0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #520 -: Ноември 11, 2019, 08:22:43 am »
Нелита на моя приятелка и вливаха такова чудо за високи НК клетки.Не знам от къде го купуваше.

Лято, дано това е вашия опит!

Как сте дами?Лейди се покри, направиха ли инсето те?

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #521 -: Ноември 11, 2019, 15:25:26 pm »
Маги, не съм се покрила, чета ви  :D Майко, като гледам ти вече си на финалната права почти  :lol: Още малко ти остава 🥰
По последните данни от миналия Ц съм имала кофти фоликул от стимулацията (а уж нищо нямаше...) Отпадна инсето и ми биха 2 * 5000 хориомон, за да се спука и да се маха. Обаче днес ми е 6ти ден на мц и ще ходя, за да видим дали яйчника е чист. Иначе започнах с Кломифена от вчера, но нали съм си заблеяна и съм изключила, че този месец трябва да пия по 2. Та изпих само 1. Днес ще кажа на док и мисля, че няма да има проблем да си продължа с по 2. Та така, Маги. Нищо ново покрай мен, за това и не пиша.
Лято, Хриси, Яничка, Кукапетел и всички момичета, успех ви пожелавам и нека скоро започнат да валят положителните тестове 🤗
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #522 -: Ноември 11, 2019, 15:38:40 pm »
И аз чета, но нямам какво съществено да кажа.
Чакам цикъл, преглед в сряда и да пристигнат добавките ми в петък.
Иначе ме болят ужасно и двата яйчника, та да видим ще идва ли нещо или не.

Успех на всички!

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #523 -: Ноември 11, 2019, 20:50:46 pm »
И аз само чета, ама какво да напиша. Нито опити правя за бебе, нито нищо.
Хрис, сега те прочетох с това ТСХ. Аз съм на Л-тироксин от година и половина. На минимална зона, но не съм го спирала, нито коригирала при стимулации и подготовки за трансфери. А знаете, че си бях от август до април все в подготовки за трансфер, що Естрофем съм изпила.
Започнах с пак Иногинола и тялото ми започна най-сетне да влиза в ритъм отново след годината подтисната овулация. Чак се усеща този месец повишение на Прогестерон.
Хелиантус, какво стана при Калчев, май не си разказвала, беше си записала и контролен преглед при друг лекар. Яначкова май е ендокринолог, така че няма да е била тя второто мнение.

Днес видях, че съм направила 2 години във форума. Добре, че преди 2 години не съм знаела колко време ще се задържа, като си спомня колко отчаяна бях. Направихте този дълъг път много по-лесен за понасяне, момичета
« Последна редакция: Ноември 11, 2019, 21:10:27 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #524 -: Ноември 12, 2019, 06:47:57 am »
Леле Маги, като ти прочетох подписа "..остават 45 дни" толкова готино ми стана <3 . То и аз като другите, няма май какво кой знае колко да кажа. Имах си някакви дразги у дома, но все едно. Четох ви за ТСХ -то. Мен края на септември, началото на  Октомври ТСХ ми е било 2.8 и ендо-то каза само следене (на 40 дни) без препарат,което ми стана малко старнно , че нищо не е изписла. В сряда съм при Доц. Конова, излезе ми МБ след раждането имам данни за бактериална вагиноза плюс PCR -а и там малко изненада -уреаплазма парвум. Доколкото четох пак антибиотик, антибиограма за парвума май нямало. Уреаплазма в урината и МБ не засичат, само с този днк тест. Сега не знам дали с тази цитонамазка IIA дали няма да искат пак да ръчкаме и да правим клоплоскопии и биопсии- силно се надявам не.
Май и на Митко ще трябва да му вземем МБ от еякулат комбинирано с натривка ( добър уролог трябва да намеря) . Още в началото на опитите бяхме взимали,беше чисто , но бая време мина от тогава. Кой е ендокринолога на Слънчицето?
Тери, да, голяма работа е форума и всички вие. Голяма част от изследванията, вие сте ми ги казали и сте ми голям съппорт. Аз да ви кажа, малко се натъжих с тези открития, защото това е още едно нещо, което трябва да следим и усетих, че съм се поизморила. Тая  уреаплазма си я имам , явно още от преди да забременея, защото по време на бременноста, сме имали контакти само с презерватив. БВ, явно се е домъкнало с раждането, защото от 8 Октомври имам чиста МБ. Качвам и вие , ако искате да погледнете. Излязоха и кръвните за рубеола, варицела, чисто. Само тази листерия не намерих къде да я пусна. Чакам да излезе тая хистология на плацентата и мислех, че ще почина малко до догодина, но явно ще борим уреаплазмата. След почти месец ровене, нищо не изкопахме освен тази уреаплазма ,която ще трябва да овадеем при бебеправене занапред,Нали, при мен  главно е посочено оплетена пъпна връв като причина за случилото се, но след всичкото ровене не успяхме нищо друго да изкопаем.
« Последна редакция: Ноември 12, 2019, 06:53:18 am от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #525 -: Ноември 12, 2019, 07:50:42 am »
Лина, Уреаплазмата е опасна при забременяване. Аз я имах преди, Маги Мей също. Не е някаква находка, но е опасна. Води до спонтанни аборти и преждевременни раждания. За процедури обезателно ни изследват за Уреаплазма, Хламидия и Микиплазми, нищо че имаме примерно изследвания преди 3 месеца, много държат на нея, даже е законово изискване. Учудвам се, че не са те изследвали, но мен Надежда вече трудно май ще ми изумят, на Маги Мей й правиха първото инвитро с Уреаплазма.
Ти кога си при Конова, да измислим да се видим за час.
Щом са 45 дни на Маги, тя баш на Коледа..аз съм се зарекла, че някоя ще роди на моя рожден ден 11.12, пък да видим
« Последна редакция: Ноември 12, 2019, 07:56:37 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #526 -: Ноември 12, 2019, 08:07:00 am »
А, ти стрелче ли си? Хубава дата. Ами , не не е в необходимите изследвания преди процедура. Дори аз изрично бях питала да ми пуснат ( по препоръка на Конова) и ми казаха че ако излезе чиста мб и урина нямало защо. Вярно че само с този ДНК тест го засекоха при мен и доколкото виждам май само в първото тримесиче върши поразии тая гад ( или поне при мен доколкото разбрах, поне на този етап не е това причината) Но наистина не знам защо бяха толкова незаинтересовани от уреаплазма и другите бактерии, където на повечето места ги изследват . П.с утре. Сега ще ти драсна
« Последна редакция: Ноември 12, 2019, 08:08:36 am от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #527 -: Ноември 12, 2019, 08:38:52 am »
И аз като Тери да кажа, че Уреаплазмата е опасна, но в различните клиники я изследват различно.Ако веднъж си чист с партньора, не повтарят, защото се счита че няма от къде да я хванеш.Аз даже се учудвам, че в КИРМ не са ви я пуснали пак, защото на моята приятелка там преди всяка процедура я пускат.

Нали знаете, че ви стискам палци много силно!Ще стане, аз съм сигурна.

*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #528 -: Ноември 12, 2019, 09:06:19 am »
На мен ми прави впечатление този Цитомегаловирус. Имах го преди според биорезонанса и д-р Юрукова много наблегна върху лечението му, защото според нея бил много коварен. В puls.bg Пише: "Най-сериозно усложнение, до което води цитомегаловирусната инфекция е свързано с бременността, инфектиране на ембриона, или новороденото. При бременност вирусът поразява нервната система на плода.Това е една от причините за ранните спонтанни аборти. При заразяване на плода през бременността 20-30 % от болните новородени загиват. За съжаление, вродената цитомегаловирусна инфекция практически не се поддава на лечение, затова се налага взимането на превантивни мерки."
Та много хубаво от клиниката, че се сещат да ти пускат тези изследвания, но защо не се пускат по време на плануването на бременност. Много ми беше харесало нещо, което д-р Даскалов беше казал. Кое е планувана бременност: целенасочени опити за забременяване, както и ако случайно забременеем, но знаем, че няма да махнем детето. Знаем ли, че не сме склонни на аборт, то плануваме бременност. То тогава следва един списък от изследвания, които трябва да се направят, за да се пази евентуалната бременност.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #529 -: Ноември 12, 2019, 09:57:46 am »
Здравейте дами :) как сте? Следя ви постоянно и се радвам и тъгувам с вас. Може да ме помислите за луда, ама все пак когато сме били малки всички сме вярвали в белобрадия дядо. Има една тема във форума http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40301.msg1170115#msg1170115  . Ако някоя от вас вярва в чудесата, в Дядо Коледа нека напише най-голямото си желание.  Скоро е Коледа и знаете, че тпгава стават чудеса... :pink_dust_1: :green_dust_1:
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #530 -: Ноември 12, 2019, 12:38:50 pm »
Magito те си я искаха в КИРМ, но на мен от Надежда ми казаха че щом мб и урина е чиста няма какво да пускам и аз мирнах. Сега разбрах за този пср тест ( който направихме) и че може , както при мен да си я имаш и с чисти мб и урина ( 8 ми окт са чисти).Разбирам че е опасна и дори и не си помислям да не лекувам или следя , това което казах че поне на етапа в който съм изгубила бебето е било с оплетена пъпна връв. Не се знае какви поразии е щяла да направи тая пущина ( или е имало но не сме разбрали). Иначе и този доктор , който ме изроди ми каза че тези изследвания ще пуснем месец преди да бебеправим още когато говорихме.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #531 -: Ноември 12, 2019, 13:00:50 pm »
Лина, аз като гледам какво излезе при теб, и това за плацентата, което беше казала - не мисля че пъпната връв е била проблема. Бебета в 9-ти месец се раждат с оплетена пъпна връв.
Според мен трябва да намериш само един доктор, на който да имаш пълно доверие и да си само с него. Иначе не виждам как ще изкараш следваща бременност. Ти ще се побъркаш от изследвания.
Мен ме е страх при положение, че нищо не излезе. Пък при теб не знам...

26.09.2019
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #532 -: Ноември 12, 2019, 13:24:05 pm »
 Момичета, пускам този линк, ако нашите лекари не са "информирани" поне да си търсим правата когато сме здравно осигурени...

https://www.monitor.bg/bg/a/view/ehografijata-na-shtitovidnata-jleza-stava-bezplatna-101572
 
Lina88, днес съм на преглед при ендокринолога д-р Тасевска на Слънчицето
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #533 -: Ноември 12, 2019, 14:27:29 pm »
Hris, тасевска в София ли е? Полезен линк. Яничка така е : затова седях в Надежда, но не върза. Няма как да е само един защото имаш ендо, имунолог, катдиолог ( за тромбофилиите) . Както ми казаха индиректно няколко пъти и включително от НГЛ- има АГ пропуск. Нещо не е довидяно. Аз почвам да се опитвам да го мисля като по-малкото зло . Ще изчистим познатите фронтове и се надяваме за най-доброто
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #534 -: Ноември 12, 2019, 14:34:32 pm »
Д-р Тасевска би трябвало да е във Варна, защото Слънцето е там, а и Павла ходи при нея.
Да, има много специалисти, които трябва да се включат, но наблюдаващият ти лекар трябва да е един и да ”ръководи” всички.

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #535 -: Ноември 12, 2019, 16:08:46 pm »
Така и беше при мен. Само че докторката беше напълно незаинтересована и явно не съобразила специфичните ми показатели. Местя се от надежда аз и толкоз. В четвъртък съм за лечение на уреата.
« Последна редакция: Ноември 12, 2019, 16:37:11 pm от Lina88 »
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #536 -: Ноември 12, 2019, 17:03:23 pm »
Във Варна е.
Лина, за жалост се случват гадости. Уреаплазмата не би трябвало да е причина. Лекувай я. То при теб друго не излезе.

Яничка, не знам как е в Испания, но съм сигурна, че не е коренно различно от тук. След като отхвърлят 2-3 предотвратими причини се спира да се търси.

За жалост остава само да се изключат причините, а при бременност- малко повече прегледи и малко съмнение (в добрия смисъл).

Друг път съм я казвала любимата си молитва:

Господи, дай ми сила да променя нещата, които мога да променя,
Дай ми смирение да приема нещата, които не мога да променя
И мъдрост, за да разбера разликата.

Успех, момичета!
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #537 -: Ноември 12, 2019, 19:42:29 pm »
Яничка, не знам как е в Испания, но съм сигурна, че не е коренно различно от тук. След като отхвърлят 2-3 предотвратими причини се спира да се търси.

Те и на тея 2-3 се мусиха, но са длъжни при толкова късен аборт. А това, което ще пускат сега пък го правят, за да защитят следваща бременност, щото ако е много рискова ще им дойда вътрешно с разходите.

Аз видях назад в темите, че сте коментирали за дълбока венозна тромбоза и че рисковете за нея се увеличават при възраст над 35 години и бременност. Четох днес по темата и при мен всички рискови фактори са били на лице. Което пък още повече затвърждава мнението и усещането ми, че това с бебето е станало заради тромб, но просто никой не е проверил. И това въпреки, че аз съм като латерна за вените ми и бъбреците като вляза в лекарски кабинет.
Как мислите - дали да настоявам за някаква превенция при следваща бременност - аспирин или там каквото се взима? Ще се опитам утре да го обясня това на доктора, ма да видим...

26.09.2019
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #538 -: Ноември 12, 2019, 21:21:35 pm »
Ти за тромбофилия изследвана ли си?
При венозна проблеми и тук има НМХ при бременност. Трябва да е така и в Испания. Направи консултация с хематолог.
*
Re: Правим опити за бебе - 25 тема
« Отговор #539 -: Ноември 12, 2019, 21:29:16 pm »
Ти за тромбофилия изследвана ли си?

Не, сега на 18-ти ще ми взимат за тромбофилия. И в края на месеца имам час за гинеколог, да видим резултатите.
Ще запиша час и при хематолог.
Чак ме хваща яд как никой не ме пита и не иска да чуе кога е спряло сърцето на бебето. А аз прекрасно знам. Според мен това може много да помогне да разберат какво е станало.
То сигурно и тук е така Павла, но никой не иска да ме чуе како им говоря. Пишат навсякъде “езикова бариера”, а виждат че прекрано ги раазбирам и мога да обяснявам всичко. Да, в сегашно просто време, но използвам определения за ден (като дати, вчера, миналата сряда и т.н.) и ако се напънат малко ще ме разберат прекрасно.

26.09.2019