0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ами аз като съм си собственичка на фирма и съм се самоосигурявала, какво заявление да подавам   8O :?
По все още непотвърдени официално данни, след 01.01.2007 г. болничните ще се изплащат от НОИ. Ще има забавяне от около месец два на изпалщането им.
Перде, ти не си "заварено положение", защото към 01,01,2007, твоят болничен няма да е изтекъл и просто си продължава, докато при такива като мен, болничният вече е изтекъл и се налага допълнително заявление.

"Майките (осиновителките), чийто отпуск от 135 календарни дни все още не е изтекъл, имат право да подадат заявлението след изтичането на болничните"

Ама нещо немога да схвана, уж от НОИ директно на майките ще изплащат вече болничните от нова година, пък ще се подават заявления до работодателя. :?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Джаме, разбирам те напълно, и аз съм на същото положение, само дето при мен не се очаква някой да дойде.Но поне успях да сложа елхата, да изчистя първия етаж и т.н Утре и вдругиден ще е купон като готвя, сърми, чушки и пуйка  :lol:Но се надявам с помощта на баткото и таткото да се справя.
Наде, моя Боби, никога не можа да свикне да спи настрана , от самото начало си спи по гръб, тук лекарите са против страничното слагане на малки бебета, даже изрично ме предупредиха "само по гръб", Антъни си спи предимно по корем, много е смешен, в сънено положение си вдига главата, обръща се на другата страна и пак заспива ....'Не мисля, че е проблем да спи само по гръб.

Момичета, ама какви са тези цени на тези акт гимнастики, а и на другите неща, столчета,кошарки, направо се чудя как смогвате с парите, страшни сте.
ми това е от нас
Весела подготовка и весело изкарване

ема2
« Последна редакция: Декември 22, 2006, 16:49:36 pm от shygirl »
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Ема,много готини снимки :lol:
За цените и аз се шокирам,честно да си кажа,не съм очаквала,че бебешките неща ще са толкова скъпи 8O.
Какви памперси ползвате?
Засега ми се размина раждането,дано си дочакам датата за операцията.Мерси за съветите,ама аз тези дни обикалям магазините и не съм се спряла,може от преумора нещо да бяха тези болки.
...
По все още непотвърдени официално данни, след 01.01.2007 г. болничните ще се изплащат от НОИ. Ще има забавяне от около месец два на изпалщането им.
Някъде четох, че тези които към 1.01 са им изплащани болнични ще продължат да ги получават от работодателя, а от НОИ ще са тези, които тепърва ще започнат да получават. Но не съм сигурна де, докато не се обнародва кое как ще е.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Наде, и моя Дани спи само по гръб от самото начало, просто не иска настрани. Като си го взехме на 15 дни, го слагахме в една възглавничка, която държи бебето настрани, обаче той плачеше и се дразнеше много още тогава и я махнахме. Даже по едно време към 2-3 месец беше сплесната главичката отзад, защото все така спеше, но като почна да се движи повече, това се оправи. Сега вече спи по гръб и си върти само главата в двете посоки.

Джами, а кога се очаква лелята? От нас има прекрасна пряка видимост към летището и мъгла не е имало хич в последното денонощие, даже има доста повече трафик от обичайно. Стискам палци да е по-скоро...

За гимнастиките - нашата е точно Чико Делукс, много му е интересна на мъника и мечките сини ги е направил от бой (те пеят, като ги разлюлее), обаче взе да й обръща внимание едва към 4 месец. Макар че майка му я купи на 2 месеца, разбира се :)

Аз пък имам да се оплача от една детска книжка - купих аз една от онези гумени книжки, които се мокрят и стават за дъвкане и чесане на венци, щото сега това занимание е на мода у нас. И на втория час намерих 1-2 мм парченца от покритието на страниците по ръцета на детето и около него. Направо лошо ми стана, а мъжът ми много се ядоса и прати веднага снимки до комисията за защита на потребителите. От самото издателство се обадиха да кажат, че пластмасата била безвредна, да не се косим. Това беше преди 4 дни и на Дани нищо му няма, ама все пак съм бясна как може да се пускат в продажба такива неща. Конкретно, книжката беше "Кой какъв звук издава" на издателство Фют, купена от тяхна фирмена книжарница. А аз досега много им харесвах нещата, ама явно трудно може да се има вяра на каквото и да е.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Ха и на нас ни подариха такава книжка!
Морков, аз ползвам Памперс! Преди ползвах Хъджис, защото Памперс са гадни за малките килограми! Чак 4-9 са нормалните, иначе явно са някакви ментета!
Матей - 1.04.2006 г
*
И нашата гимнастика е на Чико, това е един от коледните подаръци на Деско, само че току що й купих батерии и не знам как ще реагира на нея, като я сложа ще ви кажа :D
Днес сложихме първата ваксина пентаксим и сега се треса и тръпна в очакване дали ще ни сполети нещо :? Но иначе да ви се похваля как геройски се държа моята малка принцеса, изобщо не заплака като й я слагаха, а докторката каза, че в цялата си практика не е виждала такова чудо :lol: пу, пу, дано няма последствия ...
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
вече е ясно, че на мен Коледа не ми се полага.
вече дори не мога да стискам зъби, няма какво да очаквам с надежда като финал на една много измъчена година.

сестра ми се опитва от 4 дни да се прибере за празниците у дома. първо отмениха полета й през Рим във вторник. трябваше вчера да лети. отишла на летището в Тулуза, там казали на 300 души, че полетите за Рим пак се отменят и това е положението, билети няма.
тя обърнала Европа по телефона, накрая й уредили за днес полет Тулуза-Амстердам-Прага-София - почти 18 часа път.
тръгнала сутринта. пристига в Амстердам, но се оказва, че няма място за нея в самолета за Прага. в последния момент я прехвърлили на полет за Берлин, та оттам за София.
последно я чух преди 2 часа от Берлин, изнемощяла и отчаяна. багажът й, пълен с неща за Марти - дрешки, играчки, храни -  които е събирала грижливо 3 месеца, го няма. кой знае за къде пътува. едва ли ще се намери, още повече пък сега по празниците.
сега седя и плача. мъжът ми отиде на летището да чака, но не знам дали е успяла да се качи на самолета за София.
тя е трансплантирана, с подтиснат имунитет и трябва да се пази от зарази, а цял ден е обикаляла по летищата на Европа. каза ми - догодина, ако съм жива - на Коледа си лягам, завивам се през глава и просто изчезвам...

а някой там горе е определил, че една малка, невинна душица няма да има подаръци за Коледа. айде, за нас, възрастните, постоянното наказание с нещо сме го заслужили, ами то какво е сгрешило.

извинявайте, че ви занимавам с това. срината съм напълно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Джаме,  направо ме разплака. :cry:

ще дойде, няма начин....

целувки на теб и Марти

ема2
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Джам, искренно се надявам сестричката ти да пристигне навреме, а също и подаръците на Марти! :balk_115: Дано имате една хубава и незабравима Коледа!  :balk_21:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Джами и аз стискам палци да дойде сестирчката жива и здрава! Зарежи подаръците - важното е да сте добре и да сте заедно!  :bighug:
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
Джам, много ти се насъбра  :(
Надявам се сестра ти да пристигне без повече перипетии и когато отпочине да прекарате една много щастлива коледна вечер.

lb2f
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цитат
багажът й, пълен с неща за Марти - дрешки, играчки, храни -  които е събирала грижливо 3 месеца, го няма. кой знае за къде пътува. едва ли ще се намери, още повече пък сега по празниците.

Джаме, споко, намира се багажа. На майка ми веднъж куфарите бяха обиколилили от Берлин почти цяла Европа, но след две седмици ни ги доставиха в къщи. Важното е , сестра ти като слезе на летището да попълни формуляр за рекламация. Ако е летяла от Тегел хич не се учудвам за изгубения багаж...
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!

 :flower:Мила Джами!
 :babydust:Марти :babydust:има най-големия подарък на земята!
-Силна и всеотдайна МАЙКА :heartbeat:!
 :grouphug2:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
ДЖАМЧЕ  :bighug: :grouphug: :bighug:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Джамче, пиши стигна ли сестра ти! А подаръците ще дойдат, не ги мисли тях! Марти още не разбира и дали ще ги получи на 24 или на 28 за него няма значение! Само сестра ти да е добре!
Матей - 1.04.2006 г
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Джами, няма значение неоправената и непочистена къща, загубения багаж и всичко останало - важно е вие да сте здрави и сестра ти да пристигне жива и здрава. Коледа е точно празника на чудесата, заради семейството. Ако всички сте заедно - то този празник ще е незабравим. Важното е, че се обичате и сте заедно! :bighug: :balk_21:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
jam,
Ако всички сте заедно - то този празник ще е незабравим. Важното е, че се обичате и сте заедно!  :bighug: :balk_21:
:bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:
*
Джами, най-хубавия подарък за Марти е неговата усмихната и щастлива майка :) На този етап поне ! После вече ще ти се налага да се бъркаш дълбоко за хубави подаръци. Сега не се кахъри, багажът ще се намери, важното е сестра ти да се върне навреме и да сте заедно на празника. Целувки и се успокой и отдай на Коледни настроения!
*
Джамке, я се вземай в ръце! Майната му на багажа-да сте живи и здрави, на Марти купища подаръци ще купите! Сестричката ти ще се върне жива и здрава, ще поспи, ще се зареди с енергия! Ами ти вземи приготви нещо за хапване, че момичето ще е изгладняло! Цялата къща чака на тебе! Стягай се и НАПРАВИ КОЛЕДАТА!
Обичам те и те прегръщам!
Мари :bighug:
Alexandra