0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #240 -: Февруари 03, 2017, 17:16:09 pm »
diana_angelova не се притеснявай , спокойствието на майката се отразява положително на плода...С дъщеря ми , / която вече е 10 /диагнозата беше олигохидрамнион / маловодие/ просто ме наблюдаваха повече и често лежах в болница , тя се роди здрава единствено имаше дисплазия на тазобедрената става , но и това се оправи....дори преносих 😊 ....
Аз съм добре ... Тежи ми вече ,вечер не спя , трудно се обръщам 😃  иначе вече съм подготвила почти всичко . Сега само чакам .... Бъдете здрави !




Re: Тема на бременните 99
« Отговор #241 -: Февруари 04, 2017, 17:12:27 pm »
Тути, аз понапазарувах. Взех няколко бодита, гащеризонче; едни блузки и чорапки. Така или иначе само дрехи ще взимам - всичко останало е налично. А и дрехи купувам, колкото да има някакви нови - иначе един колега ще даде от неговото бебе; една майка на дете от групата на дъщеря ми, с която сме по-близки, също ми предложи 2 чувала дрехи от нейните синове. Така че и там не се налага много-много купуване :)

Честито и за ритничето :)

Яна, представям си колко ти е тежко вече. Ама повечето е минало и малко остава :)


Re: Тема на бременните 99
« Отговор #242 -: Февруари 04, 2017, 17:46:14 pm »
Аз все още не мога да се отпусна да пазарувам,само се оглеждам и набелязвам някакви неща.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #243 -: Февруари 06, 2017, 13:55:11 pm »
Здравейте, аз и Шушулка сме добре.
Гаденето определено намаля, но сега пък се сдобих със запек (голяма изненада)!  8O
И кървенето вече го няма, а от миналата седмица вече почна лекичко да се подува коремчето, но го отдавам по-скоро на газифициране ;)
Миналата седмица бях на много забавен преглед при небезизвестният д-р Сигридов. Голям купон падна, нищо не ми забрани, никакъв режим и добавки още не ми е дал. Само ме попита дали правим секс с ММ и като му казах, че са ми го забранили, каза веднага да поправим тази неправда! Дойде ми дюшеш, защото сега съм и в периода на сънищата (гладна кокошка просо сънува).
Имам и други бременни симптоми - две тлъсти хормонални пъпки, които не изчезват.
Следващата седмица съм на биохимичен и очаквам прегледа с нетърпение! След това ще мога да кажа и спокойно на колеги и познати.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #244 -: Февруари 06, 2017, 14:49:06 pm »
За пъпките,аз имах една,интересното беше ,че излезна от страни на бедрото.Стоя близо 2 месеца,докато избие,а сега ми стои като белег.
А ако ти излизат на лицето можеш да пробваш с лукум-обикновен лукум за ядене.Вземаш едно парченце и го режеш,така че по него да няма пудра захар и го слагаш върху пъпката,като го закрепяш с лепенка.Така можеш да спиш няколко вечери(само вечер).Изпробвала съм го преди години,тъй като имах доста проблеми в тази насока,в повеето случай беше необходимо само 1 вечер да го правя и те избиваха или изчезваха.Друго с което съм пробвала е да ги мажа с цинкова мас,но по-време на бременност не съм сигурна дали е подходящо.
Ако говорим за гръб и ръце съм пробвала с редовна употреба на бебешка пудра,така се изсушава кожата.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #245 -: Февруари 06, 2017, 16:00:50 pm »
А защо са ви забранени сексуалните контакти, yollie? И от кого? Дали защото бременността ти е рискова, постигната е чрез ин витро оплождане, имала си скорошно кървене? Лекарят, при когото е правена процедурата, ви е посъветвал да ограничите секса, защото е добре да внимавате и да не рискувате тази така трудно постигната бременност? Само предполагам.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #246 -: Февруари 07, 2017, 11:54:08 am »
Мели, така и не ми казаха точно защо ни забраняват половите контакти. Предполагам, за да се избегнат разни инфекции и да не контрактира матката. Дори го пишеше в указанията преди и след трансфер, които ми дадоха от клиниката. На нова година започна зацапване и тогава отново ме посъветваха да нямаме контакт. Зацапването спря, но нито моето АГ, нито докторите от инвитро клиниката дадоха зелена светлина.
Предполагам, че е стандартна застраховака, затова и не съм разпитвала много. Но ме очуди категоричното мнение на Сгридов, че веднага трабва да преустановим въздържанието.
Бебешок, благодаря за съветите. Смятам да тествам това с локума. И двете пъпки са по лицето, но не са възпалени и болезнени. Просто ме дразнят, че са там, а по принцип кожата ми е супер чиста.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #247 -: Февруари 07, 2017, 13:48:53 pm »
Здравейте в този дъждовен ден :)

Вчера бях на ФМ - всичко е наред, бебокът се развива напълно нормално. Много съм доволна.

Тути, не трябваше ли и ти да си вчера? Или беше просто на същото място?


*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #248 -: Февруари 07, 2017, 16:16:16 pm »
Здравейте ,дами
 Аз днес искам да мрънкам. Сутринта се събудих със залепнали очи от конюнктивит,защото за един ден реших да се прибера в родният ми дом,а всички "цъфнаха" тогава..не са виновни,просто кофти ситуация. Както и да е ,консултирах се с офталмоложката ми за капки и започнах с моксифлоксацинов препарат. Днес на всичкото отгоре съм в злоядия си период и повръщах,изби ми обрив от напъването и сега се чувствам като парцал. Не е нещо фатално,но съм се вкиснала.
Ако някой е карал конюнктивит по време на бременност да сподели.
 
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #249 -: Февруари 07, 2017, 17:03:14 pm »
Здравейте момичета,
Да и ни бяхме(казвам ние защото и батко и тати бяха с мен ) на ФМ, всичко е наред при нас , дори видяхме потвърждение за  втори мъж,, от който факт баткото като го видя на екрана скача от радост милия - беше толкова чист и искрен.
Сега в петък съм на консултация и ще давам кръв и урина да видим какво ще покаже.
Иначе съм добре, дори да си призная и правихме секс:):):):)
И аз като Yollie нямам запек но ми е трудно изхождането но пък е всеки ден , това най много ме мъчи.
Шуши за конюктивита са ми изписвали тобрекс но все пак очен лекар е добре да си питаш

Хубава седмица на всички
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #250 -: Февруари 07, 2017, 21:24:03 pm »
Здравейте, чета ви от известно време, изчела съм почти всичко от повечето теми. Бременна съм в края на втори месец, скоро влизам в трети лунарен. Четох различни теми, в които на мамите им проличава в 5 - 6 месец. На мен вече леко ми е издадено коремчето, но мнооого лего, просто вече не е плоско. Знам, че не е от плода, няма как. Просто някакви реакции и отпускане на мускулатурата, но все пак. Водя се по - слаба, 51 кг., 167 висока, по принцип не ям сладко, тесто, мазно, такива неща не са ми в менюто и засега нищо не съм качила още. Дали по - рано ще ми проличи? Чудя се, защото обмислям кога да кажа на работа...
Четох някъде за тесен ханш, имаше тема за раждането, 91 см. нормална ширина ли е за естествено раждане? Макар, че до скоро бях твърдо за секциото, но като прочетох как не могат да се свестят по два месеца и се притесних. Знам, рано ми е още...
Всяка информация, която споделите ще ми е от полза.
Не знам какво да очаквам.
Запек нямам. Имах първия месец, направо се спуках да пия лактулоза, само това ми помагаше. Но после всичко се оправи. Адски съм раздразнителна, паля се от най - малкото.
Майка ми е гинеколог и ме е преглеждала, тя е на мнение, че съм дребна и ще имам разкъсване от нормално раждане и е твърдо ЗА секцио, но така ме е страх от тази операция.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #251 -: Февруари 07, 2017, 22:24:23 pm »
Добре дошла maimunka00,
Относно таза и раждането ще ти дам пример с моята братовчедка:41 кг,160 см,таза нямам представа колко и е ,но само знам че си купува дънки от детски магазини (най-гокямата номерация).Лекарите и бяха казали ,че за нищо на света не може да роди нормално с тези размери (а и все и повтаряха голямо бебе ще е,голямо бебе).Първата дъщеря я роди 3 часа (тя брой от първата контракция до появата на бебка),втората дъщеричка я роди за близо 5 часа.Та така ,че е относително.Относно секциото има девойки ,който на първия ден още стават,е да дърпа ги,но до махането на конците.Познавам и такива с нормално раждане,който не могат да седнат с месеци.Съветът ми е да не се настройваш за или против.(винаги ще има привърженици и противници за едното и другото).Важното е да бъде  за теб и бебче.
За запекът и аз имах и отмина за някакъв период,от седмица пак се появи (което е нормално),с повече киви и др. плодове се изправят нещата.
« Последна редакция: Февруари 07, 2017, 22:29:40 pm от bebeshok0326 »
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #252 -: Февруари 09, 2017, 09:10:35 am »
Здравейте, момичета!
не съм ви писала скоро, но се радвам , че като цяло сте добре и се надлаждавате на трепетите на бременността :)
maimunka00, не се притеснявай от сега за начина на раждане, всичко е до организъм ( изключваме изричната лекарска забрана за естествено раждане и наличието на медицинско основание за секцио). Аз родих със секцио (в предния пост написах защо), въпреки че ми се искаше да е естествено. Не е страшно, 21 век сме и медицината е достатъчно напреднала. възстановяването е въпрос на организъм и нагласа. Аз лично се чувствах и чувствам добре и по време на секциото и след това. И естестяено родилите дами ще споделят, че едни се възстановяват мн бързо, а на други им трябват месеци.
Стискам палци всичко да е наред и не се притеснявай, спокойствието е ключово за всичко! :)
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #253 -: Февруари 09, 2017, 10:34:33 am »
Маймунка, при положение, че майка ти е АГ и можеш да получиш всякаква информаця по темата, по всяко време - специалиста ти е в къщата, вода от извора пиеш .... Що ти трябва да четеш глупости в нета , понякога писани от полуграмотни хора? На тях ли ще се довериш или на майка си, като се има в предвид колко години го е учила и колко години го е работила това, за което питаш.

