0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    To4ica13

  • ***
  • 337
  • Късметът е част от плановете
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #160 -: Декември 19, 2017, 08:16:38 am »
Относно ТАТ и МАТ аз също съм ги пускала на няколко пъти заедно с ТСХ, даже някои лаборатории ги предлагат като пакет- щитовидни хормони. Те са, доколкото знам, антитела и ако са високи стойностите им- е лошо, подсказва за проблем.
При мен щитовидната не е проблем, ама ендокринолога откри дефицит на витамин Д, сега съм на едни капки за рахит, за да нормализираме нещата :)

Христинчето, ние сме малко преди вас с номер 39193, одобрени. С нетърпение го чакам този втори опит.
Не знам дали е от предстоящите празници,ама ми е едно приповдигнато настроението. Имам добро предчувствие за 2018, мисля си че ще е доста бременна година. Пожелавам го на себе си и на всички вас!
« Последна редакция: Декември 19, 2017, 08:21:45 am от To4ica13 »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #161 -: Декември 19, 2017, 08:32:26 am »
........
Тук повечето момичета казаха че е високо по абсолютно никакъв начин не искам да обидя някой просто казвам какво каза ендокриноложката.
Слънце, казваме че е високо когато се цели забременяване! Иначе си е в норма - да, така е! Просто ако искаш да забременееш, трябва да е под 2 стойността му!
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #162 -: Декември 19, 2017, 08:33:26 am »
Пък аз сънувах, че ми е дошъл МЦ...дано да си е дошъл само на сън... и да не идва 😈 ... ама май как го усещам ще си цъфна още днес .
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #163 -: Декември 19, 2017, 09:01:44 am »
Слънцемое, оказа се, че относно хормоните ми една моя колежка с Хашимото ми каза доста повече неща спрямо ендокриноложката. Тя също твърдеше, че ТСХ трябвало да бъде около 1. Но тя била забременяла и с 1.5. Твърдеше, че за инвитро й искали ТСХ около 1, но при нея са се случили по нормален начин нещата. Ще го оправите и това. Може пък това да окаже малката спънка преди мечтаното бебе. Важното е, че имаш час при специалист, защото обикновените гинеколози (или поне тези, при които аз съм била) не усещат кога е премината границата и проблема вече не е в тяхната юрисдикция. Като се обадих на предишния си гинеколог и му казах, че искам мъжа ми да си пусне спермограма преди да пия Колстилбегит и той "Е да, хубаво е да я имаме и нея информативно". И тук голям facepalm. Информативно... А за цветна снимка каза, че дума да не става. Той ми напипвал тръбите, били проходими, нямали уплътнения. За съжаление 2ма доктора ми правиха така проверка за проходимост на тръбите, чрез напипване.
Tanq88, до последно се притеснявах да не се окаже, че си една Таня от моя роден град, която ме биеше :D Междудругото мноооооого готино куче. Имаш си занимавка вкъщи. При теб как се очертава дълго ли ще е чакането за надежда, чела съм, че момичетата чакат по 1 година да си запишат час. И ти за инвитро ли отиваш или за диагностициране на проблем? При мен нещата са доста на кантар "ако спермограмата се оправи", "ако се окажат въпреки всички възпаления тръбите проходими", та съм обмисляла и инвитро процедурите. ГЛедам риалитито на клиника "Малинов" и този млад усмихнат доктор много ме спечели. И онзи ден от любопитство проверих графиците им, те имат онлайн форма, може да се запише час за преглед и за другата седмица. Знам, че не трябва да мисля за по-трудния вариант, но аз обичам да съм предвидила всики възможни изходи и варианти.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #164 -: Декември 19, 2017, 09:05:47 am »
Петя не ме разбирай погрешно. Просто споделям какво ми каза. Като минеме при лекаря предполагам че ще ми изпишат нещо да го свалиме...
Христинчеетоо никакъв Ц да не ти идва.. стискаме палци :)
Време е вече за повече коледно настроение и хубави моменти :) малко да отклоня темата... какво ще взимате на прекрасните си мъже???
Тери много си права. Всеки лекар ще си говори за него си. Както ендокрилог, така и обикновен гинеколог. Дано наистина спънката ни е малко. Тери кога ти е датата за Ц?
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #165 -: Декември 19, 2017, 09:17:15 am »
teri_90 благодаря(за кучето) Чакаме за преглед, за да ни кажат какво да правим. И двамата сме наред, но вече две години не става и искаме да видим какво ще ни препоръчат. Гадно е да знаеш, че всичко е наред и да не се получава.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #166 -: Декември 19, 2017, 09:17:58 am »
О има време, чак на 28ми. Затова този път малко съм се обнадеждила, че някакви процеси се случват в тялото ми. Имам някакво напрежение в яйчниците, матката нещо и тя е така. Е може да се окаже просто месец с по-бурни хормони, ама хайде и аз малко да се понадявам. Просто този месец О трябва да е била от страната на тръбата, която уж не се е възпалявала (или поне не знам) и тая надежди за нея.
Иначе относно подаръците. Аз моя съпруг го заринах с подаръци май. Купих му миксер (защото е фен на Джейми Оливър и иска да имаме хубав миксер). Каза, че искал миксер, за да му правя по-често от моите хубави тортички. Мисля, че обича шоколада повече от мен. За моята бременна приятелка исках да купя книга на д-р Спок, но за да й хвана намалението, трябваше да купя още една книга. Та купих на съпруга книга. И преди седмица той ми каза: "Искаш ли да ми купиш коледен подарък" и аз гледам лошо: "Аз съм ти купила вече". "Е тогава новогодишен?". Казах му да си купи сам, но според него не трябвало да свиква да се глези, по-добре било аз да го глезя. И така се сдоби със зимен олекотен юрган. Той обича практични подаръци. Миналата година подари на майка си кутии за храна. КУТИИ ЗА ХРАНА ;( Добре, че снахата беше купила колие, че щеше да е много тъжна Коледа за свекървата. Може би тази година и аз да очаквам кутии за нещо. И говорейки за моя съпруг да ви го представя  :D https://www.facebook.com/teodora.gardjeva/videos/10207263285855489/
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #167 -: Декември 19, 2017, 09:39:20 am »
Таня не се отчайвате когато нямате проблем всеки момент може да стане и да видиш 2 чертички... но пък когато има проблем се действа по отстраняването му... Ще се случат нещата имай вяра :)
Териии ние тези практични и рационални подаръци си ги подарява постоянно когато имаме нужда... даже не го отбелязваме толкова хаха но ние сме вече 7 години заедно и ми става все по трудно да му избирам нещо ( най-вече защото когато някой има нужда от нещо отиваме и го взимаме). За рождения му ден се постарах имах идеи, изпълних ги, но сега умът ми не го ражда какво да му избера...
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #168 -: Декември 19, 2017, 09:44:59 am »
Знам Слънце, при всички ще стане. А относно подаръците, ми е голяма мъка вече, а сме от 2 години женени. Все гледам да е нещо, което да му влезе в употреба, но вече се изчерпвам хахаха
А аз като му кажа, че не искам да ми купува нищо и почва да се сърди, Защото той си ми е достатъчен и след време ще ми направи най големия подарък, който някога съм искала хихихи
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #169 -: Декември 19, 2017, 09:47:44 am »
Тъй, аз като ветеран в неизяснения стерилитет да кажа не чакайте, няма да стане от само себе си.Щом няма бебе дори и с неизяснен стерилитет трябва действие, иначе в един момент ще се събудите на 40 и ще се окаже, че вече е късно.За Моника ни трябваха 5 години.5 години, изследвания, лекари и опити.Нещо накара  точно тая яйцеклетка и тоя сперматозоид да се срещнат.Дали стимулацията няколко цикъла преди това, дали изчистването на проблема с щитовидната не знам.Е сега повече от 3 години опити и пак няма бебе.Правихме едно ин витро, не стана, сега се надявам на второто.

Колкото до щитовидната, в последните години се оказа, че много хора в страната са развили болести на щитовидната жлеза.Тези болести не са били никак рапространени преди и масово ендокринолозите не са готови за тях.Последните проучвания сочат, че щитовидната жлеза и Хашимотото специално много вреди на яйцеклетките и вкарва жените в ранна менопауза.М да е тук изживях някакъв ужас като го прочетох, но каквото такова.Хубаво е хормоните да са в норми.ТСХ да е около 1-1,5.Аз като човек с Хашимото от над 7 години вече се усещам сама когато дозата ми е ниска или висока.Старая се да съм около 1,5, защото мина ли 2 и ми става лошо, почвам да забравям, напълнявам и т.н. екстри на болестта.

Подаръците тая година ще са символични.Аз му взех пуловер, от него очаквам дамска чанта :)

Хубав ден девойки и чакам положителни новини от Христинчето.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #170 -: Декември 19, 2017, 09:49:57 am »
Колегите около мен се кефят на смарт часовници, на дрончета от по-евтините или конзоли за игра, ама те отиват към по-скъпите подаръци. 
Иначе ние с моя съпруг сме от 3 години заедно, като ученици бяхме още 1 година заедно, та се познаваме от 11 години.
Може дa му купиш билети за Star Wars да гледате, ако е фен.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #171 -: Декември 19, 2017, 09:59:56 am »
ООО не хахахах и двамата не сме фенове на Star Wars, както и на тези дрончета, конзоли за игра и прочие. хахха егати дали изглеждаме много странно  :lol:  и половери с еленчета няма да му купя, защото той няма да го носи хаха попринцип има много идея снимки в рамки ( ние имаме страшно много.. особено след сватбата) чаши с снимки, възглавнички ама  ние си имаме прекалено много от тях и нз просто нз...
Маги дано това второ инвитро е успешно и видите отново  :bfp: силно те подкрепяме и скискаме плаци
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #172 -: Декември 19, 2017, 11:09:46 am »
Момичета, а тези ваши мъже не си ли поръчват нещо сами? Ние обичаме да ходим на концерти, но стават и билети за театър, кино, дискове (всяка година излизат нови), книги, часовник, портмоне, колан, екскурзия или поне ваучер за хотел, спа процедура. За всеки бюджет може да се измисли по нещо.

Ако някоя от вас се интересува от д-р Спок, тъкмо си разчиствам библиотеката. Да каже да й го пратя направо!

Поздрави и чакаме някоя от вас да се похвали с коледното чудо!

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #173 -: Декември 19, 2017, 11:18:34 am »
Момичета дойде ми МЦ... сега ще го чакам отново януари и да записвам час за инвитрото...
Иначе за коледния подарък на моя мъж му купих хубава риза на Primo Emporio... а на мен едни ботушки... на свекърва ми и свекър ми.. се чудихме с етървата какво да е.. ама сме ги затрупали с електроуреди, а те на екскурзии и почивки си ходят повече от нас... та им направихме една картина с двете внучета... пък на етървата и на мъжа ми сестра му, им взех по един гофретник и по един голям буркан нутела :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #174 -: Декември 19, 2017, 11:21:05 am »
И аз се уредих предпразнично с гофретник.Направо ще стана 100 кила по Коледа така като гледам.Но е голяма забава с тия гофрети.Тук в темата за готвене има и солени гофрети ще ги пробвам и тях.

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #175 -: Декември 19, 2017, 11:32:22 am »
Ми моя не си иска нищо... всичко си имал. Искаше да ме снима и да ме праща на Дядо Коледа ( хахха това искал) това за спато е яко ние ще се възползваме надявам се януари но няма как да запася защото нз как ще сме с времето малко е сложно при нас..
Христинчетоо съжалявам мила... ех този Дядо Коледа колко е лош...
дано дргуият месец имате повече късмет и не се стигне до инвитро... ако пък не то поне да е успешно :) прегръдки не се отчайвай :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #176 -: Декември 19, 2017, 11:50:38 am »
Благодаря слънцемое.. не съм се отчаяла.... :) ще дойде и нашия ред :*
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #177 -: Декември 19, 2017, 12:06:19 pm »
Христинче, стискам палци всичко да се нареди!По един или друг начин бебе ще има!

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #178 -: Декември 20, 2017, 14:47:19 pm »
Момичета, много сте изписали. :) Христинче, съжалявам, че не е този месец, но съм сигурна, че ще е скоро!
Моят мъж е по-добре, почна да се движи, да сяда, ходи на кинезитерапевт.
Иначе мен тези дни много ме боли кръста, утре е датата за цикъла, но се моля да не идва.
На вас закъснявало ли ви е след прием на витамин.Ц?
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #179 -: Декември 20, 2017, 20:22:28 pm »
Кукапетъл дано не ти идва.. силно стискам палци и се надявам някоя от вас да ни зарадва за Коледа  :bighug: аз съм чувала че закъснява и за това отбягвам да го пия... изчакай още 1-2 и едно тестче направи :*
Ние ходиме на лекар днес. Дадох и мойте изследвания. Искаше спермограма но казахме че моя е пил антибиотик и затова не сме направили. В началото на месеца му записахме час. Иска да пуснем обикновенна с морфология по Крюгер. Мен ме гледа - каза че всичко е ОК. Нормалния яйчници, матка ок, лигавица 3 мм и това запомних хаха. Каза евентуално да си направя снимка за проходимост на тръбите но първо спермограма и тогава пак ще говориме. Нищо не каза за изследванията ми... и друго да ви питам задължително ли са ви искали да се изследвате за венерически болест, защото при нас за сега нищо не каза. И какво да се прави за да се види яйчниковия резерв, защото ми се чу че каза добър яйчников резерв ( т.е. може ли да се види с вагинален ехограф или се прави нещо по специално)? При вас на първи преглед нешо друго по специално питали ли са ви или искали ли са ви като изследвания?