0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #160 -: Август 19, 2016, 13:20:45 pm »
Значи, всички или почти всички момчета са така.И племенника беше така до към 4 г.След това дойдоха на мода енциклопедиите, колелото, разни други важни неща.Иначе ми ставаше лошо от колички.

Моника започна да си кара колелото, защото много деца покрай нея карат колела.Батковци, каки и такива като нея много карат тук в Плевен.И тя гледа и си иска колелото.И е много добра и бърза вече с него.

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #161 -: Август 19, 2016, 13:42:58 pm »
Да, ако има друго дете/деца в обкръжението, които да дават пример, си е друго нещо  :P
Дани само, когато и братовчед му кара тротинетка и той тогава кара своята, иначе няма желание.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #162 -: Август 19, 2016, 14:12:10 pm »
Здравейте, някой ползвал ли е такъв тип колело/триколка: http://www.dundio.com/puky-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B0-cat-1-sl.html ?
Ние се отказахме да купуваме триколка. Ще изкараме до пролетта с количката. Поне така се надявам. Въпросът е, че не искам истинска триколка, защото трудно ще я натикаме в багажника, а нещо такова, като на линка, който съм постнала. А това с играчките при нас е голяма драма. Много трудно се заиграва, трябва да е в настроение, иначе нищо не й се прави, иска само да обикаля назад, напред и разбира се да гледа детски. Сменям играчките на няколко дни, за да има разнообразие, но пак е трудна работата.
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #163 -: Август 19, 2016, 14:45:16 pm »
Кати, не сме ползвали триколки ние и колела на 3 гуми.
Но тази марка по принцип е качествена (и затова и по-скъпа, де).
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #164 -: Август 19, 2016, 15:12:09 pm »
Кати, малка е твоята да се заиграва,  много е малка.Такова и подобни не сме взимали.Трябва да се прецени:
1. Има ли възможност в самия град в който живеете, да се бута това безпроблемно.
2. Дали детето е високо/ниско и ще стига ли педалите, защото много майки го купуват с надеждата децата да го карат.
3.Как са изнесени педалите напред.

Моника е висока, опита се да кара едно подобно и не и беше никак удобно, не защото е висока, а защото не знае как да си прехвърли тежестта от единия в другия крак.А по-дребните деца съвсем зор карат подобни.СЪщо така за мен количката е най-хубавото нещо.Мъкна багаж, мъкна дрехи, дете заспи, размрънка се, нямам проблем.С това трябва задължително да имаш раница на гърба, като костенурка.

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #165 -: Август 19, 2016, 16:09:09 pm »
Благодаря за отговорите. Ще помислим догодина какво ще вземем. Ние  сме си сега с количката още. Но приятелчетата й имат триколки и като ги пуснем да играят, тя все ходи до тях, разглежда ги, иска да се качва в тях. Ясно ми е, че интересът е от ден до пладне и ако й взема ще й омръзне за нула време, но нали не е нейно и направо само в тях се вре.
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #166 -: Август 19, 2016, 16:55:21 pm »
А може ли да споделите любими детски филмчета?
Ние нямаме детски канали и обичайно му свалям на флашка и ги пускам на ТВ-то.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #167 -: Август 19, 2016, 18:19:12 pm »
От стор бг купих Маша и мечока на български,  има и голям избор на  добри цени. На baby songs от нета, там/ в нета са и много от клипчетата на baby tv.  Бг клипчетата са с ужасна презентация. В ОЛХ попаднах на много хубава колекция от 80 двтски диска, купих я, но още е рано за нея. Но е индивидуално Смайли. Децата са с различни предпочитания. Нора не иска български и за това сега маша е компромис - текста е малко.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #168 -: Август 19, 2016, 18:21:10 pm »
А може ли да споделите любими детски филмчета?
Ние нямаме детски канали и обичайно му свалям на флашка и ги пускам на ТВ-то.
Аз принципно се опитвам да й ограничавам телевизията. Но се събират към час, два гледане на ден. Тя обича "Маша и мечока", филмчетата по Disney Junior -  Doc Macstuffins, PJ Masks, София първа нещо не й е сред любимите, Baby Looney tunes, пък вървят от време на време по един друг канал, тях също  и ги пускам, има ги и в торентите за сваляне,  гледаме и  Baby Einstein,  и то по твоя информация ;-).
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #169 -: Август 19, 2016, 20:54:11 pm »
Мики Маус - не знам как, защо и кога - но така се е влюбил в Мики Маус - а не е някой да му е говорил ( не знам къде е видял), че като види образа му и полудява, почва един смях, един ентусиазъм....аха да проговори направо от щастие :)) Та му купихме едно две неща - топка и пъзел с Мики и като му кажем намери Мики и голяма игра пада :) за филмчетата - душа дава :)
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #170 -: Август 23, 2016, 18:00:13 pm »
Здравйте, момичета  :P
Започвам третия си пост. Дано този път успея да го завърша, че през телефона непрекъснато става нещо - или натискам някъде, без да искам, и всичко изчезва или като дам "публикувай" и тогава се случва нещо...

Благодаря за мненията ви за филмчетата.
Мики Маус, признавам си, и аз самата никога не съм гледала. Ще трябва да се поправя  :lol:
Маша и Мечока ги харесва Дани. Имаме само 5-те серии, които са озвучени на български и ги има в Замунда. Авалон, нямаме нищо със CD вкъщи и не мога да ползвам дискове за съжаление.
Кати, Бебе Айнщайн още го гледа Дани и го харесва много.
Свалих и Франклин, също много го хареса.

Да се оплача, че Дани пак не е съвсем здрав (друг път като ме видите, че се хваля, че сме се задържали здрави, да ми се скарате  :lol:)
След като беше с повръщане и Т миналите сряда и четвъртък и после уж се оправи. От тази седмица е с червено гърло и лека кашлица.
В понеделник го водихме на лекар и тя искаше да му изписва Бисептол. Отложихме го. Понеже нито се подобрява, нито се влошава, реших днес да му направим ПКК и CRP. Оказа се, че според тях му няма нищо. CRP-то е дори на долната граница.
Имали ли сте такъв случай и какво означава това?
Знам, че не сте лекари, за да ме съветвате за такива неща, но имам усещане, че утре като отидем ще му даде някой АБ, защото се е задържал по-дълго болен.

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #171 -: Август 24, 2016, 09:06:41 am »
Привет! Пак аз  :lol:

Този път по друг въпрос.
Някой има ли интерес към подобно он-лайн обучение? Ако се запишат двама или трима участника се получава допълнителна отстъпка.
https://www.facebook.com/482009131979900/photos/a.500375683476578.1073741828.482009131979900/606112806236198/?type=3&theater
Доколкото разбрах обучаващите се ще получат парола за достъп и могат да си пускат обучението, когато си поискат, в рамките на месец за всеки от 6-те модула.
Знам, че в интернет има достатъчно материали по Монтесори, и цял куп книги за това, но от опит знам, че когато е под формата на обучение, винаги е по-целенасочено и не разсейващо.
Ако някой има интерес, моля да ми пише на лични да се комбинираме.

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #172 -: Август 24, 2016, 16:44:43 pm »
Смайли, по въпроса ти за червеното гърло и кашлицата, аз пък си мисля, че ще ви дадат някой Ксизал, щом ЦРП и левкоцити са ок  :lol: нашият доктор такива неща не го притесняват и докато не ни тресне нещо по-сериозно си ги влачим такива.
За филмчетата, дори нямам идея какво гледа сега, те вървят като фон основно, но е научил думи като глупак... като съвсем малък, вниманието му беше привлечено от Неанимационни филмчета като Джеси, но и там много простотии и бисери съм чувала.
За обучение, да кажем имам желание, но сигурно няма да ми се отвори време  :lol:
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #173 -: Август 24, 2016, 22:46:57 pm »
М-и, слава Богу днес има вече видимо подобрение и даже утре мисля да го пусна на градина, че ми се натрупа работа в офиса. Явно са били отшумяващи симптоми от предното боледуване.

В много от филмчетата има наистина лоши думи и насилие. Даже в най-невинните.
Една колежка сподели, че синът и обидил с глупак, простак и не помня още какво друго дете.
После чула същите думи във филма Колите 2. Та явно ние не им обръщаме внимание, но те всичко попиват.

Допълнително дето Дани много преживява всичко, което му се случва през деня и даже понякога заради това трудно заспива, а после бълнува. А като добавим и филмите става съвсем ...
Той засега не се сеща често да си иска да му пускам нещо. И по-скоро аз му пускам като трябва да свърша нещо и искам да ме остави неангажирана.

Аз сигурно ще се запиша за това обучение, въпреки че и мен най-много ме притеснява времето.
Половината цена ще си я покрия с един ваучер за обучения, който спечелих преди време. И без това се чудех на какво обучение да се запиша. Другата опция ми беше английския език, но ще си карам с нивото, което имам явно.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #174 -: Август 25, 2016, 10:57:09 am »
Здравейте, малко ще оспамя темата, за което се извинявам, но се двоумях, дали да пускам специална и дали изобщо някой ще се включи в нея, та на въпроса. Мислим със съпругът ми да започнем опити за второ бебе в близко време, въпросът е, че аз не съм първа младост - догодина ще навърша 35, имам една проблемна бременност - бебето беше с генетична аномалия, и се чудя, ако живот и здраве забременея, дали да не си направя от новите генетични тестове за установяване на аномалии. Преди малко се поразрових и установих, че са се пръкнали доста такива. Чудя се обаче, дали всички са коректни, или има и разни шарлатански. Някой случайно да е проучвал въпросът? Извинявам се още веднъж за спама.
« Последна редакция: Август 25, 2016, 10:58:41 am от kati_vm »
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #175 -: Август 25, 2016, 11:49:37 am »
Преди време гледаше Ну погоди, но от известно време нищо анимационно не ѝ пускам. Пробвала съм я с Бейби тв, но не ги отразява. Иначе много харесва рекламата на Олд спайс и въобще като види чернокожи полудява от радост, много им се смее. Докато течеше олимпиядата много се радваше на плуването и гимнастиката.

Ние сме почти готови с кръщенето и подготовката за рд. Толкова ми е напрегнато, че се надявам другата седмица да мине по-бързо, та да си отдъхна, че си е направо "пУТ какъв стрес, пУТ какво напражение" ( с извинение) по цял ден търча по задачи и в тая жега ми се отелва волът.
Намрънках се..

Иначе расте Слънчогледчето, пуска се вече да прави крачки сама ( от лебел до мебел и от човек до човек), не са много 3-4 , но за малко човече си е постижение. Все повече думички използва, започна да си иска ядене и вода ( папа за храна и пий-пий за вода). Много се тръшка, когато не е на нейната, направо е някакъв ад, а как разхвърля играчки и всичко, до което се докопа не е истина.
Смайли, това за Монтесори като обучение от лайн ми се вижда безсмислено, според мен трябва да е практическо, за да бъде усвоено най-добре, иначе на суха теория можеш и от книгите и и-нет да се образоваш. Та, ако ще даваш пари, то по-добре да е нещо "на живо", като станалото актуално напоследък КиндиРу.
« Последна редакция: Август 25, 2016, 11:52:12 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #176 -: Август 25, 2016, 11:58:19 am »
Кати, аз наскоро проучвах въпроса, макар и не в детайли чак (заради приятелка, която не е особено в час с тази материя, но пък с куп здравословни проблеми). Ако питането ти е за "Пренатест" и подобните - няма шарлатански, или ментета. Поне такава информация не ми е попадала. А и те не са като тестове за бременност, или овулация - да си купиш от кварталната аптека и да си направиш един в домашни условия. Ако лекарят ти прецени за нужно/уместно се прави и то в съответната клиника, не у вас, а и не са хич евтини де.(около 1600лв. ми се върти по спомен)
Може би, ако след първата ФМ имате съмнения, че не е наред всичко - тогава си струва да направиш. Лекарят ти ще прецени най-адекватно си мисля, като му дойде времето.

Ето инфо по въпроса: http://www.nmgenomix.com/bg/prenatest
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #177 -: Август 25, 2016, 12:56:56 pm »
Кати, пренатест замества БХС и най-вече амниоцентезата. Скъпи са, но са много надеждни.
На 35 си си още първа младост. ;-)

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #178 -: Август 25, 2016, 13:09:33 pm »
Jbrul, да тези тестове имам предвид. Забелязах, че някакви он-лайн варианти предлагат, да ти доставят комплект за изследването по куриер, пък ти да си намериш кой да ти вземе кръв, пък после да им го пратиш. Малко фантастично ми прозвуча. Все пак това си е сериозно изследване. Аз проучвам именно, защото цените са високи и бих искала да го имам предвид, ако се наложи.
 
Благодаря, Блу.  :wink:
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #179 -: Август 25, 2016, 13:11:18 pm »
И ние се готвим за кръщенето тази събота. Надявам се дъщеря ми да не ореве света, че е много крива тези дни, заради зъбите. Ще е голямо шоу, но както и да е.