0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Стефи,
Дони, ще ни върнат първоначалната воска, но всички застраховки, такси и т.н си остават за наша сметка
Ееееееееее, големи са тарикати! Просто нямам думи! Нали точно за да сте защитени срещу такива ситуации се плащат тези застраховки, такси и т.н.!
За съжаление, мога само да ти съчувствам!
*
Ето ни и нас в новата седмичка. Минахме прегледа при ортопеда и всичко е наред, но бебчо нещо не е. Незнам вече какво му има, с нослето сме зле, макар и педиатърът да казва че не е настинал. Запекохме се от капките за колики та три дена не сме спали да се напъваме, накарая извадих термометъра. Незнам през какъв етап от развитието си минаваме, но сме вечно мрънкащи. Спрях да му давам капките за колики давидим какво ще излезе.
Силве моето педи категорично ми забрани да мажа нослето на детето с каквито и да било гелове, мазила и маста за която беше ни споменала. Било много опасно, можело да асперира, също така ставали и пневмонии (как точно немога да кажа  8O)
Препоръча ми за запушено носле да се продуха със Стеримар да се изчака 10-15 минути, след което да се сложат капки Виброцил. Ще порбваме това, тъй като снощи много се уплаших ,бебчо също. Както се хранеше повърна на огромен фонтан, като му течеше отвсякъде млякото (уста, носле) неможеше да си поеме въздух детето и се видяхме в чудо  8O, Мерим нон стоп температурата нямаме, не кашляме на са ни зелени сополите, само отново акото.
Чефи Спокойно мила, каквото и друго да кажа то просто е излишно.

Весла и здрава седмица на всички
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Благодаря ви момичета :(

Наде, аз като "експерт" с постоянно давещо се бебе да ти кажа как процедирам, в момента в който се задави веднага навеждам с главата надолу и бъркам с пръст в устата няколко пъти, за да изкарам каквото има, тупам по гърба и така  докато изреве 3-4 пъти хубаво. Много е стряшкащо, но трябва да се реагира веднага.
Ох, Стефи, много страшно звучи!
Ани, Чико е стерилизатора - стандартен! Много ми хареса тая играчка, която си постнала - направо мисля да открадна идеята!
Лейди, радвам се, че всичко е ок!
Матей - 1.04.2006 г
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
добра нощ - дано да е добра за всички!

Марти е добре, горе-долу. в смисъл, че след онази вечер, температурата не е падала. тогава спа с шапка, завит до уши, с печка, а ние ставахме през час да мерим температурата.
тоя термометър, стократно се изплати вече, да ви кажа...
вчера кихане, сополи, после носът пак се изчисти. умърлушен, сериозен, една усмивка не щя да пусне. днес квича и се гъна, нещо ориза ли му дойде много... изобщо, не е в пълна спортна форма, но поне държи прилична температура, че това най-много ме ужасява.

явно при него това е начина да отреагира на вируси. вторият епизод тръгна от това, че преди 3 дни пак вдигна вечерта до към 38 градуса, свали си я сам за около час без лекарства, а на следващата вечер - 35.1! точно както предния път.
никой нищо не може да ни каже, аз не знам с кого да се съветвам и какво да го изследвам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Силви,
Цитат
А аз искам да Ви питам нещо за ваксините.На нас ни я отложиха тази за хепатит Б, че аз се разболях яко и вдигнах 39 и нещо, сега пък бебето нещо прокашля и се чудя дали да не изчакаме още?
Изчакай толкова, колкото е необходимо. Няма закъде да бързаш с ваксините. Най-важното условие е Габи да е здрава! Както съм писала по-рано, ние сложихме повечето ваксини със закъснение (ако сравнявам с българската схема).
Цитат
И друго: Пентаксима замества няколко ваксини по стандартната програма за ваксинация ли?
Казано с една дума, отговорът на твоя въпрос, е – ДА!
Ако искаш по-подробни обяснения, имай търпение да прочетеш настоящия постинг докрай.
Според досегашния
имунизационен календар на РБ
, през първата година на бебето задължително се слагат следните ваксини:
- против хепатит В – 3 приема (през първите 24 часа след раждането, навършен 1 месец, навършени 6 месеца);
- против туберкулоза – 1 прием (от 48 час след раждането), като между 7 и 10 месец се прави проверка за белег след БЦЖ имунизацията. На децата без белег се прави проба Манту (5 МЕ ППД) и отрицателните се имунизират отново с БЦЖ ваксина;
- против полиомиелит – 3 приема (навършени 2 месеца, навършени 3 месеца и навършени 4 месеца);
- против дифтерия, тетанус и коклюш (ДТК) – 3 приема (навършени 2 месеца, навършени 3 месеца и навършени 4 месеца).

