По повод булгура  -  аз много харесвам на вкус груханата пшеница , която на много места   наричат булгур  . Само запарена във вода  или за малко  вмикровълнова или котлон става много бързо  и е  вкусна  и полезна плънка за зеленчукова мусака , сърми и други .
За Бъдни вечер, понеже  след похапване ми намаля боба за пълнените чушки , задуших в МВ една купичка  такъв"булгур " и смесих с боба - много вкусно  се получи .
За предните дни няма да изброявам - менюто е  ясно на всички - постните неща, и после свинското    и баклави и тиквеници . 
Аз вече се чудя какво  ни се яде  следващите дни  , защото както казват не е  страшно да преядеш между Коледа и Нова Година , по -страшно е преяждане между Нова  Година и  Коледа, та довечера само  :
-  салати  от сезонните зеленчуци -ряпа, цвекло , моркови   .
-печени филийки