0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #580 -: Септември 16, 2011, 22:21:23 pm »
Искам да кажа, че в Мемориал не почиват нон стоп си работят през цялата година включително и на"Байряма"!  Лекар,който изскара късмет и му се падне да почива,почива си, иначе останалите си работят :D
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #581 -: Септември 17, 2011, 11:04:13 am »
sev_sev, ако си била на преглед в Мемориал, сподели нещо повече.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #582 -: Септември 18, 2011, 16:06:51 pm »
sev_sev - Направи ли нов опит, мила? Как са нещата при теб, пиши, ако можеш. От мен имаш винаги стиснати палци! Ако имаш време напиши и за квартирата за 40 евро за която писа. Успех!
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #583 -: Септември 20, 2011, 10:26:55 am »
Здравейте момичета! Темичката малко замря ...
Влизам да кажа че се готвя за заминаване в първите дни на октомври с идване на цикъла. Мислим да сме там около 15 дни за цялата процедура. Все още търсим подходящ хотел. Кубра обеща да съдейства, но вече седмица не ми отговаря.
Ако има някой по същото време ще се радвам да се видим там.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #584 -: Септември 20, 2011, 20:48:26 pm »
Момичета, ако предположим, че имам всичките изследвания преди започване на опит.Колко би ми излязъл един такъв в Истанбул, но заедно с път и престой?
Доста четох и рових, но така и не мога да сметна както трябва явно ...
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #585 -: Септември 20, 2011, 22:57:18 pm »
От това, което съм чела, може би някъде 2000лв над сумата, която ще платиш в България. Примерно, ако последния ти опит е излязал 4000, си пригответе поне 6 хил, а ако останат още по-добре. В тази сума не включвам операции, също и първоначалните хормонални изследвания, които признават.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #586 -: Септември 21, 2011, 11:10:10 am »
evita1717, погледни предишните страници, където съм публикувала инфото за процедурите. Относно  пътя и престоя, относително е, какъв транспорт и място за престой ще изберете.Ако изберете автобус, например, цената на билет в едната посока (от София) е 50 лв. Иначе можете да си сметнете колко харчи автомобила ви. Имаше момичета ,които са пътували с Пегасус също, но отново зависи кога ще си направите резервация. За хотелите и апартаменти, мисля, че цените започват от 40 евро. Важно е да се търси място с добра комуникация за транспорт.

Ако се върнеш назад в темета ще видиш, че момичета, които вече са били там, са споделили.         


Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #587 -: Септември 21, 2011, 16:09:29 pm »
Това е на едно от момичетата, завърнало се от Истанбул.

