0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #180 -: Декември 15, 2010, 19:23:17 pm »
Рlumeria, бях дала обещание пред себе си да не пиша в тази тема, но всеки ден надничам само заради теб. Някак си имах усещането, че щом не си писала, ходенето няма да е само за преглед!  :wink: Радвам се, че всичко е минало добре и сега само късмет ти желая! Силно ти стискам палци за твоето коледно чудо!  :crossfingers:
Ако ти е удобно, напиши моля те, с какви лекарства и дози те стимулираха и какво вземаш сега, след трансфера? Още веднъж - успех! :goodluck: И честита ти официална женитба! :bighug:

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #181 -: Декември 15, 2010, 20:26:48 pm »
Ей, момичета, вие направо ме разтопихте!  :bighug:
Чувствам се малко по-спокойна с вашата подкрепа.


du6ka, докторът ни обясни, че ще се опита с много лека стимулация да получи малко фоликули, но да запази качеството. (Убедена съм, че на моята възраст, това е правилния подход и всъщност и лекарката ми при Щереви подхождаше по подобен начин).
Стимулацията започна с Klomen 2х1, после включиха Menogon, но само 150IU (2 ампули х75), след 2 дни спряха кломена и ми включиха Cetrotide.
След пункцията ми изписаха за 4 дни препарат, съдържащ Преднизолон и нещо, като антибиотик или антибактериално, но преводът от турски ми дойде труден. :wink:
От пункцията до теста - Прогестерон, но те го дават във вид на инжекции (Proginex), мускулно.
Останалото е обичайното - фолиева и аспирин протект.

Благодаря и за честитката! :D
Аз това, че съм официално омъжена, въобще не успях да го усетя в суматохата :D

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #182 -: Декември 15, 2010, 20:44:34 pm »
Рlumeria, благодаря ти за отговора! Това за леката стимулация за жените на нашата възраст и според мен е вярно и важно. Аз не успях да убедя моят последен лекар в това и за това се провалих. Но, на теб това ще ти е последната стимулация, защото вече си бременна, нали? :wink: Спокойни оставащи дни до положителния тест! :bighug:
А какви са цените на лекарствата там? Ясно ми е, че не знаеш всичките, но колко н-р струва Цетротайда и Меногона? Питам, защото току-що разказах на една приятелка  това, което си споделила(надявам се да не възразяваш), защото тя е на кръстопът къде да продължи и поиска съвет. Колко ти излезе стимулацията като сума? Цената, която си писала е само за процедурата, независимо дали ще ти следят там или тук стимулацията, така ли?

Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #183 -: Декември 16, 2010, 12:09:56 pm »
du6ka, не мога да направя пряко сравнение за цените на лекарствата. Аз трябваше на момента да реша, дали да ги взема от клиниката, от външна аптека или от България. Естествено, не си спомнях цените тук и въобще нямаше как да сравнявам, a при мен решаващият фактор беше времето. При идеята да обикалям нашите аптеки и риска да не намеря, каквото ми трябва... този вариант автоматично отпадна. Още повече, че mozzi и друго момиче по-рано ми бяха писали, че там лекарствата излизат по-евтино и аз много не му мислих. :wink:

После направих едно грубо сравнение - сумирах всички лекарства (някои са аналози) по българските цени и ми се получи малко по-голяма сума - пакетът от клиниката ми струваше 940лв., а по български цени излезе нещо от порядъка 1100-200лв., но цитирам по памет и не съм сигурна!
На мен ми останаха лекарства за около 440лв. и в клиниката си ги откупиха обратно :D. Т.е. стимулацията ми е излязла общо около 500лв. (не е за вярване, но е толкова :)). Всички неща след пункцията (основно Прогестерон) струваха 103лв.

При сравнението, за Кломена не открих разлика, на антибиотика не се занимавах да му търся аналога, т.е. според мен разликата идва от Меногон и Цетротайд. В Овитрела май също нямаше разлика...

В клиниката ми написаха сумите за всяко от лекарствата, колкото биха стрували във външната аптека и ми казаха, че те правят отстъпка (която излизаше към 15%). Доверих им се и не съм ходила да сравнявам цените :D  Не, че съм безкрайно доверчива, но нямах идея, къде в Истанбул ще търся аптека. Бях се приземила там посред нощ, само преди няколко часа. Е, оказа се, че има аптека дори срещу самата клиника и после си купувах други неща от там съвсем лесно и без проблеми. Ама так е, човек като е аджамия :D

За процедурата е така - сумата не зависи от това, дали ще правиш проследяването при тях или в Бг.
М/у другото, по някакаъв повод споменаха, че ако се пускат хормони при тях (извън пакета на процедурата) - LH, FSH, Естроген и Прогестерон, стували 250TL (лира/лев са почти 1/1), което е мнооого по скъпо от тук. Иначе фоликулометрията е на нашите цени.

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #184 -: Декември 16, 2010, 14:37:24 pm »
една турска лира е приблизително 1 лв, по-добре е да се плаща с виза, тогава 1лира ти е към 80ст.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #185 -: Декември 16, 2010, 16:46:11 pm »
anichka, сигурна ли си за това??
Аз плащах с Мастеркарт и са ми изчислили транзакциите по курс 0.998 до 0.996 (в интервал от 5-6 дни). Превалутирането се прави по курса на банката за деня, а курсът в момента е с 2-3 стотинки под 1 лев.
На Мастеркарт слагат такса превалутиране 1% от сумата, която на единият вид Виза я няма. Наистина Визата е по-добър вариант, но не виждам, как банката ще даде обменен курс с цели 20% под текущия....

По този повод се сетих.... В Мемориал има ПОС терминали и манипулациите могат да се плащат с карта, но за лекарствата нещо посърнаха, като поисках да ги платя така. :wink: Може би това е начинът, да си позволят отстъпката, която дават... Не знам, но за лекарствата, който ще си ги купува от тях, да си предвижда кеш. Приемат и долари, и евро, като еврата ми ги взеха на съвсем приличен курс :D

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #186 -: Декември 17, 2010, 09:17:26 am »
Здравейте момичета.На прага съм на трета процедура и сериозно съм се замислила за Истанбул,след прочетеното тук.Аз съм с ИЯР и времето не работи в моя полза.Особено след процедурата на Plumeria,везните все повече се накланят нататък.Plumeria ,може ли да ти задам някои въпроси относно процедурата на лични?
...и някак шестото чувство ми подсказва,че това е твоят успешен опит:)
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #187 -: Декември 17, 2010, 12:44:39 pm »
Plumeria ,може ли да ти задам някои въпроси относно процедурата на лични?
...и някак шестото чувство ми подсказва,че това е твоят успешен опит:)


denide, за съжаление моето шесто чувство работи в обратна посока. Дано твоето да е право!... :wink:
Питай каквото искаш. На разположение съм :)

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #188 -: Декември 17, 2010, 12:48:13 pm »
Цитат
за съжаление моето шесто чувство работи в обратна посока

Aaa,plumeria, не така, по-оптимистично го раздавай :D :D
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #189 -: Декември 17, 2010, 13:39:37 pm »

denide, за съжаление моето шесто чувство работи в обратна посока. Дано твоето да е право!... :wink:
Питай каквото искаш. На разположение съм :)



Оптимизъм ти трябва и позитивни мисли,не позволявай на съмненията да те разяждат.
Интересува ме каква е цената на първичния преглед,давност на изследванията...много странно,не видях да искат стойности на FSH,Inhibin и Антимюлеров,или това доктора след прегледа преценя?Също ме интересува езика,дали осигуряват преводач или трябва ние да се погрижим за това?
Малко се притеснявам но като чета постовете ти придобивам увереност.Имам чувсттвото ,че тук в Бг вече се движа в омагьосан кръг-процедура-срив,процедура -срив а времето тече ли тече.... 
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #190 -: Декември 17, 2010, 15:33:06 pm »
Аз пиша много неща на лични, други тука и... вече забравям къде какво съм казала... :-) Ще ме извините, ако се повтарям или пропускам, ама при този трактат, който изписах... :wink:

Интересува ме каква е цената на първичния преглед,давност на изследванията...много странно,не видях да искат стойности на FSH,Inhibin и Антимюлеров,или това доктора след прегледа преценя?

Първият преглед беше 150$ (равностойност в TL)
Аз имах актуално FSH, но докторът не го коментира и аз въобще пропуснах да го питам. Не е искал АМ и Инхибин. Може би това преценява индивидуално.
Това са изследванията, които стандартно искат преди процедурата и могат да се направят в България, защото при тях излизат по-скъпи:
Woman,
Prolactin (in the morning fasting is required)
Free T4
TSH
Hbs Ag
Anti-Hbs
Anti-HCV
Anti HIV I+II
Rubella IgG
Hemogram
Male;
Hbs Ag
Anti-HIV I+II
Anti-HCV

Тези в курсив не ти трябват за първия преглед, а непосредствено преди процедурата, защото важат само... месец май беше.. (както си е и в Бг., впрочем).
Пролактина и щитовидната трябва да са поне от последните 5-6 месеца, а ако си имала проблем с тях, може да поискат и по-актулани.

Носи си всички документи, които имаш събрани до момента. Стари, нови, няма значение. Преводът е доста скъпо удоволствие, затова, от повтарящите се изследвания, може да преведеш само последните. Но си носи всичко. Лекарят ги гледа доста подробно и си води записки. Преводът на документите много улеснява този процес и предпазва от грешки и недоразумения при симултанния превод!

