0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #240 -: Февруари 09, 2017, 23:57:00 pm »
marsi, готова съм с овулацонния календар. Нанесла съм всичко, което имам като информация. Но май показва само последната графика, предходните месеци нанесох цикъла, но явно не го виждате.
Какво мислиш?
« Последна редакция: Февруари 10, 2017, 00:01:24 am от momiche_f »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #241 -: Февруари 10, 2017, 00:34:08 am »
marsi, готова съм с овулацонния календар. Нанесла съм всичко, което имам като информация.
Цикълът варира между 24 и 27 дни, за тази продължитеност на цикъла може да се очаква, че овулацията е между 10-13 ден от МЦ, за по-точно определяне може да бъдат използвани тестовете за овулация, започвайки от 8-9 ден на цикъла. Има единичен случай на цикъл с продължителност 31 дни, евентуална овулация при тази продължителност на цикъла може да се очаква около 17 ден от МЦ.
При цикъл, който варира като продължителност, се налага с тестовете да се започне по-отрано и евентуално да се изразходват повече лентички докато бъде отчетен положителен тест.
Допълнителна информация за овулацията би дала базалната температура, ако решиш да използваш и този метод.

Но май показва само последната графика, предходните месеци нанесох цикъла, но явно не го виждате.
Точно така, при отваряне на линка се вижда последната графика. А горе вляво на графиката се вижда името, с което си регистрирана в овулационния календар, чрез него може да се отворят и останалите твои графики.
« Последна редакция: Февруари 10, 2017, 00:36:23 am от marsi »

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #242 -: Февруари 10, 2017, 07:32:02 am »
Аз започнах точно от 8мия ден. Хм, днес ми е 12тият ден, след като с чертичките така се е получило - от втора почти еднаква с контролна и следващите два дни без втора, възможно ли е наистина да не съм била в овулация и да се покаже втора черта ако продължа с измерването?  8O имам още 4ри теста от втората опаковка, ще ги използвам да видим.
Благодаря ти, marsi  :wink:
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #243 -: Февруари 10, 2017, 09:16:31 am »
Искам да попитам и друго, ако решим да се направи спермограма, гинекологът дава ли направление или направо си избираш някоя лаборатория и отиваш там. Колко струва едно такова изследване? Прочетох, че на същия ден се давали резултатите и ако се прави в домашни условия, спермата трябва веднага да се занесе до лабораторията и да е с телесна температура, да не стои на студено.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #244 -: Февруари 10, 2017, 10:00:44 am »
Маги мей, ето тук може да намериш теми за всички клиники в страната http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=40.0 Ако ти трябва списък с клиниките по репродуктивно здраве, ето това са- http://zachatie.org/bibliotekata/kliniki-po-sterilitet-v-balgariya

Момичето, спермограма се прави в клиника по репродуктивно здраве.Да принципно в лабораториите правят, но там нямат нужните специалисти и машини и резултатите са некоректни.За самата спермограма е хубаво да се запише предварително час в съответната клиника която сте избрали.Отивате там като мъжът има между 3-5 дни въздържание, но не повече от 5.Хубаво е да се направи на място всичко, за да е максимално коректен резултата.Ако ще правите Сг, направете разширена с Крюгер, парите са малко повече.Цените варират от 80-150 лв в зависимост от вида на спермограмата и клиниката.Списък на клиниките съм пуснала по-горе.

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #245 -: Февруари 10, 2017, 10:32:36 am »
magi_st, благодаря :)
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #246 -: Февруари 12, 2017, 16:19:10 pm »
В допълнение тук можеш да прочетеш какви са изискванията за спермален анализ - Как да се подготвим за спермограма.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #247 -: Февруари 13, 2017, 09:01:27 am »
Мерси, за сега реших да се абстрахирам от тези неща, няма да мисля за тях, ще се надявам и ще вярвам, че чудото скоро ще дойде и при нас :)
Исках само да попитам в кутийката на Овю освен тестовете за овулация има и лубрикант, за който пише, че трябвало да се ползва при опитите, защото подобрявал средата, за да могат спертамозоидите да се придвижват?
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #248 -: Февруари 16, 2017, 13:43:06 pm »
Някой може ли да ми отговори
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #249 -: Февруари 16, 2017, 13:49:28 pm »
Повечето от децата са заченати без лубриканти,едно време майка ми едва ли е знаела какво е това.Да,сигурно има плюс,но рекламата си е реклама.Аз лично не съм фен,да слагам каквото и да е било,но това е мой личен избор
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #250 -: Февруари 16, 2017, 15:08:39 pm »
Не съм го видяла в реклама, то си беше вътре в опаковкатс на Овю тестовете, и просто така пишеше, понеже не знам дали да му вярвам, че помага
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #251 -: Февруари 21, 2017, 16:02:31 pm »
Здравейте момичета,
Някои от вас са запознати частично с историята ми мисля, тъй като вече писах в други теми по конкретни проблеми, но ще се представя и тук подробно, но обобщено и дълго ще дойде обаче, за което предварително се извинявам...
Имам две планирани бремености заченати от абсолютно първия път и двете (с обърната матка съм, това по повод, понеже четох, че се беше коментирало в тази тема, затруднява ли забременяването и тн). И двете бремености приключиха в девети месец с планово секцио (16.05.2014 - момиче и 18.05.2016 - момче), като при втората, бебето ни почина неочаквано 13 часа след като се роди, по неизяснен произход на причината.
Тъй като съм с две секцио, изчакахме 5 месеца преди да подновим опитите за трето бебе, като ми дойде 08.2016 след раждането, а имах овулация още преди да ми дойде цикълът тогава (ходих на контролен преглед 07.2016 и се видя, че съм в овулация в този момент). Тук е момента да кажа, че съм с дълъг цикъл (34-35 ден) и късна овулация (18-24 ден) по принцип...                   
Октомври ни беше първият опит и нищо.
Ноември отново опит, пак нищо, като този път имах розово-червеникаво зацапване на следващия ден след секс, на 13тия ден от цикъла (което продължи при ходене до вц почти целия ден, но бях и с цистит в този момент (имам хроничен такъв от дълги години), та не стана ясно дали това не е причината). После кафеникаво зацапване около овулацията (ходих на фуликулометрия тогава) и ден след като спря кафеникавото зацапване, отново след секс розово-червено зацапване, което продължи до обяд на следващия ден.
Тогава гинеколожката ми се осъмни и ме викна на преглед, каза, че вероятно имам полип или нестабилна лигавица (каквото и да е това), че това е причината и че едва ли с това кървене съм забременяла.
Когато все пак ми дойде, на 4ти ден от мц ме викна на ехограф и каза, че е полип и не се е махнал с цикъла, на 6ти ден ми беше хистероскопията.
Декември не сме правили опити, зацапвах и цели 11 дена след интервенцията (засякох контролно положителен тест за ову все пак на 22ри ден от цикъла), но поради болки в гърдата от близо месец отидох на мамолог, който каза, че е в следствие на нисък прогестерон.
АГ ми каза да го изследвам между 23-25 ден от цикъла и излезе много нисък. В последствие тук в една от темите коментирахме, че не е в коректното време проследен хормона, но аг настоя да пия утрогестан (16-25 ден), въпреки, че ми е късна овулацията, тъй като ако не го изпия така, за мен/за забременяване щяло да е голям проблем според нея.                      Междувременно продължихме с опитите (януари) и си записах час при репродуктивен специалист (дадоха ми час чак за средата на февруари), но започнах и утрогестана. Не съм имала зацапване след секс целия месец.

На прегледа при репродуктивния специалист този месец (6ти ден от мц) се оказа логично, че съм блокирала овулацията с приема на утрогестан преди да е минала и имам задържан фуликул, който до този момент не се беше махнал, а неговото заключение беше, че съм здрава, да не пия нищо повече, да спра с ходенето по лекари, да се съсредоточа в бебеправенето и че според хистологията не пишело нищо за полип, а взетия ендометриален материал било просто лигавица?!?
Успокоих се, започнахме опитите за този месец на 13ти ден от цикъла и от нищото отново розово-червеникаво зацапване веднага след секса (на другия ден нямаше нищо и до момента няма).

Вече тотално се отчаях с цялата тази одисея, нямам и много време за правене на бебе вече по определени причини, и не знам какво да правя, освен контролна цитонамазка може би (и за зацапването), която последно ми е правена по време на бремеността миналата година. Тотално ми се срина и целият организъм от този непрестанен стрес вече 9 месеца.
Правя тестове за ову, още няма положителен (14 ден от мц днес), като цикълът ми дойде 4 дена след като спрях утрогестана (29ти ден), което си е доста по-рано за моя цикъл и не знам сега кога да чакам ову изобщо... Не знам и този задържан фуликул дето още го имаше на края на цикъла, дали изобщо се е махнал вече или ще създаде проблеми и той.

