0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #620 -: Ноември 19, 2019, 16:38:44 pm »
Лейди, ако не правихте сега инсето, щях да ти кажа да ги зарежев всичките тези Ортамоли, бабини зъби и Клостил и да му вземех FH PRO за мъже. Пие се 1 месец ударно преди процедури. Виж момичетата какви чудни резултати имат от женската серия. Моят мъж така имаше пък проблеми с бабините зъби, получаваше сърцебиене от обикновения чай и мина на извлек
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #621 -: Ноември 19, 2019, 19:56:22 pm »
Лейди, ако не правихте сега инсето, щях да ти кажа да ги зарежев всичките тези Ортамоли, бабини зъби и Клостил и да му вземех FH PRO за мъже. Пие се 1 месец ударно преди процедури. Виж момичетата какви чудни резултати имат от женската серия. Моят мъж така имаше пък проблеми с бабините зъби, получаваше сърцебиене от обикновения чай и мина на извлек
Тери, ясно ми е, че продукта е перфектен, но задължително ще трябва да сме асистирани. Матката ми освен, че е обърната (до колкото знам, това не е проблем) е и с някакво прегъване  8O Хич не се и надявам да стане нормално. А FH pro реших да пием преди инвитро. Мисля, че сега няма да има смисъл.
А какво стана с Мишо, като го споменаваш, започна ли лечение?
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #622 -: Ноември 19, 2019, 21:18:15 pm »
Аз имах предвид мъжа ти да го взима за инсеминациите, но ти май каза, че си пред четвъртата.
Мишо е на лечение, да. Но не на антибиотици, казаха му, че няма как да му дадат антибиотик, като не се знае каква бактерия е минала през него. Та е на някакви неща от рода на Цистостоп.
Аз пак нямам месец спокойствие. Отново започна да ми зацапва преди цикъл. От Иногинол ми се удължи  цикъла до нормални дни, но ми зацапва. Даже не знам брои ли се за зацапване. По веднъж на ден леко на салфетката. Мислех, че може бактериите да го предизвикваха, но си усещам болки в яйчниците като за цикъл. Юни докторката  общо взето ми каза: "Говори или за изчерпващ се яйчников резерв, или за проблем с втора фаза на цикъла. Ти си млада, така че взимай Дуфастон" Стресна ме с този ИЯР, но от май имам АМХ със стойност 3, така че мисля, че се опитвам да не мисля за ИЯР. Сега се чудя да взимам ли Дуфастон. Един месец има зацапване, друг няма. Според мен е свързано с нервите. Сега със системно уморена заради това, че уикендите работя допълнителн по 12 часа. Може да влияе на някои хормони.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #623 -: Ноември 19, 2019, 21:31:53 pm »
Здравейте, момичета! Не съм влизала скоро тук, че само ми се лежи и бързам да се прибера от работа и да легна. Направо съм като парцал, нямам сили и не ми се яде, а моят мъж ми се кара, че не ям, а уж гледам да си хапвам. Обаче ми е супер гадно на стомаха пия по 7 хапчетата на ден и отделно и вагинално още 6 и инжекциите, абе всичко се преживява дай боже да е наред. Стискам палци на всички!
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #624 -: Ноември 19, 2019, 21:36:24 pm »
Момичета, от петъка не съм влизала пък колко сте изписали. Тези дни,когато имам повече време ще ви разкажа за едно много интересно преживяване, което нямаше да бъде възможно без Тери (благодаря ти). Круела, много ама мноооооооооооооооооооого се радвам за теб. Умолявам те - пиши на доктор Мели за зарзиото. И аз го почнах без да знам какво е точно, след разговор с Др Мели се размислих и съм решила, че идна бременност (дай Боже) няма да си бия зарзио. Вярно, че по форуми като влезнеш Надежда си го изписват на пациентките и има всякакви мнения, не искам да те плаша -просто питай Др Мели. Сигурно са те дали прегнил на 10 дни а кортикостероид има ли?
Така, набързо да вметна че Доц. Конова ,каза че при бременност кортикостероид се дава само на хора със изключително сериозно авто имунни заболявания. И след 10та седмица води до ретардация на плода. А аз си го пиех като тик так.

Успех на всички!
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #625 -: Ноември 19, 2019, 22:00:31 pm »
Лина,четох горе долу за кво става въпрос,НО не искам да спирам каквото и да било на своя глава с голямото ми уважение към Д-р Мели,отговорност нося само аз и моят доктор. Имам и кортикостероиди,имам и вагинално и орално прогестерон,имам и зарзио и фраксипарин. Аз съм длъжна да си следвам терапията която моят доктор е назначил (все пак той знае цялата ми история). Благодаря ти за съвета,и за това че ме мислиш. Дано всичко е наред на финал! Успех
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #626 -: Ноември 19, 2019, 22:05:44 pm »
Разбира се, Круела. все пак никой, тук не може да спира/променя терапия. Извини ме ако е било рязко. Хайде всичко ще е наред до края.  За фраксипарина, Тери супер го е описла, аз и Мишето винаги вадехме въздуха. Докато не беше станал мн. твърд корема там го биех-трябва да наклониш острото на иглата към кожата . Аз много бавно го правех.  След като извадиш спринцовката и да кръвне НЕ  натискаш/бършеш с памук и тн-оставяш си го. Ако почнеш да синееш много и да има буца- компрес със спирт и риванол. Прегръщам те!
« Последна редакция: Ноември 19, 2019, 22:09:41 pm от Lina88 »
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #627 -: Ноември 19, 2019, 22:16:38 pm »
Не си била рязка в никакъв случай,и аз като прочетох лошо ми стана,но има и доста деца родени живи и здрави след зарзио. Относно фраксипарина днес когато го бих извадих въздуха,и след като вкарах цялото лекарство доста ме заболя. Така ли трябва да е? Благодаря ви много за съветите ! Не знам какво щях да правя без вас 🤗🤗
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #628 -: Ноември 19, 2019, 22:30:39 pm »
О, разбира се, че има и ще има + 1 <3   За фраксито, държах го  вкутията с иглите надолу ( мисля си,че така веществото се избутва по-близко до входа на иглата), дезинфекцирам мястото на апликация, след това вадя от въздуха на спринцовката, стискам кожата и бия. Всичко е супер бавно. Ако мястото,което съм избрала не влиза -сменям. Ако биеш сега в корема, и трудно намираш място,където да биеш, докато седиш се навеждаш и където хванеш повече- около корема- там ще да е. Всичко ще е наред.
« Последна редакция: Ноември 19, 2019, 22:33:56 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #629 -: Ноември 19, 2019, 23:37:33 pm »
Не се вади въздуха. Той е за да избута цялото количество.
Ако боли много около пъпа, давай в паласките.
Не се разтърква мястото. Аз даже и не използвам спирт. Бях качила едно като технически лист/алгоритъм. Много е назад.
Вече минавам 1000 инжекции сигурно. Не е нищо особено.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #630 -: Ноември 20, 2019, 08:20:58 am »
Нелита, не се притеснявай и аз не ядях първите 4 месеца.Ако искаш драсни в темата на бременните ще получиш бая съвети.

При Фраксито всеки път е различно, зависи какво ще уцелиш.Понякога боли, понякога не, просто си зависи.Аз имам вече бучки и по ръцете, въобще съм "прекрасна" от всякъде, но майната му малко остана.

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #631 -: Ноември 20, 2019, 09:17:53 am »
Нелита аз първите четири месеца карах само на един домат с малко сирене за цял ден пък бебка си се роди жив и здрава. Така че яж каквото и лошото ти се яде не се тъпчи насила
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #632 -: Ноември 20, 2019, 10:45:47 am »
Може да влияе на някои хормони.
Тъкмо това си помислих и аз, дали не е хормонално. Вероятно от многото работа и натоварването са се поразбутали.
А при Мишо не може ли да се пусне някаква посявка, за да се разбере, каква е бактерията точно. Това Цистостоп е малко комерсиално според мен. Дано му помогне и да ги прибираш онези буболечета  :D
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #633 -: Ноември 20, 2019, 12:35:42 pm »
Дълъг протокол, но първо цветна снимка. Това е от днес.

