0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте Д-р Стаменов,
Аз живея в Канада, след три годишна борба, две лапароскопии за ендометриоза, и всиоко ФСХ, успях да забременея от втори опит ин витро тук. Понеже след толкова много мъки, параноята да не стане нещо с бебето ми зе засили, много бих се радвала и оценила вашето мнение като професионалист. Наред с всичките ми проблеми аз съм и с висок пролактин и микроаденом. Вече повече от година пия Достинекс, който ми действа изключително добре. Сега след като забременях от ин витро се притесних може ли да се случи нещо като спонтатен аборт например след като спра Достинекса. Все още го пия, но моят Доктор ми каза, че след първия видеозон и остановяване на сърдечна дейност ще спра приема на Достинекс, незнам дали ще го замени с друго лекарство или не. Тъй като докато се видя с моя доктор има време а този въпрос ме притеснява, много ви моля за вашето мнение. Мислите ли че след спирането на Достинекс има риск нещо да стане и да загубя бебето си? Има ли риск пролактина ми да скочи много над границата и микроаденома да причини нещо на бебето и да го загубя? Достинекса поддържа пролактина ми малко под нормата, и наистина много се притеснявам какво може да се случи след спирането на Достинекс и има ли рискове.
Благодаря ви предварително.
Здравейте Д-р Стаменов, при ИКСИ което правих преди 2 месеца ми бяха извадени 2 яйцеклетки едната от които беше изпратена за хистология тъй като имаше съмнение че е ендометриозна и резултата от хистологията е "Хемолизирала кръв", незнам какво значи това и тъй като имам час записан при Вас чак за март месец 2008 г. ако може да ми кажете дали е нужно да правя нещо предварително за да не губя време докато си чакам часа. Благодаря предварително.
Неуспеха не означава, че никога няма да успееш, просто ще ти отнеме повече време.
*
Здравейте д-р Стаменов.
Понеже видях, че интересите ви са свързани и с лечение на ендометриозата, а не само с ин витро и т.н. Пращам ви линк за едно билково лекарство, което се продава в САЩ. Пише, че е поддържащо лечение на ендометриозата. Въпросът ми към вас е, такова лекарство би ли помогнало при лечение на ендометриоза и в кои случаи.
http://www.viable-herbal.com/products/prod54.htm
За лекарството знам от момиче, на което е отстранена с лапароскопия огромна ендометриозна киста. Миналата година е взимала известно време това билково лекарство, защото е имало предположения, че има нова ендометриозна киста с размер ок. 4 см. Не знам колко време момичето е взимало въпросното лекарство, но кистата е изчезнала. Може да ви изглежда невероятно...
През декември месец м.г. имам лапароскопия, при която ми е отстранена ендометриозна киста на левия яйчник. Лекувах се после 4 месеца с Диферелин. 2 МЦ са минали след края на лечението. Забременяване ще планирам след Нова година.
Благодаря ви много!
*
Д-р Стаменов,много благодаря за отговора Най-после имам час при Вас (01 07 2008),но дали няма да е късно за инвитро,тогава ще бъда вече на 36 Междувременно ще направя лапароскопия при професор Горчев в Плевен Още веднъж благодаря и Ви желая слънчеви дни и усмихнати пациентки   Диляня-Стара Загора                                                                                                   
Здравейте д-р Стаменов и д-р Персенска,
Първия ден от последният ми МЦ е 08.08.2007, по принцип ми е редовен но този месец все още съм в закъснение. Направих на 05.09.2007 уринарен тест, но беше отрицателен, а вчера кръвен тест с резултат HCG <0.100 lU/L Едва в другиден имам час за гинеколог да ми види изследването. Обърквам се от измерителната единица понеже в другите ми кръвни тестове от лабораторията са с mlU/ml. Според вашето мнение отрицателен ли е теста?

