0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #320 -: Януари 04, 2018, 18:40:26 pm »
На 30 години не смятам, че е фикс идея. Когато си а правилния човек и на 20 чувстваш, че го искаш. Говори с него, защото не може да те лиши от това. Дано съумеете да намерите консенсус, защото това си е въпрос, който е водещ на тази възраст.
А има ли вероятност и на него безуспешните опити да са му повлияли депресивно. Мъжете са много по-чувствителни от жените на тема стерилитет. Когато аз страдах, че не става мъжа ми също искаше да поспрем, защото нямането на дете ми беше станала топ тема.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #321 -: Януари 04, 2018, 19:01:52 pm »
Тери е права може би и на него му се отразява и се чувства зле като вижда колко го искаш,а може и да си мисли че проблема е в него и да изпитва страх, много неща могат да му повлияят. Дайте си една малка пауза от бебеправене да се поуспокои малко
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #322 -: Януари 04, 2018, 19:45:54 pm »
Момичета, тест 2 положителен ли е?
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #323 -: Януари 04, 2018, 20:31:59 pm »
До колкото знам двете черти трябва да са еднакво наситени а тази е по-светла
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #324 -: Януари 04, 2018, 22:43:01 pm »
Браво, Пав-ла, чудесна новина  :), много се радвам!
Ще чакам с нетърпение резултата от прегледа!  :)

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #325 -: Януари 05, 2018, 08:39:30 am »
Добро утро :)
Пламчето не е положителен... може би днес ще е... направи си пак днес и виж дали двете няма да са еднакви или тестовата да е по тъмна.. ако искаш го качи да си кажем мнението :)
HELIANTHUS мила сложна работа са това мъжете... и моя колко време го чаках да се накуми и все ги е страх и все си намират оправдания... поговорете и му обясни че от вас зависи колко ще ви се промени живота. Имам познати които са с дете и повярвайми това не им пречи да ходят и да пътуват ( чак даже прекаляват според мен) аз съм на 29 години и не съм ходила на толкова места колкото тяхното дете на 2 години. И си излизат и си ходят по 5 пъти в година на море ( това отделно иначе Дубай, Париж, Италия къде ли не). Така че всичко зависи от вас. Е естествено имам и други приятели които от както имат дете не излизат и не се виждаме вече толкова... Всичко е до съзнаниеето на родителите. Не знам защо повечето си мислят че като имат дете и живота свършва...
И наистина или си дайте малка почивка или по-добре се разберете ще вървите ли в една посока или какво ще правите.. При все че може да има проблем не виждам защо трябва да се бавят нещата...
Лично мое мнение :) Приятен ден :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #326 -: Януари 05, 2018, 09:24:04 am »
Той е действал като мъж, ти си била емоционална.Седнете и говорете, защо точно го е страх, какво смята че ще се промени и т.н. Обсъдете всичко!Да живота се променя и то много.Остави пътуването, това е бял кахър, с Моника сме пътували и бихме стига да имаме възможност, но вече детето е най-важното и това става неусетно още с влизането му в къщи.Хубаво е мъжът ти да е осъзнат, защото ще имаш огромна нужда от физическа помощ и от подкрепа, от някой който да каже спи, аз ще го преобуя(или ще го подондуркам, или нещо от тоя сорт).
Имахме един период в които и моя мъж се беше шашнал, но поговорихме и му  казах съвсем директно ако той не иска дете просто се разделяме.Ако не искаш дете сега, на 30 години, до колко да те чакам.А ние сме и заедно отдавна.
Поговорете!

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #327 -: Януари 05, 2018, 09:40:24 am »
Павла, ами честито миличка, желая ти приятно пухкавеене и сладичко и здраво бебче ❤
Ох HELIANTHUS, и според мен се е стреснал, само че малко късничко. Сама казваш, че опитвате отдавна... Според мен момичетата са прави. Трябва да говорите, защото ако липсва комуникация, няма начин да си четете мислите.
Няма да ти казвам, аз какво бих направила, защото е излишно. Но мисля, че сега ви е времето и всяко отлагане е излишно.
А и бъди сигурна, детето неусетно ще промени приоритетите му  :lol:
Успех в начинанието!
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #328 -: Януари 05, 2018, 09:57:53 am »
Добро утро!