Пожелавам на всички положителни тестове тази година и много щастливи мигове!
« Последна редакция: Февруари 21, 2017, 17:55:28 pm от Vistal »
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #252 -: Февруари 21, 2017, 17:37:35 pm »
Vistal добре дошла първо.Аз имах същия проблем миналия месец след секс розово кърваво 3-4 капки и после нищо.Това беше 3 дни преди мц.Преди това ми се е случвало лятото веднъж пак така 2 капки в средата на цикъла.Отидох на гинеколог и тя ми каза ,че нямам ранички,полипи и т.н и било нормално при мен( и аз съм с обърната матка) понякога да се получава така и трябвало не да спираме със секса а да продължим ,тъй като понякога при ову имало такива случай(това го казвам за мен) иначе ние пробваме вече 7 месеца за бебче без успех и аз съм с дълъг цикъл 29-32-33 дни макс.Ако не стАне нищо скоро ще ходя и аз на изследване.Колкото за матката попринцип уш не е проблем и твоето си е живо доказателство голям късмет да заченеш от 1 месец.Желая ти успех и живо и здраво бебче.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #253 -: Февруари 21, 2017, 17:59:53 pm »
Даная, благодаря, поуспокои ме откровено да ти кажа, че вече съвсем съм се психирала с тея безкрайни проблеми...
По отношение на обърната матка, да и двата пъти забременях от първия път, като с дъщеричката ми бяхме правили секс един единствен път за месеца, без следене на овулацията (тогава не си и давах сметка, че ми е късна дори и не се бях интересувала кога се пада), втората бременност пак не съм тествала овулация, а точно сега нищо не става, като и времето ни притиска този път...
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #254 -: Февруари 21, 2017, 18:04:33 pm »
Ами то обикновенно така става моята гинеколожка казва ,че психиката играе голяма роля затова ти като не си го мислила и ви се е получило,а сега като го мислите (както и ние) не се получава.Успех дано нямаш вече проблеми.😊😊😊
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #255 -: Февруари 21, 2017, 18:43:18 pm »
Vistal, няколко пъти споменаваш, че имаш ограничено време за забременяване, но не видях някъде да си уточнила каква е причината. Може би тук може да се помогне някак, напр. ако причината е предстоящо пътуване за дълъг период от време или насрочена оперативна намеса при партньора, химиотерапия, лъчетерапия и изобщо неща, които биха попречили на естествените контакти, както и при прогресивно влошаващи се параметри на сперматогенезата, вариант е замразяване на сперматозоиди. Аналогично, ако причината е при тебе, може да се мисли за замразяване на яйцеклетки. Само предполагам, разбира се, но ако това е някакъв вариант за вас, той би ти дал известно спокойствие и отлагане във времето.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #256 -: Февруари 21, 2017, 19:56:32 pm »
Мели,
Да не съм споменавала причината, която всъщност е, че съпругът ми има псориатичен артрит, който може да се лекува/подтиска (не да се излекува) само с едни инжекции, които са биологично лекарство (до живот), в следствие на което няма право да има повече деца след старта на лечението, заради възможни генетични аномалии (подписал е и документ по въпроса).
Вече отложи веднъж лечението заради второто детенце и трябваше да го почне след раждането му.
Това отлагане до момента не само, че му влошава състоянието, но и има опасност в един момент да седне в инвалидна количка, тъй като ставите му вече не отговарят на възрастта му. Отлагайки още, също ще загуби и правата над това лечение, а да си набавя сам инжекциите месец за месец цял живот е около 2400-2500лв. месечно, което е абсолютно непосилно за нас.
Бяхме си дали 7 месеца време за бебеправене с оглед и предишната ни успеваемост, но до тук 4 месеца заминаха все покрай проблеми.
Знам, че може да замрази материал, и накрая вероятно и това ще стане, но пак финансовата част е фактор в момента, а също желанието ни да зачена по естествен път и то скоро с оглед и на годините ми и проблемите, които биха възникнали с възрастта и една евентуална бременност след 35 (почти на 34 съм вече), което никога не ме е притеснявало преди до момента, в който се случи така с бебето и никой не разбра защо се случи всъщност...
« Последна редакция: Февруари 21, 2017, 19:59:30 pm от Vistal »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #257 -: Февруари 22, 2017, 08:31:01 am »
Вистал, щом имате такива проблеми, направо почнете да замразявате.Сумата за замразяването не е толкова голяма, но това ти дава една сигурност, че имаш и друг шанс.Знам за какво говориш имам позната на която мъжът и е с подобни проблеми.При тях децата станаха случайно, разбраха за болестта му след като се роди второто дете.Дано и вие имате късмет!Стискам Палци!

Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #258 -: Февруари 22, 2017, 09:13:37 am »
На мен ми дойде днес :( Отново неуспешен опит. Моля ви някой да ми помогне от кой ден да започнем опитите отново, че вече имам чувството, че нищо не правя правилно :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 9
« Отговор #259 -: Февруари 22, 2017, 09:38:18 am »
Момиче, ще ти кажа аз как правех.Като ми приключи цикъла, започвахме секс през ден или два дни.То ще излезе, че сме полови атлети, но просто преживяемоста на сперматозоидите е достатъчно голяма, за да се прави през ден или два дни, а и имат време за съзряване някакво.