0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #200 -: Май 12, 2020, 22:42:44 pm »
Аз я наблюдавам и намалява това. Предполагам ще изчезне.

Иначе вече мляскат на масата като се храним. Моя мъж вчера им даде да оближат парче диня и им хареса. Сега само ни гледат в устата и преглъщат.
Аз трябва да изпера меките части на столчетата за хранене и ги почвам, изглежда са готови за манджа.
Да си кажа с Моника ми беше песен кърменето, с тия двете нямам търпение да ги отбия. Може би защото са две и всяка ме дърпа на някъде, не знам.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #201 -: Май 21, 2020, 21:35:44 pm »
Тук настана голямо затишие 🙂
Днес бяхме на ваксина и за моя радост беше само една в крачето и една през устата. Другия месец ще са две боцканията 😥 Поплака и после заспа на път за вкъщи. Вече е 63см и 6кг.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #202 -: Май 21, 2020, 21:48:02 pm »
Браво на момчето!

Моето също другия месец е на ваксини. Преди 2 дена бяхме на консултация. Вече е 65см и 7,100кг.
Симеон много посинява. Не се удря толкова често. Ако продължава, ще му пускаме коагулационен статус.
Трябва и да махаме пелените, че в топлото не му е добре. От 1м ака само в тоалетната, но с пишкането не знам как да му обясня. Още не може да го контролира. Идеи?
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #203 -: Май 23, 2020, 08:48:58 am »
Ние сме във вторник а ваксина.Имаме последните две в крачетата и после малка почивка.Предния път близначките много зле реагираха и сега съм се въоръжила с търпение, Панадол и ще пращам каката при баба и.Готови са и за захранване, но го отложих за след ваксината.Ще ги видим и колко са големи вече, някъде над 7 кила са, а като см не знам, но са си дълги и двете.
Смених им кошовете на количката и е голям кеф.Много се оглеждат, много по-спокойни са вече в тях и не плачат.Обичат да излизаме и много спят на вън.За сега излизанията са квартални, по-натам ще са из града.
Павла, на колко стана Симеон?Моника лятото и махнах памперса, но тя беше тръгнала на ясла и там, от това че групово сядат на гърнетата, беше започнала сама да стиска.
Габриела с много нежна кожа, предполагам е с атопичен дерматит, не сме я водили при дерматолог, но ми се изприщва от въздуха.Сега ще искам направление за дерматолог и съм започнала да я мажа с Адерма по три пъти на ден! Добре, че поне едното(Аделина) има като моята кожа, че три дето да са на баща си, ще ми дойдат в повече.

*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #204 -: Май 23, 2020, 11:07:05 am »
На 1г9м става днес. Аз просто искам да се възползвам от ентусиазма му за тоалетна. Всеки път казва. Понякога докато се набутам с Борис и е късно, но никога не пропуска да каже. Понякога е фалшив сигнал, за да си играе и да пуска водата в тоалетната. Мисля като стане по-топло и да пишка навън отначало. Не знам как да му обясня, че може да се контролира.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #205 -: Май 23, 2020, 11:28:20 am »
И аз вече се чудя за летния кош, и от другия месец сигурно ще го сложа. Сега разглеждам столчета за кола и направо не знам какво да е. Дали е с Izofix с-ма, ама ако е трябва да вземем допълнително, че нашата кола няма. Да, ама тя колкото столчето. И май ще е само столче. Абе в чудо съм се видяла 😁
Маги, ти си имаш манекенки.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #206 -: Май 23, 2020, 13:10:57 pm »
С изофикс най-сигурно, но щом колата ви няма, не знам. До 75см е хубаво да са в кошничката, а до 15м или 105см обратно на движението и това е по закон. По препоръки до максимално дълго трябва да е обратно. От няколко дена Симеон е по посока и само защото не ни е удобно единият да е отзад с децата.
Кошовете са 0+ и 6+, а този затворения е за новородено. Аз кош за новородено нямам, защото количките ми имат напълно легнало положение. Така, че го слагай, освен ако седалката не е само седнала.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #207 -: Май 23, 2020, 13:44:25 pm »
Има родители дето монтират кошницата в посока на движението,дори не знам как им се получава.Пълно безумие,освен че е по закон е и пет пъти по-безопасно при краш тестове,когато детето е обърнато назад.Тогава не се получава камшичния удар.Тъй че возете децата в обратна посока,има и огледала които се слагат допълнително.В България мисля,че до 1 годинка беше задължително.
А колко пъти виждам малки деца на предната седалка,или майка със слинг и бебето вътре и си шофира....
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #208 -: Май 23, 2020, 14:08:46 pm »
Бебето в слинг и майката кара??? Е такова чудо не съм виждала. Знам, че много си ги возят на ръце, чух от една, която го държи на ръце и кара, но в слинг...
15м, 105см е законът в цяла Европа. В отделни има и до повече.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #209 -: Май 27, 2020, 15:10:21 pm »
Привет, как сте?
Ние вчера минахме на ваксина, мерки и теглилки.Пораснали са и двете и са си разменили ролите.Габи тежи повече, цели 6600гр, и е по-ниска 62 см е.Ади е 6350 и е 63 см.Растат бебонките не се шегуват.Направиха реакция към ваксините пак, но го очаквах.
От утре започвам захранването :)
Вече и двете ги нося активно в раницата, редувам ги като излизаме и в къщи.Харесва им, защото виждат на далече и са доволни.Обмислям да взема още една раничка, за да можем да правим разходки в гората с трите деца.Ще помисля още малко :)

Как сте вие?