Освен горните задължителни ваксини, има и препоръчителна – имунизация срещу заболявания, причинени от Хемофилус инфлуенце тип В (менингити, септицемия, епиглотит и др.) за всички деца, навършили 2 месеца до 5 години.

В момента има промяна в наредбата за имунизациите (в сила от 10.10.2006 г.), която се състои основно в промяна вида на две от използваните ваксини – вместо жива ваксина против полиомиелит, ще се използва инактивирана (убита) такава, а вместо ДТК ваксина с цялоклетъчна коклюшна компонента, ще се използва ДТК ваксина с безклетъчна коклюшна компонента.
Казано по-просто, посоката е към употреба на ваксини с по-малко вероятни странични ефекти. От години в Европа и САЩ се използват само инактивирани ваксини против тези заболявания, но за България те са новост, която тепърва ще се прилага масово (безплатно от РИОКОЗ). Тъй като в близките месеци това, най-вероятно, няма да стане (причините вижте тук), майките, които искат да сложат на децата си инактивирани ваксини, трябва да си ги закупят.

Ако майката не желае да ваксинира детето си с препоръчителната ваксина против Хемофилус инфлуенце тип В, детето се подлага на:
1ви вариант (масовият досегашен безплатен - с използване на живи ваксини)
На 2, 3 и 4 навършени месеца – всеки път по 2 капки против полиомиелит (жива ваксина, през устата) + 1 инжекция против ДТК (цялоклетъчна ваксина, мускулно);
2ри вариант (масовият бъдещ безплатен, но неприложим в момента – с използване на инактивирани ваксини)
На 2, 3 и 4 навършени месеца – всеки път по 1 инжекция против полиомиелит (инактивирана ваксина) + 1 инжекция против ДТК (безклетъчна ваксина);
3ти вариант (настоящият платен – с използване на инактивирани ваксини)
На 2, 3 и 4 навършени месеца – всеки път по 1 инжекция против полиомиелит (инактивирана ваксина) + 1 инжекция против ДТК (безклетъчна ваксина). Като марки ваксини това могат да бъдат – Имовакс полио (Imovax Polio) + Инфанрикс (Infanrix).

Ако майката желае да ваксинира детето си и с препоръчителната ваксина против Хемофилус инфлуенце тип В, детето се подлага на:
1ви вариант (с използване на две безплатни и една платена ваксини)
На 2, 3 и 4 навършени месеца – всеки път по 2 капки против полиомиелит (жива ваксина, през устата) + 1 инжекция против ДТК (цялоклетъчна ваксина, мускулно) + 1 платена инжекция против Хемофилус инфлуенце тип В (мускулно);
2ри вариант - неприложим към момента (с използване на две безплатни и една платена ваксини)
На 2, 3 и 4 навършени месеца – всеки път по 1 инжекция против полиомиелит (инактивирана ваксина) + 1 инжекция против ДТК (безклетъчна ваксина) + 1 платена инжекция против Хемофилус инфлуенце тип В;
3ти вариант (с използване на платени ваксини)
Възможност „а” – на 2, 3 и 4 навършени месеца – всеки път по 1 инжекция против полиомиелит (инактивирана ваксина) + 1 инжекция против ДТК (безклетъчна ваксина) + 1 инжекция против Хемофилус инфлуенце тип В. Като марки ваксини това могат да бъдат – Имовакс полио (Imovax Polio) + Инфанрикс (Infanrix) + Акт-ХИБ (Act-HIB);
Възможност „в” – на 2, 3 и 4 навършени месеца – всеки път по 1 инжекция против полиомиелит (инактивирана ваксина) + 1 инжекция против Хемофилус инфлуенце тип В и ДТК (цялоклетъчна ваксина). Като марки ваксини това могат да бъдат – Имовакс полио (Imovax Polio) + ТЕТРАкт-ХИБ (TETRAct-HIB);
Възможност „с” – на 2, 3 и 4 навършени месеца – всеки път по 1 инжекция против полиомиелит (инактивирана), ДТК (безклетъчна) и Хемофилус инфлуенце тип В. Като марка ваксина това може да бъде – Пентаксим (Pentaxim).

Искрено се надявам да ти е станало по-ясно!



*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Към изчерпателната и отлично структурирана информация на Verdi, до добавя за още една алтернативна комбинация от ваксини, която може да се използва, ако има внос, разбира се.

Тетраксим - това е четирикомпонентната ваксина на Санофи-Пастьор, същата като Пентаксим, но без съставката за ХИБ (Хемофилус инфлуенце тип В).
който не иска или не може да слага ваксина против ХИБ, може да ползва Тетраксим, вместо комбинацията Инфанрикс+Имовакс Полио, защото така спестява едно убождане.

може да се сложи Тетраксим по българската имунизационна схема, а отделно да се направи ваксинация с единичната ваксина против ХИБ, пак на същата фирма - Акт-Хиб.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Верди искам да те  :bighug: и  :balk_21: ти си нашето съкровище. Незнам как намираш време и нерви но ти  :thankyousign:
А няма ли вече да ни кажеш, кой те подкани да  :balk_121: ТУК  :lol:

За мамите със запушени носленца искам да кажа, че капките Виброцил действат на мига. С едно капване се храним супер лакомо и спим от снощи та до сега без да мрънкаме или плачем. :lol: Кой знае може и това да го е мъчило детето. Все още немога да разпозная по плача на детето кога е гладен, кога има колики и кога го мъчи нещо друго ние просто винаги пищим и се дерем. :( 8O

Джамче радвам се че Марти е добре и ще се радвате на Коледата вкъщи :D Искам да те питам нещо, къде и с какъв термометър  :balk_138: мерите температурата?

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ново двайсет при нас от тази сутрин сме с 38.3 температура. Целия пари, направо е горещ. Освен това не иска да си пие панадола :( И вече не знам какво да правя. Това е вече 3та седмица така :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Ново двайсет при нас от тази сутрин сме с 38.3 температура. Целия пари, направо е горещ. Освен това не иска да си пие панадола :( И вече не знам какво да правя. Това е вече 3та седмица така :?

А със свещички пробва ли да свалиш температурата?
Абе Гане какво става с вас, то направо е кошмарно това положение. Няма ли илачи някакви да ви помогнат и тези там лекари как я мислят да я карате?
Ужасявам се като ви чета и ако Тони се разболее (недай си боже) какво ще правя. Дали педиатрите са безсилни пред тия вируси :( или не си дават много зор незнам, но ми се струва абсурдно да се влачите 3-та седмица така.

Вени вие как сте, надявам се сте здравички вече.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
който не иска или не може да слага ваксина против ХИБ, може да ползва Тетраксим, вместо комбинацията Инфанрикс+Имовакс Полио
Много съжалявам за пропуска си! Добре, че е jam – да поправи нещата своевременно!  :thankyousign:
В свое оправдание мога само да кажа, че събирането на информация за видовете и марките ваксини правих миналата година по това време, когато предстоеше да бъдат поставени на моето бебе, а ваксината „Тетраксим”, доколкото знам, не беше разрешена за употреба все още.

Гане,
Ако температурата продължава, заведи пак Алекс на лекар. Да му вземат кръв за ПКК, носен или гърлен секрет, или друго, каквото прецени лекарят. Мисля, че 3 седмици са си доста време.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Ани, Чико е стерилизатора - стандартен! Много ми хареса тая играчка, която си постнала - направо мисля да открадна идеята!
Вени, кога мислиш да ходиш до Метро? Аз ще се опитам да навия Румен да идем пак. Ако идем преди вас мога да купя и за вас играчка.
Чико влиза в микровълновата. Питай мацката дали ще ми го продаде, моля :D
Дано оздравяват всички бебчовци и да си имате усмихнати джуджета на Коледа :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Здравйте и от мен. :P
Най-вече искам да пожелая бързо оздравяване на всички бебковци и спокойно посрещане на Коледа.
Стефи, съжалявам за случилото се и не се ядосвайте. Важното е да сте живи и здрави, пък всичко останало може да се нареди. Да, гадно е и направо и на мен ми се приисква да отрежа ръцете на такива смотаняци, но за съжаление не можем нищо да направим. Това е нашата държава и такава сме си я направили. На крадците им пожелавам свещи да си купят с тези пари за Коледа, колкото и грубо да звучи. Към такива хора съм безмилостна в клетвите и не им ги спестявам.
Иначе ние с бебКА сме добре. Ритаме редовно, но без да създаваме дискомфорт на "мама". Пу-пу, дано да е толкова добричка и като се роди.
В четвъртък си идва "чичо" от Щатите и чакаме с нетърпение да го видим. Каза, че ни носи мнооого подаръци.
Повече усмивки за всички и здрави бебчета!

