0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Анкета-неуспешни IVF/ICSI
« Отговор #60 -: Юли 19, 2006, 15:26:26 pm »
Ами нека си остане темата :) Аз пък стискам палци :crossfingers: :crossfingers::crossfingers::crossfingers::crossfingers::crossfingers: за повече гласове в темите "Успешнo инвитро" и "Успешни инсеминации", а тази тема постепенно да изчезне - не заради друго, а да няма неуспели, които да пишат в нея ;)  :kiss:


*
Re: Анкета-неуспешни IVF/ICSI
« Отговор #61 -: Юли 19, 2006, 15:30:53 pm »
След проведения разговор, мисля че се изгуби смисъла на темата.Превърна се уж от нещо градивно в пореден повод за безсмислени скандали. Мисля, както бях писала в по-предишен постинг, че вече никое момиче няма да пише тук. Предложението ми към модераторите е да махнат или заключат темата и толкова.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
Re: Анкета-неуспешни IVF/ICSI
« Отговор #62 -: Юли 24, 2006, 15:43:39 pm »
Моето мнение е, че има огромна разлика между позитивната и негативната тема. Първата дава надеждата, светлината в тунела, вярата в добрия изход, разбирането за екипната работа, за напредъка на медицината ...
Негативната анкета се манипулира много по-лесно от позитивната. Едно е да кажеш - аз имам успешно ин витро и да покажеш детето си, друго е просто анонимно и без обяснение да гласуваш.
И, не на последно място, защо ти, Марми, не я пусна, тогава щеше да звучи много по-убедително.
Моето мнение е, че всяка жена започнала АРТ трябва да бъде подготвена за евентуалният неуспех. Не бива да сме като пеперуди в розова мъгла. Трябва да сме наясно, че във всяка клиника има както успешни, така и неуспешни опити. Вторите за жалост са в пъти повече. И именно от тях безкрайно много боли.
Колкото до това кой вид анкета се манипулира по-лесно - мисля че няма от къде да има разлика. Все пак принципът на двете анкети е един и същ. И никой не е казал, че трябва да се гласува без обяснение. Аз например съм си написала каквото е трябвало според мен без да бъда многословна.
Не съм пуснала анкета само и единствено защото не знам как да го направя. Няколко пъти помолих за помощ по този въпрос, но такава не ми беше оказана, за което разбира се не мога да виня никого.
И не на последно място, Мели, най-учтиво те помолих да заровиш томахавката. Абсолютно излишно е да продължаваш да се заяждаш. Не ти прави чест. Това разбира се си е мое мнение. И ако не ти харесва спокойно можеш да го изтриеш.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Анкета-неуспешни IVF/ICSI
« Отговор #63 -: Юли 24, 2006, 17:36:37 pm »
Марми, не съм видяла тема, в която да молиш за помощ за анкета. Ако бях видяла, щях да ти помогна. Анкетата не се различава по нищо от обикновена тема в начина на оформяне. Горе вдясно има бутон "Публикувай нова анкета", щракваш и попълваш полетата. Не разбирам как може новорегистриран потребител да се справи, а ти да не можеш.

Извинявам се предварително на форума, че пак ще повторя някои вече казани неща. Марми, с какво на тебе лично ще ти помогнат примерно 200 гласа за която и да било клиника? Анонимни и без обяснение? С какво тези гласове ще те извадят от розовата мъгла? Как ще те подготвят за евентуален неуспех? Каква информация ще ти донесат?

Манипулацията е значително по-лесна в негативната тема. Ние тук се познаваме, ако едно момиче напише, че е минало през успешно ин витро, то го доказва с раждането си. Докато всеки може да пусне един глас в така поднесената анкета. В това число и глас от конкуренцията. Не вярвам да не можеш да разбереш това, освен ако умишлено не желаеш да го разбереш по неизвестни за мен причини.

Анкетата предполага именно гласуване без обяснение. Което пък е лишено от смисъл в този случай.

Сега за томахавката - не аз съм я изровила, за да я заравям. Темата от самото начало беше манипулативна. Целеше да предизвика конфликт и успя - не без твоя помощ. В момента, в който темата на Лотос беше изтрита и 100 човека се опитвахме да разберем какво става, главно заради тебе и острите думи, които написа по наш повод, в същото това време се подготвяше среща на Зачатие с г-жа Драганова. И вместо да се концентрираме върху този важен повод, ние си загубихме времето и нервите да се занимаваме с глупости.

Независимо дали едно мнение ми харесва или не, тук то не се трие освен в случаите, когато нарушава правилата на форума. Ти си стар член на форума, не го ли знаеш? Не се заяждам, но и няма да оставя няколко души да се подиграват с форума, това трябва да е кристално ясно на всички.



"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Анкета-неуспешни IVF/ICSI
« Отговор #64 -: Юли 24, 2006, 22:41:15 pm »
МОЛЯ мародерите  :lol: (модераторите)  :lol: да закачат анкетата, както e закачена тази за успешните IVF/ICSI  :thankyousign:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Анкета-неуспешни IVF/ICSI
« Отговор #65 -: Юли 25, 2006, 00:04:52 am »
МОЛЯ мародерите  :lol: (модераторите)  :lol: да закачат анкетата, както e закачена тази за успешните IVF/ICSI  :thankyousign:

след такова обръщение, vjara1980, аз като модератор на този форум НЯМА да изпълня молбата ти!
още в детската градина са ме научили КАК трябва да помоли човек, ако иска да получи нещо. ти явно не си ходила на детска градина и пропуските си личат...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Анкета-неуспешни IVF/ICSI
« Отговор #66 -: Юли 25, 2006, 08:24:01 am »
Модераторите не сме съгласни тази тема да е статична, не смятаме, че е подходяща.
Моля, оттук натам мнениета да са само върху същността на темата. Всякакви реплики извън темата са нежелателни и ще бъдат изтривани.