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #210 -: Май 27, 2020, 18:15:53 pm »
Браво на госпожиците, Маги. Все така добре да си растат 😁 Каква реакция правят от ваксината?
И ние сме утре за втора. Те даже и ги слагат по една на месец, а не двете заедно както са дадени и още повече ще се удължат нещата. Иначе пие и противоалергично и миналия път имаше за кратко лека температура, но за сметка на това мнооого кисела. Аз също от десет дни пак започнах да я захранвам, вече окончателно де  :D Много повече и харесва и не плаче, но пък все още си е с колики и захранването не помага. Продължава по цяла нощ да се мята и пъшка, а през деня, ако някой не се занимава с нея да я разсейва мрънка. Гастроентеролога каза, че има 1% случаи, при които коликите продължават след 6-ти месец. Е, честито на печелившите 🤪
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #211 -: Май 27, 2020, 18:57:40 pm »
Мише, то не останало до шестия месец 🙂
Хубаво си наддават госпожиците, Маги 🙂
Лазар беше много кисел след ваксината, въпреки че беше само една в крачето, а ротарикса го изплю почти целия. Другия месец ще видим как ще е като боцнат два пъти.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #212 -: Май 27, 2020, 20:35:15 pm »
Аз държа да се поставят по календар. Ако се криви 2-3 дена и му се правят ро една, става една година всеки месец да има нещо. Другото е, че било по-натоварващо за организма по 1 всеки месец. Говорих с имунолог за това.

Мише, като почне да се движи повече, тогава ще минат си мисля.

Маги, големи момичета са. Казвайте как върви захранването 

 
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #213 -: Май 28, 2020, 07:54:30 am »
Абе Павла то и аз предпочитам както са си и специално я питах, но при Дари я е страх да ги слага наведнъж да не станела някоя силна алергична реакция, та наистина ще се влачим всеки месец. А коликите и аз се надявам като започне да се изправя да се разкарат, че вече си мисля, че до годинката ще се тормозим, както каза Лина за Лори ☹️
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #214 -: Май 28, 2020, 09:24:19 am »
Реакциите им са температура и силен, неистов плач.Боли ги, личи си. Давам Панадол, гушкам, разнасям и така.Две ваксини бяха по една във всяко краче.Едната е петвалентна, другата нормална.

Ще и мине Мише, ще и мине.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #215 -: Май 28, 2020, 10:02:13 am »
Мами аз да ви кажа че слагам лепинки Куул пач и нямам никакъв проблем с малката. На нас ни слагаха вече две ваксини. През две седмици, защото докторката няма практика да слага две на веднъж. Днес пак сме на консултация и предполагам пак ще слага ваксина. Малката вече е на 3 месеца. Нощно време спи, ама през деня е голямо мрънкане и реване. Ние преди две седмици сменихме летния кош. Ортопеда каза че няма проблем и да я поозправяме полека лека.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #216 -: Май 28, 2020, 10:47:47 am »
Няма летен и зимен кош. Има кош за новородено, кош 0+ и 6+. Тези 6+ са с вградените седалки.

Тук дават лидокаинови лепенки да се сложат преди ваксина. В България ги няма, че пращах брат ми да си купи, че си строши ръката и за след операцията.
И двамата видимо ги болят крачетата от ваксините.

Мише, към какво ти и правила реакции и какви?
При първа възможност ще се изследва май.

Вчера за малко да започна захранването на Борис с пилешко. Симеон реши да му даде, за да не плаче, че бил гладен. И това за 5 секунди докато направя млякото.  :o
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #217 -: Май 28, 2020, 11:51:44 am »
Аз слагам Куул пач, знам ги от каката, но на тия двете не им понася просто.

Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #218 -: Май 29, 2020, 11:37:09 am »
И аз ги слагам тези лепенки, не знам дали е от тях, но е ок с температурата. Павла, не ми е правила реакции, заради АБКМ се страхува педиатъра. Абе и така ще минат, но повечко време ще се влачим.
*
Re: Нашите бебета и малки деца
« Отговор #219 -: Май 30, 2020, 13:46:06 pm »
Ние бавно и плавно се захранваме.Имам една ядяща и една не.Габи ми се караше днес като и спрях лъжичките и ревна, та и дадох всичко което бях направила и тя има заместено хранене на обед.Аделина.... ох при нея е сложно.Плюе, плюе, аха да повърне.Все нещо влиза в коремчето, но е много малко.Днес бяха на оризова каша и пюре от тиква.Дадох и чиста тиква на Ади, а дано хареса сладкия вкус, но не би.Утре ще сложа кърма в кашата, че до сега я правех с вода.