момичета, кога започнахте да давате кашата с лъжичка? днес втори ден давам каша, от шише, да свикне с нея малката, че е първата храна, различна от кърма/АМ, която поема. смятам пюретата да ги давам с лъжичка, след 10 дена - 2 седмици, но се чудя не е ли много рано? ще успее ли да се нахрани бебето, тъй като, предполагам, храненето с лъжичка ще отнеме доста време
Кашата съм я давала винаги с лъжичка, не бях чувала да се слага в шише.
Момичета кажете как да накарам бебка да яде зеленчуци? Освен сладък картоф друг зеленчук не харесва и яде само плодове и каши . Откога почвате да давате супи със зеленчуци?
И на мен това ми проблем Сани, не че не ядат, но немога да заместя хранене. Наскоро пробвах към обедното зеленчуково пюре добавям на Хип едно пюре от морков и ябълка, малко колкото да овкуси другото и така се яде
Другото което ме притеснява е че ядат 4 пъти на ден, ето и режима ни:
7-7,30 - кърмене (след като сучат изцеждам още около 100-160мл.)
11,30-12 - зеленчуково пюре - 80-100гр, + 60-70-80мл. кърма с шише
17-17,30 - каша с плод (яде се много)
21 - около 180-200мл. мляко
този решим си го направиха, когато започнах да ги захранвам и храненето в 10,30 постепенно отпадна, защото не огладняваха, та се чувстваха добре с този режим до преди два-три дни.
Дали не са малко броя хранене?
Някой знае ли какво количество мляко е необходимо за седеммесечни бебета?
От зеленчуците предпочитат да има морков, дали не става много този морков да го ядат всеки ден? Най-вероятно защото им е сладък и предпочитат сладкото
Приемам мнения и съвети