Също ме интересува езика,дали осигуряват преводач или трябва ние да се погрижим за това?


Това ми беше основно притеснение и на мен, но се оказа, че нямало защо :D
В килинката имат мед.сестра - Сабрие, която е живяла като дете в България. Тя е много услужливо девойче и беше непрекъснато на наше разположение. По телефона държахме връзка с нея и тя ни предаваше всичко. (Като се видите с нея, непременно да й предадете много поздрави от мен! :D)
Само в началото размених 2-3 имейла  на английски с координаторката (също чудесна, млада жена). Когато я нямаше Сабрие, викаха сестра от друго отделение, която знае български. Не е имало нито проблем, нито забавяне. Само си казвах името на рецепцията и те поемаха всичко нататък. Да не кажа, че се притесняваха и се стараеха повече от мен да се разберем. (Просто не можех всеки път да не се сещам за една любима българска клиника и общуването ми с административния персонал в нея... :D)
В последния ден ние сами се отказахме от преводачката, защото вече и без нея се оправяхме съвсем добре. Знаем по 5 думи английски, но се оказа, че и те стигат, когато отсреща искат да те разберат :D
Чела съм, че и в другите клиники е така - имат сестри или координаторки, които знаят български и се стараят максимално да улеснят пациентите.


Не ме разбирайте погрешно!! Не искам да ги идеализирам турските клиники и специално Мемориал, нито да ви убеждавам, че непременно трябва там да отидете т.н. И те си имат недостатъци и сигурно по света има много по-добри от тях.
Единственото, което казвам с убеденост е, че се хората, с които общувах там, ми допаднаха много и нямам съмнение, че са си вършили работата съвестно и с професионализъм. При тях се чувствах удивително спокойна. Сама не знам защо....

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #191 -: Декември 17, 2010, 17:39:59 pm »
Плумерия, всичко което си написала за клиниката звучи чудесно. Ние имаме приятелско семейство, български турци са, те скоро ще започват процедура там.
В клиниката обсъждали ли сте необходимостта от имунологични и генетични изследвания?
А на теб ти желая две наситени чертички скоро.


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #192 -: Декември 18, 2010, 01:06:23 am »
Plumeria радвам се, че дотук всичко е наред, хайде само хубави вести да получаваме вече от теб, стискам ти  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: osi_9


*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #193 -: Декември 18, 2010, 08:10:42 am »
А, plumeria да ги нямаме такива. Аз как ще събера отбор мами догодина?
Не че при мен нещата са станали, ама аз отбора да събера.
Стискам палци! Знам, че нещата са станали!
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #194 -: Декември 18, 2010, 09:36:00 am »
наши приятели от Бургас редовно ходят до Лозенград на Кипа и те ни казаха, че с Виза излиза по-евтино, отколкото в кеш да плащаш.
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #195 -: Декември 18, 2010, 09:37:53 am »
Hbs Ag
Anti-Hbs
Anti-HCV
Anti HIV I+II

тези изследвания имунобиологични ли са?
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #196 -: Декември 18, 2010, 09:48:45 am »
Не,това са вирусологични-СПИН,хепатит А,В,С.
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #197 -: Декември 18, 2010, 09:49:58 am »
Hbs Ag
Anti-Hbs
Anti-HCV
Anti HIV I+II

тези изследвания имунобиологични ли са?

Тези изследвания са вирусологични! За хепатит В, С и за СПИН.  

Не,това са вирусологични-СПИН,хепатит А,В,С.

Измежду цитираните няма за хепатит А :wink:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #198 -: Декември 18, 2010, 12:34:48 pm »
plumeriа и mozzi, благодаря ви за подробните разкази, чудесни сте.
plumeria много късмет ти желая, мисли позитивно. :wink:
Re: Ин витро в Истанбул
« Отговор #199 -: Декември 18, 2010, 14:50:02 pm »
Plumeria, една "колежка" от форума специално ми се обади днес да ми каже да вляза, за да прочета историята ти, защото и аз съм пред подобна дилема. Много ти благодаря за подробната информация. Аз отдавна се замислям за Турция, но не знам как ще издържа 2 седмици в Истанбул, а и нямам желание да сключвам брак, само заради един опит. Вярно, че би бил петият по ред, но все пак.
 
Това с брака не може да се избегне по никакъв начин, така ли?

Колко фоликула, яйцеклетки и ембриона се получиха при теб сега? Извини ме, писала го беше някъде това май.

Успех от мен, Plumeria! Дишай спокойно, гледай оптимистично на нещата и знай, че имаш подкрепата на знайни и незнайни съмишленички :)

Момичета, някоя от вас има ли информация за Анадолския медицински център и за изискването за брак там? Странно е, че доста от вас са ходили в Мемориал и при проф. Ибрахимоглу, но не и в Анадолската болница (филиал на Джон Хопкинс).