Да се възстановяваш 2 месеца след секцио е точно такова изключение, колкото е изключение да се възстановяваш 2 месеца след нормално раждане.
« Последна редакция: Февруари 09, 2017, 10:38:36 am от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #254 -: Февруари 09, 2017, 15:53:01 pm »
Здравейте, прекрасници!
Добре дошла на маймунката и леко бременеене.
Днес ми дойдоха изследванията за тромбофилиите, които си пуснах профилактично. Май всичко е ок, само единия показател ме кара да се чудя леко, д-р Мели, може ли коментар:
"При генотип С/Т може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%."
Предварително благодаря за коментарите на всички запознати с този показател :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #255 -: Февруари 10, 2017, 10:49:04 am »
Маймунка, по TLC даваха едно предаване за такива, които не са знаели, че са бременни. За проличаването обясниха, че колкото по-стегнати коремни мускули има една жена, толкова по-късно ще й проличи и толкова по-малък корем ще има. Така че на по-слабите жени е напълно възможно да им проличи по-късно. В болницата бях видяла една много слаба жена с миниатюрен корем, а се оказа че е в средата на 8ми месец  8O

Относно раждането, и двата вида раждания си имат и плюсове и минуси. Аз родих нормално-дълго, уморително и трудно раждане, но въпреки всичко, един час след раждането бях на крака. След 3 дни на изписването бях свежарка и още с прибирането почнах да шетам  :D
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #256 -: Февруари 10, 2017, 14:12:21 pm »
Здравейте, прекрасници!
Добре дошла на маймунката и леко бременеене.
Днес ми дойдоха изследванията за тромбофилиите, които си пуснах профилактично. Май всичко е ок, само единия показател ме кара да се чудя леко, д-р Мели, може ли коментар:
"При генотип С/Т може да се наблюдава синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%."
Предварително благодаря за коментарите на всички запознати с този показател :)
Здравей, Йоли!
Мели, ще го обясни по-добре, но междувременно да се изкажа по въпроса :)
Трябва да приемаш мета фолиева киселина, понеже имаш намалена усвояемост. Дозата, обаче е хубаво да ти я предпише твоят док.
Предполагам, че пиеш фолиева киселина, нали?!

На всички бременелки пожелавам здрави, пухкави бебчета на термин! :)

Нямам време да ви чета, но хвърлям око през няколко седмици ;)




*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #257 -: Февруари 10, 2017, 14:24:33 pm »
Rosss, благодаря ти за коментара. Да пия, но нормална фолиева. Ужас, това ми беше един от страховете, че не я усвоявам добре. Това означава, че все едно нищо не съм правила до момента и бебчо не си е получавал необходимите дози, нали?
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #258 -: Февруари 10, 2017, 16:57:51 pm »
Йоли, не се притеснявай излишно!
Все пак частично се усвоява!
Коментирай с твоя док какво и по колко да взимаш.
Сигурна съм, че всичко ще е наред!
 :bighug:


*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #259 -: Февруари 10, 2017, 20:14:18 pm »
Йоли, просто ще се смени препарата и дозата. Очевидно няма проблем, след като бебето се развива без дефекти на невралната тръба.

За второто ще си знаеш. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу