0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #360 -: Декември 30, 2017, 17:40:48 pm »
Здравейте момичета.Мина почти година от моя мисед, а при мен постоянно излизат проблеми.Накратко ще разкажа историята си...Имам едно живо и здраво детенце родено през лятото на 2014г след ин витро на ЕЦ.Не съм имала спонтанно забременяване преди ин витрото, а правихме опити повече от 2г.Преди ин витрото сме правилу много изследвания и уж всичко беше ок с изключение на тръбите ми-според цветната снимка резултата беше че съм с  лява проходима тръба  и еднорога матка,т.е. дясна тръба изобщо нямам.След секциото лекарката каза, че съм си с две тръби, два яйчника и нормална матка.Февруари 2017 решихме да спрем да се пазим и да опитаме за второ детенце и март 2017 видях двете чертички (не можехме да повярваме) но всичко приключи на 04 май с кюретаж заради спиране на сърдечната дейност на бебо.През юни направих преглед и изследвания за ЩЖ и инсулиновата резистентност и уж всичко беше наред.Изследвах се за тромбофилия, която се че имам.Юли подновихме опитите, но август бях с киста и без О заради нея.Започнах терапия с дуфастон и септември кистата я нямаше и решихме да направим хидротубация за да проверим дали всичко е ок с тръбите след кюретажа.Резултата е дясна запушена тръба със съмнение за хидросапингс и лява проходима тръба  (естественото ми забременяване беше от ляво).от септември след хидротубация имам проблем с овлажняването и при последващите прегледи двама лекари виждат нещо на дясната тръба (запушената) и се съмняват за хидросалпингс.
 Продължихме с опитите, но до момента без резултат и декември посетих репродуктивен специалист.Той също вижда нещо на дясната тръба и се съмнява за хидросалпингс, но по странното е, че се усъмни за ендометриозна малка киста от ляво, където ми е проходимата тръба.Януари ще правим фоликулометрия, но той каза, че ако искаме естествено забременяване трябва да направим лапароскопия за да видим какво е положението на запушената тръба защото има риск от извънматочна ако продължим с опитите, а и защото има съмнения за сраствания от страната на проходимата тръба.Имам завишени НК клетки, за които ще започна вливки от януари най вероятно, но се чудя дали да не изчакам с лапароскопията и да продължим още известно време с опитите...Какво бихте ме посъветвали?Този месец имах малка операция (не гонекологична) и се чудя ако се реша на лапаро колко време трябва да изчакам да мине от сегашната операция...?
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #361 -: Февруари 12, 2018, 20:54:13 pm »
Здравейте, момичета :( пиша от АГ Варна в момента, защото се чувствам самотна и уплашена, и най - вече нещастна. Преди няколко часа, както всичко си беше наред с вс изследвания до тук, разбрах, че сърцето на моето бебче е спряло. Днес трябваше да съм в 17 седмица, но плода е спрял развитие в 16. Естествено дойде ни като гръм, още не зм какво да мисля, а топърва  предстои да го извадят. Тук съм от 9, в 18:30 изпих последното хапче и сега към 21, започвам да чувствам неразположение. Но не зм какво следва, от 18 никой не ме е проверявал и никой не ми каза какво следва, стоя си тук и ми се реве, но ми казаха да си пазя силите и се опитвам да съм силна, но умирам от мъка и страх, и просто исках да го излея. Дано съм силна като вас
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #362 -: Февруари 12, 2018, 21:02:16 pm »
Съжалявам, Vivs4e! Мога само да ти пожелая кураж...

Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #363 -: Февруари 13, 2018, 17:36:14 pm »
Пуснаха ме да си ходя и поне вече съм до мъжа си, че и на него милия мн му дойде :( уж за сега всичко е наред, стискайте палци организма ми да се оправи бързо и скоро да можем да опитаме пак, защото празнотата е ужасна.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #364 -: Февруари 13, 2018, 18:26:17 pm »
Много се натъжавам като прочета нещо такова. Аз самата съм с 3 аборта и болката, която изпитваш я познавам добре. Дано всичко мине поне малко по-безболезнено. Ти правила ли си някакви изследвания преди тази бременност?
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #365 -: Февруари 13, 2018, 21:40:56 pm »
Кураж, Vivs4e
Споделяй, тук сме да се подкрепяме  :bighug:



   La vita è bella
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #366 -: Февруари 14, 2018, 10:04:38 am »
Kookie, ти си невероятна, мн силна :) не съм правила кой знае какви изследвания преди да забременея, само цитонамазка и ехограф. Но акушерката каза, че бебето е с3 пъти омотана пъпна връв и явно се е задушило, но един от двамата доктори не видя такова нещо на ехографа, само казаха, че не улавят пулс, и явно е така от седмица. Водите, които ми изтекоха бяха мн мътни и казаха, че ако е постоянно още в мен, е можело да е фатално за матката ми :(. Днес ходих да ме изпишат официално, искаха да ми дадат 30 дни болничен, но поисках само още 2, не мисля, че е добра идея да стоя сама вкъщи.
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #367 -: Февруари 14, 2018, 21:41:10 pm »
Съжалявам, мило момиче. :-(
Стискам ти палци следващия път да родиш здраво и доносено бебе.

Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #368 -: Февруари 17, 2018, 22:27:40 pm »
Здравейте момичета, знам че тук ще получа отговорите които търся. Историята е следната: Бременна в 7гс.. вчера бях на втори прехлед, установен ембрион отговарящ на 6 гс и 5дни, но с по-малък плоден сак и слаб пулс от 91 удара... днес пак бях на преглед и сърдечна дейност няма. АГ ми препоръча да направя медикаментозен аборт, а не кюретаж... малко се притеснявам и от двете всъшност... дали тези хапчета няма да ми объркат прекалено много хормоните, а за кюретажа да не би да ме осъкатят за цял живот... Какво да правя моля ви дайте съвет... до понеделник трябва да реша...
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #369 -: Февруари 17, 2018, 22:54:31 pm »
Христинче,  много съжалявам. ..😔 Как така вчера е имало сърдечна дейност,  а днес не...? Дано да е някаква грешка. ..При мен и двата пъти / 7-ма и 10- та г.с. / беше абразио след установен мисед.  Дано се включат и други момичета със съвет.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #370 -: Февруари 17, 2018, 23:05:12 pm »
Нуну, съмнявам се че е грешка... вече започва да ме боли корема все едно ще ми дойде Мц и имам розово зацапване.. тя природата си знае работата... АГ ме гледа 10мин на ехографа... ноо нямаше сърдечна дейност.. доста изчетох в интерен в чуждестранните сайтове за миссед аборт.. иии бях почти сигурна какво ще се случи още вчера... пулс под 100 (брадикардия) и малък сак с нормален плод... и тн... в 90% от случаите предвещава за миссед... явно сме улучили прегледа в момента в който е тръгнало да става.. консултирах се сега с още един АГ и той е на мненеие че с хапчета е по-добррия вариант.... Благодаря за отговора.
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #371 -: Февруари 17, 2018, 23:22:45 pm »
Христинче, какви хапчета? Последния път беше с Цитотек вагинално. Наложи се два пъти по 4 хапчета през 5-6 дена, за да се изчистя напълно. Не са ми разбутали хормоните повече отколкото се разбутаха от бременността. След бременността отключих около 50 алергии (без да преувеличавам), алергичен синузит и все още съм така. Първия път имаше съмнения за извънматочна, но по- късно осъзнах, че просто сме избързали, защото ми биха Метотрексат в 4та седмица. Втория път се изчистих сама.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #372 -: Февруари 18, 2018, 08:11:55 am »
Христинче, съжалявам!

АГ не допуска ли вариант сама да се изчистиш, без хапчета и без абразио? Щом е започнало, аз мисля, че е достатъчно рано, за да се случи естествено, разбира се под наблюдение.

Моя СА беше в 6с. +1д., т.е. реално в 7ма,  започна си с кървене и още на следващия ден приключи. После кървях още 5 дни като при М. и се изчистих сама без някаква физическа драма...

