0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

In vitro в Нидерзаксен/Германия
« -: Януари 31, 2018, 15:21:27 pm »
Здравейте,

живея от доста време в областа Нидерзаксен в град Олденбург Германия и от година и половина с партньора ми опитваме да имаме детенце. Пробваме 6 месеца нормално, но после се записахме в репродуктивна клиника в нашия град тъй като вече съм на 40г. Тук след две малки хормонални стимулации ми предложиха инсеминация тъй като след лапароскопията, която си направих се оказа, че по рождение имам еднорогова матка. За щастие яйчниците, матката са добре и тръбата, която имав ми е проходима. Не знам дали това е удачната стъпка в нашия случаи и се интересувам и от други добри репродуктивни клиники в този регион и най вече в Бремен, Хамбург или Хановер. Също така какви са вашите опити в Германия. Благодаря!
*
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #1 -: Януари 31, 2018, 22:17:53 pm »
Здравей! Много си ми далече, аз съм в Берлин, но имам една позната, която живее в Хамбург и знам, че прави опити. Ще я разпитам.
Ти потърси ли информация в някой немски сайт, за да се ориентираш по-лесно евентуално?Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #2 -: Април 13, 2018, 21:42:39 pm »
Аз също правя опити в Германия.
Минах през 4 леки стимулации за таймирана овулация(и последващи естествени опити ) и една отново лека стимулация за инсеминация.
Аз съм на 37  с една запушена тръба и хормони в норма .... имаме добра спермограма според клиниката ,която посещаваме.
От това което виждам не е по Крюгер.

prousseva на вас  каква спермограма ви правиха и какви изследвания ?
При мен виждам ,че само основните хормини са ми изследвани ,а по форумите чета че в БГ правят доста повече изследвания.
Сега имам час в друга клиника да видя и там какво ще кажат и след което ще избера къде да пристъпим към инвитро.
Ще ми е интересно да споделиш при вас как протичат нещата.
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #3 -: Април 14, 2018, 12:42:22 pm »
Здравейте, аз съм в Берлин и вчера с неуспех приключи третия ни опит Икси. Пристъпихме към инвитро, защото след претърпяна химиотерапия мъжът ми вече не може да има деца...за щастие бяхме предупредени,че съществува такава вероятност и преди химиотерапията замръзихме сперма (с перфектно качество). По думите на лекарката при мен проблем няма, но всички изследвания ми бяха направени преди една година ,преди първия опит и от тогава пристъпваме към следващи опити само с взимане на кръв,  резултата от което никога не ми се опакзва или обяснява, а само чувам "всичко е на ред " . Аз се доверявах сляпо, защото бях много наясно, то и все още не съм,  но нали за това са лекарите, нали сме в Германия където уж много е напреднала медицината и т.н.. Сега след толкова неуспешни опити започнах по- задъбочено да чета и започнах много да се съмнявам, че въобще всичко протича както трябва, на мен никога не са ми правили снимки на тръбите и още много изследвания за които установих, че се правят в България!  Може би трябваше малко повече да се поинтересувам, но и с не доброто владеене на немски език нещата се усложняват още повече! Извинете ме за дългия пост, ще се радвам ако се включи някой, който е в Берлин, за да споделим опит ,защото аз обмислям и смяна на клиниката, но не знам с коя друга!
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #4 -: Април 14, 2018, 21:22:52 pm »
Това с изследванията май е всеобщ проблем.
Но аз сега поисках да ми извадят копие от всички резултати и виждам ,че са правени основните хормони плюс че ми беше назначена лапароскопия (правих я в  друга болница)където се видя ,че съм с лява запушена тръба ,но няма снимки и документи  ....просто едно писмо към клиниката в което са описва съсноянието.
При мен е същото ...само чувам всичко  е наред ,нормално и това е .
Аз сега ще видя какво ще кажат и на другото място  което избрах ,то е университетската болница в Кил.
Аз се насочих там ,защото друго не намирам толкова близо.

Archi187 ,дано намериш и ти нещо по-добро стискам палци !
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #5 -: Април 14, 2018, 22:17:52 pm »
И аз сега съм решила да си поискам да ми разпечатат всички изследвания, за да видя за какво иде реч....с това доверие стига толкова! Освен това ни остава само още един последен опит по здравната каса и не мисля да го пропилявам. Но направо съм изумена, въобще не съм предполагала, че тук в Германия може да се действа така отгоре отгоре, мн странно! Чак започват да ме навяват мисли, че се отнасят така защото сме чужденци!
Пожелавам успех и на теб и ще се радвам да продължим да споделяме опит!
*
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #6 -: Април 16, 2018, 01:40:54 am »
Аз съм в Берлин, но не съм правила опити тук.
Снаха ми прави в една клиника в Шпандау, забременя от първия път (имаха проблеми със спермограмата), но не бяха доволни от отношението. Тогава беше на 30 или 31 г. Имат още замразени, но за момента искат да изчакат, защото нито детето може да ходи на градина (няма места, казах й следващия път да се запише още като бременна), нито тя има работа. Но за да взима обезщетението за безработица, трябва да се прави, че кандидатства за различни работи. :-(
Правила съм два пъти икси, единият път беше в Западна Германия. И двата без цс. Не ви пренебрегват, защото сте чужденци. Така си работят по принцип.
Поне в Берлин има голям избор на клиники. Трябва да потърсиш повече информация.
Ти в коя клиника си?

Силви, извинявай! Съвсем те забравих. Ще си запиша утре да проверя малко отзиви за клиниката в Кил. Както ти казах, щом имаш чувството, че не вървите напред, е добре да се вземе и второ мнение. Ако трябва, дори и трето.Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #7 -: Април 16, 2018, 20:51:59 pm »

Силви, извинявай! Съвсем те забравих. Ще си запиша утре да проверя малко отзиви за клиниката в Кил. Както ти казах, щом имаш чувството, че не вървите напред, е добре да се вземе и второ мнение. Ако трябва, дори и трето.
Няма проблем.Когато имаш време.
Идващия понеделник ни е часът ,да видим какво ще кажат там.
Но имам положителна нагласа  :D
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #8 -: Април 23, 2018, 19:59:08 pm »
Днес мина прегледа ми в новата клиника и мисля ,че останах по доволна от отношението и компетентността на лекаря.Дано не ми е грешно първото впечатление.
По отношение за заплащането  ни посъветва да сменим здравната каса към която се осигуряваме ,защото здравна каса ДАК поемала всички разходи по опитите(инвитро или икси),а нашата АОК поема само 50%.
Съответно  днес посетихме  ДАК и сега трябва да изчакаме отговор от АОК ,ако всичко е ок ни казаха ,че юли месец ще можем да започнем.
Вие към кои здравни каси сте?Какво заплащате  за опитите си?
*
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #9 -: Април 30, 2018, 01:56:12 am »
Силви, това са чудесни новини. :-)
Дръж ни в течение!