0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Джами, дано да си е дошла сестра ти и да е добре. После предай мъника на мъжа си и вземете да си починете и двете, след това ще почистите и приготвите хубава семейна вечеря. На подаръците им тегли една пловдивска дума - и без това Коледа би трябвало да е ден, когато отбелязваме Рождество, а не се побъркваме да изкупим магазините. Аз тази година реших да не си добавям още един дерт с ужасяващо пазаруване и купих само на най-близките си хубави книги.

За Марти ще е много гадно да се изгубят нещата, но се надявам, че просто ще се забавят. Все пак, каквото и да стане, ще ти кажа същото като на Стефито за откраднатата кола - колкото и да е била тежка годината, тя е и най-хубавата в живота ти, защото ти е донесла най-скъпото ти съкровище, така че седни за 5 мин до детското креватче и просто му се порадвай. Това ще е най-хубавият подарък и за двама ви.

P.S. Сега ги редя така, но и аз се паникьосвам за нищо след 3 безсънни нощи. Купчините неизмити чинии и неизбърсаните подове имат свойството да замъгляват съзнанието, а пък ти си имаш и грижите покрай сестра ти. Но все пак това предизвикателство е бял кахър на фона на всичко, с което си се справила.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
За последно предколедно – да си напиша делово дългия постинг......

via,
Здрава ли си вече? Не преставай с инхалациите, докато не спреш да кашляш – при мен са най-ефективни не толкова при запушен нос, колкото при кашлица. Особено вечер преди лягане – после си спиш спокойно.
Цитат на: via link=topic=7974.msg145760#msg145760  date=1166633044
Аз съм много щастлива, най-накрая се разбрахме с доктора по всички важни въпроси за секциото и съм вече спокойна
Това да се чува! Това е едно от най-важните неща – твоето спокойствие!

Marie,
Това момиче ВЕРДИ акъла ми взе! Искам и аз да съм такава добричка, знаеща, организирана и помагаща!  :kiss:
Де да можех малко от акъла да ти взема......., че аз съм голяма забравана и си имаме една шега с мъжа ми – че имам само една мозъчна клетка и тя какво по-напред да помни. И за добротата ми мъжът ми би поспорил с теб.......

Гане,
Леле, какво сте преживели покрай пътуването! Тръпки ме побиха.
Радвам се, че малкият е по-добре! А не теб още ли ти е лошо от лекарствата? А какво показаха изследванията на Алекс? Дано се чувствате добре и двамата и изкарате весело празничните дни!

piera,
Съжалявам, ако ще допринеса за твоето объркване, но ще изкажа и аз мнението си за ваничките.
Купих си Laguna OKbaby – със стойката и подложката Buddy към нея. Удобното на стойката е, че е сгъваема и лека. Ваничката има отвор на дъното за източване на водата, което ни беше много удобно и докато къпехме бебко в стаята и сега, когато слагаме ваничката в нашата вана в банята. За разлика от Гането обаче, при нас подложката си остана до ден днешен неупотребена нито веднъж. Послушах съвета на д-р Даскалов, който ми каза, че къпането за бебето е по-скоро физиологична, отколкото хигиенна процедура, и ми препоръча да къпя бебето си в повече вода и да не ползвам такива поставки. Педиатрите в „Торакс” ми обясниха как да къпя бебето и на втория ден от живота му, още докато бях в клиниката, по свое желание започнах да си го къпя аз. Държах си бебето на ръце, докато не започна да сяда. В интерес на истината, трябва да уточня, че никога не съм го къпала сама, винаги таткото ми е помагал.

jam,
Ето листовките на изопринозина – Изопринозин (Isoprinosine) – КХП и ЛП

За лекарствата за спиране на кърмата:
- В сайта на ИАЛ има три вида Бромокриптин:
     Bromocriptine NIHFI - КХП и ЛП
     Bromocriptine Sopharma - КХП и ЛП
     Bromocriptin-Richter 2,5 mg - КХП и ЛП
- има и други регистрирани лекарства с активна съставка бромокриптин:
     Медокриптин (Medocriptine) - КХП и ЛП
     Парлодел (Parlodel) - КХП и ЛП
     Серокриптин (Serocryptin) – няма файлове с данните.
- Този линк e презентация със сравнение на различни препарати, използвани за тази цел. Взех го от този форум. Само че аз не разбирам немски. Гане, Tanja, помагайте!

За столчето за хранене – по мое мнение, Sweety на Cangaroo е най-доброто за момента съотношение на дизайн, цена и екстри. www.hippoland.net е сайта. Можеш да видиш телефоните на софийския магазин и да се обадиш да попиташ дали имат синьо.
Започнах да слагам Стефко да сяда на 6 месеца и половина – откакто започнах да го захранвам. С възглавници не съм подпирала.

