0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Да е живо и здраво!

Захранването не е толкова сложно, но има толкова много и противоречива информация, че човек се обърква! Аз прочетох, прочетох и взех свое решение, после малко го промених, защото започнах с картоф, а на Мати не му беше добре от него и преминах на оризова каша! После пок започнах със зеленчуците, но изчаках с картофа! Започнах с морков! После купих на Хип Моркови с картофи и така се понесе добре картофа. После към вече въведеното добавях новото, но по малко и така!
« Последна редакция: Януари 03, 2007, 11:16:23 am от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г
*
Габи,
Да е живо и здраво дългоочакваното бебче на приятелката ти!

Силви,
Питай какво точно не ти е ясно. Иначе много сме писали (особено аз, хи-хи) в темата, чийто линк ти е дала Васи.

За носенето на ръце – и то, като всичко друго, е индивиуално. Моят Стефко в първите месеци не искаше да бъде приспиван на ръце или гушнат, а предпочиташе да си заспива сам в леглото. От няколко месеца насам е точно обратното. Прав заспива, но, докато не го сложа в леглото и не го гушна, не се предава. Предпочитам да го сложа на леглото до мен и да заспи за минутки (дори се радва, че го слагам да спи – нещо, което хората около мен не вярват, докато не видят), отколкото да капне от умора и да се разреве накрая за сън, след което пък е невъзможно да бъде приспан.
Иначе и той, като Мати, се опитва да плаче понякога, когато го оставям да си играе на пода. И по същия начин, ако не реагирам веднага, забравя след секунди, че е мрънкал, и започва да си играе сам.

Мари,
Още малко линкове на руски:
http://www.rodi.ru/
http://www.mama-journal.ru/
http://www.nanya.ru/
http://www.youngfamily.ru/
http://www.magichild.ru/
http://moy-rebenok.ru/
http://shape.ru/mama/
http://www.aistenok.ru/
http://www.babyblog.ru/
http://www.vitaminov.net/rus-16437-pregnancy-pregnancy_process-0.html
http://www.passion.ru/list.php/21/
http://mamka.ru/pregnancy/index.html
http://parenting.ru/list.php/2
http://forumok.ru/pregnancy.html
http://akusherstvo.policlinica.ru/

« Последна редакция: Януари 03, 2007, 12:47:35 pm от Verdi »
*
Е, добре заварили в Новата година и в тази тема и от мен 8)
Аз не знам какво да пожелая, освен здраве, любов, пари и късмет! :D

Мари, специално ЧЕСТИТО на теб!
Аз може би щото съм от отбора на "всички напук, а аз на терсене" ще ти кажа, че грам, ама хич не съм се тревожила за нищичко през бременността! Нито книги съм чела, нито нет-а, нищо! Просто толкова ми беше писнало да знам и да бъкам от информация, коя от коя по-объркващи, че реших този път да се доверя на инстинкта си, а не на параноята 8) Знаех само сроковете на важните изследвания, спазвах хранителния режим /сирената, саламите и т.н./ и да ти кажа, по-спокойна не помня да съм била. Пожелавам ти да успееш да се насладиш на бременността си и да се успокоиш!
Габи, Честито бебче на приятелката ти! Имам чувството, че в такива моменти ние, страничните хора се вълнуваме много повече отколкото главните герои :lol:. Може би защото те още не са кацнали от облаците 8)

Сега да ви кажа, прибрахме се ние от една спокйна Бъдни вечер, намърдах се уморена да поспя към 1.10, но в 2.40 взех да пишкам без да спирам... 8) В просъница реших, че е някакво никакво време и ще чакам да стане поне 6, за да събудя и таткото и доктора, но виждаш ли ме удари просветлението, че аз всъщност не знам колко са тези околоплодни води и че може и всичките да са изтекли 8O Затова промърморих на глас, че май е по-добре да отскочим до Шейново да ми кажат дали нещо не съм се заблудила, а таткото подскочи като ужилен и ме "окомплектова" толкова бързо, че в 3.10 вече бях по шейновска нощница. Оказа се, че водите продължават да изтичат, контракции на 8 минути - съответно шанс за доктора да поспи докъм 7. Е, устисках дотогава, в 8 вече ме бяха приготвили, но забавения коледен каданс стартира секциото в 8.55.
Всичко мина много гладко, видях си дундьото веднага след като го извадиха в поза с две ръце на главата и почти говорещ "Ама къде попаднах?! " и се опитах да засп още на операционата маса. Отношението беше повече от страхотно, страшно съм доволна!

Сега в къщи е весело,малкия е спокоен и мрънка само от време на време, макар че през нощта /когато татко му е дежурен/ е неговата сцена за изяви 8)
ето снощи вместо да заспи след вечеря /към 1/ го е забавлявал с акане, смяна на пампите, повторно акане и падане на пъпчето 8)

Хич и не помръдна по време на новогодишната канонада 8)

Та така. Педиатърката ни не успя да дойде в нас до 24-тия час, защото след раждането се е почувствала зле и в момента си пази нейното легло. Има ли нещо важно за първите дни, да не кажа месец в къщи, което трябва да направим непременно? Кога се води бебето на консултация? Ами ортопед?

Ооууу, мнго дълъг стана постинга, ще ме извините за което :o


*
Дълъг, ама интересен, Виа! :D Да ви е живо и здраво бебенцето и да ви радва много!  :D

И новината на Габи е чудесна!  :D

Благодаря за продължаващите поздравления на всички! Моля ви, стискайте ми палци!

Благодаря за линковете, Верди и Гане! Аз чета в 4-5 линка на английски за поседмичното развитие. Потърсих книги: д-р Спок-ясно. Институция. Малко поостаряла, но то бебегледането си е откакто свят светува. После гледам на пазара се бият 2 лъвици: Джина Форд и Трейси Хог. Първата с почасови модели как да гледаш бебето, как да го храниш и един вид тренираш да си има режим, пък втората-либерална, да си прави каквото си иска и когато си иска. Леле, не очаквах, че ще има разделение на мненията и там.

Нека да стигнем до там, ще му намерим решение много бързо!  :)
Alexandra
ЧНГ на всички, желая много и здрави бебета през новата 2007 год.

Мари, съжелявам че съм пропуснала да честитя за хубавото събитие, но по-добре късно отколкото никога. Пожелавам ти живот и здраве малкото човече да е толкова талантливо и красиво като теб.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Срам, не срам,  8O пак аз не разбрала, Мари, честито коремче! Желая ти само положителни емоции и едно хубаво раче-инатче!  :D
Виа, добре дошла при нас отново! Силно гуш на бебочето ти!
Габи, прекрасна новина, да е здрава и весела принцесата на твоята приятелка!

На всички вас  :bighug:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Вени, честито! Страхотно си се справила! А на таткото моите адмирации! Спокойно за сега сте си добре у дома, спинкайте, хапвайте, док като се оправи ще дойде и ще ви каже какво и кога, но има време! Ако имаш кю, можеш да питаш и там: 343 551 340
Матей - 1.04.2006 г
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Честита Нова Година и от мен!
През тази година да са здрави бебчетата и техните семейства, много здрави бебчета да се родят и заченат и да има много любов и щастие в домовете ни!

Мари, голямо ЧЕСТИТО за благата вест! Аз също сега разбирам и много се радвам за теб. Леко бременеене и много късмет. За самата бременност почти нищо не съм четяла. Още от вторият опит икси ме беше хванало едно такова "спокойствие" и нямах апетит към информацията. каквото ми кажат, това е. Нищо не сравнявах, за нищо не се тормозех...както дойде. Просто бях мнооого уморена. Така продължих и по време на бременността. Просто си ходех редовно на преглед при доктора в инвитро клиниката и щом той казваше, че бебчо е добре, значи е добре. Нищо друго не ме интересуваше. Много е важно да имаш на кой да вярваш, иначе даааа....можеш да луднеш. Направих си по специалните изследвания (нухалната гънка и фетална морфология) и кръвни всеки месец. Вътрешно се чувствах много спокойна за моята бременност и някакси усещах, че всичко е ОК. Затова и не се тормозех. Ходих на море, летях със самолет и ходих на втора почивка в Мармарис. Док много се гордееше с мен. Единственото ми терзание беше "къде и при кой лекар да раждам?". Виж този въпрос ме докарваше до рев, докато не се появи светлина в тунела. Док ми препоръча докторка за раждане, която е много мила жена. И най-важното ...имам й доверие, което ми беше проблемът де. И сега пак съм спокойна. 
От един сайт си разпечатах кратки разказчета за това какво се случва  с твоето бебе ден за ден, като дните са с дати по твоят термин. Чета го само от любопитство.
За бебето си взех една американска книга "Какво те чака през първата година на детето". Интересна е и "модерна".
От два месеца си купувам списание "9 месеца", но чета много малко от него. Струват ми се тъпи и лигави статийте, поне тези които четох. Ходих и на 2 лекций от " С 9 месеца на училище", които ме интересуваха, защото повечето са доста "лигави". Като имам въпрос предпочитам да го задам тук, защото знам че ще получа компетентен отговор от умни хора.
В БГмама мнооого рядко влизам. Чела съм само някои определени неща, защото пак нещо се изнервям от логиката и знанията на множеството там. Виж статийте там са хубави. Тях си ги прочети.

На всички бебенца желая спокоен сън и много да слушкат милите си майки!
« Последна редакция: Януари 03, 2007, 23:07:37 pm от oganche »

*
Благодаря, момичета, много топли и мили думи чувам от вас!

Я, кажете, как ви я мериха на вас тази нухална гънка? Да сравня аз. Да не ме ментят тука нещо. На практика то беше един 30 минутов преглед с ултразвук-гънката я мериха, нослето, гледаха дали гръбначния стълб беше като тръба, пръстчета, мозъчето и накрая ми написаха един рапорт, в който ми е изчислен рискът от синдром на Даун и ми го дадоха. И при вас ли това правят?

Много се чудя защо не ми правят никакви урини тук. Само едни лентички и нищо друго. Още в понеделник ще питам.

Оги, какви кръвни всеки месец ти правиха? А тази книга на кой автор е?

Лек ден на всички, здрави бебета и леки бременности!
Alexandra
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Ех, тая Мари неверни!  :lol:
Точно така се прави, не те ментят. :lol:


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Мили момичета, нека пред вас е една щастлива година! Много много здраве, добрина и любов пожелавам да има за вас!
Мари, правят ти, каквото трябва - тука трябва да отидеш на хубав 3D ултразвук, за да ти направят такъв преглед и да дадеш 50-60 лева! При вас рутинно ли е или..?
Матей - 1.04.2006 г
*
Мари, правят ти, каквото трябва - тука трябва да отидеш на хубав 3D ултразвук, за да ти направят такъв преглед и да дадеш 50-60 лева! При вас рутинно ли е или..?

Правят, правят, ама урина за бактерии не са ми искали! Аз да си сравня с вас, пък вий ми се смейте колкото искате! Не се сърдя!  :D

Вени, ми аз не знам какво е 3Д ултразвук. Триизмерен де, ама как изглежда откъде да знам? Това не е ли този дето е цветен и дето е като на кино лента изображението? Или това е 4Д? Ако има такъв де, не знам дали не говоря глупости в момента. Гледаха ме на черно-бял ултразвук, на който си ме гледат винаги, хубав е, всичко се вижда. Платихме 85 евро, надявам се, че застраховката ще го покрие. Май си е рутинно, защото просто ми казаха, че трябва да ида, ама аз съм там всяка седмица и колкото повече гледам, толкова по-добре. Ако има един чалъм да си имам ултразвук в къщи, ухааа! По цял ден щях да съм залепена за него!
Alexandra
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Ами тя Сигнус беше сънувала като беше бременна, че си е купила ехограф за в къщи, при това цветен, като телевизор. :lol: :lol: :lol:
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Мари, за този преглед 2D е напълно достатъчен, да не кажа препоръчителен. Мен само на такъв са ме гледали и се вижда прекрасно. 3D е за удоволствие на мамите според мен :D
За бактерии в урината  - нито веднъж не са ме пращали, сама се изследвах, виж за обикновената урина имах 3 изследвания по касата.
Книгата е ето тази:
http://www.family-bg.com/catalog/prX_477.htm
Автори: Арлийн Айзенберг, Хайди Мъркоф, Санди Хатауей
Имам я, доволна съм. Реших нея да купя щото Спок го има сканиран и мога да го чета онлайн.
За ултразвука вкъщи - и аз исках :lol: Като почне да рита редовно ще ти е по-спокойно :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Оги, какви кръвни всеки месец ти правиха?

Мари, док ми пуска следните кръвни всеки месец:

- кръвна картина [RBC(Еритроцити), HCT(Хематокрит),MCV(Ср. обем на еритроцити),HGB(хемоглобин),MCH(Ср. Hgb съдърж. в еритр.),MCHC(Ср. Hgb конц.),PLT(Тромбоцити),WBC(Левкоцити)]
- СУЕ
- Коагулация (Фибриноген, Протромбиново време, INR, ARTT)
- Биохимия (Общ белтък, Албумин, Глюкоза)
- Урина общо хим. изследване
- Вирусология (Токсоплазмоза IgM)

Токсоплазмозата си я пусках по собствено желание, защото имам един много красив и обичен котарак.:P Пускала съм я 3 пъти за цялата бременност и тези антитела показват дали имаш в момента Токсоплазмоза. Ако излседваш и IgG токсоплазмоза, тя показва дали някога си боледувала и дали имаш изграден имунитет към нея. Нещо подобно като със хламидийте. :?

А изследването за нухалната гънка е точно така, както си го описала. Мелинката ти е потвърдила "вярно с оригинала" :P

За книгата Ultra  вече ти е дала линк.Ако имаш питанки, питай. Ние сме насреща и много си те обичаме.

*
Добре, че е Марито да пита толкоз много, та и аз понамазвам покрай нея  :P
Мерси, Мари, че питаш и мерси, момичета, че давате ценна информация  :D
Гуш от мен  :bighug:
*
Само да добавя към изчерпателните отговори, че аз си пусках наред с обикновената урина и всеки месец микробиология, както и на 5-6 седмици и влагаличен секрет-микробиология, то луд умира няма :lol:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
yahoo_17Моето Новогодишно пожелание за всички бременелки!
И за кандидатбременелките също! yahoo_17


 :heartbeat:"През таз година да си имате бебчета,
-пухкави и бели като хлебчета!"
:heartbeat:

 :babydust: Много ЗДРАВЕ за всички МАМИ и вече родени
бебета  :babyflips: на "ЗАЧАТИЕ"! :babydust:


 :grouphug2:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Добре, че е Марито да пита толкоз много, та и аз понамазвам покрай нея  :P

Ми питайте и вий, бе! :D Бора, Лейди, Ефирче...Кво се спотайвате? Няма само аз да се излагам тука с тъпи върпоси! :lol: Ей на! Сега не знам какво е СУЕ, ама ме е срам да попитам, че ще ме вземат съвсем за патка. 8)
Alexandra