0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #980 -: Февруари 01, 2018, 12:41:57 pm »
Таня, във Франция ги правих. Ако имаш въпроси съм насреща, не мисля, че има кой знае какво значение къде са правени, то тук така или иначе следене почти никакъв нямаше.

Късмет!
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #981 -: Февруари 01, 2018, 13:21:09 pm »
Момичета чета ви и да ви кажа д-р Цветков но не ми каза за ЦС,че трябва да ома въздържание,хм странно,нито за преди снимката нито след.За изследвания също не ми каза да правя,абсолютно никакви.Та и аз чакам уж да не ми дойде другата седмица,,но като ми дойде се обаждам да зи запазя час за ЦС.
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #982 -: Февруари 01, 2018, 13:25:48 pm »
Странното е че във всяка една клиника се практикува различно. На мен докторката също не ми каза да се въздържаме и да се пазим. Каза и че ЦС трябва да е между 8-12 ден ( пък четхо че може и между 5-10). Странна работа, ама нали и за това сме тук да обменяме опит хахах
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #983 -: Февруари 01, 2018, 13:34:29 pm »
А на мен ми каза между 5 и 11,като преди това ме пита колко време ми тече и кога ми е първия чист ден.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #984 -: Февруари 01, 2018, 13:40:29 pm »
Благодаря, Таняя :bighug:
Относно изследванията: наистина действат различно. Чела съм, че  някои лекари твърдят, че мажат с нещо, което дезинфекцирало.
Същото и за въздържанието: наложително е жената да не е бременна преди рентгена. Понякога без да знаем има ранни овулации и затова се препоръчва въздържание преди ЦС. А за въздържанието след ЦС, може би е от съображение, че тялото е минало облъчване, макар и леко. Но някои лекари не намират за рисковано опитите да продължат веднага след ЦС.
Който познава д-р Даскалов, знае, че той се презастрахова (не от страх, ами се опитва да избегне и малкия риск от усложнение). Той е от лекарите, които изследват за каквото се сетите. На мен това много ми харесва. Защото може да се появят проблеми, които се лекуват с лекарства за 10 лв.  При Гала онзи ден беше една от бившите участнички в Биг брадър. Разказваше, че 1 година се опитвала да прави дете, не ставало и си записала час в София. Уж била с неизяснен стерилитет, направили й едно инсе и едно инвитро. Без резултат. На втората година отишла при д-р Петрова и тя я накарала да се изследва за инсулинова резистентност. Според тази жена от това зависело качеството на яйцеклетките. Е оказало се проблемът там. Предписала й лекарства за 10 лв и след два месеца забременяла естествено. Ето защо съм фен на изследванията.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #985 -: Февруари 01, 2018, 13:56:06 pm »
О да естествено ще гледаме и на него едно е ортомол което му е изписал и витамин е ( на много места четох че го изписват) и други. И ти забранявам да има и грам негативизът, не може така хубави работи ще правим и ти негативизъм. Колкото по положително мислим толкова по добре иначе сами си викаме негативните работи. Ето аз например когато решихме че искаме бебе и на моя 100 пъти му повторих как сиг няма да е 1 път и да сме подготвени че може да има проблем ( кой за бога още преди да почнат опитите мисли такива негативни неща без причина???) и за кво предизвиках си го сега ходиме по доктори. Започнала съм да мисля много положително, че ще станат нещата и дори и икси да е ще е от първия път и така. Горе главата сили и вяра :) Кога ти беше снимката?


Слънцемое, аз съм от тези дето мислят такива неща, но аз не му казвам негативизъм, а интуиция...
След като два пъти забременях от първия опит, още преди да почнем опитите за третото, докато чакахме да минат 6те месеца от секциото казах на ММ “Помни ми думата, ще имаме проблем този път със забременяването”, а той буквално ми се изсмя...
И така, опитите почнаха октомври, а аз забременях чак август, време, през което се случиха всякакви спънки от гинекологичен характер, включително лекарска некомпетентност, които реално за толкова години не съм имала и точно в онзи момент, в който септември трябваше да преустановим опитите завинаги, а часовникът тиктакаше, от нищото буквално спънка след спънка.
До толкова, че когато се наложи да направя кръвен тест август, за да разбера е или не е, два дена преди датата на МЦ, защото на следващия ден след кръвния трябваше да влизам на вливки системи, за дисковата херния, които щяха да се окажат опасни ако има бременност, а от страх да се разочаровам за пореден път, с цял ден ускорен над 100 пулс не смеех до късно вечерта да видя резултата, та вечерта ММ накрая ми каза изобщо да не гледам резултата, че е ясно, че не е станало пак, той вечния оптимист, така че...
Женската интуиция е велико нещо и няма нищо негативно в това.
« Последна редакция: Февруари 01, 2018, 13:58:15 pm от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #986 -: Февруари 01, 2018, 15:02:01 pm »
Момичета, вече сме на 50-та страница!
Заключвам темата!
Моля, бременна да пусне новата тема и да е на късмет!
Заповядайте в новата Тема 12: цък
« Последна редакция: Февруари 01, 2018, 16:19:59 pm от petqst »