За стола за кола – купихме този, който бяхме решили – Travel Evolution на Cam от „Хиполенд”. Свързахме се по телефона с магазина в Пловдив – казаха, че го няма в наличност, но очакват да получат. Помолихме да ни запазят един и отидохме да го купим същия ден вечерта.
Столчето е универсално – от 9 до 36 кг – група 1-2-3. Отговаря на европейския стандарт за безопасност ECE R44/04, който до 2009 г. е само препоръчителен, но повечето добри фирми го спазват още от сега. Има и защита от странични удари (Side protection system), въпреки че тя още не е регламентирана в стандарта. Също така, има отделен 5-точков колан за бебето, а не се използват коланите на колата (поне не до определена възраст). Седалката няма легнало положение, а само полулегнало – накланя се назад до 145 градуса. Окончателният щрих в решението ми беше голямата отстъпка в промоцията на „Хиполенд”.
Съпругът ми тази сутрин слезе да го сложи вече в колата и, щом се качи, веднага започна да ми обяснява, че сме уцелили покупката - много било удобно и лесно за поставяне, захващане и регулиране на положенията и коланите. Днес ще возим Стефко за първи път с него и после ще го помоля да разкаже как се е чувствал....

gabi32,
Още една мома ще става баскетболистка или манекенка!
Щом не е заплакала Юлето от инжекцията, значи този, който я е поставял, е бил майстор. И Стефко два от трите пъти не плака изобщо.
За захранването – според мен, педи ти е казала да дадеш пюре от ябълки и моркови, именно защото си е мислила, че вече сте опитвали ябълка под формата на сок и така по-лесно бебка ще приеме новия вкус на моркова. Щом си прочела всичко необходимо и вече си решила как ще захранваш, не се впечатлявай много от това, което ти казва педи по въпроса.

ultra,
Ние купихме активна гимнастика Клоун на Chicco. Но не съм доволна. В началото бебко се ядосваше, че не може да стига играчките, защото висят много далече от ръчичките му. После пък вече му бяха безинтересни. Мисля, че за същата цена Delux е много по-добър вариант.

Perdeto,
За каната – аз нямам електрическа кана, използвам едно малко джезвенце само и единствено за тази цел.
За спането – спокойно можеш да оставиш детето да спи в тази поза, в която му е удобно. А за честотата на спането – гледай да не го преуморяваш с много игра, защото бебетата после заспиват по-трудно.

shygirl,
Цените са просто убийствени! Ама нали всяка майка иска най-доброто за детето си.....
А при вас не е ли така?

morkovche,
Памперсите са ни на „Памперс” от самото раждане. Не съм имала проблеми. Случаите, в които са пропускали, се броят на пръстите на едната ми ръка. Винаги съм ги купувала от „Билла”.
Дано нямаш вече притесния поради болки или нещо друго и спокойно да си дочакаш датата за операцията!

StefiZ,
Всичко е наред след имунизацията, нали? Браво на Деска, че се е държала геройски!


Желая на всички Весела Коледа!
Всички да сте много щастливи от присъствието на най-близките си хора!

*
[color=Purple]Желая на всички Весела Коледа.
Това ще бъде първата Коледа с малките съкровища(за повечето от нас). Да сте винаги щастливи и изпълнени с вяра и любов.
Много прегръдки от мен.
[/color]
Весела Коледа на всички и много здраве, любов и късмет!
Матей - 1.04.2006 г
*
Нека бъдем здрави, весели и усмихнати :D

Ние сме се развихрили в кухнята :lol:
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИчКИ

Много здраве и успехи

ема2
 :babyflips: :babyflips:
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Весели празници момичета  :)
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
Весели празници и от мен !!!!! mc101
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Весела Коледа и много здраве, усмивки и щастие! ornaico1 mc101 tree2a
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Весела Коледа и от нас с Юлето!
Ние подредихме първата  tree2a, но за съжаление малката не и обръща много внимание.
Много усмивки и празнично настроение!
 mc101


*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Весела Коледа, мили и скъпи момичета! Да ви е леко на сърцата и светло в душите! Много здраве ви желаем с моята малка Елхичка :D
Весела Коледа!!!!!!!!!Много щастие и усмивки под празничните украси топлина в сърцата и душите и много приятни изненади.Здравето, любовта и късмета да са на трапезата Ви цялата следваща година.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Весел празник на всички, много приятни изненади под елхата. На всички мами с бебончовци пожелания за хубави моменти, година без болести и притеснения за малките слънца, а на тумбачетата- да мине леко всичко и да се радват догодина на хубави и здрави деца.
Кулинарките да снимат коледната трапеза- да си сложим снимки в темата на Стефи /най- вече от нея чакам  :D/. Целувки за всички.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Маминки и бебета, Весела Коледа!
 mc101
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Весела Коледа и весели празници на всички!
Здраве  и любов на бебчетата, а за момичетата в очакване само положителни тестове и много радост!