0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #60 -: Август 09, 2016, 14:23:16 pm »
Jbrul, е как да го пращам с баща му да то научи като и той седнал пикае и му обяснява,че нещо ако можеш седнал да го върши нямало нужда да е прав  :lol: :lol:  :lol: и аз като Смайли се притеснявам,че ще се опикае прав е,не че и днес не се опика навън явно не го бях хванала добре,ама пък нося винаги резервни слип и панталон та не е проблем :)
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #61 -: Август 09, 2016, 14:37:29 pm »
Здравейте и от нас! Опитвам се да ви изчета но много сте писали:-):-):)-
Ние сме добре,за сега,да ни пази Богородица от болести,само здрави дечица да има! Растем,викаме,смеем се,играем,лудницата е пълна както казвам аз!
Времето мина бързо,вече караме 10 месец,пораснаха малките маймунки:-)
Как ви завиждам ,естествено благородно Отностно почивките-при мен скоро сигурно няма да се случи това удоволствие.вече се пипат една друга,скубят се,дърпат си играчките,ако например едната играя с нещо другато и го дърпа и хвърля нанякъде,и от там вече започва един рев,викане,чудоооо! Аз вървя и само викам-" не,не,не" хахахахахахахах.вече и двете седят,но все още не сме пропълзяли.
Отностно кръщенето,понеже и аз смятам да ги кръстя на годинката,можели да имат само кръстница? Т.с жена да кръсти и двете без да има кръстник? Четох най-различни неща в Интернет и не съм ходила да питам все ище в църквата,ако някоя от вас е на ясно,ще се радвам да сподели:-)
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #62 -: Август 09, 2016, 14:38:55 pm »
Е, ок признавам, че явно съм по-консервативна отколкото си мислех... :lol: Мъж да пикае седнал не съм виждала, не бях и чувала, ама пък...на кой както му е удобно все пак. Моите са точни "стрелци" вкл. малкото и не опикават настрани, а и никой не забравя да вдига и сваля после дъската на тоалетната, та всичко ми е ОК по въпроса. Като не ме занимават с тези неща пък - чисто ми е идеално.  :D :D


Веситаа, кръстникът винаги е само един от двамата, ако са семейство. Не може и двамата да кръщават. Но дали две деца се кръщават от един човек - не съм сигурна. Според мен можеш да зарадваш всеки от кръстниците - единият едното дете, другият - другото. Ама питай в най-близката църква наистина :)
« Последна редакция: Август 09, 2016, 14:41:27 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #63 -: Август 09, 2016, 14:49:39 pm »
Според мен може две деца да се кръщават от един човек изхождам от следното майка и татко са кумували на 5 семейства всичките с по две деца,всичките кръстени от тях.. :)
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #64 -: Август 09, 2016, 15:02:18 pm »
Алекс, имам предвид, че при самия ритуал кръстникът е само един. Пък иначе когато са семейство и двамата са с титлата "кръстници". Може би вашите са се редували, кой да е титуляр по ритуалите. Аз по спомен от първата покана на хора, на които кумувахме и после да кръщаваме и попа ни каза: "Ок, кой от вас двамата ще е кръстника?". За самия ритуал. Двама едновременно не съм виждала никога, аз поне.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #65 -: Август 09, 2016, 16:14:59 pm »
Смайли, повечето неща все едно за Иво си ги написала, та не е до овенски характер (Иво е Дева), ама какво от това. Само да види, че някой яде нещо и се присламчва - обяснявам, че не е отворен пакета, че е люто, че не давам и т. н. Само да види, че някой държи някаква играчка иска да я вземе и ходи да я дърпа, пак обяснения и коригирам да не дърпа от ръцете на друго дете, а и настават писъци до небесата, не си дава неговите играчки, ако го предизвикват се заяжда или удря. Обяснявам му, някой път става, някой път - не. И той иска да ходи на ясла в почивен ден, даже съм го водила 2-3 пъти да види, че има катинар на входната врата.

За пишкането по тревички и площадки аз лично съм много против. Изобщо вътрешното ми убеждение е в тотален разрез с възприетите в ежедневието практики. Пък Иво като чуе, че някой го карат да ходи да пишка, иска и той, да не остане по-назад.
 - Е, да де, ама той каквото има да пишка, го е изпишкал преди известно време и след това си пикае баш по гащите. Поради което аз искам той да клечи, а той иска прав и няма консенсус.
 - Пък и ми е крайно неудобно на полеви условия, то знам, че има памперс-гащички, ама съм му купила такива като е сега при родителите ми, да им е по-лесно на тях, че не могат да го вдигат. Аз все още за толкова успявам.
 - Освен това си падам малко повече гнуслива и цялото това пишкане/акане по тревички и полянки го намирам за нехигиенично и неприемливо. С възможността да настъпиш нещо такова, не че няма такива кучешки/котешки.
 - И не на последно място ме думка параноята на тема педофили, дето си се наслаждават без проблем на голи детски дупета.
 - И за капак случая с детето на една мама от посещаващите площадката в квартала, която според мен се напъна много да свали детето рано-рано памперса. И то свърши голямата работа в гащите при бабата.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #66 -: Август 09, 2016, 17:20:02 pm »
Здравейте и от нас!

Аз докато се наканя да пиша в новата тена и вие сте вече на четвърта страница. :lol:

47 Smiles, много се радвам че се появихте в темата. Това с играчките е типично на всички деца, като няма значение възрастта. И Марти е вече на 4,8 години, но като дойде дете на гости и като запече за играчките че са негови и кавгата е готова. А на детската площадка чуждите играчки са винаги по-интересни от собствените. Аз не съм учила Марти да пишка прав, но на една определена възраст той реши да е като тати и сега си пишка прав и навън, но той е вече голям и успява да се пази. Но преди това се държахме и с Габи е сега така. А в Австрия в много семейства се държи дори и мъжете да ходят до тоалетна седнали.
И Габи е вече без памперс през деня, през ноща е все още със. Много се радвам, но се страхува само от акането и сезапича по малко, но мисля че нещата ще се успокоят от самосебе си. Утре и е последен ден в тази градина и от есента е при батко си. Поне мако облекчени откъм водене и вземане. В последно време е много инатлива и за всичко се тръяка и реве, трябва непременно да стане на нейното.
Веситаа, миналата година брат ми беше кръстник и на двете деца едновременно, няма никакъв проблем. Първо аз кръстих кръсника им и след това той кръсти и двете деца. :lol: И ние не сме превърженици на големите празненства, само най-близките. Избрахме си една стара църква и няколко дни преди датата говорих в църквата какво ни е нужно. Попа беше млад и нов и много се зарадва. Много хубаво тържество стана. След това си избрахме едно бистро да се почерпим с детски кът, където децата си поиграха и това беше. Марти изпълняваше най-стриктно каквото му кажеше попът да прави, а Габи си поплака подобаващо.
Ние от края на тази седмица започваме нашата почивка. Надявам се да успявам поне да ви изчитам. Приятна ваканция на всички и здрави и послушни дечица!


*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #67 -: Август 09, 2016, 17:28:01 pm »
Веситаа,
Може двете деца да имат един кръстник, няма значение дали е мъж или жена. Нашата ситуация е такава, моя приятелка стана кръстница и на двамата. Канонът не го забранява, питахме отчето специално, че ни бяха наплашили как не можело да е кръстница, трябвало кръстник да е. Все едно животно съм завела за кръстник, не човек, ама както и да е. Също така може двете деца да имат различни кръстници пак без значение от пола.
Аз пак нямам кой знае колко време, работа, деца, къща и детска кухня във ваканция, та не остава никакво време за мама. Чета по диагонал и вчера таман реших да се запиша с по-дълъг пост .. и ме викна една колежка да и помогна, а умният ми компютър видял, че няма потребителска активност и взел, че се рестартирал. И за да не пиша пак 30 минути, набързо само да споделя, че децата си растат, приказват, пипат, катерят се и ни изненадват всеки ден с ново умение. Полудяла съм на тема "ооооо, ама още са с памперс?" (щото на година и 8 месеца е супер неестествено това, егати мързеливата майка съм, сега лятото е най-подходящото време) и "ела, баба, да ти дам снакс/пръчици/хрупки/вафличка/бисквитка/шоколадче и т.н. " (ей, гладни тез деца, бре, пък тая не им носи ядене на площадката, я аз да ги нахраня). Та така предната седмица бях обявила бойкот на площадката и всячески избягвах добронамерени баби. Няма да е за вечно, то се знае, ама да почина малко от укорителни погледи и коментари.
Хубав ден, момичета и момче, щастливо лято (то не остана, ама да му се порадваме докато го има) и здрави дечица!
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #68 -: Август 09, 2016, 18:27:33 pm »
 maury, споко. Аз и до ден днешен не съм стъпвала на площадка, няма и да стъпя. Всеки проблем си има решение ;) Стига да си гледаш детето/децата, така както за теб си е ОК, а не както "според хората" е ОК. Да ги гледат те тогава, ама не... Та все тая за мнението им. За мен поне.

Вчера на един басейн - бях обект на завистлива погледи и накрая реплика: "Еййй браво, ама как 5 часа не се наложи да викате и да ставате, заради сина си. Явно сте случили на кротко дете...". Моето от най-кротките баш  :lol: :lol: :lol: Казах й на госпожата само: "Ами кой както си е постлал...". Не ми се говореше с майки, които ми обясняват що точно невъзпитаните им деца са такива, понеже те децата си били такива просто. Да си сърбат попарите, дето си го дробят и толкова.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #69 -: Август 09, 2016, 22:14:35 pm »
jbrul харесва ми начина ти на мислене,и като взема да ти чета постовете,макар че не те познавам лично ми правиш много добро впечатление,Ти си добра майка,да знаеш:-)
Питах за кръстниците,понеже четох че Исус бил кръщаван от мъж и било редно ретуала да се извърши от кръстник- мъж! После четох че може и жена да го направи и заради това!
А понеже ми се иска друг човек да кръсти децата ми не кумовете ми от сватбата,а тя не е семейна,чудех се дали може да е само тя за това попитах!:-)
Благодаря за отговорите ви:-)
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #70 -: Август 09, 2016, 22:31:39 pm »
Не съм добра майка, поне според мен, но прилична - надявам се. :)

За кръщенетата - аз съм много интересен кръстен (на дърти години) атеист. Като казвам "атеист" - такъв, че отказах църковен брак по тази причина. За мен религиите, всичките - са тотална тъпотия, но... За да стигна до някакви изводи по темата - четох много и дълго и оттам пък неизбежно им опознах каноничните глупости. При католиците бялото е императив и мъжът-кръстник - да, по посочената от теб причина главно. При папап Франциск обаче, вече и те омекнаха по темата. Рацингер беше хардлайнер за всичко. При православните - е по-халтаво. Пък при БПЦ, която е просто предприятие, а не "духовна институция" - ако искаш и цигански оркестър може да си вкараш в храма, само да платиш. Тъжно, ама...това е положението. Така, че който и както иска да си кръщава децата - може, никакви канонични ядове не ви очакват, а ако се образуват евентуално - 20 лв. и ги няма.

Извинявам се, ако съм накърнила нечии религиозни чувства с този си пост, ама не виждам нужда да пиша някакви захарни и неверни неща. А и вярата си е вяра, а религията е друго нещо...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #71 -: Август 10, 2016, 10:29:18 am »
Значи, аз съм много зло същество, защото на Моника не смеят да и предложат каквото и да е за ядене.Отдавна съм обяснила на всички около блока, какво НЕ яде детето, а на една майка и казах че ако пак я нахрани с пръчици ще и я заведа да я нахрани на вечеря и тя се отказа.Отделно че и малката се изприщва от разни глупости та на други и казах, че ще и искам пари за Еуриус. Изглежда това ги спря.Но и аз по принцип избягвам площадките.Сега този месец ходим много, и то на определени площадки защото там има малко хора и защото не се познават и не носят храна на децата си.Иначе в Плевенската градска градина не я извеждам.Там е ад под небето.

Памперса Моника го махна на 2,4г.Колко пъти ме питаха "а тя още ли е с памперс" не е истина.Но моето търпение е малко и пак се озъбвах, та спряха и това да ме питат.Това е същото като с биберона, за децата който ползват такъв.

Аз един ден не издържах и на една майка и казах, айде да си мерим децата като станат на по 20+.Сега са малки и правят каквото искаме, айде тогава да видим кой на къде се е ориентирал, дали е добър човек и какво прави.Сега все ще махнем и памперс и биба и всичко.Щото ми писна да ми обясняват как техните са вундеркиндчета.

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #72 -: Август 10, 2016, 12:01:27 pm »
Как пък въобще да не ме интересува хорското мнение , ни на ум,  ни изказано на глас.  За разните там почерпки, още щом понечат,  им благодаря  любезно и казвам "не". Обяснения не давам, няма нужда. Кой както иска да си съсипва детето със снаксове и прочие. Няма да е вечно така, но докато имам някакъв контрол ще така. Снаксове, чипсове, сладоледи, шоколади, сокчета в кутийки и подобни Нора не е вкусвала още и не виждам да страда.  От почерпките по поводи в яслата имат хубавата практика да ги дават вечер на родителите - те да преценят. Е, тортата е изключение разбира се  :D.
И по въпроса чие дете е по, по, най- ( и колко е истина),  пак  не ме интересува, то е ясно, че цял живот ще едно съревнование. Та общо взето хорските приказки хич не ме интересуват и не могат да ми повлияят на поведението, еле пък на коя площадка да отида. Хич не им се впрягайте момичета, достатъчно ядове си имаме в живота, та да се вързваме и на хорските приказки.  Достатъчни са ни тези на домашните "любимци". Ей го, още не сме махнали памперса, свеки до преди месец "ама не може така, аз едно време .... на тази внучето, на онази.... ". Айде сега като е фасулска работа, от цял месец са цели две баби, без  никакви ангажименти, лято е,, двор - идеални условия. Дойде на мойта, ама нали, сума ти време не можах й обясня, че пробвам ама не ще и неще и то от инат.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #73 -: Август 10, 2016, 12:52:38 pm »
Jbrul, е как да го пращам с баща му да то научи като и той седнал пикае и му обяснява,че нещо ако можеш седнал да го върши нямало нужда да е прав  :lol: :lol:  :lol:
:lol: :lol: :lol:

Ра4ко, и аз като австрийците значи, съм "за" пишкането седнал. Имам си цяла физична теория за това как няма как да е чисто след пишкане прав, но хайде ще ви я спестя  :lol:

Rtfrtf
, и аз съм гнуслива от пишкането навън и по обществени тоалетни. Навивам му крачолите отдолу нагоре и отгоре надолу от страх да не се допрат някъде.
А като трябва да свърши работата навън и няма WC, отивам на най-затънтеното място, където никой не стъпва, което обаче е и твърде неподходящо за целта - тревясало или боклучасало.
Затова все гледам да се изпишка точно преди излизане поне.
Но той като изпие един сок на екс някъде като седнем на кафе и после пак е готов  :lol:

Avallon и magi_st, направо ви завиждам, че не сте се предали в битката с храните. Аз вече нямам сили да се боря с това. Дани е от децата, които още от бебе имат голям интерес към всяка храна. Още като беше на 7 месеца съм започнала да се крия от него като ям.
И като видя, че някое дете му дават да яде на площадката, направо ми идва да късам и хвърлям, защото и той веднага иска същото нещо - солетки, пръчици, сокче.
Направо със закон трябва да се забрани яденето на храна по площадки и пиенето на нещо друго, различно от вода и мляко.  osi_4 Не че това ще спре някой  :(
Дани е цар в реването и прави такъв цирк, ако не му взема и на него, че ужас направо.
Вчера седнахме на едно заведение и дори не може да изчака сервитьорката. Направо отива на бара да си иска сок. И започва да реве, защото не го носят бързо.

