0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ВКУСОТИИ
« -: Април 07, 2005, 15:49:44 pm »



ей туй е послучай наближаващия великден
тва е рецептата дето казвах в чата самоче нагледно :D


я да я напиша и тука рецептата))
3 яйца
3с.л.кис.мляко
9с.л.топена мас или олио
12с.л.захар
1пакетче амонячна сода
1/2ч.л. сода бикарбонат
брашно колкото поеме за средно твърдо тесто


ВКУСОТИИ
« Отговор #1 -: Април 07, 2005, 16:06:26 pm »
Лили, кво показваш само да ни течат лигите!
Я изпечи и ни прати по някое и друго кашонче!!! :lol:
  :scale: А после ще отслабваме
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
ВКУСОТИИ
« Отговор #2 -: Април 07, 2005, 17:36:58 pm »
благодаря, Лили!  :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ВКУСОТИИ
« Отговор #3 -: Април 08, 2005, 08:58:49 am »
Благодаря, Лили.
Уф, трябва да отслабвам. :?
*
ВКУСОТИИ
« Отговор #4 -: Април 08, 2005, 15:08:20 pm »
айде да не кажете че съм лоша ето и нещо диетично


само не искайте пояснения надявам се че знаете как се прави яйца но очи :wink:
айде почвам разяснения вземате 1 тиган ако имате тефлонов още по добре ако нямате и в обикновен става но трябва повече олио и да е по малък
та значи първо за тефал обяднявам омазвате го с олио наготвяте нужната бройка яйца загрявате го леко давате наклон на тигана да не се разпльокват яйцата и в горещия тиган ги начуквате след като побелее белтъка ги разделяте с дървена лопатка яйце от яйце и им напуквате жълтъка лекичко ама много лекичко и ги обръщате като са готови ги вадите
за не тефлонов тиган трябва 1 пръста олио и като е вряло ги пущате вътре много внимателно преди да ги обърнете им дупчите жълтъка с вилица примерно и тогава обръщате
по натам е лесно значи мляко си уфкусяване със сол и пожелание чесън пляскате яйцата и заливате с малко разтопено масло и нашарвате усмифчицата с червен пипер а за нос квото имате под ръка))


*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
ВКУСОТИИ
« Отговор #5 -: Април 08, 2005, 15:16:50 pm »
Лили, радваш ми душата! :lol:


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ВКУСОТИИ
« Отговор #6 -: Април 08, 2005, 16:14:42 pm »
Ама, Лили, ти ли ги правиш тези чудесии?
*
ВКУСОТИИ
« Отговор #7 -: Април 08, 2005, 16:29:58 pm »
да лали аз собственоръчно и ги снимам ама това е друга тема
а тя е че ме винят че минарата година сготвих веднъж а тая по на рядко хихи

пък и съм решила да готвя по каталог за незнайковци :D щото като питаш кво да готвя ми се казва квото искаш а аз отговарям ами ако нищо не искам  :D


*
ВКУСОТИИ
« Отговор #8 -: Април 10, 2005, 10:56:21 am »
айде пак диетично да си мечтаем за лятото и дарадваме душата на Мели :lol:



тва последно пущам щото няма интерес май май :D
айде и тука разяснения значи взимате 1 краставица обелвате я и я режете на кубчета ама големи значи цепвате я на 4 и после напрекопо около 2 санта тъй стават кубчета след това режете 2 домата на кубчета а това става така цепвате на 2 домата махате дръжката или по скоро твърдата част около дръжката пльоскате на дъската за рязане и то правите половинката на 3 лентички после нанрекого резвате пак на 3 разбезаи имате диматени кубчета идва ред на лука вземате по мерак или червен лук или кромид 1 глава белите и я цепвате на 2 пляскате я на дъската и почвате да режете на нънки лентички като спазвате правилоно за готини месечинки а то е реже се от там дето би трябвало да поникват пера след като го нарежине го понамачквате лекичко така че да стане асъл месечинки идва ред на чушката щото шопска без чушка не е шопска салата значи тук има 2 вариянта или прясна или печета прясната се цепва на 2 е се реже на лентички като се почва от страната на дръжката за печената се режи на кубчета знчи се цепва на ивици и тосле напреко на 1 сант щом сте гонови със заготовките ги смесвате слагате в нужните чинии и на едно ренде стържите сирене идва ред на розата тя се приготвя така взема се 1 малък домат и се бели на нънко като ябълка и с тая люспица се навива рода пльосва се върху салатите и се бодва магданоз за листа на розата и се сяда на масата пто мерак с вилица в ръка))


*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ВКУСОТИИ
« Отговор #9 -: Април 10, 2005, 11:04:44 am »
Хъммм...
Защо да няма интерес? Хубаво е. Аз понеже такива работи за снимки не правя, няма и какво да покажа. Днес съм направила каша от коприва, като и да я гледаш, изглежда ужасно :wink:
ВКУСОТИИ
« Отговор #10 -: Април 10, 2005, 11:16:56 am »
А как се прави каша от коприва?
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
ВКУСОТИИ
« Отговор #11 -: Април 10, 2005, 11:35:29 am »
С желание :wink:  Каша от коприва

Взимаш  две ръкавици, торбичка и си отделяш един ден.
Тръгваш из полето, с човека, който обичаш, слънце, топлина, търсите из храстите поникналите стръкчета, берете, боцка и през ръкавиците, заливате се от смях, изтръпнали пръсти от боцкането на копривата и изтръпнали устни от целувки...

Продължението в къщи: попарваш копривата за много кратко. Изцеждаш я и я нарязваш на ситно /водата не се използва за готвене, защото горчи, но можеш да си изпракнеш косата с нея/. Запържваш в малко масло и олио кромид и стрък пресен чесън /ако имаш, не е задължително/. Слагаш малко брашно. Доливаш с гореща вода. Слагаш и малко ориз по желание /една-две супени лъжици/. Като заври и уври ориза, слагаш копривата и сол. Съвсем малко вариш /за копривата е добре термичната оработка да е възможно най-малко/. По желание може и суха червена чушка, нарязана на ситно.
Следва продължението с целувките :lol:
« Последна редакция: Юли 02, 2013, 14:32:05 pm от mishanta »
ВКУСОТИИ
« Отговор #12 -: Април 10, 2005, 12:07:40 pm »
Благодаря, прекрасно е!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
ВКУСОТИИ
« Отговор #13 -: Април 10, 2005, 12:19:12 pm »
Цитат на: Lali
С желание :wink:


Ей, Лали, ти си ми едно сладурче  :)  :)  :)  :)

има ли вече коприва излязла? къде да идем да я дирим?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
ВКУСОТИИ
« Отговор #14 -: Април 10, 2005, 14:16:27 pm »
Ами по поляните коприва бол. Ние набрахме и днес ще правим каша, но мойта каша е без ориз, а като стане готова й се слага кисело мляко. :hungry:
*
ВКУСОТИИ
« Отговор #15 -: Април 11, 2005, 18:54:30 pm »
специално идея за Ромито

тук взимате 1 кило много ситно смляна кайма омесвате я хо мерак с кимион черен пипер 1 филия хляб накиснат с вода и 1 яйце след като е омесено хубаво ама много хубаво пльоскате саймата на палче найлон което е намазано леко с олио разстилате каймана на квадратно парче широко малко повече от педя на дължина колкото дойде за да стане на дебелина около 2 санта и започвате да слагате отгоре моркови кисели краставици яйца и кашкавал морковите се варят яйцата също и всичко се реже на ленти като ги наредите върху каймата мното внимателно с повдитане на краищата на найлона завивате рулото пляскате го с часта дето се съеденяват двата края кайма надило в тавичка омазнена сипвате нтоооого малко вода и печете като е почти готово ме стържите отгоре кашкавал и допичате чакате да поистине разфасовате го по чиниите и прятен апетит)))
« Последна редакция: Октомври 14, 2013, 16:58:26 pm от mishanta »


*
ВКУСОТИИ
« Отговор #16 -: Април 12, 2005, 10:47:20 am »
Ох, момичета, няма отслабване тая пролет! Като ви гледам вкусотийките, ми текат лигите, а коремът стърже ли стърже... И аз обичам много да готвя, ама мойте манджи не дочакват снимка /ламите вкъщи - съпруга и детето/ изяждат всичко бързо, бързо. Напълнихте ми очите :D А снимките са като картички! Направо са за притурка към готварска книга!!!
*
ВКУСОТИИ
« Отговор #17 -: Април 12, 2005, 18:08:30 pm »

пожелахте да видите гювеч :D

хайде да се готвим за лятото когато има всички зеленчуци

за 10 буркана

2кг.чушки
1кг.патлажани
500гр. бамя
500гр.зелен фасул
2кг.червени домати
около 2,500литра доматен сок
сол
магданоз

чушките се мият кормят и нарязват на парчета дълги 4см. широки 3см.
мият се пак са нямат семки и се бланшират 2-3 минути в кипяща вода
доматите се мият белят и режат едрите на ченвъртини средните на половини ситните цели
патлажаните се беляти се нарязват на купбчета със страна 2-3 см. накисват се във вода подсолена за 30 минути след това се оцеждат и бланшират 3 минути във вряща вода
на бамята се подрязват дръжките внимателно да не се разкъса и се бланшира 1-2 минути във вряща вода и след това се охлажда в студена вода но се бланшира непосредствено преди да се реди в бурсана за да не почернее
зеленият фасул сепочиства и нарязва на парчета по големички  бланщира се 4-5 минути във вряла вода

след това се реди по следния начин домат малко бамя зелен фасул чушки патлажани бамя малко домати отгоре се сипва 1 ч.л. сол и малко магданоз долива се доматен сок и готово

така се разпределя зеленчука че да е по равно в бурканите..

след което се стерилизира 80минути

приятно консервоправене

отивам по дадоло да пиша и самия гювеч


*
ВКУСОТИИ
« Отговор #18 -: Април 12, 2005, 18:12:27 pm »
Рецепта , Лили , рецепта!
ВКУСОТИИ
« Отговор #19 -: Април 12, 2005, 20:06:12 pm »
Гладен съъъъм ;)