0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #60 -: Ноември 10, 2006, 12:37:39 pm »
Следващата ваксина ще трябва да ви я сложат като стане на един месец. За записването при педи не е задължително да имаш акта за раждане, ти си намери сега, да дойде да види бебо и да ти каже кога да отидете на консултация, пък като излезе акта ще й занесеш едно копие и тя вече ще си го запише официално като пациент.
За мазането поне аз така си мисля, че е задължително при всяка смяна на памперса да мажеш с крем, с олио или там с каквото си решиш. Аз мажех с бюбхен против подсичане, точно този с невена, ама ефект никакъв, пак се подсякахме, после мазах ден-два и мустелата дето е за дупе и на края с бочко, та реших да не си правя експерименти и докато поотрасне да си я мажа с бочко, а после другите мазила да мацаме :D
целувки на малкия мъж :D
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #61 -: Ноември 10, 2006, 12:43:16 pm »
Наде, аз мажа само вечер като го изкъпя и след това не слагам, за да не му товаря кожата и да може да диша. Общо взето един единствен път направи проблем и от тогава не сме имали повече. Така че е хубаво да провериш тези пъпчици от какво са.
Ето ти имунизационния календар:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/135/
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #62 -: Ноември 10, 2006, 13:07:50 pm »
Аз мажа против подсичане с крема на Мустела. Засега съм доволна, макар че не го ползвам при всяка смяна на памперса. Един път като че ли му беше малко зачервено дупето, но с миене с водичка и много добро подсушаване, а и стоене по 5 минути без памперс, оправихме работата.
Аз сега съм на тема ваксинации. Момичета, кажете ми на вашите бебоци каква ДТК и полиомиелитна им сложихте. В нета навсякъде я хвалят 5-валентната Пентаксим, но не знам. Педиатърката ми каза, че трябвало да провери точно за какво става въпрос. Знам и за Инфанрикса... В краен случай с такава - все пак е с мъртъв щам, но да ви питам и вас вие как сте постъпили...
За връщането на мляко - не е притеснително. Трябва наистина бебо добре да се оригва. Моят на всяко хранене се оригва поне по 3-4 пъти и пак понякога връща малко количество мляко.
За беленето - моето бебе се обели цялото. Направо като змийче си смени кожата. През цялото време съм го мазала с лосион за тяло на Мустела. Всъщност цялата ми козметика е само на тази марка и съм много доволна.
 :D
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #63 -: Ноември 10, 2006, 13:42:33 pm »
ситните пъпчици не са подсичане, особено, ако имат връхче. такива пъпчици се тушират (леко докосват) една по една с памуче, натопено във Фуксин или Пиоктанин. лющенето на кожата също не е подсичане.

при смяна на памперса дупето се почиства/измива, след което се оставя да изсъхне на голо и тогава се нанася крема против подсичане. тези кремове са гъсти, съдържат цинков окис и витамин В5, и предпазват кожата от досега с урината и акитата. добре е при всяка смяна на памперса или поне през една.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #64 -: Ноември 10, 2006, 13:48:21 pm »
Благодаря ви мами  :lol: ех ако не бяхте вие...
Днес нашето съкровище е малко по спокойничък, та да има мама време да попита тук таме за нещичко :lol:, дано е така и занапред.
Коликите кога започват след 2 седмица или е много индивидуално, вес пак да попитам още нещо.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #65 -: Ноември 10, 2006, 14:16:48 pm »
Наде, к'во да ти кажа за мойто педи, като аз самата не съм доволна, в смисъл само на нея не мога да разчитам, а чета и се консултирам непрекъснато. Аз й напомям повечето неща. Иначе като я извикам идва винаги де и ми търпи капризите. Абе Калудова що никой не вдига и то много отдавна? На същия телефон ли е и докога е в отпуска?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #66 -: Ноември 10, 2006, 14:26:20 pm »
Наде, к'во да ти кажа за мойто педи, като аз самата не съм доволна, в смисъл само на нея не мога да разчитам, а чета и се консултирам непрекъснато. Аз й напомям повечето неща. Иначе като я извикам идва винаги де и ми търпи капризите.

Донке, ти не си у ред. При положение, че са ти здрави децата, а тя ти идва на крака при повикване - какво повече можеш да искаш от педи-джипи, бе?! Да не мислиш, че всички педита така прихождат? :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #67 -: Ноември 10, 2006, 14:32:07 pm »
nia72,
Моля те сподели как точно правиш инхалации на Ели с лайка,сода и мед. Аз също съм привърженик на инхалациите и при мен действат безотказно, но се чудя как точно ги правиш на детенцето.

ultra,
Радвам се, че не съм те притеснила излишно с „Гражданската защита”. Затова и ти дадох другия линк.
Моят опит с „Мустела” – от раждането на сина ми съм опитвала 7 продукта, от един от тях получи обрив – лосионът за тяло Hydra-Bebe Moisturizing and softening body lotion.

Perdeto и Silwi25
Цитати от „Книга за майката и бебето” на Елизабет Фенуик
За оригването:
„Независимо дали кърмите бебето или го храните изкуствено, дайте му възможност да оригне погълнатия въздух, докато си почива: въздухът в стомаха му тежи. Ако не се оригне след около половин минута, не упорствайте – вероятно няма нужда да изкарва въздух след това хранене.
НОВОРОДЕНОТО – Помогнете му да се оригне, като го облегнете на рамото си и погалите гърба му или го облегнете на скута си, подпирайки брадичката му с ръка. То може да върне малко от млякото, затова имайте подръка памучна кърпа.
ДРЪЖТЕ ГО С ЛИЦЕ НАДОЛУ – във всяка възраст, когато държите бебето си с лице надолу – върху скута си или в ръце – то се оригва по-лесно.
ПО-ГОЛЯМОТО БЕБЕ – към третия месец, когато бебето вече може да седи за кратко, можете да му помогнете да се оригне, като го друскате леко в скута си и го галите нежно по гръбчето”.


Моят опит – бебето ми винаги имаше колики от неоригване. Веднъж да ме домързеше да го изчакам да оригне (през нощта обикновено) и след това съжалявах сто пъти. Иначе съм чела в бг-мамма, че има деца, на които изобщо не им пречи това, че не оригват. Съветите на моя педиатър съвпадаха с горния цитат – използвала съм всички тези методи – най-често действаше методът с обръщането с лице надолу.

За подсичането
„Какво представлява?
Подсичането е възпаление на кожата около дупето. То може да се появи, ако бебето е било оставяно с мокри пелени прекалено дълго време: започва разпад на фекалиите и урината, при който се отделя амоняк и негови производни, дразнещи кожата. Възпалението може да се дължи и на алергия към сапуна или омекотителите, използвани при прането на пелените. Подобен обрив може да бъде причинен от млечницата, която започва в устата, но може да засегне и кожата около ануса.
Какво можете да направите?
(съветите са същите, които ти е препоръчала ТianA – често преповиване, внимателно почистване и подсушаване на дупето при всяко повиване, оставяне на бебето да лежи разповито винаги, когато е възможно, намазване на засегнатите области с подходящ крем срещу подсичане).
Какво може да направи лекарят?
Лекарят може да ви предпише антибиотичен крем, ако има инфекция, или противогъбичен мехлем, ако се касае за млечница.”


Моят опит – от самото раждане мажех с цинковото кремче на Мустела „Vitamin barrier cream”, спазвайки препоръките да се ползва при всяка смяна на памперса с превантивна цел, но установих, че му идва в повече и кожичката започна да се бели. След консултация с педиатъра, започнах да мажа само в случаите, когато има зачервяване.
Измивах само с вода и/или почиствах с мокрите кърпички на „Памперс”. Само при вечерната баня използвах миещо средство – дермопочистващ гел за коса и тяло за новородени и бебета на “Мустела”. Винаги подсушавах дупето много добре и оставях известно време на въздух. В началото, преди да сложа сухия памперс мажех с преварен зехтин, но после престанах. Случвало се е да има зачервяване – веднага слагах цинковото кремче и никога до ден днешен не се е подсичал истински.
*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #68 -: Ноември 10, 2006, 14:33:31 pm »
Относно „огряването” – ходих през лятото с количката с бебето на протестите за увеличаване на майчинството. Тогава 90% от хората, които поканих да се присъединят, казваха „Нищо няма да постигнете с този протест! Пък и ти къде си тръгнала, ти нямаш никакъв интерес – ако изобщо стане нещо, твоето дете ще е вече голямо и няма да си в майчинство.” Аз отговарях: „Ако си стоя вкъщи, със сигурност нищо няма да постигна. Участвайки, поне ще съм опитала.”
И сега, въпреки че моето дете е вече голямо, подкрепих петицията.
Дано да ви огрее!
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #69 -: Ноември 10, 2006, 15:02:35 pm »
Какво прочетох днес.Дали е вярно?
"Белите дробове на бебетата,родени секцио се очистват по-бавно от околоплодната течност и поради това се адаптират по-бавно към дишането.Понякога бебетата,родени със секцио засукват малко по-бавно от родените по нормален начин.Кърмата на жените,родили със секцио идва по-късно,защото целият механизъм на раждането е ускорен с операцията и организмът не е имал време да се настрои."
Какво мислите? 8O
*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #70 -: Ноември 10, 2006, 15:04:23 pm »
     Верди, инхалациите ги правя по следния начин - слагам купичка с вода да заври върух котлона.Като почне да ври слагам вътре лайка,сода и 1л мед. Вземам 1 кърпа , слагам я на главата й, и я държа така около 5 мин над парата.После почивам, и след това пак втори път за около 7-8 минути.Правя ги предимно вечер.
  Относно пъпки и подсичания, само да споделя - аз никога не съм ползвала никакъв крем или козметика за бебе.От както се роди съм мазала само с преварен зехтин.Никога е нямала никакви пъпки и обриви.Иначе продаваме за бебета Биодерма, Мустела и Ла рош.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #71 -: Ноември 10, 2006, 15:43:42 pm »
Наде, к'во да ти кажа за мойто педи, като аз самата не съм доволна, в смисъл само на нея не мога да разчитам, а чета и се консултирам непрекъснато. Аз й напомям повечето неща. Иначе като я извикам идва винаги де и ми търпи капризите.

Донке, ти не си у ред. При положение, че са ти здрави децата, а тя ти идва на крака при повикване - какво повече можеш да искаш от педи-джипи, бе?! Да не мислиш, че всички педита така прихождат? :)
Е аз не я викам безпричинно, душата. Или температурка или кашлица или запушен нос или някои пъпки, които ме притесняват тогава. То пък ако при такива симптоми не идва, кога трябва да дойде, да чака да стане пневмония ли!  :x
*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #72 -: Ноември 10, 2006, 16:01:30 pm »
Дони душата Калудова няма да я има до края на месеца. Иво ходи днес на място и има залепена бележка, значи си работи жената. Другата прехвалена педиатърка е д-р Димитрова и май на нея ще звънна, нямам избор. А що се отнася за личното педи, то е ясно същата история като ЖК, ама поне идва на място и търпи капризи. Аз незнам за добри педиатри работещи по каса, така че ще играем пак на сляпо. Аман от този наш ш...н град  :x
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #73 -: Ноември 10, 2006, 16:07:45 pm »
Дай някакви координати на тази Димитрова !
« Последна редакция: Ноември 10, 2006, 16:31:58 pm от cygnus »
*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #74 -: Ноември 10, 2006, 16:09:17 pm »
Морки, успокой се бе душа, моята принцеса засука на 30 час, сигурно и по-рано щеше да го направи детето, но тогава ме качиха от реанимация. Кърмата ми дойде на 3-тия ден, а до тогава си имаше коластра и тя си я изпапа. Стига да искаш детето си засуква :D
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #75 -: Ноември 10, 2006, 16:45:43 pm »
Стефи,как да се успокоя,треска ме тресе :lol:,ами ако не може да диша,като се роди секцио 8O
Аз трябва да си взема 1но романче,а не цял ден да чета за 1но и също :lol:
Айде,кога ще има снимки на принцеската?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #76 -: Ноември 10, 2006, 18:12:16 pm »
Момичета, получило се е малко объркване с текста на петицията, която подписахте вчера.
оказало се, че текстът не е бил докрай съгласуван и за съжаление се е наложило да се пусне петицията отново. системата на сайта с петиции не позволявала редакция на текст (и с право).

така че, молбата е отново - моля, подкрепете
http://www.bgpetition.com/promeni-kso1/index.html


благодаря ви за отделеното време!

морков, и една година да четеш за секциото, пак ще се колебаеш като магаре на мост, усещам те - ти си като мен :) аз в момента по същия начин чета за ваксините и само се люшкам от едната крайност в другата - ами ако стане това, ако стане онова... изходът явно е да се довериш на един лекар и да скочиш в дълбокото.

още повече, сто пъти се написа вече, че секциото е по-безопасно за бебето. ти четеш разни статии, които са писани от агитатори против секциото - естествено, че ще те плашат с всякакви страхотии. както винаги съм казвала в такива случаи - вземи прочети листовката на аспирина, да видиш там пък колко е страшно...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #77 -: Ноември 10, 2006, 19:02:07 pm »
Морки, стига чете глупости, душа. По въпроса за секциото - моя дзвер нали е роден в Германия. Не знам в България има ли го АПГАР-а, ама ние след секциото бяхме с 2 оценки 10 и с една 9ка. Изплака си веднага, изчистиха го и не е имал проблеми. Да не говорим че вече почна 10 месец и не е боледувал нито ден. А и в болницата казаха, че това е по-малко травмираш метод, защото се избягват напъните на майката и вероятността да се загубят сърдечните тонове. Намери си лекар, дето да му вярваш и спирай с тези ужасяващи статии. Всичко ще е наред!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #78 -: Ноември 10, 2006, 20:01:32 pm »
Морковче, и при секциото, и при нормалното раждане може да стане проблем, така че не ги мисли тези работи. Мен ако питаш (като родила нормално с проблеми) - по-добре е секциото. Поне си сигурен, че с бебо всичко е окей. Аз ако имам второ дете, живот и здраве, ще го родя със секцио без да се замисля...
*
Re: Седмица 06-12.11.2006
« Отговор #79 -: Ноември 10, 2006, 20:17:45 pm »
Аз съм супер доволна от секциото и ако трябва да избириам пак ще родя със секцио. И ние сме с оценки 10 и 9  като на Гането :lol:
Дони д-р Калудова не правила домашни посещения и била доста ангажирана с дечица, та се налагало да се запази час :?
но ето координати 0888 206420, 84 50 08
Д-р Димитрова прави но и при нея е доста натоварено, като се свържа с нея ще с какви впечатления съм.0888 65 01 45, 83 28 83
Морки мила стига се травмира, нервите ще ти трябват за после бъди сигурна :D
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!