0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цитат
Ми питайте и вий, бе!  Бора, Лейди, Ефирче...Кво се спотайвате? Няма само аз да се излагам тука с тъпи върпоси!  Ей на! Сега не знам какво е СУЕ, ама ме е срам да попитам, че ще ме вземат съвсем за патка.


Ми Мари кво да пиша - минах си ПКК-то, СПИН, Васермана и Хепатита, урина - седимент.
Стерилната урина /за бактерии/ си я самоназначих, както и коагулационния статус на кръвта.
Токсоплазмоза мисля да не правя, че още преди да забременея със с положителни IgG.
СУЕ е утайка.
Значи на мен ми правиха и ЕКГ, щото си имам кардиологично заболяване.

Гледам много-много да не се вталясвам. Стига чете!
*
СУЕ = ESR = Erythrocyte Sedimentation Rate
*
Ами тя Сигнус беше сънувала като беше бременна, че си е купила ехограф за в къщи, при това цветен, като телевизор. :lol: :lol: :lol:
O, Lali, още не бях тогава бременна, не беше като телевизор амик ато лаптоп дисплея му, много менюта, разлчни трансдюсери абе мани :)
Като бременна много често сънувах как пуша по 3 цигари една след друга на терасата с кафето.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
привет!

днес сложихме на Марти първата доза Пентаксим - най-после! до последно се борих с педиатърът, която беше по-ошашавена и от мен и само повтаряше - ама дали да не отложим... брей, не вервах, че имало толкова страхливи лекари. на нея й трепереха ръчичките повече от моите.
както и да е, момчето не каза гък дори, което много ме учуди, защото на хепатитната ваксина преди седмица орева махалата.
засега няма странични ефекти, дано да продължи така!

бременските, един малък съвет от мен - питайте за всичко, което ви вълнува - ние затова сме тук, да отговаряме. но все пак, пускайте по едно търсене из архива, защото доста неща са вече изговорени и написани. дай боже толкова често да ги говорим и пишем, че да стане като с "изследване на полови хормони се прави на 3-ти ден от цикъла"... ;)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Джам, честито :D Дано няма странични ефекти и занапред и да е всичко наред вече с Марти!
Мари, на запад си знаят повече от колкото тук и не чакат да ги подканяш. Или поне в Германия е така. Аз не съм се тормозила за изследвания защото там например е задължително - токсоплазмоза, листериоза, захарен профил, урина изследване. Кръвни ти правят периодично, а за 3D - има 2 прегледа - в 13-14 и в 22-23 седмица. Те са, за да се изследва плода дали няма някакви аномалии, дали се развива добре, да се провери гънката и кръвопоток, работа на бъбреци, сърце, дробове. Поради тази причина му казват и 4D понякога, тъй като дава и скорост на течностите, които преминават през органите.
Успокой се малко :D Всичко ще е наред, ще видиш!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Ах, Мари, че и ние питаме, ма ти си много бързовата  :D, а и ме водиш по седмици, де  :D

Джам, радвам се, че малкия мъж е понесъл ваксината и дано всичко е наред отсега нататък!

Е, и аз да питам - при кого ходихте на изследване на гънката и въобще на фетална морфология? Че, както се ослушвам то времето си напредва и трябва да се ориентирам в пейзажа...
« Последна редакция: Януари 05, 2007, 08:57:52 am от Bora82 »
Аз ходих при Томова, която е и кардиолог!

Интересно дали и биохимичния скрининг го правят рутинно при вас, Мари? Гане, при вас как беше?
Матей - 1.04.2006 г
Браво на Марти, той е истински мъж и най-вероятно няма да има странични ефекти, при нас нямаше никакви все едно не е ваксиниран.
*
Ох и ние днес сме на консултация и ще слагаме първата ваксина Пентаксим. Притеснявам се, но това е в реда на нещата. Дано го понесем добре и нямаме старнични ефекти.(аз защо нямам на български информация за ваксината, нали е задължително след внос 8O) Айде после ще пиша как сме я преборили  :)

Браво на Марти и Джам, бебе и мама герои  :balk_47:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Аз до тук ,под вещите наставления на Док , направих следното:
-профилактичен преглед при стоматолог
-Вирусологичните - токсиплазмоза/отрицателно/, рубеола /оказа се ,че сме се срещали с нея в незапомнено от мен минало време/
- хламидия /отрицателно/
- днес си пуснах и аз една ПКК ,имам една и от преди пункцията
-Спин и Васерман и хепатита ,също правих преди пункцията
-микробиология на влаг. секрет пак от тогава
-урина обикновено изследване, ако има находка някакво ще пусна и микробиолагия
-ЕКГ
-Кръвно налягане

След една седмица ми предстои биохимичен скрининг.
Ами това е до тук мацки.
Мари -СУЕ е скорост на утаяване на еритроцитите . Повишените стойности говорят за наличие на възпалителен процес.
И да ви се оплача ,за подигравка съм станала с толкова много изследвания :?
Сестра ми с две големи вече деца ме е взела на подбив . Аз ,казва , за двете си бременности не съм правила толкоз изследвания ,колкото ти за първите 3 месеца, и внимавай ,да не вземеш да изтървеш нещо :lovedock:
ми аз така и правя, и се смеем двете .

На ваксинираните бебчовци, успешно справяне със строителството на здрава имунна система! :D
Ама хич не ги обичам тез ваксини :needleani:
*
Здравейте,
ето малко инфо каква е процедурата след установяване на бременност в Германия. Преглед на вагинален ехограф zа установяване местоположението на плодния сак и наличие на пулс, едноплодна или многоплодна бременност, вzимане на вагинален секрет и преглед на гърдите. Док каzва кои храни да се иzбягват и препоръчва витамини zа бременни, както и фолиева киселина( в случай че не се вzимат витамините). Вzемат ти кръв zа определяне кръвната група, реzус фактор, рубеола, хламидии, спин, антитела, мерят кръвно налягане.
 При следваЩото посеЩение преди да се влеzе при док се дава урина, която сестрите тестват zа наличие на белтък, zахар и кръв. Мери се  теглото, кръвното налягане и желяzото в кръвта. Всички данни се вписват в книжка "Паспорт на майката", където вече са нанесени и реzултатите от направените кръвни иzследвания. Задават се и беzброй въпроси zа установяване на наследствени болести в семейството, предиШни бременности, аборти, причини... При док се влиzа с попълнените вече данни, той ги преглежда, коментира, дава съвети или предписва медикаменти (при нужда). Следва вагинален ехограф - следи се раzвитието на ембиона, големина и дали отговаря на седмицата в която е, пулс и движение. Всичко се zаписва в книжката, както и в досие, което док има zа всеки пациент. Пита zа оплаквания, въпроси.
Прегледите са на всеки 4 седмици, а при нужда може и по-често. Такава е процедурата преди всеки преглед.
По-специални иzследвания се правят, само ако жената е над 35 години, има наследствена обремененост или док има някакви съмнения.
Всичко това се поема от Касата и не се плаЩа ниЩо, освен потребителска такса 10 евро на тримесечие. В чакалнята е пълно със списания и броШури zа бременни, а сестрите дават беzплатни мостри на раzлични витамини и коzметични продукти zа бременни.

В отговор на въпроса на venus_melena (макар, че е до Ганка), биохимичният скрининг не е рутинно иzследване, не се поема от Касата и цената му струва 40 - 60 евро (ако се направи по желание).

За успокоение на Marie, че не само тя има "луда"бременност  :D: Аz в къЩи всяка сутрин мерех тегло (страх от отлагане на вода в органиzма), кръвно налягане и на 2 - 3 дни правех тест zа киселинност на влагалиЩето (страх от инфекция и пукане на околоплодния мехур). При повиШаване на стойността повече от 4,5 припках при док, която в повечето случаи ми предписваШе таблетки с млечно-кисели бактерии zа подобряване флората на вагината. Повечето ме мислеха zа смахната, но на мене не ми пукаШе  8). Аz поне имах причина, а те нямаШе с какво да се оправдаят  :lol: :lol: :lol:.
  
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Ех, дано и в България стане скоро така :?
Я да питам - до кой месец се свива маката, нормално ли е все още да усещам контракции 8O
За ваксината - и ние нямахме превод на български - престъпно!
Бихме я на Стефановден и поради страничните реакции пропуснах да честитя празника на скъпи на мен хора :oops: Реакциите от ваксината - умерено повишаване на температурата - смъкнах с Панадол, нервност, раздразнение, учестено, нервно сучене много начесто и за кратко, придружено с рев и писъци, неспокоен сън. Мина за ден и половина с много търпение и гушкане :D
На нова година дребосът беше при баба си, а ние на заведение :ywoohoo: :bellydance: :party: :wine: :beerdr: :coke: и т.н. Имах запаси от кърма за едно денонощие и затова си позволих да изпия 3 големи финландийки :lol: Но неизвестно защо изобщо не ме хвана 8O Аз почти година им се каня на тези водчици, пък те да не ми подействат :lol: По време на запоя се цедих 3 пъти и хвърлях кърмата. Кърмих 12 часа след последната глътка водка, не забелязах Симеон да се е опиянчил :lol: Долу-горе открихме и сезона. Явно още не съм готова психически - представям си матката като незаздравяла рана :( Мисля, че и заради кърменето ще ми е необходим лубрикант. Трябва да проуча въпроса.
Другата ми параноя е: Диша ли детето? Знам, че е масово явление това притеснение и че ще отмине, ама кога? Понякога сериозно психясвам...
А, да - пак сме наддали много, вече сме над 6 кила, за два месеца си удвои теглото :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Много сте големи бе, ние сме 5.300 кг. и 59 см:D
а колко е дръпнал на дължина?
*
Неревахме много когато нислагаха ваксината, но засметка на това сега си мрънка . Ще следим за реакции близките 48 ч.
Вече тежим 5.4 кг и сме високи 57.5 см., което е идеално имайки предвид че доста си плачем и почти неспим от газове и колики.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Bora82, за нюхална гънка се ходи между 11-та г.с и най-късно до 13 г.с и 6 дни.
аз лично препоръчвам Вили Димитрова в МЦ Фемина - адреса го има в Интернет сайта им. най-добрата е за тия неща.

момичета, бе на нашия Пентаксим вътре си имаше листовка на български?! как се получават тия различия, много странно?! длъжни са да дават информация на БГ.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Честити бебчета на Via и приателката на Gabi32! Живи и здрави да са, за останалото родителите им ще се погрижат.

Via, следващия път като влезеш, да вземеш да кажеш как се казва мъничето :)

Marie, на твоята новина страшно й се израдвах още като беше емоционален проблем:) Желая ти да си здрава, бебчето да се развива по устав и майка му малко да кротне, повече да си почива и да си взема дни без уеб, че иначе наистина се параноясва.

За книгите, аз четях статиите в бг-мамма (за форумите там нерви не'ам), ходих на училището на списание "9 месеца", на десетина избрани теми и на още едно училище http://www.aztito.com/, от което съм страшно доволна, най-вече заради практическите занятия по къпане, повиване, кърмене и правилно сгъване на използван памперс :). Моят Дани е първото внуче и в двете роди, така че никое от тези тривиални занимания не ги бях виждала на живо и сухата тренировка много ми помогна.
А, има и една много сладка книга, "Бременността", от Вики Айовин, която обяснява популярно какво да очакваш и адски ме развеселяваше, писана е от жена с 4 деца за 6 години (след като репродуктивният специалист й казал, че тя вероятно деца няма да има), с невероятно чувство за хумор, прави си майтап с всичките екстри на бременността.

За бебето, чета големия д-р Спок, когато мога, то това изчитане няма. През лятото трамбовах по 5-6 часа в парка с мъника и за там си носех малките д-р спокчета "Ръководство на д-р Спок: Всичко за бебето" и "Ръководство на д-р Спок: Първите 2 години". Те са джобен формат и се четат, докато тикаш количката.  Имам и 1 малък практически наръчник, който ми е много полезен - "Пълноценно двигателно развитие на бебето" от Доротея Пантелеева, това е комплекс с масажчета и гимнастики, със снимки.

Ъпдейт от нас: и ние сме с пентаксимче от вчера, хич не плака, но сега е малко нервен. Температура не вдигна, може би защото по съвет на педи дадох Панадол след ваксината и още веднъж вечерта. На мястото на ваксината веднага сложиха охлаждаща лепенка cool patch, един гел има вътре, ставал и за охлаждане на челото при махмурлук :) Така че сега и на крачето имаме съвсееем леко зачервяване.

« Последна редакция: Януари 05, 2007, 18:07:22 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Здравейте пак!
Днес бяхме на консултация и малкия направо ни шашна, при цялото му неядене е качил 800г и е пораснал с 3см, с други думи тежим 6.900кг и сме високи 64см.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Другата ми параноя е: Диша ли детето? Знам, че е масово явление това притеснение и че ще отмине, ама кога? Понякога сериозно психясвам...
Аз все още ходя понякога нощем в другата стая да ги слушам дишат ли ... ама ще отмине.  :balk_101: :balk_101: :balk_101:


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
И да ви се оплача ,за подигравка съм станала с толкова много изследвания :?
Сестра ми с две големи вече деца ме е взела на подбив . Аз ,казва , за двете си бременности не съм правила толкоз изследвания ,колкото ти за първите 3 месеца, и внимавай ,да не вземеш да изтървеш нещо :lovedock:
ми аз така и правя, и се смеем двете .

Сестра ти нали не е забременяла след 9 годишен стерилитет и след АРТ. Различно е, това е самата истина.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу