Нимика, моля те, опиши хайвера от грис в отделен пост със заглавие и вариации!
Интересен е, нека го имаме и него!
То при мен всеки път се получава различен  
 Хайвер от грис
 Хайвер от грис - подходящ за гарнитура или разядка  . 
- класически вариант-  сварява се грис в подсолена вода . Добавя се  майонеза , настърган лук и сол на вкус .Овкусява се  с подправки по желание - копър , магданоз, черен пипер . 
Вместо майонеза може   към още горещия  грис докато е на котлона да се  добави яйце и бърка , докато поеме яйцето  , а после да се добави мазнина по желание . 
Разбира се може  да се добави  и  счукан чесън  , копър  или друга зеления по вкус . Понася  и  сварени нарязани яйца   ; смлени орехи  ; сирене ; печени  чушки и.т. 
Хубавото е , че става бързо  за минутки .
Днес :
- дробчета по селски май се наричат -дробчета със моркови , лук , чушки , домати  и подправки
-содена питка  ,намазана със семена и риган ,  мащерка-незнайно защо  има сладникав вкус 
- карначета 
-салата зеле 
-туршия  и лютеница