0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #100 -: Декември 19, 2016, 20:33:57 pm »
Тиквен хляб и мариновани свински гърди на фурна :wink:
Мариновани свински гърди на фурна
-Взимате една опаковка свински гърди без кости около 500 гр, поставяте в купа, слагане мазнина, която да ги покрие, подправки по желание и на око като черен пипер, чесън на прах, чили, червен пипер, джоджен, босилек, къри и кимион по 1 чаена лъжичка от всичките подправки, както и разтопен мед който да ги покрие - да покрие месото. месото се маринова поне 2 часа в хладилника, като се обръща хубаво в купата за да поеме ароматите. След мариноването се пече до готовност, в тава с хартия за печене на дъното.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #101 -: Декември 20, 2016, 08:52:00 am »
Стефи, около нас има Б..а, К...д и Ф ...о и от трите съм го купувала,
има го в разфасовки от 0.500 и 1 килограм. Понякога върху него пише
" Булгур за кюфтета" Иначе и той е въпрос на вкус, но този ми
допадна най-много, защото хем навира и поема вкусове, хем е по-фин при опитване.

 :eat: днес
Айсберг с чери домати, краставица, маслини и козе сирене
Подлучени яйца
Плодове
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #102 -: Декември 26, 2016, 17:16:46 pm »
По повод булгура  -  аз много харесвам на вкус груханата пшеница , която на много места   наричат булгур  . Само запарена във вода  или за малко  вмикровълнова или котлон става много бързо  и е  вкусна  и полезна плънка за зеленчукова мусака , сърми и други .

За Бъдни вечер, понеже  след похапване ми намаля боба за пълнените чушки , задуших в МВ една купичка  такъв"булгур " и смесих с боба - много вкусно  се получи .


За предните дни няма да изброявам - менюто е  ясно на всички - постните неща, и после свинското    и баклави и тиквеници .

Аз вече се чудя какво  ни се яде  следващите дни  , защото както казват не е  страшно да преядеш между Коледа и Нова Година , по -страшно е преяждане между Нова  Година и  Коледа, та довечера само  :
-  салати  от сезонните зеленчуци -ряпа, цвекло , моркови   .
-печени филийки


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #103 -: Декември 27, 2016, 08:11:03 am »
Топла и уютна Коледа, Кулинарки  ornaico1
Здраве в домовете и обич в сърцата!

На Бъдни вечер нашето и семейството на сестрата на моето момче винаги сме заедно,
както казват децата, ние сме си едно семейство!
И подготовката за тази вечер си я поделяме , аз направих боб чорба, пълнени сухи чушки
с ориз и гъби и питката, а тя баница с праз, тиквеник и сърми.

На Коледа направихме Капама, руска салата, ушаф и питка Памук погача.
Правя това тесто за първи път в суматохата снимах само два от етапите
и ще ви я представя в завършен вид при втория опит.
Разликата с традиционното тесто, което ползвам е, че не се слагат никакви яйца
доста мазнина, което ме изненада, но явно това е причината да е мека и пухкава
и на следващия ден!

 :eat: вчера и днес
Пилешка супа
Меденки
Акция празен хладилник
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #104 -: Декември 27, 2016, 13:16:20 pm »
Здравейте, момичета  :P
Ние прекалихме с готвенето и още дояждаме..
От бъдни вечер - пълнени чушки с боб, ориз с праз и маслини и тиквеник, а от Коледа - супа със свинко и зелева чорба, месни сърми, кюфтета и баклава.
Тази сутрин само направих едни палачинки.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #105 -: Януари 09, 2017, 21:45:59 pm »
За много години   :flower: Кулинарки, да готвите все вкусотии през 2017 година!
В здраве да ги хапвате и да се разписваме по-често тук :)

 :eat: последните няколко дни

Банички с триъгълни турски кори / печени на тостера / :photo: :photo: :photo: :photo:
- не е задължително корите да са специално тези,
съвсем спокойно може да се направят и с квадратни, които се нарязват така
или на правоъгълници, целта е да си направят пакетчета с размер, абсолютно пожелателен.
Плънката също е каквато си решите , тези са с кашкавал сирене и яйце,
може и с шунка и кашкавал, въпрос на вкус. Задължителното е за да станат сочни,
преди да се сложи плънката да се намаже леко с мазнина, това става най-лесно с четка.
Харесаха ми, защото за четиримата цяла тава ни е много, така правя по-малко на брой,
който се изяждат веднага, а и панирам кашкавал с такива тънки кори и почти винаги имам отворен пакет!


Весели гофретки
Леща
Супа топчета
Грах със свинско месо
Пърленка
Крем карамел

Плодове

« Последна редакция: Февруари 05, 2017, 08:16:10 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #106 -: Януари 10, 2017, 17:03:35 pm »
сарми
супа лапад
крем нишесте ванилия
пържоли на тиган


И понеже похапвам варени белтъци ,а  остават жълтъците  , не помня писах ли за тези сладки  -със сварен жълтък  -много вкусни са :
http://kitchen-miriams28.blogspot.bg/2014/12/blog-post.html
Вчера правих-  около 1/3 от  описаната доза  , но пак с 2 жълтъка , че имам . Не шприцовах ,а  Калоян оформи топчета и отгоре боднахме по  орехче  . Препекох ги   без да искам и станаха п-твърди и хрупкави . Няма за снимков материал вече :)


Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #107 -: Януари 12, 2017, 17:05:36 pm »
За много години!
У нас тези дни се готви
спаначена супа
пилешка супа
боб
баница
палачинки

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #108 -: Януари 13, 2017, 09:13:23 am »
:eat: ден два назад

Тостери
Свинско с кисело зеле
Пилешка супа / антигрипозна /
Пиле с ориз
Питка
* Щрудел с ябълки * :photo:
*** много сполучлива рецепта, препоръчвам с две ръце, насоки за изпълнение ползвах от Супичка - тук ***
Продукти:
* пакет тънки кори
* 5-6 по-големи ябълки
* непълна средна чаена чаша кафява захар
* малко повече от половин чаша едро смлени орехи
* канела - 1 чаена лъжичка
* 2 броя ванилия
* масло и олио за намзаване

Ябълките се измиват, обелват и настъргват на ренде / аз харесвам на едрото да се усещат /
и към тях добавяме другите продукти , разбъркваме и плънката е готова.
Корите взимам 2 , като предварително съм си сложила олио в една купичка и с четка
намазвам първата и върху нея слагам /залепвам/ втората кора в края на която
разпределям плънка 2 пълни супени лъжици, навивам на руло и слагам
в правоъгълна тава предварително намазана с масло. Така процедирам
с всички кори и отгоре намазвам с леко разтопено масло или тук-там
слагам малки парченца от него! Преди да сложа във фурната, нарязвах щрудела.
Пекох на 160 -165 градуса за 50 минути, целта е температурата да е по слаба,
за да се изпече плънката. Може да се поръси с пудра захар преди поднасяне, ако ви харесва :)
Да Ви е сладко!
« Последна редакция: Февруари 05, 2017, 08:14:26 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #109 -: Януари 13, 2017, 21:08:47 pm »
Пъстърва на фурна и салата домати
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #110 -: Януари 14, 2017, 10:16:10 am »
баница с праз, маслини и сирене с айрян
тортелини с доматен сос
пуешко месо със зеленчуци по китайски


Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #111 -: Януари 14, 2017, 12:50:04 pm »
Принцеси с кайма и кашкавал
Телешки гювеч
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #112 -: Януари 15, 2017, 18:31:02 pm »
принцеси с кайма и чай
боб яхния
капама
гнезда от кремвирши
салата домати и краставици
бисквитена торта в купички


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #113 -: Януари 16, 2017, 13:02:53 pm »
-от вчера  джолан с кисело зеле на фурна - пече го мъжа ми - много вкусен го приготвил
-палачинки

- оранжева леща  и  салата цвекло -моркови -ябълки

Мише , тъкмо имам една купа поостарели ябълки -  ще си изпека една тавичка  ябълки  и ще направя  1/2  доза от щрудела .


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #114 -: Януари 19, 2017, 10:42:14 am »
Споделяйте  моля  ,че вече не знам какво ни се  яде :)

карначета на фурна
салата кисело зеле
салата моркови , цвекло
карфиол и  броколи  с бешамел и топено сирене на фурна
мъфини с тиква , мед , орехи и локум



*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #115 -: Януари 19, 2017, 10:47:51 am »
оф, отдавна не съм писала, не че съм спряла да готвя :lol:
каквото се сещам:
- кисело зеле със свинско и наденица в гювеча;
- мусака;
- пилешка супа;
- крем супа от броколи;
- пилешки бутчета на фурна оваляни в овесени ядки с чесън и соев сос;
- спагети с доматен сос, песто и пармезан;
- айца на очи с кисело мляко;
- свински пържолки;
- салата червено цвекло с авокадо;
- салата зеле с моркови и краставици;
- салата айсберг с домати, явокадо и царевица.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #116 -: Януари 19, 2017, 15:11:27 pm »
Ей, Стеф, не мога да ги науча моите да ядат авокадо и си го ям сама!
Изобщо не им се ядосвам, "обожавам" си го най-егоистично  :P

 :eat: връщам лентата назад една седмица

Тостери с шунка и кашкавал
Боб с наденица
Супа топчета
Картофена салата с червен лук
Туршия
Кебапчета и кюфтета на тиган
Картофи на вентилатор
Хрупкави пилешки хапки със сусам
Ябълкова пита
Пърленка

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #117 -: Януари 19, 2017, 15:19:21 pm »
аууу как забравих, правих и аз картофите на вентилатор, Мише, станаха страхотни, мушнахме една тавичка за норматив :lol:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #118 -: Януари 19, 2017, 22:42:53 pm »
Стеф, вентилаторните картофи са хит, правих ги и в следната форма, като среден картоф
го резнах на 4 като голямо кубче! И пак добре се изпече, хрупкав отвън, пухкав отвътре.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Какво ще готвим тази вечер - 23
« Отговор #119 -: Януари 24, 2017, 20:07:09 pm »
през последните дни

кифлички с ванилов крем
кифлички с локум
кифлички с кремвирши
шпецлета с яйца и прясно мляко
салата домати и краставици
крем-супа от тиква
пържени кюфтета
пържени картофи
трушия

днес

пиле с ориз на фурна
салата домати и лук