Първо благодаря на всички за хубавите пожелания и да се връща на вас също хубавата вест в най-скоро време!  :bighug: Бях отнова на преглед, само че този път с вагинален ехограф и се оказа че имам 2 плодни сакчета , а не 3 както се видя отгоре. Така, че се поуспокоих !!
 Реших да напиша един дълъг пост, защото получих много съобщения на лични и реших, че ще бъде добре да обобща по-важната инфармация, а на лични ще отговарям на конкретни въпроси , за които не съм писала тук!
На 40 навършени години съм! Имам един опит в България за кратко успешен!  Аз бях при д-р Гювенч!  Само веднъж ме прегледа един др. лекар преди пункцията , но не знам как се казва. При нас беше ИМСИ и цената е  2100 евро .
Стартирах стимулацията в БГ на втори ден от цикъла, пуснах  LH, FSH и Estradiol. Отидох при лекаря ,който ми следеше стимулацията в БГ  и видя колко на брой и с каква големина фоликули имам. Издиктувахме резултатите на Кубра по телефона. После тя се обади за да каже, че може да започвам и какви са ми дозите за следващите 4 дни. На 4 ден пак Estradiol и отново фоликулометрия и нива на хормони.  На 5 ден нямаше преглед, 6,7 и 8 ден отново фоликулометрия и нива на Estradiol. Извикаха ме на 8 ден от стимулацията , после имах още един ден инжекции т.е 9-ти ден и на 10 си бих Овитрел . След 36 часа е пункцията и след това след 5 дни беше нашият трансфер. Там не правят трансфер преди 3 ден- това е в най лошият случай когато няма достатъчно добри ембриони. Ние сме с лоша спермограма и с диагноза Астенотератозооспермия и въпреки това имахме 3 ембриона на стадий бластоцид на 5 ден, което според мен е страхотна работа на ембриолозите там!
 По принцип можеш да се прибереш в Бг между пункцията и трансфера, но ние не се прибирахме защото пътя е доста! Ние имахме 9 нощувки там, като максимално бяхме в БГ. Не са ми приспадали никакви суми от предишни прегледи! Имате право на безплатен паркинг едва когато си на стимулация и си започнала инвитрото процедурата- тогава си искаш талонче от регистратурата, което даваш на паркинга! Срещу него ти дават карта ,за която се плаща 20 турски лири депозит и когато приключиш с всичко връщаш картата и си получаваш обратно парите!
Всичко ми излезна 7400 лв. , но тук са включени много разходи- лекарства 750 евро, нощувки 450 евро, ИМСИ 2100 евро, пътни, пари за преводач от турски + неговото гориво до Турция и обратно, храна за престоя ни там 9 дни, лекарства за след трансфер и сега до 12 ГС  около 400 турски лири  и др.
Спахме в хотел Буюк Кебан за 50 евро двойка стая на вечер с вкл. закуска, но резервацията я направихме от България чрез тур. агенция, защото иначе на място излиза много по-скъпо!
Искам да ви кажа нещо много важно , което се отнася за всички клиники в Бг , тук са претрупани от работа, не отделят нужното внимание на пациентите и ако имаш повече от три опита в една клиника не мисля, че това вече трябва да бъде вашата клиника  и лекари. Това е мое мнение разбира се! Според мен те тъпчат на едно място и не откриват проблем. А в Мемориал веднага ти правят преглед ,които трае 1 и 1/2 часа и ти казват възможности и какви са причините за неуспеха.
Ако не искате да правите опит там можете да отидете на първичен преглед и няма да съжалявате за парите 295 турски лири, защото веднага ще разберете за какво става въпрос и сами ще си вземете решение дали да правите опит там! Много българи ходят да им откриват там проблемите, които тук в Бг НЕ СА ОТКРИТИ!

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #588 -: Октомври 17, 2011, 11:41:28 am »
Здравейте, момичета!
Аз имах успешен опит в Мемориал,но благодарение на бълг. лекарка направих спотанен аборт.Имаме замразени ембриони там и искам да попитам-правили ли сте замразен трансфер при тях?
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #589 -: Октомври 19, 2011, 17:14:06 pm »
Здравейте, момичета!
Аз имах успешен опит в Мемориал,но благодарение на бълг. лекарка направих спотанен аборт.Имаме замразени ембриони там и искам да попитам-правили ли сте замразен трансфер при тях?
Защо? Какво направиха БГ докторите?
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #590 -: Октомври 30, 2011, 12:04:14 pm »
Здравейте,момичета!
Ориентирайте ме как да стигна от автогарата в Истанбул(където спират БГ автобусите)до Мемориал?Какво е разстоянието между тях?
Благодаря!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #591 -: Октомври 30, 2011, 17:06:11 pm »
Здравейте,момичета!
Ориентирайте ме как да стигна от автогарата в Истанбул(където спират БГ автобусите)до Мемориал?Какво е разстоянието между тях?
Благодаря!
Разтоянията там са големи . Най-добре с такси. Има и големи задръствания ,предвиди си повече време .
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #592 -: Ноември 05, 2011, 10:27:38 am »
Здравейте момичета и от мен. Следя ви от много време, но до  този момент не съм се престрашавала да пиша.
Да се представя накратко - от София съм, на 28 години. Проблемът, с който се борим е мъжки фактор. Имам до този момент 4 процедури. При първите две изобщо не стихнахме до пуккция, поради това, че имаше много сериозна опасност от хиперстимулация. Следващите две ИКСИ-та бяха на естествен цикъл - при първото яйцеклетката не се оплоди както трябва, а при последното, от което вчера научих резултата си, на трети ден ми върнаха едно ембрионче разделено "почти на 6", което дори не се имплантира, резултата от ЧХГ ми е 3.
Е... аз май се уморих от всички претупани процедури в България. И взех решение, снощи написах едно писмо на Кюбра, сега  го дооформям и искрено се надявам да ми отговори скоро.
Искам само да Ви попитам - къде в София си превеждате документите? Имам предвид спермограмите и разчитането на ЦС. Всичко друго ми е с латински наименования. Макар, че се чудя за какво ли ще са им нашите резултати от СГ, при положение, че те държат да се пускат при тях. Благодаря предварително за отговорите. Пожелавам успех и късмет на всички тук от сърце! 
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #593 -: Ноември 05, 2011, 12:09:26 pm »
Istinska, Кюбра ще ти отговори до няклко дни. Ако все пак прекалено дълго се забави отговорът и ,препрати и писмото още веднъж. на мен ми се случи само веднъж да ми закъснее отговор ,но по нейни теърдения се е получил проблем със сърварите и тя ми каза че въобще не е получавала писмо от мен . Това са бели кахъри ,ще ти отговори.

Относно преводите. Потърси просто в интернет такава фирма . На мен ми се наложи само един документ да преведа и намерих фирма Аврора- на площад Славейков. Има много ,не съм обикаляла всички .

Успех,стискам палци ще решите проблема сигорна съм.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #594 -: Ноември 22, 2011, 10:00:15 am »
Никой не пише нещо,затишие пред буря от положителни резултати :)
Момичета,бях на преглед в Мемориал и предстои процедура.Кубра каза да и се обадя по тел.,когато ми наближи цикъла,но...когато се прибрахме в Бг установих ,че съм забравила да взема визитка с координатите и.Може ли някой да ми даде тел.,ако има такъв?
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #595 -: Ноември 22, 2011, 14:43:33 pm »
Здравейте чета ви от доста време, имам час за преглед в мемориал за 07.12 д-р фунда и за пр.Кахраман,има ли някой да е бил при тази д-р Фунда.досега имам две неуспешни опита ИКСИ.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #596 -: Ноември 22, 2011, 23:19:44 pm »
Лилия в бг мама в темата ин витро в Истанбул, едно момиче е писало, че е било на първичен преглед при тази доктор Фунда.
Успех мила!!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #597 -: Декември 05, 2011, 10:17:48 am »
Здравейте момичета! Тук е едно затишие.... и аз малко побутвам темичката с хубави новини - бременна съм и очаквам близнаци  newsm05 !!! Снощи се завърнахме от прегледа в Истанбул, двечките си имат пулс и отговарят на седмиците си. Много се вълнувам, още не мога да осъзная какво ми се случва  :D :D :D
Благодаря на всички момичета които споделяха тук своя опит, преживявания, емоции  ... така и аз научих за Мемориал в Истанбул, момента беше тежък за мен, след неуспешните опити бях отчаяна че за нас няма надежда и не знаех на къде вече да поема, а това беше само преди няколко месеца...
Искам да вдъхна надежда на всички които се борят! Не губете вярата си! С удоволствие ще помагам ако някой има нужда от повече информация.
Желая успех на всички!
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #598 -: Декември 05, 2011, 10:25:16 am »
Bamboo, честито! Лека бременност и щастлив финал, newsm04
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #599 -: Декември 05, 2011, 11:16:40 am »
 :bighug: честито бременейке, от кога те чакам да си признаеш  :lol: в бг мама се беше похвалила.  :D много се радвам, да си пазиш малките 9 месеца на топличко  :bori_007: :bori_004:
 :D като имаш време сподели подробности плииз, аз следя темичката и си мечтая  8)