0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

In vitro в Нидерзаксен/Германия
« -: Януари 31, 2018, 15:21:27 pm »
Здравейте,

живея от доста време в областа Нидерзаксен в град Олденбург Германия и от година и половина с партньора ми опитваме да имаме детенце. Пробваме 6 месеца нормално, но после се записахме в репродуктивна клиника в нашия град тъй като вече съм на 40г. Тук след две малки хормонални стимулации ми предложиха инсеминация тъй като след лапароскопията, която си направих се оказа, че по рождение имам еднорогова матка. За щастие яйчниците, матката са добре и тръбата, която имав ми е проходима. Не знам дали това е удачната стъпка в нашия случаи и се интересувам и от други добри репродуктивни клиники в този регион и най вече в Бремен, Хамбург или Хановер. Също така какви са вашите опити в Германия. Благодаря!
*
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #1 -: Януари 31, 2018, 22:17:53 pm »
Здравей! Много си ми далече, аз съм в Берлин, но имам една позната, която живее в Хамбург и знам, че прави опити. Ще я разпитам.
Ти потърси ли информация в някой немски сайт, за да се ориентираш по-лесно евентуално?Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #2 -: Април 13, 2018, 21:42:39 pm »
Аз също правя опити в Германия.
Минах през 4 леки стимулации за таймирана овулация(и последващи естествени опити ) и една отново лека стимулация за инсеминация.
Аз съм на 37  с една запушена тръба и хормони в норма .... имаме добра спермограма според клиниката ,която посещаваме.
От това което виждам не е по Крюгер.

prousseva на вас  каква спермограма ви правиха и какви изследвания ?
При мен виждам ,че само основните хормини са ми изследвани ,а по форумите чета че в БГ правят доста повече изследвания.
Сега имам час в друга клиника да видя и там какво ще кажат и след което ще избера къде да пристъпим към инвитро.
Ще ми е интересно да споделиш при вас как протичат нещата.
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #3 -: Април 14, 2018, 12:42:22 pm »
Здравейте, аз съм в Берлин и вчера с неуспех приключи третия ни опит Икси. Пристъпихме към инвитро, защото след претърпяна химиотерапия мъжът ми вече не може да има деца...за щастие бяхме предупредени,че съществува такава вероятност и преди химиотерапията замръзихме сперма (с перфектно качество). По думите на лекарката при мен проблем няма, но всички изследвания ми бяха направени преди една година ,преди първия опит и от тогава пристъпваме към следващи опити само с взимане на кръв,  резултата от което никога не ми се опакзва или обяснява, а само чувам "всичко е на ред " . Аз се доверявах сляпо, защото бях много наясно, то и все още не съм,  но нали за това са лекарите, нали сме в Германия където уж много е напреднала медицината и т.н.. Сега след толкова неуспешни опити започнах по- задъбочено да чета и започнах много да се съмнявам, че въобще всичко протича както трябва, на мен никога не са ми правили снимки на тръбите и още много изследвания за които установих, че се правят в България!  Може би трябваше малко повече да се поинтересувам, но и с не доброто владеене на немски език нещата се усложняват още повече! Извинете ме за дългия пост, ще се радвам ако се включи някой, който е в Берлин, за да споделим опит ,защото аз обмислям и смяна на клиниката, но не знам с коя друга!
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #4 -: Април 14, 2018, 21:22:52 pm »
Това с изследванията май е всеобщ проблем.
Но аз сега поисках да ми извадят копие от всички резултати и виждам ,че са правени основните хормони плюс че ми беше назначена лапароскопия (правих я в  друга болница)където се видя ,че съм с лява запушена тръба ,но няма снимки и документи  ....просто едно писмо към клиниката в което са описва съсноянието.
При мен е същото ...само чувам всичко  е наред ,нормално и това е .
Аз сега ще видя какво ще кажат и на другото място  което избрах ,то е университетската болница в Кил.
Аз се насочих там ,защото друго не намирам толкова близо.

Archi187 ,дано намериш и ти нещо по-добро стискам палци !
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #5 -: Април 14, 2018, 22:17:52 pm »
И аз сега съм решила да си поискам да ми разпечатат всички изследвания, за да видя за какво иде реч....с това доверие стига толкова! Освен това ни остава само още един последен опит по здравната каса и не мисля да го пропилявам. Но направо съм изумена, въобще не съм предполагала, че тук в Германия може да се действа така отгоре отгоре, мн странно! Чак започват да ме навяват мисли, че се отнасят така защото сме чужденци!
Пожелавам успех и на теб и ще се радвам да продължим да споделяме опит!
*
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #6 -: Април 16, 2018, 01:40:54 am »
Аз съм в Берлин, но не съм правила опити тук.
Снаха ми прави в една клиника в Шпандау, забременя от първия път (имаха проблеми със спермограмата), но не бяха доволни от отношението. Тогава беше на 30 или 31 г. Имат още замразени, но за момента искат да изчакат, защото нито детето може да ходи на градина (няма места, казах й следващия път да се запише още като бременна), нито тя има работа. Но за да взима обезщетението за безработица, трябва да се прави, че кандидатства за различни работи. :-(
Правила съм два пъти икси, единият път беше в Западна Германия. И двата без цс. Не ви пренебрегват, защото сте чужденци. Така си работят по принцип.
Поне в Берлин има голям избор на клиники. Трябва да потърсиш повече информация.
Ти в коя клиника си?