Благодаря ви за разбирането. Маги може би си права и аз подходих твърде емоционално(както обикновено), но вече и месец повече чакаме ми се вижда ужасно много. Знам, че мъжете са чувствителни,  затова и винаги внимавам, не му казвам примерно когато съм в овулация и за тестовете за овулация,за да не се чувства "за разплод". Явно мъжете, или поне моя, не го разбират това с възрастта като нас. Някак не осъзнава, че особено за жена на 30 си е  време. И ние сме заедно отдавна, отдавна говорим за деца, той много ги обича, но като става все по реално да имаме свое се плаши.... Разбирам го защо, но не знам как да го убедя, че не е чак толкова страшно колкото му се вижда.Мисля, че той си мисли, че аз не осъзнавам как това ще промени всичко, но аз много добре осъзнавам, разликата е, че аз виждам повечето неща положително, а той не, но при нас всичко е така. Може би той има по- реално мислене, а аз хвърча из облаците  :D Lady знам, че ще промени приоритетите му и като го познавам ще се чуди защо сме чакали толкова дълго, ама на.... Страх. Между другото беше същото и с кучето хаха. Тя си беше моя още преди да го познавам. Като бяхме гаджета твърдеше, че не можел да живее с куче, защото променяло всичко и било голяма отговорност. Елате да го видите сега. Не мога да се добера до нея от него. Голяма любов.
 Трябва да поговорим, да.
Благодаря ви.
Желая ви успешен и усмихнат ден!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #329 -: Януари 05, 2018, 10:12:55 am »
Относно теста на мен много ми прилича на тестовете на Clear ovu и поне при мен съм забелязала тенденцията да се запълва в тъмно само левия край на чертата. Аз когато имам такъв тест и на другия ден е по-бледа черта го третирам като положителен. Но и да не забравяме, че аз досега преди тест за овулация (тръгнах да пиша за бременност, иска ми се :D) не пикая 3 часа но се наливам с по 400 мл вода, да има материал, та може и това да е причината за такъв резултат. Ти въздържа ли се от ходене по малка нужда и течности?
Извадиха ми зъба вчера. Нищо работа за 5 минути. Но ми биха 3 упойки, докато ме хване. И после как ме пускаха тези упойки. Такава треска не съм имала през живота си. Мисля, че скоро няма да вадя другите 3. Някой ден децата ни, ако разберат през колко неща сме минали, за да ги имаме... Миналата нощ сънувах, че аз си имам момиченце (аз за едно момиче си мечтаех, сега след толкова опити искам всички деца на света). И като се събудих осъзнах колко любов имам в себе си не за неродените, ами за незаченатите ми деца.  Правилно беше писала една жена във форума, че децата на Зачатие крият в себе си много мечти, сбъднати надежди и любов. Маги е била изтеглена от едно такова дете за инвитрото, така че ще се сбъднат и нейните мечти.
« Последна редакция: Януари 05, 2018, 10:18:38 am от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #330 -: Януари 05, 2018, 10:50:28 am »
Тери чак три упойки ли... малеее аз минах помня с една и половина и си мислех че не ме хваща, а доктора я само да видя дали ще те заболи и вече му беше го беше извадил. А сега как си? Можеш ли да ядеш вече? Според мен извади поне още един ако имаш възможност защото ще е по зле ако си бременна и да трябва да вадиш някой мъдрец.
Тери вие кога ще действате с изследванията - нали спечелихте и вие?
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #331 -: Януари 05, 2018, 11:17:58 am »
Момичета моят мъж в началото не искаше и да чуе за деца,след време ми постави условие когато той бил готов тогава сме щели да почнем,даже ми каза края на 2016 и щало като почнем веднага да стане,да не съм се притеснявала.Ето една година,понякога го подсещам за тези му думи и се смеем заедно. Както не искаше деца,сега почти всичките му приятели имат и се ядосва защо при нас не става.
Само да ви кажа за спермограмата по Крюгер в Щерев не е 60 лв.Един път си плащаш обикновенна и един път за да ти я изследват по тези критерий,така че крайната цена е 109 лв. :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #332 -: Януари 05, 2018, 11:52:03 am »
Моя мъж сам пое инициативата в бебеправенето. Искаше първо да мине сватбата и после да се заемаме с опитите, но ме изненада месец преди да се оженим. А преди иначе сме си говорили, но просто ей така. Притесняваше се ако забременея преди сватбата как ще се чувствам, че няма да мога да се отпусна както трябва и такива ми ти работи :D Но кой да ти знае, че няма да се получи от първия, втория ...... или стотния път. Просто шанс. Но не падаме духом и си нареждаме нещата едно по едно :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #333 -: Януари 05, 2018, 12:47:34 pm »
А ние със съпруга ми бяхме гаджета като ученици и бяхме много влюбени. Той година и половина ме чакаше, докато реша да му стана гадже. Разделихме се за 7 години, през които бях с хубостника, който ми е изневерявал, лепна ми ЧПВ и може би хламидия (тя е доста под въпрос при IgG 0.5). Та се срещнахме пак с Мишо (съпруга) и той още на първата ни среща каза, че аз съм сватбен материал и до 1 месец щял да знае дали просто трябва да се оженим. Та той на втората седмица знаеше вече и много искаше дете. Аз бях тази, която се страхува. Аз пътувам с приятели, карам докторантура. Работя в IT сферата и 2 години отсъствие може да са пагубни за кариерата ми. Та хич не исках. Едва склоних за 1 дете, той иска 3. Нощта след сватбата започнахме опитите, леле как се чудих да му дам ли без да се пазим. Че нали знаете, то ще стане от първия път. И когато ти дойде първия месец и втория, и третия..Хубавото на това, че не стана отначало е, че сега много искам дете, готова съм още утре да спра работа, че даже искам 2-3. Така че аз разбирам хората, които се притесняват. И аз никак не бях готова да започна с опитите.
Иначе аз започнах вече с изследвания. Аз си ходя от ноември при д-р Даскалов и декември бях там за микробиология. Аз нищо не казах за ваучера, те сами си направиха справка и не ми взеха пари. Впечатлява ме вниманието към пациента в неговия кабинет. Вчера 2-3 пъти ми се обадиха с уточнения за цветната снимка в понеделник. Акушерката им е най-милото медицинско лице, което съм срещала. Карат те да се чувстваш в сигурни ръце, не като при другите ми лекари: "Ъъъъ, теб за гъбички ли те гледахме? -Не, идвам два пъти в месеца от една година, нямам гъбички". Така протичаха прегледите при предишния ми лекар.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #334 -: Януари 05, 2018, 12:54:14 pm »
Благодаря ви много за положителните мисли, момичета!
Днес се успах малко и не си пуснах ЧХГ, че щеше да стане много късно и да закъснея, но утре ще си пусна. Дано да се увеличава добре. Ще пиша след прегледа във вторник.

Мъжете са странно нещо, но си мисля, че ние като жени сме виновни за тази им "чувствителност".
Уж мъжете трябва да са по- силни, а още от деца ги предпазваме от повече неща. После в семейството е същата работа. Постепенно, с такт трябва да им се обясни, че е обща борба, че имате обща цел. Прекаленото предпазване води до изолиране. Споделяйте им мисли, чувства дори и когато ви боли нещо, за да задействате в тях инстинкта за защита на семейството. Бъдете искрени, не преигравайте. Всички можем да се справим и сами, но тогава защо сме с някого, още повече, че ги обичаме тези "чувствителни" същества".

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #335 -: Януари 05, 2018, 18:40:36 pm »
Не ходя до тоалетна и не оия нищо 3часа. Тестоветяса на Clear и аз забелязвам оцветяване само най-вляво. Ето снимка на този от днес-третият отгоре на долу
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #336 -: Януари 05, 2018, 19:09:15 pm »
Аз тези втория бих го третирала като положителен. Когато има очевидно потъмнение и после изсветляване, според мен е ОК. При мен в месеци с такива тестове предишния доктор ми е виждал жълто тяло. Чела съм из темите за овулация, че жените казват ако не стане по-червена, явно това е пика.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #337 -: Януари 05, 2018, 19:32:04 pm »
Момичета из2инете ме за невежеството но на много места съм срещала израза жълто тяло. Някоя ще ми каже ли какво значи това? Извинявам се пак за въпроса.
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #338 -: Януари 05, 2018, 19:44:37 pm »
Явно това беше. Идеята е това, че пих Клостилбегит и би трябвало да има овулация. Днес имам леки болки в яйчниците,  ту ляво, ту дясно. Надявам се да стане чудото.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #339 -: Януари 05, 2018, 20:11:37 pm »
По-компетентните да ме поправят. Но доколкото аз знам жълтото тяло нараства след овулация и като че ли изхранва ембриона или нещо такова.
plam4e00, предполагам ходиш на лекар да те следи. Преди време ми беше предписан Колстилбегит, заради липса на овулация (така и не го започнах). Докторът тогава ми каза, че може да не реагирам от малката доза и ще действаме с по-висока на другия месец, ако се наложи. Помня, че ми беше предписал по 1 таблетка на ден (т.е минимална доза).
Бъди промяната, която искаш да видиш в света