0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #200 -: Януари 23, 2017, 15:54:14 pm »
И аз от две седмици съм с почти постоянно гадене. Не съм повърнала нито веднъж, и то не че не мога, но просто се ужасявам от мисълта, че тази храна ще мине отново през устата ми. Гади ми се от сутрин до вечер, но най-зле е вечер. В някои дни съм много зле, в други (рядко) почти нямам проблеми. Мъжът ми сигурно си мисли,че страдам от разстройство на личността. Един ден мога да ям нещо, а на следващия съм ужасена от въпросната храна. Той вече не се пръска с парфюм сутрин, а носът ми е като на хрътка.
Отдавам го на това, че съм от онези 70-80% жени, на които им е лошо. Сигурно и Утрогестана си казва думата, но ще го слагам докато трябва. В тази връзка, някой знае ли към коя седмица се спират прогестероновите препарати и от какво зависи?

Йоли, ти описваш средностатистическата бременна. :) Всичко това е нормално. Колкото до прогестероновите препарати - могат да се спрат бързо, могат да се приемат и до края на бременността. Индивидуално е, зависи от много фактори, вкл. и от това как е постигната бременността, затова слушай си лекаря.

Аз да Ви кажа си взех апаратче за тоновете на бебо.Не знам дали ми вреди или не но сутрин като чуя сърчицето как бие се успокоявам някак си.Някой от мамите ползвал ли е такова POcket Fetal Dopler?

Много е хубав този апарат, особено при по-чувствителните бременни, в това число и след ин витро. Ние дори го предлагаме като Спокойствие под наем.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #201 -: Януари 23, 2017, 16:30:03 pm »
Здравейте, момичета!
Мен днес ме прегледаха, слушахме тоновете, апаратът регистрира и някакви контракции, които аз не усещам. След прегледа док. каза,  че ми е отлепил мехура (каквото и да значи това) и че ако днес не се активизира раждането, то утре по един или др начин бебко трябва да излезе.
Та сега чакам с нетърпение утрото :) а още по-добре нашият калпазанин да реши да излезе сам.
Коремът ми е огромен. Въпреки многото мазане, преди месец целият се покри със стрии... явно самата кожа е много суха. днес забелязах, че кожата ми е изтъняла страшно много и все едно стриите са на ръба да получат стрии... честно казано не виждам как тази кожа ще се прибере след раждането :(  Това не е болка за умиране в моменра де, живот и здраве да се появи вече бебко, че всички в отделението вече родиха :)
Целувам ви!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #202 -: Януари 23, 2017, 17:16:33 pm »
Цвете, стискам палци бебко да се появи по най-добрия  за двама ви.
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #203 -: Януари 23, 2017, 22:16:00 pm »
Цвете, колко дни от термина минаха? Напълно те разбирам, аз родих само два дни след термин, но имам чувството, че цяла вечност беше минала. Бях се изнервила максимално. Успех, стискам много палци!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #204 -: Януари 24, 2017, 09:38:43 am »
Добро утро!

Мира, радвам се, че с бебка сте добре.

Цвете, стискам палци за скорошен успешен финал. Ще чакаме да се похвалиш :)

Тути, завиждам ти за доплера :) И аз мислех да си взема, но се отказах в крайна сметка. Ти откъде го взе и за колко, ако не е тайна?

Йоли, Шуши, скоро и това ще мине. На мен също ми се гадеше рядко, но се преживява.

Аз съм добре, нищо ново покрай мен. Единствено се притеснявам, че бебето го усещам много рядко и слабо, с дъщеря ми съвсем не беше така. Споделих с лекаря си миналата седмица, според нея няма нищо притеснително и ще е най-добре да не сравнявам, ама какво да направя - не мога да не сравнявам.


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #205 -: Януари 24, 2017, 14:36:58 pm »
Цвете,   стискам палци за леко и безпроблемно  финалче!

От няколко дни   не мога да се наситя на сладко -толкова шоколад ми се яде   и месо -пържоли  . Понеже финала ще е съвсем скоро  , днес трябва да мина консултация с кардиолог и анестезиолог и да определяме датата  .
С предишната бременност дни преди секциото нямах никакви стягания , болежки и контракции . Докато сега  ми е много тежко вечер да спя  , схващат ми се и отичат ръцете от няколко дни  и ритниците са много  силни .
За гаденето- отминава    , но идва момента , когато пък корема много тежи .


Re: Тема на бременните 99
« Отговор #206 -: Януари 24, 2017, 15:06:13 pm »
DreamOn и аз бях така до преди няма и седмица,даже едната вечер така се притесних ,че не го усещам и  мислих да ходя в спешния център  :D .Два дни по-късно обаче си е дискотека в корема ми  :D
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #207 -: Януари 24, 2017, 16:01:54 pm »
Днес чакаме вести ,хубави вести от Tsveteto. :) аз цял ден тръпна в очакване все едно аз ще раждам :) дано всичко мине леко
Любовта е сила !

*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #208 -: Януари 24, 2017, 16:29:20 pm »
Да, д-р Мели, аз съм едно бременно клише  :lol:
Пу-пу, зацапването спря от няколко дни насам, но още не смея да се зарадвам истински.

Цвете, чакаме да ни се похвалиш съвсем скоро!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #209 -: Януари 24, 2017, 16:52:33 pm »
Здравейте момичета,
DreamOn  една позната ми го даде ,не е нов, но все пак чувам ритъма на сърцето, макар че не съм ги броила колко са и т.н Иначе се поразрових по сайтове и дори ги има под наем за 1 месец.
Хайде Цвете чакаме  прекрасни новини и всичко ще е наред:)Успех :)

АА да питам може ли - на мен от време навреме си ги имам болките ниско долу и то само от дясно дори от ляво досега не ми е опъвало никога досега.
Не ме притеснява много пия си Но -Шпа или Папаверинче ако стане нетърпимо и то не е дори постоянно.При Вас случва ли Ви се или да бягам при доктора макар че не виждам кой знае колко притеснително да е това.
Майка ми е споделяла че с брат ми през цялата бременност е била на Папаверин и Но-шпа и си имам на финала един прекрасен брат:)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #210 -: Януари 24, 2017, 17:30:11 pm »
Тути,незна дали е нормално.Имам такива от време на време,мойте са от ляво пък,но и прага ми на болка си е висок и не обръщам внимание (нош па да съм пила 2-3 пъти в месеца,изглючвам периода до 10-12седмица).Единия път бях казала на доки,той пък си помисли че изхвърлям песачинки от бъбреците (защото описаснието ми наподобявсше нещо такова),провери ги с ехографа-всичко беше наред.Най-добре следващия път просто ми кажи
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #211 -: Януари 24, 2017, 19:05:09 pm »
Да, д-р Мели, аз съм едно бременно клише  :lol:
Което е прекрасно, ако питаш мене. :)

Иначе се поразрових по сайтове и дори ги има под наем за 1 месец.
Така де, ние. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #212 -: Януари 25, 2017, 09:58:26 am »
Момичета, как сте с интимните отношения с мъжете ви?
На нас ни е наложена възбрана. Имам чувството, че цяла вечност не сме правили секс.  :?
Въздържанието започна още по време на стимулацията (ноември месец). След това покрай пункцията, след това пък преди трансфера... След трансфера трябваше да чакаме теста, след теста, чакахме да чуем сърчице... Но зелена светлина никой не дава.
Веднъж само пробвахме и аз прокървих, след което желанието бе заменено с вина!
Аз съм развила супер силен инстинкт за самосъхранение. ММ казва, че на сън ако се опита да сложи ръка на корема ми, аз веднага я отмествам  :lol:
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #213 -: Януари 25, 2017, 10:12:15 am »
Йоли,при нас беше същото положение ,след всичко изредено при мен беше и коремния серклаж в 9 седмица...и просто в един момент претръпнах.В момента дори не се замислям,съответно не съм и говорила с док,аз просто нямам желание.А дори и да имам за напред,предполагам ,че ММ няма да иска,тъй като ми личи (доста)вече и както до "преди седмица "той не осъзнаваше какво се случва,така и в момента започна да ме пази много и да се грижи все повече за мен,съответно ще го е страх.
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #214 -: Януари 25, 2017, 10:38:36 am »
Здравейте и от мен,
Как сте днес ,Цвете имаме ли новини , но щом не пишеш явно имаме само чакаме да кажеш че всичко е наред:)
И при нас е въздържание секса, още след първото прокървяване и след болницата ми казаха никакви сексуални контакти, а и честно казано нямам и аз желание , може би вече и от страх.Имаше моменти когато си мислех дали да не питам обаче страх лозе пази и всичко отминаваше.А като гледам и мъжа е притеснен и гледа повече да ме пази и въобще не настоява.
Но ....  каквото такова ще се изтърпи после ще наваксваме.
Shushi , DreamOn   как сте добре ли сте и вие:)
Спокоен ден на всички
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #215 -: Януари 25, 2017, 11:22:56 am »
Точно вчера си мислех да ви питам за интимния живот. И на мен доктора ми забрани сексуални контакти след прокървяването в деня на теста. Сега съм в 9 седмица,чувствам се добре,още приемам утрогестан,имам болки от време на време,обаче имам и огромно желание за секс. Мъжът ми е против ,да не стане някоя беля. Аз смятам на следващия преглед да попитам  има ли проблем,въпреки че щом се чувствам добре ,не виждам проблем..ама да видим. Мн ме мъчи мен това въздържание,ама най-важно е точицата да е добре.
Аз иначе съм добре,ходя си на стаж,разсейвам се с ендокринология и така :) вече май му схванах цаката да не повръщам всяка сутрин. Най-необичайното при мен е проблемът с храненето. Гладна съм и нищо не може да ми хареса. Единствено хлебните производни и фрешовете ме "кефят" . никога не съм била злояда,за разлика от мъжът ми и силно обвинявам гените му,че ми се бъркат в апетита.
Аз днес през час проверявам няма ли вести от Цветето. Дано вече да е щастлива мама и да ни зарадва и нас скоро. :)
Лек ден на всички
Любовта е сила !

Re: Тема на бременните 99
« Отговор #216 -: Януари 26, 2017, 09:29:42 am »
И при нас интимният живот никакъв го няма. Първо имахме забрана заради отлепяне на плодния сак и кървене, после ни разрешиха, обаче мъжа ми нещо го притеснява и не се случват нещата. А аз съм точно "гладна кокошка просо сънува" - всяка вечер :)

Цветето наистина зачезна, за хубаво ще да е :)


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #217 -: Януари 29, 2017, 15:25:26 pm »
здравейте, момичета!
на 24.01 се роди нашият малък Денис, 4750гр, 54 см
ще ви пиша пак по-късно!
целувки!
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #218 -: Януари 29, 2017, 15:41:58 pm »
« Последна редакция: Януари 29, 2017, 15:48:46 pm от f_32 »
*
Re: Тема на бременните 99
« Отговор #219 -: Януари 29, 2017, 18:10:04 pm »
Хей, Цвете, честит Ви прекрасен син Денис!Здраве , радост и безгрижие от сърце, а на Вас гордост и щастливи дни:)