0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #580 -: Февруари 27, 2020, 09:13:57 am »
Маги мей, бързо възстановяване ти желая.
Аз тая сутрин едва не пъвърнах. Тъкмо си изпих лекарствата и отидох в банята за утрогестан, че като почнаха едни спазми. От минаха като излязох от там, но само за хапчетата си мислех да не върна набързо. А що тъй? Не е било мръсно или да мирише лошо, никой не е бил там преди мен. То още ми се гади, но поне нямам тия спазми.

Re: Тема на бременните 102
« Отговор #581 -: Февруари 27, 2020, 09:42:26 am »
Хормони миличка 😁 на мен и сега на моменти ми се прегражда ей така от нищото. А като се сетя първите 5 месеца как бях с това гадене имах чувството, че няма да оцелея😁
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #582 -: Февруари 27, 2020, 09:55:12 am »
Беше ми неочаквано. С предната бременност имах само гадене понякога, предимно вечер, но нито веднъж не повърнах. То няма еднакви бременности, но просто се изненадах и стреснах за лекарствата най-вече.
Тази сутрин се събуждам, поглеждам си телефона и там съобщение. Отварям го, шефът ми писал някъде след полунощ "Утре си направи план и вземи се разходи до Априлци". Честно - бих тръгнала веднага, но има други обстоятелства. Там живее кумът ни, който няма да ме приеме, защото наблизо няма болница (тоя мач го играхме вече веднъж и си знам), а и утре малчо си идва от първата си екскурзия и нямам търпение да го гушна :)
И във връзка с болниците още не съм си избрала къде ще летуваме. Много си обичаме Обзор, но май е неподходящо в това положение. Обсъждахме Поморие тази сутрин, някакви други идеи близо до Варна или Бургас, но не в самите градове? Знам, че има много време, но аз тая година дори закъснявам с плана. Друг път от януари знам къде и кога ще сме.

Re: Тема на бременните 102
« Отговор #583 -: Февруари 27, 2020, 10:18:54 am »
Лято и ние много харесваме Обзор, две години ходим там. Тази година немисля за море, ще пропуснем. Бебчо ще е мъничък още и тази година живот и здраве ще сме на балкан някъде. За курорти нз Созопол, но е доста лудница там, Поморие не съм ходила, но съм чувала от познати, че не е лошо там.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #584 -: Февруари 27, 2020, 10:30:03 am »
Аз не обичам морето, не влизам във водата изобщо. Но ходим заради въздуха и детето. Последните години август за малкия е планина-море-планина и това сякаш подобрява здравословното му състояние. Почти не боледува и каквото лепне минава много бързо и без много лекарства. Преди това бяхме с него все по болници, често правеше бронхиолит. Една година както ни изписаха от болницата се прибрах, събрах багажа и право на море. В болница бяхме 10 дни, инхалации, лекарства. Имахме и домашно лечение изписано и инхалации също за дома. Както стигнахме на морето той имаше нужда само от няколко часа, за да си оправи дишането. От тогава инхалатор не сме ползвали и в болница не сме лежали. Сега каквото и да се случи гледам да не го лишавам от въздуха там. Тази случка е от края на септември, дори не сме плажували много, тъй като беше дъждовно. Но смяната на софийския с морски въздух е незаменима. А относно кога е добре да се случи - и по морето се раждат деца, не мисля че е проблем. Слънцето е силно и в другите градове и там също може човек да слънчаса. Ако се спазва определен режим морето може да е само в полза според мен. Просто с малко дете или бременна трябва да се подбере курорт в близост до областен град за навременна медицинска помощ.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #585 -: Февруари 27, 2020, 11:07:55 am »
Лято,покрай Варна има много варианти-Емона,Камчия,Шкорпиловци,Константин и Елена,Близнаци,много и все е близо.
Ние ходим на един самотен плаж,ама е трудно стигането-Паша дере-повече от три хавлии няма или на Черноморец ,там много бунгала има,Фичоза също е хубав.И си в града почти.
Аз не харесвам морските курорти,много ми е селско,забити бунгала може.
И централния плаж не харесвам,искам да е тихо и спокойно и да няма хора,да лежа и да пия бира,плаж пълен с хора не ни харесва.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #586 -: Февруари 27, 2020, 11:11:06 am »
Ние ходихме на Камчия миналото лято.Аз бях в 6-тия месец бременна.Изключително близко е до Варна, това ми беше отправна точка.Сега пак това гледам.С Моника на 6 месеца ходихме на балкан, но и спокойно може да се отиде на море според мен.
Сега гледаме море, но и искам да сме в някакъв апартамент, за да има къде да готвя за близначките, че ще сме се захраниливече.Аз на Моника и правих пюретата и си и готвих, сега с тях май пак така ще процедирам.Поне ще знам какво ядат.

Слънчицето е писала.Аз много харесвам Черноморец и плаж Градина, но с близначките чисто логистично ще ми е ужасно трудно.Камчия също не ми е удачно с две бебета.В Близнаци спахме миналата година също е трудно.На Фичоза сме ходили на плаж, тия стъпала абсурд да ги кача и сляза с три деца!
С бебе и всичките такъми покрай него, мирогледа на човек се променя.Аз също все съм гледала да е спокоен плажа, да няма хора.Но с едно дете е едно с три, две от които бебета, е съвсем различно.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #587 -: Февруари 27, 2020, 11:24:12 am »
Слънчицето, ние не сме мобилни. Ползваме само обществен транспорт и с багаж за дете и двама възрастни за седмица всичко с труден достъп отпада. Затова гледам курортите. От Обзор бяхме мнооого доволни - няма голям наплив, тихо и спокойно. Ползвахме една квртира на 100 метра от плажа, а пред къщата точно парк и зад парка улица с ресторанти. Малкото се уморява от борба с вълните и пеш е трудно да го накараш където и да е да иде (овсен на лунапарк!). Даже миналата година не искаше да идва с нас за обяд, стоеше си сам в стаята и държахме връзка с часовник Майки. Аз също не помъквам много неща, които мога да си купя от морето и държа винаги да имам в близост добре зареден магазин и аптека. Ама вече съм на ръба да си резервирам пак в Обзор, нищо не си харесвам друго. Размечтах се за лятото аз и се разбързах, а то в това положение ще трябва да почакам. Може и да не ми е рарешен толкоз път по това време баш... Пътува ми се вече :)

Re: Тема на бременните 102
« Отговор #588 -: Февруари 27, 2020, 11:38:17 am »
Говорете ми за море 😣😣😣 толкова го обичам💙💙 а тази година ще го гледам само на снимка. Аз обичам да ми е жега и на море ходим или юли или август. А сега юли живот и здраве ще раждам,никакъв шанс за море. Иначе аз харесвам много синеморец,лозенец,но там за бременни и за майки с малки деца май не е много удобно.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #589 -: Февруари 27, 2020, 11:39:55 am »
Аз Обзор не го харесвам.Колко години съм ходила там на лагер, няма какво да ме грабне.Ни архитектура, ни плаж.Там е дълбоко.Влизаш и на третата крачка ти е до гърдите.Отделно е открито и има често вълни.
На Черноморец плажа го унищожиха с този пристан.Направиха някаква ужасна локва там. На градина е супер.Няма хора, спокойно е. Но трябва само с кола да се ходи до там и август на края започва доста да духа.
На Каваци е супер плажа, но е много народ там, много паплач и яко строят.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #590 -: Февруари 27, 2020, 14:16:46 pm »
ООо, Обзор - нищо общо със спомените ти май. На 20-30 метра навътре поне влиза малкия с баща си и морето му едва стига до брадичката. На мен би ми било до кръста, но аз повече от глезени не топя във водата. Ходим в началото на август, че после морето навсякъде почва с гадните течения и да дърпа навътре. Всяка година след като се върнем се почва и лошите новини, понякога по 2-3 жертви на ден. Бих ходила юли, но общината почива само през август и аз нямам много избор кога да почивам.
А за архитектура - хич не гледам. Аз не съм турист, повече си почивам и никак не обикалям.

