0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #40 -: Септември 03, 2006, 22:42:10 pm »
Фреши, чак сега разбирам какво ти се е случило и много съжалявам  :(
Надявам се следващият път да намерите точният начин и да се похвалиш с добри новини  :balk_21:

lb2f
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #41 -: Септември 04, 2006, 09:15:54 am »
Кървенето не спря, така че в неделя бях на УЗ - това можело и да е менструация 8O (10-ти ден от цикъла) - щото лигавицата била L 7.5mm. Фоликулите бяха нарастнали още малко 8O
Е каква е тази М - но дано пък протече нормално, а тези фоликули дано пък се разкарат сами - отвратителна бъркотия, дано се нормализират нещата скоро, на не около НГ - иначе още загубено време, аман вече, момичета :(
Благодаря ви за подкрепата още веднъж :D
Благодаря ти, Бени!







*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #42 -: Септември 04, 2006, 09:26:21 am »
Ох-х, Фреши, наистина объркано положение. Разбирам те и как се чувстваш, но опитай се да се отдадеш на малка почивка и да се отърсиш малко от мислите "защо не стана и къде сгрешихме".
Не знам колко време му трябва на организма, за да се върне към нормалното си състояние, но при мен след приема на Клостил (в три последователни месеца) ми трябваха още 3 месеца след като го спрях, за да се нормализират нещата.
Дано при теб е различно и стратирате със следващия опит възможно най-скоро  :bighug:.
Намерихме нашето синче.
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #43 -: Септември 04, 2006, 09:38:27 am »
Фреши, ти си много силна!
Моето мнение е, че ако успееш да се оттърсиш от лекарите за три месеца нещата ще се нормализират.
Мисля, че зацикли в страданието си и в силното желания да успееш.
Мисля, че си подложена на неимоверен стрес.
Ключът към успеха за теб е към успокоението, колкото и изтъркано да звучи!
Надявам се да ме разбереш.
От сърце - прегръдки!
*
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #44 -: Септември 04, 2006, 09:41:52 am »
Фреш  :bighug:
*
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #45 -: Септември 04, 2006, 12:30:23 pm »
Съжалявам Фреш, дано всичко се нормализира по-скоро !!!
 :balk_602:
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #46 -: Септември 04, 2006, 16:27:00 pm »
Фрешко, винаги внимателно съм следяла какво се случва с теб.
Първо да ти кажа, че в моята клиника казаха, че нормалния естрадиол трябва да е под 20 преди началото на стимулацията. Вярно е, че всяка лаборатория си има различни стойности.
Моето мнение е, че нещо не се случва при теб както трябва-защо не са ти сложили ударна доза диферелин в началото?
Доколкото си спомням, ти вече прави инвитро на естествен цикъл и не успяхте да извадите годни яйцеклетки. Съветът ми е да си починеш добре, а след това да помислиш за второ мнение. Колкото да съпътсващите те страхове, ще ти кажа, че аз също имам фиброаденоми в гърдите, говорих и с мамолог и с гинеколога си, мнението и на двамата беше, че една бременност е такъв хормонален шок за организма, че стимулацията за инвитро е като песен в сравнение с бременността. Нека родим живи и здрави бебета, пък после ще го мисля и това с гърдите. Може да се наложи да лягам под ножа.
*
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #47 -: Септември 04, 2006, 18:12:38 pm »
Фреши, много съжалявам 3а това което преживяваш :(
Съвет не мога да ти дам. Самата съм още неориентирана.
Прегръщам те.
*
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #48 -: Септември 09, 2006, 12:46:04 pm »
Фреши, сега научавам през какво си преминала и много съжалявам за така стеклите се обстоятелства... :( Силно те прегръщам  :bighug: Знаеш, че войната продължава :balk_198:,  само трябва да се мобилизираш..... И знам, че ще го направиш!!! Незнайно от къде, но винаги намираме и още сили... Ти не опита ли веднъж инвитро на естествен? Аз по принцип съм ЗА, правих и стимулиран и естествен, но ако не бъркам при теб нямаше годни яицеклетки, нали? При мен и двата пъти имаше доминантен фоликул и след пункцията именно от него имах зряла яйцеклетка, предлагаха ми /при стимулирания цикъл/ да се откажа, но аз си държах да пробвам и с едно-колкото-толкова. И двата пъти имах оплождане/ИКСИ/, връщаха ми ембриончето/което, обаче не беше кой знае колко силно/ и накрая  :bfn:
Обмислете го от всички стани с Тимева, а и защо не го обсъдиш и с Ганева или Савова. Или пък поискай да поставят твоя случай за обсъждане на събранието им. Мисля, че всяка сряда обсъждат... Аз също съм поставяна на обсъждане и съм карала док. да се чуди какво да ме прави :ask:, не се притеснявай, просто не всеки реагира спрямо очакванията...... Ако вярваш на своя лекар, настоявай за обсъждане и нов план за действие, ако искаш странично мнение-направи го. Стискам ти палци! :crossfingers: :crossfingers:
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #49 -: Септември 11, 2006, 10:15:48 am »
Момичета, благодаря.

Аз правих един опит не точно на естествен, а на стимулиран с кломифен цитрат. Картинката беше доста подобна - тръгнаха много фоликули, после един се селектира като доминантен и потисна другите. Един все пак креташе след него, но не растеше като хората, а на пункцията се оказа куха яйцеклетка. Този доминантният пък бях 99% сигурна, че се спука предния ден, беше се задържал дълго време голям - но на УЗ преди пункцията казаха, че не се бил спукал, но пък от него не извадили нищо???
Така че, иска ми се съвсем на естествен да опитам. Мисля, че и с първата стимулация нещата малко се пообъркаха.
Благодаря ти, Бени!







*
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #50 -: Септември 12, 2006, 20:21:18 pm »
Съжелявам Фреши  :( Не се отчайвай-това е най важното!Опитай на естествен цикъл.Сигурна съм че ще намерите верния път.На мен също ми се спукаха фуликулите преди пункцията,но казаха че неможели да достигнат яйчника.А след пункцията той си беше направо празен  :( Опитай на естествен цикъл-природата си знае работата.А и толкова лекарства.Също ти препоръчвам д-р Савова. Стискам палци  :goodluck:
*
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #51 -: Септември 13, 2006, 00:12:56 am »
Защо са се пукнали преди пункцията и има ли начин това да не се развие отново по тоя начин.Аз съм правила 1 инсе и в 11 сутринта ми сложиха прегнила и на др. ден в 12, 2 фоликула се бяха пукнали сега в момента правя стимулация за инвитро и се притеснявам за това точно.-да не се спукат по рано от 36я час.
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #52 -: Септември 13, 2006, 11:35:45 am »
Лоана, щом правиш ин-витро, сигурно ти слагат и медикамент за потискане на фунцкията на щитовидната и не би трябвало да имаш естествен ЛХ пик, а прегнилът да си свърши работата.
При инсеминация и на мен ми се пукаха няма и 24ч след прегнила и затова се отказах да слагам прегнил, защото не помогна на тайминаренето хич, даже обърка графика. Но инсетата ми бяха на естествен цикъл, де, при стимулация трябвало прегнил, за да доузреят яйцеклетките.
Благодаря ти, Бени!







*
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #53 -: Септември 16, 2006, 21:54:26 pm »
Незнам защо са се спукали.И моята пункция беше след 24 часа.Но както казва Фреши,прегнила е за доузряване на яйцеклетките при стимулация.Мисля си че дозата ми е била малка.Имах 24 фуликула а ми биха 5000 единици.И все пак не съм сигурна дали има значение дозата.Имаше момиче с 3 фуликула,и и биха същата доза.Имаше момичета с по 10'тина фул,биха им по 20000ед.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #54 -: Септември 17, 2006, 09:30:26 am »
Мила Фреши едва днес прочетох цялата тема,....и много съжелявам за случилото се !Аз изцяло подкрепям мнението на Стефиз!Пробвай 1-2 пъти ин-витро на естествен цикъл за да се види как е яйцеклетката!А пак може и това да е твоя влак!!! :D
До колкото си спомням при теб лигавицата е много дебела и явно и организма  ти реагира много остро на стимулации......явно стандартните протоколи вобще не са подходящи за теб!!!!!Има момичета на които направиха ин-витро  с една оплодена яйцеклетка и са успели!Така че почини малко и опитай на есествен цикъл!Ти поне имаш редовна овулация и всичко е наред!
От цялото си сърце ти стискам палци.....много скоро и твоето сълнчице да изгрее!! :sunshine: Но преди да започнеш нови процедури трябва да си спокойна......трябва да намериш вътрешен мир!Има много момичета с неизяснен стерилитет  при които оказва влияние психически фактор!Успех мила! :bighug: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #55 -: Септември 18, 2006, 10:26:11 am »

