0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #460 -: Март 20, 2017, 20:02:38 pm »
И още един въпрос, вече може да е глупав, да ми се смее някой, но ми е тъжно, че не се получава - ако го правим около ову дните по два пъти, суррин и вечер, по-голям ли ще е шанса или качеството на спермата ще се влоши?
И моля  този месец да ми дадете насоки от кой ден да започна с тестовете за овулация :(
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #461 -: Март 20, 2017, 20:15:36 pm »
В главата ми е пълно с въпроси - ако ми е отчео както този месец две черти на ову, означава че предстои, но съм чела, че може да не се спука на фоликула, по какво може са се разбере, че се е спукал?
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #462 -: Март 20, 2017, 20:55:58 pm »
Momiche_f не мисля,че някой ще ти се смее ,ако има такъв значи не е за този форум.Тук сме,за да си помагаме.Казвам ти мнение от моя опит ние опитахме и по 2 пъти около фертилните дни и единственото,което се получи при мен беше липса на желание за секс(дойде ми в повече по 2 пъти на ден 3 дни подред ) и от там сухотаа.Тъй,че от моя опит нищо не стана така даже по-зле и отново "-" резултат.За тестовете за ову ако мц ти е на 25/26 както виждам по-добре почни от 10 ден, нз обаче колко дни ти е цикъла?!?
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #463 -: Март 20, 2017, 21:21:04 pm »
По принцип 6 дни и на седмия зацапване, като да ми свършва, но откакто почнахме с опитите пак общо взето до 7 дни го докарвам, но ми е по-слабо течението и ппобякога 7 ден нищо няма
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #464 -: Март 20, 2017, 21:31:32 pm »
За съжаление не успявам да ти видя графиката от този месец,тъй като с идването на цикъла запозва нова.Този месец на кой ден ти засече ову на тестовете?😊😊😊
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #465 -: Март 20, 2017, 21:45:39 pm »
На 12 ден тестът за ову отчете 2 черти, тогава ли му викате че има овулация или се пресмята някакви часове след това
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #466 -: Март 20, 2017, 21:52:53 pm »
Ами след + тест ову настъпва до 48 часа.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #467 -: Март 21, 2017, 01:56:54 am »
Здравейте,

Отново да се оплача, че 42 ден почвам, МЦ никакъв го няма и изгледи никакви...
Преди някой да е казал нещо пак за тест, да подчертая НЕ съм бременна 100%.
Обаче секрет ми тече бял, кремообразен вече стана от седмица, преди това 27 дена, в които мина през всички възможни фази течението характерно за овулация, каквато нямах този цикъл и понеже ми се струва абсурно хем да не съм имала овулация този месец, хем да не ми идва, хем вече 34 дена да съм с овулаторен тип секрет и почти постоянно усещане за влажност долу, изобщо няма да чакам да ми идва (ако изобщо ми дойде някога) и тогава да ходя, за да видим какво се случва с прословутия задържан фуликул, ами отивам да ми вземат микробиология още тази седмица. 
В допълнение ще кажа, че адски много ми писна от всичко, просто е ненормално да загубим дете, да тръгнем да правим още едно и от първия месец на опити, когато просто не стана, а всичко беше наред все пак, да стигна до 6 месеца по-късно през които освен без овулация, останах и без цикъл вече, просто защото така?!?
Направо тотално безумие... Извинете ме за лиричното отклонение, ама имам чувството, че направо в някаква нереална реалност живея от май месец миналата година насам, а имах и кошмарна седмица и цялата тая работа не ми се отразява хич добре...
« Последна редакция: Март 21, 2017, 02:03:41 am от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #468 -: Март 22, 2017, 07:44:04 am »
momiche_f,момичетата тук препоръчват около овулацията да има контакт през ден ,или всеки ден
Аз мисля,че два ,три пъти дневно,няма смисъл,все пак,е нужно време да се въстанови качеството на сперматозоидите.Толкова често планов секс ,за мен си е чисто потене.
Гаранция,че ще се спука фоликула няма.Може да отидеш на фоликулометрия,но сто процента гаранция няма.
Прави си тестове за овулация,мери t и когато я отчетеш,просто не пропускайте секса.Ако можеш не мисли толкова,въпреки,че знам,че е трудно.
Аз приключих и с тестовете и с меренето на t.Толкова много ме натоварваха тези неща.
Сега просто си чакам,има доста време до цикъл,надявам се,но съм спокойна,или може би примирена
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #469 -: Март 22, 2017, 08:53:20 am »
Елица84 напълно съм съгласна с теб и аз вече смятам,че ако щеш по 60 пъти на ден да правиш секс,ако не е писано да е в тоЗи месец няма да е,убедих се в това.Много добре си направила ти.Мен например ме лепна или някакъв вирус или в от силната мигрена,която имах и падна голямо повръщане вчера (извинявам се за израза,но по друг начин няма как да се изразя).Та поради огромното главоболие и другото,което споменах вчера пропуснахме, а беше ден за ову,но какво дс направя чак на живот и смърт не мисля да го карам вече,ако ми е писано ще стане дори и с пропуснатия ден.Успех на всички!!!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #470 -: Март 22, 2017, 08:57:37 am »
Vistal, основния отговор на въпроса ти е СВЕСТЕН ЛЕКАР.От тук ти идват проблемите.Вместо да ходиш само за една микробиология отиди виж какво става с фоликула, защото може да направи поразии.АКо лекарката ви е свястна и знае за проблемите ви, щеше да ти пусне изследвания преди да започнете отново опити, за да минимализира евентуални проблеми, поради късото време за опити.Няма какво да чакаш ами действай, защото никой друг не го е грижа за теб и здравето ти!Визирам лекарите.

Елица, и аз бях като теб.Толкова ме натовариха тия тестове и температури че спрях с тях.Чрез фоликуметрия, знаех кога ми е овулацията, преживяемоста на сперматозоидите е достатъчно голяма, че да могат да стигнат до яйцето.А и не чаках да се случи чудо, а действах - щитовидна жлеза, хормони, цветна снимка, спермограма, инсета и ин витро.Накрая се случи и забременях, сега имам една малка принцеса, но беше 5 години ходене по мъките и изчистване на много проблеми.

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #471 -: Март 22, 2017, 10:57:42 am »
Здравейте ! Нова съм но от доста време си чета тайничко. От година с мъжами несе пазим  и никакво бебче не идва почнах много да се очайвам, не говоря за това с мъжами но знам че и тои мисли за това. По принцип всичко ми е ок използвам от скоро ову тестове , правим го на датата но нищо . Питам се дали може и стреса да влияе понеже сме в чожбина и работим много и двамата ?
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #472 -: Март 22, 2017, 12:48:50 pm »
Стреса влияе много да!Може и да пропускате правилните дни,причините могат да са много.На мен гинеколожката ми каза,че от стрес и нерви яйцеклетката може да става негодна за оплождане.Успех ти желая и добре дошла!😊😊😊
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #473 -: Март 22, 2017, 13:00:33 pm »
Даная, тая твоя гинеколожка ми е фаворит вече!Няма такова нещо за качеството на яйцеклетката и стреса, едно такова проучване не съм видяла!
Стреса влия на нас, чисто емоционално, но на качеството на яйцеклетката влияят много други физиологични фактори, за който се правят ред изследвания!

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #474 -: Март 22, 2017, 13:04:54 pm »
Значи да не се притеснявам,че е от стрес и ядосване 😁👍😊
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #475 -: Март 23, 2017, 00:14:19 am »
Добре дошла, Йоана, желая ти скоро успех, пиши ако имаш някакви въпроси относно опитите за забременяване (тестове за овулация, проследяване на БТ, и др.). На колко години си?
Там, където живеете, има ли възможност за изследване на хормони, проверка проходимоста на тръбите, спермограма?

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #476 -: Март 23, 2017, 09:07:43 am »
Да ви попитам сега като правите опити, позволявате ли си да пиете малко алкохол? Аз заради това съм спряла изобщо алкохола, а така ми се иска понякога примерно чаша вино или сега както затопли, примерно една малка бира, за да мога да разпусна, инам чувството, че именно това ни пречи и трябва да се отпуснем. Не съм и пушач. И кафе сутрин пиете ли?
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #477 -: Март 23, 2017, 09:27:45 am »
Кафе си пия,акохол попринцип не пия,но и смятам,че не е редно.За 1 чаша вино едва ли е
проблем,но аз не бих.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #478 -: Март 23, 2017, 09:30:50 am »
Когато бебепрахме, не съм спирала алкохола, но след О съм внимавала да не прекалявам. По една чашка винце или една биричка, не мисля че е проблем изобщо :) И то особено, ако принципно си пиеш :) Смятам, че ако няма лекарско предписание поради конкретна причина, жената трябва да си живее, както е нормалният й ритъм. Тялото, при бременност само започва да си показва някой неща - на мен при бременност спира да ми се пие алкохол първите 3-4 месеца например. Но избора е и до вътрешно усещане :) Ако жената се притеснява от нещо- по-добре да не го прави. И с тренирането е така - някой жени при опити за бебе изобщо спират, а ако е нещо , което се е правило преди, не виждам причина да се спира - просто може да се съобразяваме точно какви упражнения правим и т.н.
« Последна редакция: Март 23, 2017, 09:39:14 am от lilitu »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #479 -: Март 23, 2017, 10:37:29 am »
Когато бебепрахме, не съм спирала алкохола, но след О съм внимавала да не прекалявам. По една чашка винце или една биричка, не мисля че е проблем изобщо :) И то особено, ако принципно си пиеш :) Смятам, че ако няма лекарско предписание поради конкретна причина, жената трябва да си живее, както е нормалният й ритъм. Тялото, при бременност само започва да си показва някой неща - на мен при бременност спира да ми се пие алкохол първите 3-4 месеца например. Но избора е и до вътрешно усещане :) Ако жената се притеснява от нещо- по-добре да не го прави. И с тренирането е така - някой жени при опити за бебе изобщо спират, а ако е нещо , което се е правило преди, не виждам причина да се спира - просто може да се съобразяваме точно какви упражнения правим и т.н.
Благодаря ти, и аз съм на твоето мнение, не искам да започна да потъвам все по-надълбоко, мислейки единствено за бебе и за това, че не се получава и имам  проблем. Колкото повече човек мисли, че не му се получава, ще почва да затъва все повече и да си втълпява разни неща. Искам да излезна от това положение, това не е моята истина. Ще се радвам на живота и на радостите в него, няма толкова вече да издребнявам, че да не пия сутрин кафе или пък да не си позволя една чаша вино или бира. Душевното спокойствие е много важно, пък бебето ще дойде когато реши. Знам, че ще дойде този момент :)