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #634 -: Ноември 20, 2019, 13:48:36 pm »
Круелааааа, лека бременност, успешен пухкав финал и много щастие на цялото ви семейство! Много ме зарадва, чудесата са навсякъде около нас!
Бяхме на скандинавско пътешествие, изкарахме си невероятно, не се наложи да си нося фраксипарин. От време на време усещам кратки болки в яйчниците, сигурно се пукат фоликулите. Дано всичко се развие добре и скоро да си пребирам снежковците.
Желая успех на всички, мисля ви всяка по отделно! Прикачам една снимка от екскурзията ни. 😘😘😘
« Последна редакция: Ноември 20, 2019, 14:03:28 pm от Kukapetal »
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #635 -: Ноември 20, 2019, 14:57:56 pm »
Здравейте, момичета. Присъединявам се при Вас да споделям трепети около нашите преживявания. Днес е 3 ден от ЗЕТ на един бластоцист. Вечерта след трансфера прокървих. От много четене разбрах,че шансовете ми са доста ниски,но някак си не ми се иска да се отчайвам все още.
Имам дете от първо успешно инвитро преди 5 години, сега се решихме да опитаме отново,но май ще е с фалстарт. Имам още 6 замразени ембриона,които ще си чакат реда при неуспех. Желая късмет на всички. Моят тест ще е на 30.11, за сега спазван леглови режим, но смятам след два дни малко по малко да влизам в ежедневието си.
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #636 -: Ноември 20, 2019, 17:21:59 pm »
Kukapetal радвам се че сте си изкарали добре,прекрасна снимка. Хайде прибирай си снежковците и да си бременееш спокойно.
marincheva добре дошла при нас и дано това ти е последния опит,и се преместиш в бременната тема.
Аз да ви кажа май въобще не се справям с тоя фраксипарин. Искам да ви попитам от горната страна на пъпа мога ли да бия? Разделих си мислено корема на 4. 2 от горната час и 2 от долната. Днес гледам някакви клипчета,ами никой не бие горе и се стреснах. От утре почвам само отстрани на пъпа.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #637 -: Ноември 20, 2019, 17:38:58 pm »
Аз биех от страни, защото на друго място ме болеше.Много се шашкаш ти, защото ти е още прясно.Като станат 50 инжекции няма да ти прави впечатление :)

Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #638 -: Ноември 20, 2019, 17:43:24 pm »
На мен ми обясниха да бия фраксипарина под ъгъл 45 градуса. По-нагоре ни се струва,че видях съвет под 90 градуса. Не е нужно да се изкарва въздуха. Аз хващам участъка под пъпа(добре,че имам мазничко)и слагам фраксито под 45 градуса. Не са ми втвърдени местата, нямам синини все още.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #639 -: Ноември 20, 2019, 17:54:47 pm »
Маринчева, добре дошла и наистина дано не се задържиш сред нас!
Кукапетел, ей че хубава снимка, мога да си помечтая и аз някой ден да го видя на живо  :D
Аз минах днес на преглед. Образувал се е нов фоликул и общо са станали два. Този е пораснал до 9мм, а онзи се смалил и той до 9мм. Претърпял е обрат. Днес е 15 ден и няма какво да чакам повече. С док говорихме, че това не е моя препарат. Ще започваме с  Фемара. Следващият месец нищо няма да пия, защото трябвало почивка. Но въпреки това аз правя много по-хубави фоликули без стимулация и ще мина да ме погледне на 12 ден от ц. Ако всичко е наред ще действаме следващия месец. Ей значи, егати. Тъкмо се бях настроила за коледно чудо...
Лято, пожелавам на теб много красива цветна снимка  :lol: и после да запретваш ръкави 🤞
Павла, 1000 инжекции звучат стряскащо, станала си една истинска мед сестра  :D
Хайде успех на всички!