С уважение
Здравейте, д-р Стаменов!
На 4 септември претърпях лапаротомия за премахване на киста 4 см, както и израстъци по тръбите. След операцията ме уведомиха, че сега всички репродуктивни органи са ми много чисти, тръбите проходими. Днес получих хистологията и диагнозата е ендометриоза, първа степен. Назначиха ми 3 месеца инжекции диферелин, които ще започна след като ми ги отпусне касата, т.е. след около 2 месеца. Четох много за тази болест, чуждите лекари препоръчват забременяване веднага след операцията с надежда да се избегнат инжекциите. Това и искаме със съпруга ми повече от всичко. Бихте ли ми препоръчали някакъв метод, чрез който да опитаме в следващите 2 месеца? Дори да е инсеминация... трябва ли предварителна подготовка за тази цел? Кога се прави инсеминация, има ли изследвания преди това?
Благодаря Ви!


Здравейте, Доктор Стаменов!
Искам да споделя с Вас моят проблем и ако можете да ми помогнете със съвет.
След едно продължително леко кървене при преглед се установи, че имам раничка на шийката на матката. Цитонамазката беше с добър резултат.Последва два пъти намазване на раничката със  солкогин и междувременно лечение с авелокс и полижинакс.Последва пак преглед и установихме, че раничката се е излекувала.Съответно кървенето спря.След това имах само един нормален мензис - говоря за кървене нормално нито слабо нито силно с нормални симптоми. От тогава вече два месеца имам едно леко прокървяване горе-долу през две седмици - нямам нормален цикъл.Споделих това с лекарката и тя ми изписа дуфастон 7 дена по 3 от 10 мг.. Все още не съм започнала да го пия, защото знам, че се пие по определена схема.Аз не мога да определя кога е първия ден от цикъла /нередовен /, за да го пия по схема. Мога ли да го започна по всяко време?Това ми е въпроса и дали има връзка това нарушение с предишното лечение, което по-горе описах?
Ще Ви бъда благодарна да ми отговорите.
Желая Ви здраве и усмихнати дни!
« Последна редакция: Септември 17, 2007, 22:05:22 pm от лина »
zdarvejte,
az sam nov chlen na foruma.sluchajno chuh za tazi web straniza i sam vazhitena ot tova koeto pravite za tolkova mnogo semejstva.az lichno maj pochvam da gubia nadezda.
iskam da popitam . imam edna zapushena traba i mi predlagat inseminazia.mislite li che ima smisal. vsichki isledvania na maza mi sa dobre, moite sashto
mersi i izvininiavajte che pisha na latiniza no koputara mi niama kiriliza
*

    sbubi

  • ***
  • 178
  • красотата ще спаси света
здравейте док стаменов.лапарото ми е в понеделник сутринта изследванията ще ги правя сутринта при вас колко по рано трябва да бъда в клиниката?поздрави цвети
*

    minesota

  • ***
  • 239
  • Всичко е възможно!!!
Здравейте Д-р Стаменов,аз съм на 26г а мъжът ми е на 27г. от 6 години правим опити за бебе, но за съжаление са безуспешни.
Искам да ви попитам тъй-като имам записан час при вас за 07.2008 г.имам следните изследвания: имам цветна снимка на която едната тръба  е трудно пропускаема а другата е ок.Изследвани хормони които също са нормални, но пък са от миналата година и правени няколко фоликулометрии според които има фоликули и се пукат.Мъжът ми има спермограма пак от мин.година, която не е разтълкувана а резултатът е висок обем на еякулата.Ще ви бъда благодарна ако ми кажете какво мога да направя или повторя като изследвания за да не губим време и да имам необходимите изследвания докато дойде редът за прегледът ми при вас! Благодаря ви предварително и ви желая мн. усмивки и още повече професионални успехи!
 :blowingdust2:Здравейте д-р Стаменов, имам записан час при Вас за юли 2008 год. за първи преглед.От близо 2 год. не съм си правила никакви изследвания.Но от посещенията си при други лекари имам правена цветна снимка,хормонални изследвания и др.,но са назад във времето.Съпругът ми също има правени изследвания и спермограми,но при всички се оказва,че той е добре.Бихте ли ми казали необходимо ли е преди срещата ми с Вас да направя някакви изследвания,за да се подготвя и какви.Благодаря Ви много.
*
Re: Консултация с акушер-гинеколог в център з
« Отговор #211 -: Септември 23, 2007, 00:48:42 am »
 
Д-р Георги Стаменов
Създател и ръководител на Център за репродуктивно здраве „Надежда” . През м. септември 1999 специализира в IVF Center ”Geniki Kliniki” – Гърция. През 2002 г. придобита специалност по Акушерство и Гинекология. Основните му интереси за в областта на гинекологичната ендокринология, ендоскопската хирургия и ендометриозата. Днес, съвместно с екипа си, д-р Стаменов разработва специална програма за трудни случаи за жени с няколко неуспешни опита ин витро.
Тел. 02 965 57 40
 

Здравейте, приятели!

Обръщам се към вас по този начин, защото имаме една обща мечта – да даряваме живот. Мисля, че това е най-висшата човешка ценност. За мен като лекар е най-важно постигането на взаимно доверие, преди да започна каквото и да е лечение с пациентите ми.

Днес съм сигурен в едно – много малко са невъзможните неща в нашия живот. Обичайте човека до себе си и ще видите, че чудесата се случват!

Здравейте д-р Стаменов!На 28 години съм,омъжена съм от 6 години,и от тогава никога не сме се пазели,но все още резултат няма.След 1 година опити отидохме на консултация при лекар,който установи,4е имам поликистозни яйчници,за първи път 4увах това.Аз съм с много нередовен цикъл,от самото му на4ало.първият ми лекар ме успокои и каза,ако не стане до 1 година,тогава да търсим помощ.и така,аз само на 22 .......но ве4е не.след още година отидохме при друг лекар,изписа ми диане35,пих го 6 месеца,заради тестостерона,беше ми висок,нормализира се,правихме 2 стимулации с клостил,но нищо.тестостерона се нормализира.и така минаха още 2 години,после друг лекар,друг,пак висок тестостерон,пак диане35 6месеца,пак се оправи тестостерона.последната ми лекарка каза,4е съм за лапароскопия,фенестрация,препоръ4а ми лекар,и тази година  април направих лапаро с фенестрация при д-р Минев Пловдив,след лапарото цикъла ми дойде,както никога до сега,без оргаметрил,но следващите месеци пак го нямаше.запо4наха да се образуват отново кисти,няма цикъл,няма овулация(образувам фоликули,но не нарастват),изписваха ми оргаметрил за да имам менструация,и така.попитах д-р Минев от тук нататък какво следва,отговорът бе-резекция!Искаше пак да правим стимулация с клостил,но аз ве4е имах няколко,а и с тези кисти,знам,4е става по-лошо,той ме уверяваше,4е нямя да има проблем,но аз отказах,имах ве4е 5 стимулации,а той искаше отново да пробваме,незнам,но не му се доверих,от тогава и при него спрях да ходя!Този месец пих оргаметрил ,имах оскъден и кратък цикъл,и на 18ден отново ми дойде,незнам защо?Какво следва от тук нататък за мен според вас?Имам 4ас при вас,но 4ак март месец,а дотогава?Да продължавам ли да пия до тогава оргаметрил всеки месец,или да се оставя в божиите ръце?А ако нямам цикъл до тогава?незнам,посъветвайте ме нещо.Забравих-при мъжът ми спермограмата е добра,без проблеми,при мен тръбите са проходими,последно хормоните ми бяха в норма.Има ли шанс да забременея?Нормално?Най-ве4е ме интересува дали да пия оргаметрил до посещението ми при вас?
Забравих...Трябва ли да нося някакви изследвания при посещението ми при вас,какви да направя ,за да дойда подготвена?
Извинявам се за дългото и объркано писание,но...в главата ми е същата бъркотия!
Благодаря ви!Успех
« Последна редакция: Септември 23, 2007, 00:59:38 am от avi25 »
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*
Здравейте Д-р Стаменов, правихме инсеминация при Вас на 08.09 и Вие казахте да изчакаме 2 седмици и да направя тест.
 Въпросът ми е дали и при + и при - резултат трябва да дойдем тези дни?
*

На 28 години съм,омъжена съм от 6 години,и от тогава никога не сме се пазели,но все още резултат няма.След 1 година опити отидохме на консултация при лекар,който установи,4е имам поликистозни яйчници,за първи път 4увах това.Аз съм с много нередовен цикъл,от самото му на4ало.първият ми лекар ме успокои и каза,ако не стане до 1 година,тогава да търсим помощ.и така,аз само на 22 ......
Здравейте avi25, много подробно и тъжно писмо... Е подред на нещата, първо не се отчайвайте не мисля, че проблемът е нерешим! Второ явно имате поликистоза и това е проблем на много момичета, но е преодолим. Трето от писмото Ви не става ясно дали през годините на чакане някой е установил спонтанна овулация? Моят съвет засега е да смените Оргаметрила с Дуфастон например и да проверите дали в някои от циклите има спонтанна овулация. Дуфастона го приемайте два пъти по една от 14 до 26 - ти ден и преди това следете с ултразвукови прегледи или с тестове, дали има овулация. Ако такава няма, но мензисът Ви идва продължете така няколко месеца. Не искам да Ви съветвам друго, защото не съм убеден , че само в яйчниците Ви е причината за незабременяване. Това ще установим, когато се видим.
Горе главата! Ваш д-р Стаменов
P.S. Носете всички изследвания, когато идвате
От близо 2 год. не съм си правила никакви изследвания.Но от посещенията си при други лекари имам правена цветна снимка,хормонални изследвания и др.,но са назад във времето.
Здравейте radka_72,
мисля, че за първа среща това е достатъчно, а когато се видим, онова, което е загубило давност ще го пуснем отново.
Очаквам Ви д-р Стаменов
имам цветна снимка на която едната тръба  е трудно пропускаема а другата е ок.Изследвани хормони които също са нормални, но пък са от миналата година и правени няколко фоликулометрии според които има фоликули и се пукат.Мъжът ми има спермограма пак от мин.година, която не е разтълкувана а резултатът е висок обем на еякулата.
Здравейте мила minesota,
отговорът ми ще е подобен на горния , но като съвет засега повторете спермограмата - само обемът ли е голям или от това страда и концентрацията на сперматозоидите? Пишете пак като я повторите.
Ваш д-р Стаменов
здравейте док стаменов.лапарото ми е в понеделник сутринта изследванията ще ги правя сутринта при вас колко по рано трябва да бъда в клиниката?поздрави цвети
Цвети , дано не е късно за този отговор - към 8 и 30 и  не се притеснявай спи спокойно.Лека!
д-р Стаменов
zdarvejte,
az sam nov chlen na foruma.sluchajno chuh za tazi web straniza i sam vazhitena ot tova koeto pravite za tolkova mnogo semejstva.az lichno maj pochvam da gubia nadezda.
iskam da popitam . imam edna zapushena traba i mi predlagat inseminazia.mislite li che ima smisal. vsichki isledvania na maza mi sa dobre, moite sashto
mersi i izvininiavajte che pisha na latiniza no koputara mi niama kiriliza
Здравейте petranapet,
никога не губете надеждата, с нея започва всичко! Колкото до Вашия случай, запушена тръба? Къде точно е запушването? А другата нищо ли й няма? Инсеминацията е процедура като цяло, която няма ефект при проблеми с тръбите, но дали само те са Вашия проблем? Дано несъм Ви объркал с тези лой въпроси, но те са много важни.
Пожелавам успех! Ваш д-р Стаменов
P.S. Не забравяйте какво Ви писах за надеждата!
Все още не съм започнала да го пия, защото знам, че се пие по определена схема.Аз не мога да определя кога е първия ден от цикъла /нередовен /, за да го пия по схема. Мога ли да го започна по всяко време?Това ми е въпроса и дали има връзка това нарушение с предишното лечение, което по-горе описах?
Здравейте лина, труден въпрос за форум, трябва Ви преглед, но ето какво, първо трябва да се установи откъде е кървенето и дали е същото, като онова с раничката. Дуфастона го пийте дванадесет - четиринадесет дни след като е почнало кървенето и вижте дали ще кървите пак пиейки Дуфастон.
Поздрави от мен д-р Стаменов
На 4 септември претърпях лапаротомия за премахване на киста 4 см, както и израстъци по тръбите. След операцията ме уведомиха, че сега всички репродуктивни органи са ми много чисти, тръбите проходими. Днес получих хистологията и диагнозата е ендометриоза, първа степен.
