0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #360 -: Декември 30, 2017, 17:40:48 pm »
Здравейте момичета.Мина почти година от моя мисед, а при мен постоянно излизат проблеми.Накратко ще разкажа историята си...Имам едно живо и здраво детенце родено през лятото на 2014г след ин витро на ЕЦ.Не съм имала спонтанно забременяване преди ин витрото, а правихме опити повече от 2г.Преди ин витрото сме правилу много изследвания и уж всичко беше ок с изключение на тръбите ми-според цветната снимка резултата беше че съм с  лява проходима тръба  и еднорога матка,т.е. дясна тръба изобщо нямам.След секциото лекарката каза, че съм си с две тръби, два яйчника и нормална матка.Февруари 2017 решихме да спрем да се пазим и да опитаме за второ детенце и март 2017 видях двете чертички (не можехме да повярваме) но всичко приключи на 04 май с кюретаж заради спиране на сърдечната дейност на бебо.През юни направих преглед и изследвания за ЩЖ и инсулиновата резистентност и уж всичко беше наред.Изследвах се за тромбофилия, която се че имам.Юли подновихме опитите, но август бях с киста и без О заради нея.Започнах терапия с дуфастон и септември кистата я нямаше и решихме да направим хидротубация за да проверим дали всичко е ок с тръбите след кюретажа.Резултата е дясна запушена тръба със съмнение за хидросапингс и лява проходима тръба  (естественото ми забременяване беше от ляво).от септември след хидротубация имам проблем с овлажняването и при последващите прегледи двама лекари виждат нещо на дясната тръба (запушената) и се съмняват за хидросалпингс.
 Продължихме с опитите, но до момента без резултат и декември посетих репродуктивен специалист.Той също вижда нещо на дясната тръба и се съмнява за хидросалпингс, но по странното е, че се усъмни за ендометриозна малка киста от ляво, където ми е проходимата тръба.Януари ще правим фоликулометрия, но той каза, че ако искаме естествено забременяване трябва да направим лапароскопия за да видим какво е положението на запушената тръба защото има риск от извънматочна ако продължим с опитите, а и защото има съмнения за сраствания от страната на проходимата тръба.Имам завишени НК клетки, за които ще започна вливки от януари най вероятно, но се чудя дали да не изчакам с лапароскопията и да продължим още известно време с опитите...Какво бихте ме посъветвали?Този месец имах малка операция (не гонекологична) и се чудя ако се реша на лапаро колко време трябва да изчакам да мине от сегашната операция...?
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #361 -: Февруари 12, 2018, 20:54:13 pm »
Здравейте, момичета :( пиша от АГ Варна в момента, защото се чувствам самотна и уплашена, и най - вече нещастна. Преди няколко часа, както всичко си беше наред с вс изследвания до тук, разбрах, че сърцето на моето бебче е спряло. Днес трябваше да съм в 17 седмица, но плода е спрял развитие в 16. Естествено дойде ни като гръм, още не зм какво да мисля, а топърва  предстои да го извадят. Тук съм от 9, в 18:30 изпих последното хапче и сега към 21, започвам да чувствам неразположение. Но не зм какво следва, от 18 никой не ме е проверявал и никой не ми каза какво следва, стоя си тук и ми се реве, но ми казаха да си пазя силите и се опитвам да съм силна, но умирам от мъка и страх, и просто исках да го излея. Дано съм силна като вас
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #362 -: Февруари 12, 2018, 21:02:16 pm »
Съжалявам, Vivs4e! Мога само да ти пожелая кураж...
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #363 -: Февруари 13, 2018, 17:36:14 pm »
Пуснаха ме да си ходя и поне вече съм до мъжа си, че и на него милия мн му дойде :( уж за сега всичко е наред, стискайте палци организма ми да се оправи бързо и скоро да можем да опитаме пак, защото празнотата е ужасна.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #364 -: Февруари 13, 2018, 18:26:17 pm »
Много се натъжавам като прочета нещо такова. Аз самата съм с 3 аборта и болката, която изпитваш я познавам добре. Дано всичко мине поне малко по-безболезнено. Ти правила ли си някакви изследвания преди тази бременност?
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #365 -: Февруари 13, 2018, 21:40:56 pm »
Кураж, Vivs4e
Споделяй, тук сме да се подкрепяме  :bighug:   La vita è bella
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #366 -: Февруари 14, 2018, 10:04:38 am »
Kookie, ти си невероятна, мн силна :) не съм правила кой знае какви изследвания преди да забременея, само цитонамазка и ехограф. Но акушерката каза, че бебето е с3 пъти омотана пъпна връв и явно се е задушило, но един от двамата доктори не видя такова нещо на ехографа, само казаха, че не улавят пулс, и явно е така от седмица. Водите, които ми изтекоха бяха мн мътни и казаха, че ако е постоянно още в мен, е можело да е фатално за матката ми :(. Днес ходих да ме изпишат официално, искаха да ми дадат 30 дни болничен, но поисках само още 2, не мисля, че е добра идея да стоя сама вкъщи.
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #367 -: Февруари 14, 2018, 21:41:10 pm »
Съжалявам, мило момиче. :-(
Стискам ти палци следващия път да родиш здраво и доносено бебе.Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #368 -: Февруари 17, 2018, 22:27:40 pm »
Здравейте момичета, знам че тук ще получа отговорите които търся. Историята е следната: Бременна в 7гс.. вчера бях на втори прехлед, установен ембрион отговарящ на 6 гс и 5дни, но с по-малък плоден сак и слаб пулс от 91 удара... днес пак бях на преглед и сърдечна дейност няма. АГ ми препоръча да направя медикаментозен аборт, а не кюретаж... малко се притеснявам и от двете всъшност... дали тези хапчета няма да ми объркат прекалено много хормоните, а за кюретажа да не би да ме осъкатят за цял живот... Какво да правя моля ви дайте съвет... до понеделник трябва да реша...
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #369 -: Февруари 17, 2018, 22:54:31 pm »
Христинче,  много съжалявам. ..😔 Как така вчера е имало сърдечна дейност,  а днес не...? Дано да е някаква грешка. ..При мен и двата пъти / 7-ма и 10- та г.с. / беше абразио след установен мисед.  Дано се включат и други момичета със съвет.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #370 -: Февруари 17, 2018, 23:05:12 pm »
Нуну, съмнявам се че е грешка... вече започва да ме боли корема все едно ще ми дойде Мц и имам розово зацапване.. тя природата си знае работата... АГ ме гледа 10мин на ехографа... ноо нямаше сърдечна дейност.. доста изчетох в интерен в чуждестранните сайтове за миссед аборт.. иии бях почти сигурна какво ще се случи още вчера... пулс под 100 (брадикардия) и малък сак с нормален плод... и тн... в 90% от случаите предвещава за миссед... явно сме улучили прегледа в момента в който е тръгнало да става.. консултирах се сега с още един АГ и той е на мненеие че с хапчета е по-добррия вариант.... Благодаря за отговора.
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #371 -: Февруари 17, 2018, 23:22:45 pm »
Христинче, какви хапчета? Последния път беше с Цитотек вагинално. Наложи се два пъти по 4 хапчета през 5-6 дена, за да се изчистя напълно. Не са ми разбутали хормоните повече отколкото се разбутаха от бременността. След бременността отключих около 50 алергии (без да преувеличавам), алергичен синузит и все още съм така. Първия път имаше съмнения за извънматочна, но по- късно осъзнах, че просто сме избързали, защото ми биха Метотрексат в 4та седмица. Втория път се изчистих сама.