0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро в България
« Отговор #40 -: Август 31, 2007, 19:18:17 pm »
Като не живеем в чужбина, а сме в БГ - ТУК ще си правим опитите.
На натъпканите на един етаж под наем клиники.
На скъпата апаратура и малкото, но все пак съществуващи лекари в областта :lol:
Ще си пътуваме от малките градове в големите, за да попаднем на точния лекар !
И понякога точно в тези моменти ще съжаляваме, че не сме в чужбина, а в БГ и нямаме възможност да правим ин витро на друго място, а единствено някъде в БГ, или дори само в един единствен град (ако някой не може и да пътува)
Така че аз лично не виждам идея да се разисква повече тази тема.
Всяка страна си има стандарти.
Всички знаем че България е извън всякакви такива, ама нужно ли е да се напомня постоянно и това  :lol: Едва ли !
Поздрави: Вени  :flower:
*
Re: Ин витро в България
« Отговор #41 -: Август 31, 2007, 21:06:13 pm »
Разискваме тази тема не за да се комплексираме от стандарта в БГ а за се опитаме да го вдигнем, знаем 4е търсенето определя пазара ако си мъл4им- нищо, нека вси4ки имаме по-вискоки изисквания, за да се подобрява нивото на услугите, моите претенции ли4но за единствено за статистиката, нито ме уплашиха натъпканите клиники, нито пък пътуването от град в град, много съм доволна от специалистите на които попаднах в бг, затова се и връщам за инсеминация там, но ПР-а на клиниките, ахх...то4но там е проблема.
+ нормално е в БГ да по-нисък стандарта, ин-витрото е измислено в англия, а америка е най-богатата държава все пак
поздрави
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Ин витро в България
« Отговор #42 -: Септември 01, 2007, 09:45:23 am »
miori, marina15 вие сте напълно прави. Преди една седмица приключих с неуспешен за съжаление опит в Австрия /живея в България и бях там за 9 дни/, разликата е невероятна и все пак трудно обяснима ако не си го преживял.

Аз винаги страшно се дразня от ниско, "балканско" самочувствие, мисля си че съм патриот.
Но трябва да се признае - технологично и културно тази провинциална млада клиника е балсам за душата на българския закоравял пациент. Процента успеваемост е строго следен и достоверен - иначе доктора рискува практиката си.
Не съм прехласната от доктора там или от клиниката - и те си имат успешен протокол и го прилагат на всички пациенти, парите не са малко,и въпреки полетите и необходимостта от много добра организация бих опитала при тях пак.

не съм била пациент на Стаменов или Варненската клиника, които изглежда имат много добър успех. може би там имат това което търси едно семейство с няколко неуспешни опита - персонално отношение и подход, търсене на причините за неуспех и прилагане на индивидуален метод. 

имам скъпа приятелка в Сиатъл, тя успя там с икси, но дори и тя казва - такова нещо като индивидуален подход няма, всички в САЩ, както и навсякъде работят по шаблон. Щом е така изглежда технологията дава предимство.
Прегръщам ви момичета, късмет и успех на всички!

Косето е на небето.
*
Re: Ин витро в България
« Отговор #43 -: Септември 01, 2007, 20:22:42 pm »
hope, съжалявам 4е не се е полу4ило от първия път, стискам палци за следващия опит, дано е успешен.
Би ли споделила кое те накара да правих опит в 4ужбина, аз самата живея в 4ужбина и реших първия си опит да го правя в БГ, макар и да е инсе а не ин-витро, ако се наложи ин-витро бих се доверила на Стаменов, не го познавам, но харесвам медийния му образ и като за първи път бих отишла там, единственото, което би ме накарало да прибегна към друг специалист е това 4е Стаменов е много зает, пациенти за него има записани с години напред, та 4акането определено би ме отказало, също и неуспешен опит, не 4е някой би имал вина, но неуспешен опит би ме накарал да опитам и другаде...
Моми4ета стискам ви палци, дано успеем скоро
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Ин витро в България
« Отговор #44 -: Септември 01, 2007, 23:31:58 pm »
скъпа miori,
пожелавам ти първият ти опит да бъде и единствен  :goodluck:   yahoo_17.
Аз опитвам в чужбина защото не успях в България.

Косето е на небето.
Re: Ин витро в България
« Отговор #45 -: Септември 03, 2007, 08:46:21 am »
Смятам че тези форуми са затова, за да се разискват темите и да се погледнат различни гледни точки на нещата, да се разисква информацията, която имаме, защото така всеки от нас най-лесно може да направи своя избор и за клиника и за доктор, също така и да проучи повече за проблема си и да бъде информиран. Учили са ни все да си мълчим и да търпим ако се налага - ето това бих нарекла робска психика ... :wink:  без да се обижда никой.  Не мисля , че споровете които възникват тук и пристрастията които има трябва непременно да решат нещата в някаква посока, ние просто си дискутираме и  искам да кажа , че все пак изводите си ги прави всеки сам за себе си и това е правилното. Пожелавам успех на всички ни и дано скоро да гушкаме бебетата си.  :lol: 
:bori_011: :bori_015:  :bori_014:  :bori_013:


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание