0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #820 -: Юли 19, 2019, 16:52:08 pm »
Тренират ти бъбреците. Имат повече работа. Пий вода.
Аз съм съм малко плачливо, ама това може и да не е от бременността. Днес плаках на песен и малкото дойде да ме успокоява, но се разстрои и си поплакахме двамата :D
И се опъпчивих. Със Симеон лицето ми стана супер чисто.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #821 -: Юли 19, 2019, 17:07:39 pm »
Маги, много се радвам за чистата урина! Бравос. За пикането и плачкането и аз съм така. Миналия път не помня такова нещо. Но не се оплаквам. Почвам да си усещам повече корема, ма той е опънат като струна. Четох, че много жени раждат с платно. Дано след това да не трябва поправки. Засилих се да го раждам, не секцио.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #822 -: Юли 19, 2019, 17:50:47 pm »
Не е страшно. Макар, че беше екстремно при мен, сега ми е забавна история :) Аз не мога да си представя, че ще родя и няма да съм с бебето, абсурд. А и в България както редовно седят една нощ в реанимация и чак на втория ден им дават детето... Не искам и да си помисля.

пропуснала съм за урината. Браво, Маги. Наистина, едно притеснение по- малко.
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #823 -: Юли 19, 2019, 18:38:52 pm »
И аз съм в кофти настроение, от това гадене съм затворник вкъщи,вече ми е много изнервено. Одеве си поревах,защото ми е зле,а немога да направя нищо. Като гледам хората как хвърчат напред- назад и им се дразня как нищо им няма. Направо съм ужасна
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #824 -: Юли 19, 2019, 18:44:31 pm »
Хормоните играят яко. Просто се научете да не сте максималисти. Ако не сега после с детето ще е трудно. Там нищо не става на всяка цена. Та почивайте, спете, правете каквото се налага! Има време за абсолютно всичко, по-нататък живота ще ви предложи нови предизвикателства и възможности!

На мен след секциото ми я дадоха почти веднага. Сложиха ми я на гърда да захапе. После ми я носеха да я храня пак. Но това не е в държавно АГ!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #825 -: Юли 19, 2019, 18:50:10 pm »
Маги, няма да добавям в онзи списък, пиша тук:
аз казвам, че ще са шарени твоите бебоци (така де, и Мерал да има компания в семейството  :wink: )
Николета смята, че Моника ще има 2 сестрички.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #826 -: Юли 19, 2019, 19:25:32 pm »
При мен не е от хормоните. Заради ходенето в България е. За нас е малко особено като отиваме там. Даже не е и прибиране. За да се прибереш ти трябва пристан, а ние отдавна го нямаме. Плачи ми се, защото не отиваме при никого- няма нито баби, нито родители там, няма я старата на прага, а на къщата на баба ми ѝ го няма дори прага. Има 3 метра плевели и не мога дори да стигна до къщата. Плаче ми се, защото моето детство беше свързано с баби, с божурите на къщата ни. На мъжа ми с едно любящо семейство и с игри на село. Преди ми беше мъчно за хипотетичното дете, а сега за реалното. За жалост не можем да му дадем нито баби и дядовци, нито божури. Просто преместването по земното кълбо не променя нищо за нас.
Да, в България имаме приятели и братя, но животът тече и без ние да сме там и на моменти сме излишни, дори натоварваме.

Извинявайте, че ви наговарям такива. Това ми е на дневен ред просто.

Почивайте колкото можете, четете (Симеон не ми дава да чета на хартия, добре че си купих четец) и най- хубавото предстои :)

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #827 -: Юли 19, 2019, 19:47:43 pm »
Джули, преди малко четох, че за гаденето помагал чай от джинджифил, този от шипка помагал при запек, а чай от липа действал релаксиращо.
Павла, разбирам те. Родителите ми са до мен, не мога и не искам да си представя какво ще е без тях един ден. Само се надявам да е далеч. Остана ми само една баба, но с нея имаме малко търкания. А тази, която си ме гледаше почина миналата година. Още си тъжа за нея.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #828 -: Юли 19, 2019, 21:16:20 pm »
Павла, знам какво е. Затова пък ще изградим супер якото семейство за нашите деца. Ще сме до тях ( дай Боже) и ще ги подкрепяме и помагаме. Джулс, ясно е сега че е криво, но просто почивай <3
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #829 -: Юли 19, 2019, 21:49:14 pm »
Колко много сте изписали момичета. Аз тия дни никаква ме няма, че ми е много зле от горещините. На това отгоре съм и с уринарна инфекция и жестоко разстройство. Вече не знам какво да правя с него. Каквото ям си излиза същото, придружено с много течност. В аптеката нищо не могат да дадат и явно пак ще трябва да се ходи до спешното.
Свекито е на гости и супер много ме изнервя, та с нетърпение чакам майка ми да пристигне в понеделник. Имам и записан час за преглед тогава, ма май няма да ходя. Последно ембриончето го видяхме в понеделник като бях в спешното и май ми стана много на често.

За пикането не се оплаквайте още, че иде по-зле. Аз последните 2 месеца на предната бременност, тамън изляза от банята и затворя вратата и айде пак обратно. Даже до магазина не можех да ида, ако не съм предвидила къде ще се ходи до тоалетната по пътя.

По-назад сте писали за мазането на корема. Аз мажех много и от рано и с какво ли не. Нямаше стрии докато родих и после стана страшно. Още си ги нося и тоя път ще мажа като почне да сърби, че и без това в тази жега не искам да ходя мазна.

Забраниха ми басейни и морета, но утре мисля да ходим на плаж и да вися в барчето докато детето се цъмбурка с таткото.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #830 -: Юли 19, 2019, 22:27:30 pm »
Яничка, и аз съм на морето, заради малката. Топя, до кокалчетата. Лукс е до колената :) под чадъра става студено, онзи ден бях със горно на анцунг. Абе цирк. Нон стоп пишкане- не мърдАме от Градина, Баш Бар, защото тук ми е най-прилична тоалетната. Ще го избутаме!
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #831 -: Юли 19, 2019, 22:34:07 pm »
Лина, ние живеем до плажа в Испания и имаме басейн в комплекса. Та изкушенията са нон стоп под носа ми и като ми стане много жега и направо ми се реве. А при нас е около 30 градуса денонощно и така ще е до края на октомври сигурно.
Ма ще окупирам бара и това е. Сода сигурно има бол.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #832 -: Юли 19, 2019, 22:43:36 pm »
Тук даже препоръчват да се плува. Защо не влизате във водата? На Яничка са забранили, но ако няма проблем? Никой не говори за олимпийски дължини или за влизане в много бурно море, но да топнете дупето не мисля, че е проблем. Аз поне, ако не ми каже доктор, че не може, нямам намерение да се въздържам. В океана не влизам, че е много студен, но миналата година в 9тия месец се топнах до дупето.

Маги, кога ти я дадоха да си е само при теб без да ти я взимат?
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #833 -: Юли 20, 2019, 11:29:29 am »
Павла, много приятели имам в твоето положение.Разбирам те <3

Аз пък девойки ще влизам в морето с кеф.Това облекчава кръста и гръбнака, че и без това взеха да ме болят ставите.И с Моника се плациках в морето и сега ще го правя.Виж в басейн няма да вляза!

Павла, аз бях спешно секцио в 14 часа след обед, вечерта ме раздвижиха, но ми я носеха на 3 часа да суче(питат дали искаш и се съобразяват с теб).Сутринта станах и ходех по коридора по обед си я поисках да седи при мен и ми я  дадоха, защото ме видяха, че съм добре.От тогава я взимаха само за къпане, като аз клепех след тях да гледам какво и защо правят.Общо взето бях супер доволна от болница, акушерки, лекари и персонал.
Бях влязла да се изкъпя, Моника ревна, аз с пяна на косата, докато се оправя акушерката я беше гушнала и само ми каза оправи се, ние сме тук да помагаме!Тва в държавното абсурд да стане!

В стаята ми след мен роди момиче с близнаци момчета, имаше мнооого коластра.Донесоха и ги веднага след секциото, слагаха ту единия, ту другия на гърда да сучат.

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #834 -: Юли 20, 2019, 20:07:50 pm »
Аз също ще влизам в морето и то с гооолям кеф! Все пак се каня да уча малкото да плува.

Маги, мисля, че вече им задължителен престой в реанимация. И все пак цяла вечер детето не е при теб. От сегашна позиция не мога да си го представя. Да ни похваля държавна болница, една приятелка, която роди март 2018 ми разказа чудесни неща за Окръжна във Варна. Даже миналото лято и основен ремонт направиха на родилно и АГО. С ранно раздвижване, първи засуквания (ако е през деня де) с консултант по кърменето, който те посещава всеки ден, чудесно отношение от акушерки. Тя беше с планово секцио и пак на следващия ден ѝ го дадоха.
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #835 -: Юли 20, 2019, 23:03:37 pm »
Тук в частната е така както ти казвам. Близка ражда октомври, пак секцио по спешност, дали са и детето веднага да засече. Зависи просто от протокола в болницата.

*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #836 -: Юли 21, 2019, 12:00:39 pm »
Ясно.
Другите как ще раждане?
Днес как сте?
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #837 -: Юли 21, 2019, 12:04:36 pm »
Отностно къпането да се включа и аз. На мен докторката ми каза много да внимавам с водата и аз и казах, че изобщо не мисля да се къпя и тя каза ми по- добре така. Иначе си е въпрос на избор. На мен лично не ми се рискува. Пък и нещо ми беше студено и даже не исках да си топна крачетата, ама си викам чак пък толкова. За следващото море ще го мисля, ама пак се съмнявам да влезна да се потопя цялата.
За раждане мисля нормално, ако има как де :)
От вчера съм с леко гадене. Утре влизам в 8 г.с. и си чакам за прегледа. Много бавно минава времето.
Приятна неделя на всички :)
*
Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #838 -: Юли 21, 2019, 12:05:45 pm »
Аз вчера и днес започнах да усещам повече бебетата, не знам кое е точно, дали и двете или едното, ама се въртят и усещам движения.

Обърках се с тия месеци.Сега съм в 17-та седмица, това кой месец е аджеба?Защото тук всички те питат в кой месец си?Лунарен ли да броя, нормален ли да гледам?

Слънцемое, като натежат, водата много облекчава.Някак е като прегръдка.

Re: Тема на бременните номер 100
« Отговор #839 -: Юли 21, 2019, 12:08:06 pm »
Маги 17 се води края на 4 месец календарен. От 18 г.с. вече ще си в 5 месец
Има време. Мислиме началото на септември пак да отидем за малко до морето и ще говоря пак с лекарката тогава.