Здравейте krassita,
смятам, че сте избрала вярна стратегия, моят съвет е - направете спермограма на съпруга и ако е добра, опитайте да стане по стандартния начин, при условие, че гинекологът Ви проследи овулацията и види на ултразвука, че фоликула Ви се пука.
Пожелавам Ви успех от сърце ! д-р Стаменов
Направих на 05.09.2007 уринарен тест, но беше отрицателен, а вчера кръвен тест с резултат HCG <0.100 lU/L Едва в другиден имам час за гинеколог да ми види изследването. Обърквам се от измерителната единица понеже в другите ми кръвни тестове от лабораторията са с mlU/ml. Според вашето мнение отрицателен ли е теста?
Здравейте titali, може би е късно за отговора ми, но все пак - тестът е отрицателен, но не губете надежда. Пожелавам ви успех и то бързо!
д-р Стаменов
но дали няма да е късно за инвитро,тогава ще бъда вече на 36 Междувременно ще направя лапароскопия при професор Горчев в Плевен               
Здравейте daliana, не няма да е късно, успех с лапароскопията и Ви очаквам
Ваш д-р Стаменов
Миналата година е взимала известно време това билково лекарство, защото е имало предположения, че има нова ендометриозна киста с размер ок. 4 см. Не знам колко време момичето е взимало въпросното лекарство, но кистата е изчезнала. Може да ви изглежда невероятно...
През декември месец м.г. имам лапароскопия, при която ми е отстранена ендометриозна киста на левия яйчник. Лекувах се после 4 месеца с Диферелин. 2 МЦ са минали след края на лечението. Забременяване ще планирам след Нова година.
Привет kyan, благодаря Ви много за линка, хубав и полезен сайт четох много по него, колкото до лечението - чудесата са навсякъде около нас и ако не вярвах в тях не бих работил това.Лечението на ендометриозата е трудна работа и Вие сте го изпитала на гърба си, то е различно по отношение на забременяване и различно за болките, които предизвиква заболяването. Казано накратко избираш какво лекуваш в конкретния случай и прилагаш нужното лекарство за това. Медикаментът от линка главно помага за болковия синдром или поне за това го препоръчват. Дали е стопил кистата не зная, но ако това се докаже и при други пациенти ще е супер откритие и новост в разбирането на лечението на ендометриозата. По настоящите стандарти ендометриозни кисти могат да се лекуват само хирургично.
Благодаря Ви ! Поздрави д-р Стаменов
при ИКСИ което правих преди 2 месеца ми бяха извадени 2 яйцеклетки едната от които беше изпратена за хистология тъй като имаше съмнение че е ендометриозна и резултата от хистологията е "Хемолизирала кръв"
Здравейте lions,
съжалявам за неуспеха Ви, много е важно преди да се срещнем да установите има ли при Вас проблеми с пукането на фоликулите - LUF синдром, както му казваме. Това се установява като се проследи овулацията.Пишете пак за резултата.
Поздрави д-р Стаменов
Наред с всичките ми проблеми аз съм и с висок пролактин и микроаденом. Вече повече от година пия Достинекс, който ми действа изключително добре. Сега след като забременях от ин витро се притесних може ли да се случи нещо като спонтатен аборт например след като спра Достинекса. Все още го пия, но моят Доктор ми каза, че след първия видеозон и остановяване на сърдечна дейност ще спра приема на Достинекс, незнам дали ще го замени с друго лекарство или не. Тъй като докато се видя с моя доктор има време а този въпрос ме притеснява, много ви моля за вашето мнение.
Здравейте sunnyflower, първо поздравления за успеха!Пожелавам Ви лека бременност. Колкото за Достинекса, той се спира наистина по време на бременност, а до това дали да се замени с друг медикамент зависи от изследванията на пролактина Ви, като цяло много рядко са проблемите предизвикани от микропролактином по време на бременност.Успокойте се и вярвайте във Вашия доктор! Ако все пак имате други срахове пишете пак.
Пожелавам ви успешен завършек в борбата! Поздрави д-р Стаменов
Въпросът ми е дали и при + и при - резултат трябва да дойдем тези дни?
Привет madlen, при какъвто и да е резултат първо ни се обадете да ни го кажете и ще се разберем за това кога да се видим.
Силно вярвам в положителния :)) д-р Стаменов


Мили момичета,
благодаря за интересните въпроси. Много им се зарадвах, защото те стават все по - конкретни и сложни и това ме кара да вярвам, че общуването в този форум има своя голям смисъл.
Случвало ли Ви се е да сте пред касов апарат в някой магазин и да се окаже, че не Ви достигат за цялата покупка някави стотинки и почвате да  ровите отчаяно по джобовете си и изведнъж там някъде дълбоко намирате една забравена монета...Нашата НАДЕЖДА е именно тази монета, мили момичета , тя си е винаги там и се появява, точно когато ни е най - нужна, когато сме отчаяни, защото си е ТЯ.
Вярвам във Вас д-р Стаменов
« Последна редакция: Септември 24, 2007, 00:18:45 am от Д-р Стаменов »
*
И ние вярваме във Вас Д-р Стаменов
Цитат
при ИКСИ което правих преди 2 месеца ми бяха извадени 2 яйцеклетки едната от които беше изпратена за хистология тъй като имаше съмнение че е ендометриозна и резултата от хистологията е "Хемолизирала кръв"

Здравейте lions,
съжалявам за неуспеха Ви, много е важно преди да се срещнем да установите има ли при Вас проблеми с пукането на фоликулите - LUF синдром, както му казваме. Това се установява като се проследи овулацията.Пишете пак за резултата.
Поздрави д-р Стаменов

Здравейте отново Д-р Стаменов!
Благодаря Ви за отговора!
Преди ИКСИ-то имах 3 инсета 2 стимулирани с клостилбегит образувах по 3-4 фоликула които се пукаха, третия път обаче при инсе на естествен цикъл фолукила не се спука. Иначе сме с мъжки фактор, при мен е правена хидротубация тръбите са проходими както и хормоните в норма. Трудно е да проследявам овулацията с фоликулометрия защото в нашия град няма такава апаратура.
Благодаря ви още веднъж и успех!
Неуспеха не означава, че никога няма да успееш, просто ще ти отнеме повече време.
Здравейте д-р Стаменов!Имам час за вас за май 2008 г. за съжаление трябва да чакам много.Омъжена съм от май 2002 г.и тогава започнаха опитите за бебе,но уви неуспешни.Правила съм три инсеминации,но без резултат.Миналата година имах една операция от спукана киста в дясно с извънматочна бременност в ляво.Тази година ми правиха лапароскопия и ми отстраниха част от срастванията,като ми освободиха левия яйчник,където липсва тръба.В дясно е било непроходимо.Отделно от тово пролактина ми е висок и пия бромокриптин.Въпросът ми е следния при тази картина може ли да настъпи бременност след като в ляво има яйчник без тръба а в дясно част от яйчник със срастнала тръба или единствения шанс ми е инвитро.


Огромно благодаря на доктор Стаменов!
*
Re: Консултация с акушер-гинеколог в център з
« Отговор #217 -: Септември 24, 2007, 10:37:45 am »
На 28 години съм,омъжена съм от 6 години,и от тогава никога не сме се пазели,но все още резултат няма.След 1 година опити отидохме на консултация при лекар,който установи,4е имам поликистозни яйчници,за първи път 4увах това.Аз съм с много нередовен цикъл,от самото му на4ало.първият ми лекар ме успокои и каза,ако не стане до 1 година,тогава да търсим помощ.и така,аз само на 22 ......

Здравейте avi25, много подробно и тъжно писмо... Е подред на нещата, първо не се отчайвайте не мисля, че проблемът е нерешим! Второ явно имате поликистоза и това е проблем на много момичета, но е преодолим. Трето от писмото Ви не става ясно дали през годините на чакане някой е установил спонтанна овулация? Моят съвет засега е да смените Оргаметрила с Дуфастон например и да проверите дали в някои от циклите има спонтанна овулация. Дуфастона го приемайте два пъти по една от 14 до 26 - ти ден и преди това следете с ултразвукови прегледи или с тестове, дали има овулация. Ако такава няма, но мензисът Ви идва продължете така няколко месеца. Не искам да Ви съветвам друго, защото не съм убеден , че само в яйчниците Ви е причината за незабременяване. Това ще установим, когато се видим.
Горе главата! Ваш д-р Стаменов
P.S. Носете всички изследвания, когато идвате
 




Благодаря Ви д-р Стаменов за бързия отговор!Относно овулацията,първия лекар при който ходих не ми я е следил,тъй като лекаря ми каза,4е първо трябва да лекуваме поликистозата(с диане35),и едва тогава да мисля за бременост.Диането го пих даже близо година,тестостерона се нормализира,после си спомням,4е имах овулация,но лекаря запо4на да ме стимулира с клостил(явно така е трябвало),имаше овулация,поне така твърдеше.А при Д-р Минев(последния ми д-р,който ми прави лапарото),каза,4е нямам овулация,даже и след прием на клистил.Образувах фоликули,но не нарастваха до необходимия размер.А след лапарото не съм правила стимулация с клостил,само фоликуметрия,но фоликулите също не нарастваха.Забравих да кажа,4е пия Метформин 500,2х1 от 4месеца.
А за дуфастона...сега ще го запо4на от 14-и ден(споменах,4е ми дойде втори път на 18-и ден,това да го с4итам ли за първи ден от цикъла?И след приема на дуфастон след колко дни да очаквам менструация?До март месец ли да пия дуфастона?А за изледванията,имам в нали4ност единствено 1 епикриза от лапароскопията,другите ми изследвания останаха в болницата,а копията ги изгубих.
Благодаря ви,4е сте толкова отзивчив,и за успокоението!!!
Всичко най-добро!!! :)
« Последна редакция: Септември 24, 2007, 17:39:48 pm от avi25 »
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*

    paseva

  • *
  • 7
  • Вече съм щастлива мама на близначета
Здравейте др.Стаменов.Казвам се Милена Пасева,на 32г и съм от Русе.Моята история е не по-малко плашеща от на другите момичета.Преди 5 години получих възпаление на тазовата област при което ми отстраниха лява тръба,ляв яйчник и апендикс.След операцията инфекцията продължи и след като лекарите в Русе не бяха способни да ми помогнат с медикаменти/решиха че трябва да отстранят и десните/аз реших да се долекувам в София.Както и да е лекувах се и се върнах в Русе като си мислех че страшното е минало,но уви...Не мога да забременея.Реших да направя цветна снимка на оставената ми тръба и тя се оказа запушена,образуваща огромен сак.Посъветваха ме да направя лапароскопия за по-добра диагностика и аз се съгласих.Доктора който ме оперира ме предупреди че може да се наложи да я отстрани и така стана.Сега ми остава единствено надеждата от инвитро.Кажете ми какво е необходимо да направя за това?            С уважение Милена Пасева     
mimi
Здравейте Д-р Стаменов!Това че отговаряте на хората в този сайт е много хубаво нещо и много жени сме ви благодарни.Аз съм на 20 години и вече имам проблеми,много мнения и никакво разрешение.От началото на 2006 год. започнах да получава почти всеки месец междуменструални прокървявания.Отидох на лекар и ми изписаха "Регулони",като ми казаха че това е нармално и като пия 3 месеца тези хапчета всичко ще се оправи.За известно време нещата утихнаха,но тази година в край на април получих вазпаление на яйчниците и бабреците едновременно,и влязох в болница,после пак прокървях.Реших че наистина проблем имам и отидох пак при генеколог.Той ми каза че това се получавало защото нямам овулация и единят ми яйчник не функционира правилно.Каза ми да си направя някой хормонални изследвания и се оказа че пролактина ми е повишен-620.Направиха ми след това ЯМР и хипофизата ме е наред,и ми казаха че всичко е на нервна основа и стрес.Сега пия Бромокриптин,но понеже от няколко месеца правим опити не успявам да забременея.Ако МОЖЕ ДА ВИ ПОМОЛЯ ЗА ВАШЕТО МНЕНИЕ ПО ВАПРОСА.Благодаря ви предварително!
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=kati294][/url]