За съжаление, за успеваемостта в България, може да имаме само "впе4атления" - никъде не се казва 4ерно на бяло с цифри, всеки сам си прави изводи, догадки и следи броя на забременелите в За4атие.
Аз също се впе4атлявам от цифри- това лошо ли е- мисля 4е е по достоверно от "впе4атлението"
Искам да кажа на Уайт - без да влизам в конфликт естествено / ако е възможно/ - 4е ако в БГ няма инфо за процента успеваемост, 4овек по4вада се замисля- абе, тия хора да не би да крият нещо, или ги мързи да го публикуват
аз ли4но се 4удя, какъв им е проблема, та няма подобен вид инфо, по -долу ще обясня какво то4но о4аквам...
Мишанта-процента успеваемост няма нищо общо с броя на населението, а се определя по следния на4ин:
-За инвитро в клиниката са постъпили 1000 жени за година- от тях забременели 400, от които родили живи деца 350 = 35%
Процента е разли4ен за всяка клиника и за всяка годинаНакрая на годината независима организация сумира вси4ко и излиза с осреднен процент за страната- нещо като държавен стандарт.
Не искам да слушам за процента в света, нито за процента в БГ, всяка реномирана клиника трябва да има собствен процент, а не форум в който всеки да гласува къде е забременял, за да се ориентират двойките към определена клиника.
Уайт писа някъде 4е в БГ имаме клиники на световно ниво- според мен / но това си е мое мнение/ имаме само доктори на световно ниво, клиниките досега не са изявили подобни претенции- това го казвам като посещавала БГ и ЮК клиники.
За финал искам да попитам- толкова ли ще е лошо, ако БГ клиниките си обявят процента на успеваемост на уеб- сайта, за да можем вси4ки да го виждаме и за да не влизаме в подобни спорове, а още пове4е 4е това е световна практика, защо ве4но ние трябва да сме наопаки. Извинявам се ако в поста ми прозира робско мислене.
Поздрави