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #591 -: Февруари 27, 2020, 14:41:13 pm »
Лято, всичко да е наред, ни виждам как август ще пътуваш и ще ходиш на море.
Най-хубавият курорт от към чистота, удобства, плаж е Албена. Обзор е село. Много е приятно. Ние го харесваме, но наистина плажът е доста дълбок. Южните не са моето място. Силистар ми харесва.
На север са по-чисти и уредени плажовете.
Като си роден на морето, не означава, че от 3м си мъкнем децата по плажа. Даже повечето бебета по плажа са на летуващи, а не на местни. За мен всичко преди 6м е рано. Даже и 6м е рано, но става. Поне да се придвижва малко.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #592 -: Февруари 27, 2020, 15:52:54 pm »
Ама и аз не говоря за мъкнене по плаж, а за смяна на въздуха само. Инак и аз не харесвам юг, но и много на север не обичам. Средата, между Варна и Бургас ми е супер. Но, да, права си, че август точно ще е много вероятно да не мога да пътувам вече.
Шефът ме пращал на Априлци нощес заради коронавируса. Преценил, че консултации те така или иначе ще спрат и там ще е безопасно за мен. И кат се  замисля има резон в това да ме прати на село. Загрижен е човекът, даплюл си е да е кръстник още от преди да правим планове за второ дете 😂
« Последна редакция: Февруари 27, 2020, 15:55:48 pm от Лято »

*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #593 -: Февруари 28, 2020, 07:27:37 am »
Ние 2 години поред ходим с детенце на Обзор и ни беше удобно. Квартири близо до плажа, равно, хубав пясък, не е дълбоко, хубав парк за разходка и не е толкова мръсна водата. Пак бихме отишли, но не и това лято. Сега ще пропуснем морето.





Re: Тема на бременните 102
« Отговор #594 -: Февруари 28, 2020, 08:57:22 am »
Момичета, снощи си поставих фраксипарина към паласката вдясно, пак стана бучка, но сутринта започна да кърви доста от мястото на поставяне. Сложих лепенка, има ли нещо притеснително според вас. За първи път не спира лесно кръвта.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #595 -: Февруари 28, 2020, 11:55:50 am »
Божке, вие сте луди  :P. То още зима, февруари вие за море сте заговорили. :lol:

Маги, За близначките може да правиш следния номер - готвиш им нещо си там, но в двойно количество и затваряш в буркан - в една тенжерка се събира едно бурканче за лютеница (от старите, ама с винт). И така за една седмица ще си подготвиш храната. Аз го правих това една година за Николета и тя яде само пържени картофи и домати, та язък ми за правенето на буркани.
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #596 -: Февруари 28, 2020, 12:12:15 pm »
Маги, една от много полезните ми покупки за Симеон беше супник. Още го ползвам. Става всичко за 25 мин, носиш си го навсякъде и дори в хотел е ок. Ако издебнеш промоция, има за около 50-80лв. Да не говорим, че и за големи става.

Кукапел, случва се и това понякога. Не е проблем. Нацелила си съд.
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #597 -: Февруари 28, 2020, 12:27:28 pm »
Павла, благодаря за отговора! 💕
Круела и Лина, записах си час за проф. Паскалева за 11 март. Трябва да изместя поставянето на фраксипарина много рано в 6:45 сутринта, след 4 часа ще ми взимат кръв. Вие бяхте ли хапнали във времето преди изследването? Има ли отношение еутирокса с фраксипарина, на какъв интервал трябва да се взимат сутринта?
« Последна редакция: Февруари 28, 2020, 12:36:06 pm от Kukapetal »
*
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #598 -: Февруари 28, 2020, 12:39:06 pm »
Левотироксинът се взима с отстояние от други перорални.  Няма отношение към инжекциити.
Можеш да ядеш. Доколкото знам проф. Паскалева иска 4ч при единичен прием. Принципно тогава е препоръчано да е 6ч след апликация, а при двукратно поставяне- 3-4ч.
Следвай указанията й, но чак толкова до минутата да знаеш, че не е важно. Просто трябва да си в този интервал от 4-6ч.
Re: Тема на бременните 102
« Отговор #599 -: Февруари 28, 2020, 14:48:09 pm »
Kukapetal аз съм на 17-ти при нея. А инжекцията я слагаш 1 седмица преди това 3,5-4 часа преди часа ти.
Pav-lа Паскалева иска да се спазва това правило за инжекцията минимум 1 седмица преди часа. Ако я поставя примерно 6 часа по рано няма да и направи изследването. Аз последния път я слагах на 3,5 часа преди изследването.
« Последна редакция: Февруари 28, 2020, 14:50:11 pm от Cruella De Vil »