0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #220 -: Януари 29, 2019, 19:41:41 pm »
Благодаря Ви, в събота на пазар в Бургас :)
Форми всякакви, пластелин, за сладки (ама за нея са) и т.н.
Аз китара търся но със струни, като истинска. Купих за Коледа една китара, но със струни нарисувани и пак се свири на тях, но иска иска истински струни и сега се чудя, прави се на рокаджия, свири на малка китарка със струни, мята коси....
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2312
  • мама на две слънца
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #221 -: Януари 31, 2019, 16:51:11 pm »
Здравейте и от нас.
Стефи или Пешек, ако може рецептата за махане на кокоши трън моля. Аз си имам доста по ходилата и от време на време си болят. Пробвах някакви китайски лепенки - сякаш само се впи навътре и май станаха след това повече.
И ние изкарахме грипа - малката с бонус гнойна ангина и 1 седмица АБ, баткото с хрема и зверски херпес, аз го усетих уж на време и с Тамифлу и сиропчета за 3-4 дни го стопирах. Боляха ме кокалите на таза все едно бях в последните месеци на бременността. Таткото ни го лепна последен и сега и той е с ангина и АБ. Такова грипясване не ни се беше случвало! Дано сме вече здрави, че ми се доревава като кихне някой.
Аз си имам една тревога покрай напишквания :( Малката ни госпожица от около 3 седмици си спеше без памперс. В понеделник тръгна на градина след ваканция и 2 седмици боледуване - понеделник се напишка и на градината и удома вечерта. Вторник пак на градината на обяд. Вчера пропусна на градината, а удома тая нощ подгизна. И връщам памперса, че да не се разболее пък все мокра. Тъкмо се успокоих, че най-сетне го махнахме тоя памперс... Не знам какво стана. И баткото има някои нощи да се изпусне, но рядко и обикновено я е понастинал, я е прекалил с вода и чай вечерта. Четох, че от време на време е нормално. Но не знам до кога ще влачим с малкото памперса и дали не е грешка връщането му. Уфф


*
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #222 -: Януари 31, 2019, 17:03:15 pm »
Бебе, мазилото за кокошите тръни е това - https://sopharmacy.bg/galapharm-gala-salex-drops-10ml.html

и за памперса да кажа, че според мен не е грешка, не се измъчвай, малка е още, слагай й памперс и си спете спокойно всички.
Моята голямата имаше нощни напишквания до 3 клас, памперса махнахме още на 2 г. и го върнах около 4, не си спомням точно. Минахме през всякакви чалъми - не пиене на вода след 6 часа, изпишкване като си лягаме ние и всичко каквото се сетиш, нищо нямаше ефект. така че си върнахме нощния памперс и добре, че е кльощава така си изкара до 3 клас, купувах й най-големия размер от бебешките гащи памперс. Дори на зелено училище като ходеше си ги носеше, хич не й пукаше, защото реално няма от какво. Никога не сме го коментирали като нещо срамно или грешно и детето така го възприе.
Дори машинка против напишкване й бях купила от някакъв немски сайт, че тук не ги продаваха. Като пейсмейкър е, закача се на пижамката и датчика за гащите и започва да пищи още при първи капки, познай, цялата къща ставаше на крак само тя си спи блаженно :lol:
Причините са много за нощните напикавания, но в 99% от случаите се израстват, така че не си го слагай. :)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2312
  • мама на две слънца
Re: Нашите пораснали деца през 2018 г.
« Отговор #223 -: Февруари 01, 2019, 16:42:10 pm »
Стефи, благодаря за лекарството - ще го пробвам, дано се отърва от гадинките. И за успокоението за напишкването - благодаря! Сетих се, че ти беше споделяла май за подобни тревоги с едната ти госпожица. За такава машинка изоообщо не си и помислям - представям си как ще подскачаме всички, после айде разсънени и върви заспи. По-добре наспали се добре с памперс, отколкото недоспали и с голямото дебнене и писукане на машинки - така си мисля поне аз. Иначе и двамата сме ги водили като бебета още при Доц. Буева за преглед и всичко си им е наред. Тая си надежда да е понастинала и да е от това за няколко дни само, ама ... Каквото е! Да сме живи и здрави.
stoeka71, вижте в ОЛХ за китара детска. Ние първата китара на Божидар я взехме така за 50 лв (да не инвестираме много, докато видим как ще потръгнат нещата) и си изкара с нея 5 месеца, докато израсте за по-голяма. Мисля, че 2/4 се води размерът като за вас (и за нас до скоро).