, 2013, 20:26:43 pm »
Благодаря! Ще опитам  :)
Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #44 -: Август 01, 2013, 22:14:50 pm »
Здравейте момичета в Италия. Аз живея в Сиена и имам богат опит с местната университетска клиника по стерилитет - 4 инсеминации и 3 ИКСИ. За съжаление споделям мнението на alemariya за отношението на лекарите към пациентите и за това реших да се ориентирам към клиника в България. При мен проблема е намален яйчников резерв и докторите тук ми казаха, че трябва да се ориентирам към донорска яйцеклетка. Ако мога да помогна с нещо на някоя от вас, ще се радвам.
*
Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #45 -: Август 01, 2013, 23:53:40 pm »
Елена, извинявай, ама чак сега видях какво съм написала. Имах предвид, че дори и да НЕ чете тук, ще получи съобщението на мейла си.

Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #46 -: Август 01, 2013, 23:55:07 pm »
Ех момичета, то при нас проблема е лоша морфология при съпругът ми, и отделно висок пролактин при мен.... въобще не съм на ясно какви са процедурите тук, касата покрива ли част от ин витрото или всичко си плащаш..и колко излиза един опит...Когато отида в клиниката във Верона ще пиша как стоят нещата.. И друго... разбрах че във Болоня има добра клиника за тези проблеми...някой има ли опит... ами в Милано или Венеция да речем...някой има ли наблюдения....?
Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #47 -: Август 01, 2013, 23:59:12 pm »
Елена, извинявай, ама чак сега видях какво съм написала. Имах предвид, че дори и да НЕ чете тук, ще получи съобщението на мейла си.




Аха.. :) няма проблем  osi_9
Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #48 -: Август 04, 2013, 09:36:54 am »
Здравейте момичета.И за сам с намален яйчников резерв инсулинова ресистентност и малко генни мутации. Бях на консултация в Бг и ми казаха да се обърна към клиника по стерилитет . Д.ра държи че в Италия клиниките са на високо ниво и с добра апаратура. Посетих тукашния си гинеколог мненията им се почти препрокриват . Предложи ми Д.ка Kамили в център Миkелангело в Емполи или Футура (работи и в двете ).
Garden в моя район си би ли описала подробно каква е процедурата от административна  страна и колко време си чакала за първия път може и на лични.
Елена ,  За болниците и държавното лечение се чака много не може да си избереш лекар предварително и от тук идва и проблема на какво ще попаднеш - поне във Флоренция е така ,но предполагам в цяла Тоскана .
http://www.cercounbimbo.net/index.php?pid=225
разгледай тук може да им се обадиш и получиш по точна информация.
 :goodluck:
Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #49 -: Септември 03, 2013, 18:59:25 pm »
Здравей, Alemariya. Процедурата тук не се различава много от тази в България - вземаш си час в клиника по стерилирет и отиваш на първичен преглед с направление от личния си лекар; предписват ти да си направиш изследвания и на базата на резултатите от тях ти назначават лечение и определят кога започвате с асистирана репродукция. Дали ще е инсеминация или инвитро зависи от положението ви. Ако е за инсеминация, може да се започне веднага, ако е за инвитро - те записват в списък ( в държавна болница обикновено е след няколко месеца до година) , дават ти терапевтичен план с всички лекарства, които трябва да времаш и схемата на вземане, както и рецептите, и когато дойде датата за началото на процедурата - започваш; определят и кога да отидеш за първия ехогравски преглед и ти дават разяснения за всичко. Това е всичко. Ти би ли ми обяснила какво сте направили до сега и какво следва - какви изследвания имате и  какъв е проблема ви - от хормоналните ти изследвания виждам, че ФСХ  и ЛХ ти са високи, АМХ ти е много ниско, имате ли вече някакви процедури зад гарба ви и какви други изследвания, освен хормонални, сте правили. Това е за сега от мен, надявам се да съм била полезна.
Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #50 -: Септември 04, 2013, 22:19:30 pm »
здравей Garden  до сега нищо не сме правили освен тези които съм описала в дневника .
 В понеделник се прибрах от днес сам на работа ще трябва да се организирам за 24.09 имам час за планиране на бременост в университетската болница , трябва да се поразровя за телефона на часната клиника и да запиша час , да кажем че съм още зелена в тази материя  ( благодаря ти за обяснението ) , но и не правя опити за спонтанна бременост.
 ти на коя клиника си се спряла в БГ аз нещо и там не ми е конфортно явно не съм осъзнала все още какъв ми е проблема за да го приема на сериозно.
 Приятна вечер и сладки сънища !
Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #51 -: Септември 05, 2013, 11:30:50 am »
Здравей, Alemariya.
Прочетох какво си публикувала и съм на мнение, че трябва да се насочиш към инвитро /заради хормоналните нива/, а не към инсеминация. В тази връзка - д-р Даскалов от Пловдив не прави инвитро. Аз също съм от района на Пловдив и съм пациентка на д-р Минев в "Селена". Видях още, че вземаш Кирофол и Префолик - и двете съдържат фолиева киселина- при твоята мутация е по-добре да вземаш Префолик. Прочетох и за кафеникавото течение, което имаш - аз също имах и ми изписваха какво ли не, включително Кирофол и Прогестерон/вагинални таблетки/, но нямаха ефект. На мен ми помогна вземането на витамините от Б комплекс - 1,2,3,6,12. От личен опит ти препоръчвам да замениш Кирофол с комбинирани витамини за бременни - например Pregnacare Plus - няма го в Италия, но може да се поръча по интернет, а и в България го има. Според мен е много вероятно в клиниката във Флоренция да ти кажат да се насочиш към донорска яйцеклетка в чужбина - моите хормони са много по-добре от твоите и ми казаха така. Колкото по-бързо изясните какъв е проблема, по-ясно ще стане какво да предприемете.
Re: инвитро или икси в италия
« Отговор #52 -: Септември 06, 2013, 20:45:24 pm »
Благодаря ти за инфото и отделеното време , при мен явно прегнакеар не дава резултат първите ми изследвания след приемането му ...към края на месеца или началото на октомври ще пусна отново хормони ,за съжаление не мога да си позволя да отсъствам от работа пак и съпруга ми си мисли че ми е фикс идеята за нова бременност.