ЗДРАВЕЙ СЪЖАЛЯВАМ ЗА ТОВА КОЕТО ТИ СЕ Е СЛУЧИЛО !
ИЗКАЗВАМ ЛИЧНО МНЕНИЕ:
•         Ако Е2 < 60 pg/ml. Продължавате GnPH аналогично за още 4 дена, когато ще вземете нов кръвен тест за естрадиол
•          Ако Е2 > 60 pg/ml.  . В случай, че естрадиолотото равнище стои над 60 pg/ml протоколът се спира и  ултразвуков контрол  за яйчникови кистозни образования
НА 5 ДЕН ЕСТРАДИОЛА СЪС СТОИНОСТ 400 pg/ml e завишен би било добре да ти намалят дозата на GnPH.
Едно от момичетата има право-До 12 ден Е- 1500 до 3000.За хипер стимолациа говорим когато Е е над 3500.
Противозашаташните не промениат естрадиола.
Най добрата терапя е спокойството.Прекалено напрегната си и това ти се отразиява в резултатите и решенията ти.
Смятам че съм ти била полезна .
Вярвам че ще успееш!

http://www.vocalicious.com/empty_arms/empty_arms_mod.html

We we waited for 33 entire months our marvel and passed from all these stages.
Wishes the Virgin Mary she gives in all of you the child that so much lahtarate and you wait for.
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #56 -: Септември 18, 2006, 11:31:10 am »
Мило Фрешче,
включвам се само да ти кажа, че ужасно съжалявам за отрицателните емоции. Въпреки това всеки неуспех разкрива част от картинката и те приближава дори с една стъпка към положителния тест - сигурна съм.
Може би наистина идеята да отмориш 1 месец (нали сега сме и в Сатурнова дупка  :?) е добра. Пък след това - продължавай. Един приятел твърдеше, че нещата имат склонност към самооправяне... така е, ще знаеш.
Прегръдки!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #57 -: Септември 18, 2006, 12:08:07 pm »
И аз се присъединявам с едно голямо Съжалявам за тебе Фреши  :( Искренно се надявам да успеете другия път и да се види края на тез мъки.
Искам и да попитам за тоя Прегнил, на мен не ми е ясно защо не мога да пукам ф-лите си с него. Стават на кисти. Някои дали има представа ?? Бия по 10 000 и 15 000 последно. Спуках само веднъж ф-л от 25мм. А като са нормални размерите не става.
Re: E2 при начало на стимулацията?
« Отговор #58 -: Септември 19, 2006, 15:55:32 pm »
Ех, мацки, толкова сте милички :D
Благодаря ви от сърце за съпричастността, съветите, подкрепата :D

А бе аз явно правя впечатление на нервна и напрегната с постингите си, ама иначе не съм такава? Малко съм по-експресивна, затова може би правя такова впечатление. Иначе съм в общи линии спокойна, весела и щастлива. Ама като имам проблем, го излагам така по-експресивно и явно затова така звучи. Е, след канцелирането бях 3-4 дни в депресия, де, но бързо-бързо се оправих.
Освен, че покървих хубавко след спирането на стимулацията (явно М!!), на 14-ти ден от началото на това кървене картинката си я биваше - всичкото фоликул спукано, и всички признаци на приближаваща ову - доминантен фоликул, лигавица, ЦС, положение на шийката - всичко в синхрон на шест :D Та поне това добре, че организмът се отърси бързо от този шок :?
Благодаря ти, Бени!