Кураж!

Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #373 -: Февруари 18, 2018, 08:59:22 am »
Попитах я дали има вариант да пична да кървя сама.. тя каза да но няма да е достатъчно.... Хапчетата за общо 4... пие се 1 след 36часа се започват другите 3 под езика през 3 часа...
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #374 -: Февруари 18, 2018, 09:32:57 am »
А днес как си, имаш ли кървене, болки?

Изчакай до утре, направи още един преглед и ако диагнозата се потвърди, всичко е по-добре от абразиото. Знам, че те е страх, но хапчетата са по-щадящият вариант. Ако имаш доверие на АГ, слушай я. Абразиото няма да избяга, ако се наложи.

Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #375 -: Февруари 18, 2018, 10:54:15 am »
Нищо ми няма, добре съм... леко розово бледо зацапване и леки болки като пмс но не постоянни... ще видим
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #376 -: Март 10, 2018, 14:17:41 pm »
Здравейте, тъй като след 3 поредни мисед аборта, ще започваме отново опити, реших да си направя още няколко изследвания, и някой да повторя. Anti-Phospholipid Screen IgG - 2.1, Anti-Phosholipid Screen IgM - 0.9, обаче АNA скрининг + positive титър 1:80 фино петниста ядрена флуоресценция в граничен титър. Дали причината за тези три мисед аборта няма да се окаже точно ANA, тъй като четох, че имали отношения за нарастването на плода?
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #377 -: Април 05, 2018, 22:45:35 pm »
Мили, дами, всички сте толкова силни и прекрасни, не зм как успявате и намирате сили, но тези форуми сега са моето вдъхновение. Минаха почти 2 месеца от моя мисед и става малко по-лесно, но все още тялото ми напомня за бебо :( до преди 10 дни все още имах кафяво течение, но спря и на 8 ден реших, че най-после е свършило и даже най-после от 3 месеца насам правихме и секс. И днес точно 50 дни след кюртаж, пак кафяво течение :( другата седмица съм на лекар, стискайте палци, моля ви.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #378 -: Май 13, 2018, 00:26:41 am »
Здравейте, за жалост съм в темата... Преди дни - мисед в 8 г.с. края... Спряла сърдечна дейност, не се знае причината. Трима различни лекари различна г.с.,м на която отговаря ембрионът дадоха: 5,6,7. Изкарах лек рино-вирус в края на 7 г.с., но имам хроничен трахеит, причинен от златист стафилокок и в носа, които се активират след вирус, може и това да е причината. Тръгваме по лекари с мъжа ми скоро, макар че лекарката, на която разчитам, суъветва само за тромбофилия, случвало се, можело и на здрави родители - хромозомна аномалия. Аз обаче не искам повече да ми се случва и ще направя всичко възможно да не се. Не знам, ако се отнасяше за техни дъщери например, дали пак така щяха да ги съветват - "Давайте, пък да видим (дали пак ще стане:(((" Възмутена съм от конвейра, с който се работи от докторите в тази област.

ПС: някой може ли да ми каже колко пари да си приготвя за повечето необходими изследвания - микробиологии, хормони, имунологични и генетични? Има ли такива и по каса?
« Последна редакция: Май 13, 2018, 01:08:01 am от AlleyMcbeal »
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #379 -: Май 13, 2018, 08:19:47 am »
Съжалявам, момиче. Дано бързо събереш сили за нови опити. Аз не съм достигала до бременност засега, но съм правила изброените от теб изследвания:
- микробиология: 23 лв (тя не включва хламидия и уреаплазма, там има отделни ПСР тестове)
- хормони: По 18 лв на хормон (няколко от тях се поемаха по каса)
- генетични - 350лв (пълен пакет). Това са изследванията за тромбофилия
- имунологични - 230лв.

За съжаление лекарката ти е права. Мисед е много често срещано явление. Мои две познати без здравословни проблеми преживяха два  и после бързо имаха дечица отново. Пожелавам ти здравословно да си добре, а скоро и да успееш да се събереш и психически.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света