0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #980 -: Август 02, 2019, 19:43:43 pm »
Маги, честито сърчице❤️

Мише, стискам палци за хубави резултати от теста! Голямо чакане и размотаване е било в клиниката и си представям какво ти е, но по-добре така, отколкото да неглежират нещо. Аз като пусках пренаталния тест изобщо не засякох кога е крайният срок за получаване на резултатите, че щях да се побъркам гледайки календара. Просто отидох, дадох кръв и чаках мейл към някаква неясна дата  :D

Ти май беше писала по-назад, че ще правиш фетална ехокардиография, не помня дали си се насочила към специалист, но най-вероятно си чувала за д-р Маринов в Надежда. Хубавото е, че може да си запишеш и час онлайн.

Лина, за д-р Илиева и аз съм чувала добри отзиви. Даже една приятелка дали не ражда при нея... Аз пък сякаш взех да клоня към Надежда, но ще трябва да проуча как гледат на естественото раждане преди това  :lol: Притеснявам се, ако се проточи раждането, да не решат да ме резнат, а мен ужасно ме е страх от операции. То не че другото е лесно, ама... ми се иска нормално раждане. Освен това, записах час за късна ФМ в Надежда, пък да видим.

Яничка, браво за резултатите! Стиснати палци и за кръвните изследвания!

Ще споделиш ли модела на количката? Събирам мнения  :lol: Толкова съм неориентирана все още, че чак преди малко разбрах, че имало разлика между количка със седалка с напълно легнало положение и количка с трансформиращ кош :lol:

Павла, истинска свекърва го раздаваш от сега  :lol:

Иначе днес си купих две книги. Почвам да ги чета, че идея си нямам какво ме чака и как ще се справя  8O
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #981 -: Август 02, 2019, 22:14:15 pm »
Дарк, гледай и клипчета. Много помагат, не се шегувам. Аз имам час за Павлова в Надежда, защото иначе щях да съм без преглед много време. Моя приятелка роди в Надежда, без да се следи там и е изключително доволна. Аз съм била секцио- не е страшно. Най-кофти е упойката. Другото все едно. Станах на 17тия час. Въпрос на личен избор и мед. нужди ест. Аз имам две познати при Илиева и са много доволни. Този месец трябва да избера. Доста сериозно обмислям и токуда, защото там имат най-добрата неонатология.
Редакция:Дарк, включително и от клипчета се научих как да къпя бебето и тн. Докато ми показваха акушерките -нищо не запомних. Бившия ми и майка ми ги беше страх, свекървата не се вясваше грам и се оправих сама с нета и каквото помня от болницата.
« Последна редакция: Август 02, 2019, 22:44:25 pm от Lina88 »
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #982 -: Август 03, 2019, 09:11:22 am »
Имате много време до раждането, но питайте като родите.Акушерки, сестра, всички.Вие не сте родени научени, на тях това им е работата.
ПИТАЙТЕ!
Аз ходех след акушерката като лепенка като я къпеше.Но понеже бях секцио оставих моя мъж да я къпе и аз само давах напътствия.Много го беше страх, бебето се дереше като магаре, въобще цирк, но той продължи да я къпе над 4г и това беше техния момент.Вечер в банята двамата играеха и се пръскаха.

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #983 -: Август 03, 2019, 15:08:19 pm »
От сега съм се настроила, че ще разчитам на моя мъж  :lol: Не знам дали знае милият какво го очаква  :D

Ние решихме да сключим граждански брак :) Обаче без ритуал, без пръстени, даже се чудехме дали може и без свидетели да минем, но не можело :( Идеята беше да отскочим през седмицата без никаква специална подготовка, но аз нещо взех да криввам от първоначалния план  :oops: Като първа стъпка си напоръчах десетина рокли от Ремикса, да си си избера някоя по-така. Все пак искам да изглеждам мааалко по-специално  :oops: Обмислям да поръчам и по една сребърна халка и евентуално да ги дам да изгравират нещо. Нищо, че и двамата няма да ги носим (не понасяме пръстени  :lol: ) И се чудя дали мога да подготвя някакво подаръче, е така да остане за спомен. Но трябва да подходя внимателно да не се впусна в прекалено много подготовки и съвсем да избягам от първоначалната идея "просто подпис". Ако имате някакви идеи, дайте ги  :lol:

И как да взема му размер за пръстен без да се усети  8O Разполагам с много малко време, подписването е в червъртък!
« Последна редакция: Август 03, 2019, 15:16:23 pm от Dark Chocolate »
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #984 -: Август 03, 2019, 16:27:28 pm »
Xa , Дарк! Супер! Ам че как, едно конче връзваш докато спи ;) това е най-тайното, което се сещам. Направете си хубава снимка и я сложете в рамка. Нали ще си с рокля. Много готина идея .
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #985 -: Август 03, 2019, 18:42:25 pm »
За конче си мислех и аз, ама той спи леко. Изпуснах аз възможността миналата седмица като беше леко пийнал една вечер. Товага вече спи като труп  :D Ще се пробвам, пък... дано успея  :D
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #986 -: Август 03, 2019, 19:37:46 pm »
Страхотно, Дарк. Както каза Лина снимка, се сетих, може да ми пратиш някоя снимка и да я украся малко, все пак това съм работила и съм направила мнооого сватбарски снимки.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #987 -: Август 03, 2019, 21:45:17 pm »
Dark, другото което се сещам е да си снимаш пръста до неговият. Бижутерите все пак са специалисти (майка ми е бижутер) и ако знаят твоят размер, ще могат да преценят неговият по снимката.

Ако питаш за моята количка - ползвала съм Sola2 на Mamas & Papas. принципно я има с три коша, но аз я ползвах само с този, който се трансформира и става от 0 месеца докато се ползва количката. Аз никога не съм возила в кар сийт и само 2-3 дни ползвах легналият кош, на който в България май му викат зимен.
Сегашната нямам грам идея каква марка ще е, ама не ми е и интересно. Важното е, че е подарък  :lol:

Добре, че акушерките в България показват това-онова. В Англия нямаше такива неща, пък и те изписват няколко часа след раждането. Кога да ти покажат. Така или иначе там не е прието бебето да се къпе докато не падне мазният слой с който се ражда. В него има много важни за бебето вещества и не го махат. Моята щерка за първи път я изкъпахме когато стана на 21 дни.
А според мен нещата идват инстинктивно - всяка майка знае най-добре какво да направи така че детето й да е добре.
Аз честно казано в момента се чувствам малко все едно ми е за първи път. Помня секунда по секунда цялото раждане, ама почти нищо след това от бебешкият период.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #988 -: Август 03, 2019, 22:15:09 pm »
Дарк, много съм дребна, иначе веднага щях да ти подаря сватбената ми рокля, за да го шашнеш.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #989 -: Август 04, 2019, 17:52:16 pm »
Пешек, много мило, много ти благодаря, ще пратя една снимчица като се снимаме  :biglove:

Терииии:hug2: Ще ми избяга мъжът, ако ме види с булчинска рокля :D Но признавам, не е като да не хвърлих око на сватбени рокли в Ремикса :D Обаче той ще си е небрежно облечен, казахме и на свидетелите да дойдат както са си, та не върви аз да се изцепя с подобна рокля :D Иначе и аз съм дребна.

Да ви се оплача, че днес свекървата разбра, че ще си запазвам фамилното име и помрънка малко. Стана ми доста неприятно и още ми е смотано настроението. Аз си имам съображения за този избор, мъжът ми бе така добър да приеме, така че не мисля, че някой друг има право да се бърка, ама на... Освен това получих съвет да си масажирам гърдите и да си изтеглям зърната, за да е по-лесно на бебето да засуче. Ами ако съм решила да не кърмя? Не е ли неуместен този коментар и после да се чувствам неловко... Имаше и други неща, но да не ви занимавам. Иначе е симпатична жена, харесвам я, но взех да се притеснявам как ще се развият отношенията ни с тези непоискани съвети.

Яничка, мерси за модела на количката. Докато разглеждах снимки в интернет, направо си харесах и разцветка :D Трябва да се вдигна до някой магазин да огледам всички набелязани модели :)

Иначе е много интересно това с изписването няколко часа след раждането. Веднага се сетих за Кейт Мидълтън, която уж всеки път беше изписвана веднага и въпреки това изглеждаше умопомрачително  :lol: Това за къпането е също интересно. Колко по-различно е всичко при нас
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #990 -: Август 04, 2019, 18:10:54 pm »
Dark, ти защо й се връзваш? То не само, че не е нейна работа, ами ако питаш мен си е само твоя. Дори и мъжът не трябва да взима отношение. Това са си твойте имена.

Моята и до ден днешен мрънка, че нямам окончание на фамилията. Взех копие на тази на мъжът ми. А той понеже не хареса неговото презиме за детето, та тя е с пълно копие на неговото през име и фамилия, без окончание отново. Та свекърва ми твърди, че заради името той не й бил баща. Просто мъжът ми й казва да не коментира, когато зачекне тази тема и толкова. Новото бебе ще е със същото презиме и фамилия като сестра си... та мъжът ми уж ще има две деца, ама не точно  :lol:

26.09.2019
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #991 -: Август 04, 2019, 18:56:55 pm »
Дарик не се вслушвай в тази подготовка за гърдите че така като нищо ще си предизвикаш контракции
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #992 -: Август 04, 2019, 22:59:13 pm »
Очаквайте куп непоискани съвети и просто ги пускайте покрай ушите си. Колкото до гърдите Еличка е права. Гърдите не се пипат, може чак накрая да се мажат леко с крем да се подготвят за кърменето, но леко и внимателно, защото стимулацията им предизвиква контракции.

Голямата също е с името на баща си като бащино без окончания. Просто не ни звучеше добре иначе и така решихме. Никой, нищо не каза. Аз също съм си запазила фамилията с тире съм. Еми тогава така исках, сега мрежа яд, защото като тръгна да попълвам документи е ужасно трудно. Но свикнах.

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #993 -: Август 05, 2019, 10:12:19 am »
Да, май най-безболезнено ще е да казвам "да, да, да", пък както ние си решим.

За гърдите и го бях чела и споменах, че масажа може да доведе до контракции. Нищо повече не каза жената, но очевидно не беше съгласна  :lol:
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #994 -: Август 05, 2019, 12:59:39 pm »
Хайде да правим нова тема, макар да си я обичам тази.

Дарк, кимаш и си правиш каквото знаеш. Не се впускай в обяснения.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #995 -: Август 05, 2019, 20:02:11 pm »
За гърдите- дам не се пипат :) Дарк, аз мисля че просто се радва и се опитва да помогне, нищо че идва като дуднене. Аз имам една приказка ‘ Говори си- не ми пречиш ;)’ не се шашкай.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #996 -: Август 06, 2019, 08:46:34 am »