*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Lady, mnogo, mnogo se radvam za teb :D Bravo, milo momiche. Vsichko ste bade nared badi sigurna :D
Sorry za maimunizata, ama pak imam neidentificiran problem :(
Izvinjavam se che rjadko vlizam ama ne si organiziram vremeto neshto i Krisko e mnogo vziskatelen kam men, iziskva me na 200% :lol:
Verdi, мерси за изчерпатаелната информация за ваксините.Наистина сега мъглата се разсея.
Ние вчера преживяхме първата ваксина.Беше голям купон.Бодат малката, а аз от нерви и стрес щях да припадна.Пребледнях и ми стана лошо.Малката героиня обаче ревна малко и млъкна и заспа.Чак ме учуди.
Преди екшъна с боденето обаче се бяхме събрали няколко бебета в двете стаи за мерене и ваксини и беше доста смешно как бебетата-момчета са по-големи ревльовци от мацките, а мацките си клюкарстват помрънквайки странно.Смешно се получи и като едно бебче реши да съчувства на Габи, че са я уболи и като тя мрънне и той в тон, иначе си мълчеше този дребосък.
Стефи, съчувствия за колата.Надявам се да стане нещо и да се намери.Въпреки всичко понякога след лошите изненади идват и добри.
Наде, за маста в нослето питах, защото и аз прочетох някъде за пневмонииите и се шашнах, но ми казаха, че страшно няма, ако не се прекалява.
Вени, за вчера извини ме моля те.
Джам, мерси за допълнението за ваксините.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
С общи усилия успяхме да я свалим на 37. Почна да кашля нещо обаче и е ужасно крив. Според баща ми е възможно заради зъбите да имаме такива проблеми. За съжаление летим утре и нищо не мога да направя. А днес бях аз на лекар и нямаше как да го заведем. Надявам се сега като се приберем да мога да го заведа при моята приятелка лекарката и съответно да каже какво ще правим. Просто едно оправим, друго се скапе. Панадола го изпи, с мръщене и каране, но няма как. Баща му каза че почти не е ял пюре, само пилешка супа и кисело мляко. Вече нямам търпение да се прибера и да говоря с нашите лекари. Не става така. Да не говорим, че от както отказа да суче имаме само проблеми. :x
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Хайде и аз да се разпиша да не кажете пак, че никаква ме няма  8). Стискам палци всички да оздравяват и през новата 2007-ма никакви такива повече, че ще се караме  :twisted:.
Иначе ние сме добре, бебето рита, та нали това му е работата сега.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Мартин днес става на 6 месеца. щяхме да правим троен празник довечера - неговата месечинка, рождения ден на баба му и пристигането на леля му за Коледа.
е... лелята не успя да се качи на самолета (а я чаках като Месия, да ме отмени малко, че да успея да поприготвя къщата за празника), а Мартинчо реши да ми къса нервите. отказа да яде каша и мляко, пищя, скърца, гъна се, сешоар не помага, накрая яде мляко в леглото като новородено. стисках зъби и ругах, та щях да си счупя пломбите от стискане.

мама му стара, бе няма край бе... :( иде ми да хвърля всичко и да избягам в дън гори тилилейски.

Перде, аз меря с цял арсенал термометри - много съм въоръжена. имам дигитален термометър на Чико, който мери като доближиш до слепоочието. не е особено прецизен, защото там температурата бързо играе, но е много удобен за ползване. имам и електронен за ухо - той също може да даде за 2 секунди разлика от 1 градус, зависи как го напъхаш.
меря понякога и с живачен в дупето, класически.




"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Ами и ние нощес пак направихме температура - 38,6 - любимата му и в точния час 4,30! Сутринта беше вече 37,5, а да 10 я свали! Точно по сценарий само дето последните дни не го беше правил! Док каза, че вечеси имаме гнойни точици на сливиците!
Ани, непременно, ако ходите и има, купете и за нас! Говорих - дава го за 15 лева - така добре ли е?
Джамка, стига бе! Като имате тежки моменти си мислете едно - колкото и налудничево да ви звучи в момента - всичко е временно! Това за бебетата и малките деца е изключително характерно! После като се сетите ще си казвате: а, ми то продължи 2 седмици или месец - нищо време! Сега наистина е кошмар, имаш чувството, че цял живот си така, но после ще ви се струва смешно малко време това неудобство, което сте изживяли! Затова си го повтаряйте това като мото : всичко е временно!
Матей - 1.04.2006 г
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Джами, всички ги имаме тези моменти. Покрай бебеправенето сме много изнервени и сега като се родят децата и не винаги успяваме да удържим на капризите. А и всяко дете си има характер и винаги решава да го покаже в най-неподходящия момент. Целуни го за месечинката, иди с него до огледалото, накарай го да ти се усмихне и се усмихни и ти. Много бързо ще ти мине.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю