0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #280 -: Януари 03, 2018, 08:40:22 am »
Милоанна хайде миличка пиши какво стана с теста че сме много нетърпеливи, стискам палци този път да е  :bfp:
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #281 -: Януари 03, 2018, 09:01:45 am »
Хей момичетаа ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА :) и аз малко със закъснение да се включа :)
да сте живи и здрави, пожелавам ви да еедна много успешна година изпълнена с много  :bfp: :bfp: :bfp:
Стискам палци на всички момичета и ви следя :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #282 -: Януари 03, 2018, 12:26:27 pm »
Момичета, през ноща ми е дошло без никакви болки в корема или гърдите. Така се надявах да е станало, и това зацапване ми се скучва за пръв път в живота  :balk_146: :balk_146:. Бях си казала че ако не се получи декември ще направим спермограма, бихте ми препоръчали къде да я направим?
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #283 -: Януари 03, 2018, 13:02:24 pm »
ЕЕхх Милиоанна так  се надявахме да е станало чудото... моя ще прави в София в Щерев.. не унивай  :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #284 -: Януари 03, 2018, 13:06:57 pm »
И ние сме се насочили към Щерев там ходя на гинекологични прегледи, но съм малко куца в това отношение, има ли значенив при кой ендролог ще се направи спермограмата, или запазваме час и квото стане хаха
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #285 -: Януари 03, 2018, 13:14:36 pm »
Съжалявам Милоана,не се отчайвай,ще стане,въпросът е кога.Ние се обаждаме и си запазваме час за спермиграма просто,но от предния път когато правихме,разбрах че не е добре да е най-обикновенна,защото не изследват много важни неща.Сега имаме запазен час за 6 за спермограма по Крюгер,пак в Щерев.Само че за разчитането вече ще се обадя тези дни да си запазя час най-вероятно в Надежда,а ако там няма по-скорошни часове ще пробваме специалистите в Щерев,като съм решила и аз да си пусна със следващия цикъл хормони и да мина през гинеколожката ми,за да имам някакви изследвания на базата на които да почнем отхвърлянето на евентуални проблеми. Ще се наредят нещата,ще видиш  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #286 -: Януари 03, 2018, 13:16:02 pm »
Обаждате се на регистратурата и записвате час за спермограма (добре е да уточните каква - за предпочитане по Крюгер, обикновената не дава кой знае каква информация). Не е необходим лекар, който да я назначи. Когато отидете, момичетата ще ви насочат. В клиниката работи д-р Бъчваров (андролог). Ако желаете той да разчете и обсъди резултата, е необходимо да си запишете отделен час за него.
Успех!
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #287 -: Януари 03, 2018, 13:18:32 pm »
Ааа, значи запазвам един час за спермограма, и след като излезнат резултатите запазвам още 1 за разчитане?  Нещо много сложно ми стана :D
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #288 -: Януари 03, 2018, 13:23:45 pm »
Да, правилно си разбрала - часовете за изследването (спермограмата) и за консултацията (разчитането от андролог) са две различни неща. Резултатът може са бъде обсъден с който андролог предпочитате, не е задължително да се съобразявате с "наличния" в клиниката. Както и можете да направите спермограма в друга клиника, а да се консултирате в тази.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #289 -: Януари 03, 2018, 13:30:39 pm »
Много ви благодаря момичета, за подкрепата и разбирането! :*
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #290 -: Януари 03, 2018, 14:00:05 pm »
Момичетата много хубаво са го обяснили: спермограма по Крюгер в клиника по стерилитет + час за разчитане.
Аз направих голямата грешка да разчета сама резултатите на съпруга ми САМА :D То в интернет много неща пише и те все страшни. Така че към двойките, които скоро ще правят спермограма: задължително час. И ако на разчитането ви кажат, че не са добре нещата (както беше при нас), не тръгвайте като ме да изревете океан. Не е толкова страшно, защото има много неща, които може да доведат то лоша спермограма. Тя не е крайна присъда (да при някои хора така се оказва, но след доста изследвания). Моя съпруг е с 3% Крюгер, 3% бързо подвижни и 22% бавно подвижни. Интернет каза инвитро, д-р Мели пък ни даде списък с 10 неща, които той трябваше да изследва. Чак номер 11 беше инвитро и все пак нейния съвет беше, ако аз съм с проходими тръби да пробваме първо с инсеминация. В нашия случай още първата точка от списък се оказа проблем: Варикоцеле. Така че късмет на спермограмите и хубави резултати, пък ако не са, често има причини за това.
Междудругото да вметна може да си запишете час в същия ден за разчитане на спермограмата. Така ще си спестите напрежението.

Да дам и моя отчет: в понеделник съм на цветна снимка. Дългоочаквания ден, който ще реши накъде ще тръгне нашия път към поне 2 бебета. Междувременно реших да се задействам и си записах час утре за вадене на единия мъдрец. Че смятам да забременявам скоро, трябва да бъдат  премахнати всички дразнители.
Петя, лек път на теб. И много успех този месец. Стартираш го добре с няколко фоликула :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #291 -: Януари 03, 2018, 14:10:35 pm »
еХ Тери добри съвети и доста ме поуспокой мен лично де ... моя е другата седмица на С и освен да му кажа да си запише час за разчитане в деня в който ще си вземе резултатите. За колко време излизат резултатите на С по Крюгер????
Стискам палци за мъдреца и не го мисли много :) търпимо е всичкоо и ще стискаме силно палци за снимката :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #292 -: Януари 03, 2018, 14:30:15 pm »
Нашите, само че в Надежда бяха готови за 1 седмица. На същия ден взехме само частични, а след седмица пълните. teri_90 с упойка ли ще ти е ЦС?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #293 -: Януари 03, 2018, 14:55:14 pm »
Да, д-р Даскалов ги прави само с упойка. Не знам причината, но ми се струва, че така и да ме заболи няма как да направя спазъм.
На съпруга ми спермограмата по Крюгер излезе за 2 часа. Чела съм из форума и на повечето мъже им излиза за по няколко часа. Една жена беше написала случай като на Таня за 1 седмица и беше възникнало чудене. Даже като я записваше го бяха питали иска ли в самия ден и час при лекар за разчитане. Но той не разбрал какво означава това и не беше записал час. Така че обади се, Слънцемое, да ти кажат дали ще е готова в същия ден и направо да запишеш час.
Мен ваденето не ме притеснява изобщо, ами това че в самия ден на ЦС ще ми правят пълна кръвна картина и да не окаже влияние зъба (все пак е някаква рана). Питах акушерката по телефона като записвах час за ЦС и каза, че уж не би трябвало да е проблем. Дано така и да се окаже, че чакам тази ЦС отдавна. Ще питате защо тогава си запазих час за мъдреца: еми ако тръбите са наред, нали този месец бил много плодовит, а този мъдрец ми е най-проблемен. Преди 3 месеца се обади с възпаление, та надеждата, че ще забременея си седи и искам да премахна евентуални проблеми.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #294 -: Януари 03, 2018, 14:59:38 pm »
Много сте писали, браво на вас.

За Спермограмата да кажа и аз питайте в клиниката за колко време излиза СГ по Крюгер и ако е готова до няколко часа искайте в същия ден час за андролог.Ние на времето ходихме отделно при д-р Милен Кацаров.Направи обстоен преглед на мъжът ми, назначи лечение и така.Сега след операцията още не сме правили СГ, но се надявам скоро и това да правим и да има подобрение, че последния път не беше цветуща.

И да ви кажа на фона на цветната снимка, една СГ изглежда като нещо малко и незначително, от към чисто физическо възприятие говоря.Моята цветна снимка беше без упойка и с една запушена тръба беше  голяма "веселба".

Тери ще ти стискам силно палци и ще чакам да пишеш след снимката!

Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #295 -: Януари 03, 2018, 15:06:38 pm »
Тери стискаме палци всичко да е наред! Добре де момичета аз имам друг въпрос, след колко време опити решихте че е време да почнете изследвания? На нас това ни беше 5 месец опити, не е много, но аз искам лично за себе си да знам че всичко е наред и затова ми се иска да започнем с една спермограма.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #296 -: Януари 03, 2018, 15:12:23 pm »
Принципно се казва ако жената е под 35г да се изчака 1година опити, а ако е над 35 -6 месеца.Аз изчаках по-малко от година, защото мислех че имаме проблем, усещах го и не исках да чакам.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #297 -: Януари 03, 2018, 15:23:26 pm »
Зависи от доктора, който питаш. Аз също като Маги някак усещах, че имаме проблем и още на 6-ия месец мъжа ми отиде на спермограма. Аз имах липса на овулация и това ми беше предтекст да започна да ходя честичко на лекар.
Иначе съм чела интерюта на някои специалисти, които казват, че излседвания се правят 6 месеца преди да започнеш с опитите, за да сте сигурни, че сте здрави. Така че, в днешно време стерилитета е наболяла тема и не мисля, че има определен период. Естествено при теб няма повод за притеснение, от скоро правите опити и  няма засега проблем на лице.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #298 -: Януари 03, 2018, 15:58:58 pm »
Ей благодаря за консултацията :) ще звънна да проверя и да му запиша час за разчитане въпреки че нашата докторка каза ела като си вземеш резултатите без час без нищо чукни ми ( следователно да изчака ако в момента има преглед) тя да ги погледнела и да видим какво да правиме. Та нз офф ще го обсъдя и с него ( не му е проблем излизането от работа) та както той предпочете.
Тери утре е четвъртък ти до понеделник ще забравиш че са ти вадили зъб, пък и силно се съмнявам да повлияе на ПКК-то. Аз като вадих моя беше около 5 ч. вечерта си пуших даже и ядох пюре с сирене... а на сутринта нямах проблем с ядене, като доктора ме предупреди без солети бейкроус и подобни много твърди храни :)
Милоанна ние сме около 10 месеца с бебеправенето и нищо... декември бяхме за 1 път на преглед.
Маги Милен Кацаров в Щерев ли е?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 11
« Отговор #299 -: Януари 03, 2018, 16:07:47 pm »
Не преглежда отделно в свой кабинет Милен Кацаров. И още нещо, не мисля че едно АГ може да каже адекватно какво да се прави при проблеми със СГ, то ако беше така нямаше да има специалност андрология.Дори в репродуктивните клиники лекарите не си позволяват да назначават лечение, а изпращат при специалист.

Ако звуча грубо и рязко извинете ме!През годините в който пиша във форума видях много момичета загубили много важни за тях години защото вярваха на лекаря си АГ, който беше мил, страхотен, човек на който може да се разчита, но си беше просто АГ!

Пак казвам без лоши чувства!

Слънцемое
, аз лично препоръчвам на коментара на спермограмата да си с него.Мъжете много-много не са адекватни в такъв момент, не знаят какво да питат и т.н. Те искат само да чуят добре си, спермограмата е прекрасна. Помня като ходихме на преглед при Кацаров, сестрата там ми каза "Влизай с него вътре и питай, че ако разчиташ само на него ще идвате пак." Беше права жената!