Силви, извинявай! Съвсем те забравих. Ще си запиша утре да проверя малко отзиви за клиниката в Кил. Както ти казах, щом имаш чувството, че не вървите напред, е добре да се вземе и второ мнение. Ако трябва, дори и трето.Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #7 -: Април 16, 2018, 20:51:59 pm »

Силви, извинявай! Съвсем те забравих. Ще си запиша утре да проверя малко отзиви за клиниката в Кил. Както ти казах, щом имаш чувството, че не вървите напред, е добре да се вземе и второ мнение. Ако трябва, дори и трето.
Няма проблем.Когато имаш време.
Идващия понеделник ни е часът ,да видим какво ще кажат там.
Но имам положителна нагласа  :D
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #8 -: Април 23, 2018, 19:59:08 pm »
Днес мина прегледа ми в новата клиника и мисля ,че останах по доволна от отношението и компетентността на лекаря.Дано не ми е грешно първото впечатление.
По отношение за заплащането  ни посъветва да сменим здравната каса към която се осигуряваме ,защото здравна каса ДАК поемала всички разходи по опитите(инвитро или икси),а нашата АОК поема само 50%.
Съответно  днес посетихме  ДАК и сега трябва да изчакаме отговор от АОК ,ако всичко е ок ни казаха ,че юли месец ще можем да започнем.
Вие към кои здравни каси сте?Какво заплащате  за опитите си?
*
Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #9 -: Април 30, 2018, 01:56:12 am »
Силви, това са чудесни новини. :-)
Дръж ни в течение!Re: In vitro в Нидерзаксен/Германия
« Отговор #10 -: Ноември 12, 2018, 17:45:37 pm »
Все поглеждам в тази темичка  с надеждата някой да сподели как му протичат процедурите в Германия ,уви...

Да си кажа моите трепети и дано някой да ми даде съвет ,че нещо се оплетох и не мога да взема решение.

Мина първото ни Икси и за съжаление без успех...
Започнаха със стимулацията без да има преглед на първи или втори ден от цикъла....попадала съм на коментари от други момичета ,че и при тях е било така.Аз за мое спокойствие се прегледах при гинеколога ми и така започнах стимулацията .Прегледаха ме чак на осми ден  ,нещата бяха ок (имах 9 фоликула) и след три дни още един преглед ,на който вече всичко беше с необходимите размери и последваха нещата ...пункция (7 яйцеклетки)...трансфер на втори ден (имахме 5 , върнаха ми 2) и така по живо по здраво вкъщи всеки ден 3×1 прогестерон ,само това до 13 ден от трансфера ,когато ми зацапа и направихме кръвния тест ...
Като  цяло нещата минаха гладко ,трансферът ми беше много лек и професионално направен  .
Но не спирам да се питам защо протича така една процедура тук?В България по време на стимулация те следят постоянно ,сменят дози ...лекарства ..,след трансфер те оставят да лежиш известно време ,след това дозите и лекарствата  които се взимат до теста нямат нищо общо с тук.Не разбирам и не знам кое е по добре?

Сега съм в голяма чуденка къде да правя следващия опит ,ако го правя в бг ще е много по сложно пътувания ,болнични ....разходи...,ако е тук всичко е много по лесно ,но дали в бг шанса не е по голям??

Когато си бях в бг лятото се консултирах с един лекар и първото нещо което искаше е да направи цветна снимка(казах му че съм със запушена лява тръба) и да прецени дали трябва да бъде отстранена .Моя приятелка е правила инвитро при него и след три неуспешни опита  ,успява при него като предварително отстраняват запушената й тръба.

Според вас мога ли тук да задам този въпрос ,какво е тяхното мнение ,дали не е добре да се отстрани тази тръба ,да ги питам дали няма да назначат генетични изследвания....моят хормон на щитовидната жлеза е 2.3 и тук казват ,че е добре ,но в бг го искат под 2 за да се пристъпи към процедура?
Какво е вашето мнение ,ако питам такива неща дали ще има смисъл или ще си действат по техния начин и  ще ми отговорят  отгоре отгоре на въпросите?
Ще се радвам на всякакъв съвет и да споделите ,ако има момичета които са правили процедури в Германия да споделят как е било при тях.

Извинявам се дългия пост ,но се надявам и да съм полезна на някое момиче ,ако търси инфо за Германия.