Наскоро мъжът ми се прибира от командировка и купил едни бонбони Фереро от летището.
И Дани като го видя, веднага вика: "Искам бонки". Аз гледам зяпнала, защото не сме му давали бонбони и не знам от къде знае, че това са бонбони. И го питам: "Дани вие в градината ядете ли бонбони", а той нашият ми отговаря: "Не, само вкъщи". :lol: Да се смея ли, да плача ли?

Maury и моята свекърва купила на Дани от тези готовите соленки, които са като солетки с разни формички (Дани разбира се много ги обича). Същевременно е направила и мъфини със сирене. И вместо да му предложи от мъфините, му слага в една чинийка да яде купените солетки.  8O
Та какво да очаквам от чуждите баби.

А направо останах изумена, защото се запознахме наскоро с две дечица над 2 г., които още ядат само домашна храна, приготвена специално за тях, с малко сол и т.н. И нямат абсолютно никакъв интерес към това, което ядат другите около тях. И не са го опитвали дори.
При нас няма как да се случи просто.

Та съм се примирила. Навън като седнем някъде (което се случва в момента често) му поръчвам по едно Капи кайсия. Пробвах да му давам поне домашна лимонада, сироп от бъз, уж малко по-полезни, но не ги иска.

Иначе на нашата близка площадка няма такива деца, които така да се дразнят и да не си дават чак играчките като него. Но бяхме на гости на майка ми и там си намери майстора  :lol:. Едно момиченце по-малко от него, се държеше точно като него. Дани тръгва след него да се качва по стълбите на пързалката и то се обръща и започва да му пищи насреща да не се качва. Като го доближи тръгва да му посяга. Все едно гледах Дани в женски род  :lol:

Ох, изкарах го почти като някакво чудовище  :lol:
Не е детето  :lol: но просто трябва много да му се обяснява още.
Иначе е много сладък, защото все пита "Може ли" като "Мамо, може ли да ямкам?"
Явно някое дете в яслата говори на "бе", защото е започнал да вкарва изрази като ""стига бе", "айде бе", "ела бе".
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #74 -: Август 10, 2016, 13:46:55 pm »
Аз не съм я опазила, не тя например до скоро ядеше солети.С времето вече не са и интересни, не са и вкусни и не ги и поглежда.Сокчета пие само с бабите си.Аз такова нещо не купувам, оказа се че ми е по-лесно да се разбера с народа пред блока от колкото с бабите.Опитвала е почти всичко, а сега лятото дори яде сладолед.Но например шоколад не давам, веднъж се изприщи и ме е страх.Зрънчо не давам, защото не виждам смисъл от него.Аз гледам да не ям, защо и нея да уча.Наистина се надявам да и покажа кои са правилните храни.Е вчера свекърва ми изнесла пред блока грозде.Ела да видиш всички деца как започнаха да го ядат.Значи можело ама трябва някой да се сети.

Моника също се нарежда пред всеки като го види да яде.Няма да забравя един ден на центъра една жена яде Форнети нашата се нареди и си изпроси една.После една друга седна да яде дюнер, викам и е Мамо тука вече удари на камък и я отнесох, защото ревна.

С пишкането и аз не съм фен на вън, но понякога няма как.Ние се прибираме от ясла пеша, излизаме и много ходим и понякога просто няма как.

Сега се гледат с баба си, защото яслата почива и е някакъв ужас.Толкова лигава стана, че ми се реве.Ама после ще се оправяме.

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #75 -: Август 10, 2016, 14:31:59 pm »
Това с бабите и лигавенето няма оправия, до скоро не си личеше,но след последната седмица при свеки която изкара си пролича,порасна човека, даже се шегувахме с баща му " ей,сега се сещам защо Вера не я оставяхме често на майка ти"  :lol: в релси е вече човека,но първите дни бе ад...вчера чак свеки плахо ме пита "ами той добре ли спи,в неговото ли легло?"  8O е,къде на спалнята ли да спи и си призна,че спял в нейното легло,щото на госпожата и е по-удобно да не става...няма да се ядосвам гледа го жената винаги като поискам,но за толкоз години не се научи,че нарушаването на изградени навици и лигавенето не я правят по-добра и предпочитана баба...Вера и племенника ми не я понасят :)
И аз избягвам шумните площадки с баби тъпчещи деца с боклуци...Алек яде само солети и пръчици и то у дома,сок не пие от кутия хич не му е драма :lol:
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #76 -: Август 10, 2016, 15:09:51 pm »
Сокчета .... От месеци бабата ме "съгласява" да вземе сокчета на Витанеа  собствениците семайни приятели и й предложили на корем да ни подаряват - за малката де.  Все й казвах няма нужда. Да, обаче един ден пристига тя, ама едвам носи една торба - сокчета. Питам защо, след като има плодове пресни в изобилие и нямаме проблем с яденето
 Ами вместо вода   8O - отговора беше това. Хубуу, поседяха малко па ги качих на вилата ако нещо не е натед снабдяването с плодове .... евентуално. Един ден , айде дадох . Няколко часа по късно обаче Нора вдигна лека температура и повърна с цвета на сока. От какво  не знам, еднократно беше, но достатъчно за повод  -  айде цялата торба сокчета в офиса да се изпият от колегите. Някои от тези които имат малки деца ми се чудиха  (за децата си взеха по някоя кутийка), но аз не виждам смисъл при наличие на такпва изобилие от плодове лятото и варианти за фрешове зимата.   Не намирам нищо полезно  в тетра пак опаковка сок, със срок на годност година примерно. Не виждам и нищо хубаво в това да измествам водата оцветена захарна вода с аромат на еди си какво, щото вижте колко е натуралното съдържание в т.нар. натурални сокове.. И пак казвам всичко е  временен контрол някакъв. Ако легне на земята и се затръшка някъде сигурно ще се предам, но у дома няма как да стане, защото няма или са дълбоко покрити "онези" храни и съответно консумираме не пред нея.
Детски бисквитки, солети детски обикновено имам под ръка и давам при нужда  да я забаламосам. И банан - за него душата  си продава и забравя всичко де що й е било на акъла в предходноя момент.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #77 -: Август 10, 2016, 15:28:23 pm »
Открих, че от царевичните пръчици Слънчо са най-чисти от към съдържание. Зайо Байо не.

Фрешове моят юнак не иска да пие.
Плодове слава Богу хапва. Само диня и пъпеш не иска.
Но сега при едната баба, направо беряхме и ядяхме от градината - грозде, ягоди (втора реколта) и смокини. Даже свикна да плюе семките в градината и като се върнахме два дни ги хвърляше на пода. Добре, че бързо се отучи.

И Дани много го разглезих откакто съм в отпуска. Дано другата седмица като тръгне пак на ясла, се нормализират нещата.
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #78 -: Август 10, 2016, 17:06:26 pm »
Смайли, като спомена децата, които не проявяват интерес към всякакси солетки, зрънчовци и се сетих, че дъщеря ми до 4 годишна възраст си нямаше никакво понятие какъв е вкусът на солетите, пръчиците и прочие. Не съм била никога фанатична майка, забраняваща всичко подобно, просто детето не искаше. Разрешавала съм да я почерпят, но тя ги отказваше. Виж синът ми е друга работа, той живее основно на сухари и сирене. Продължава да не яде нищо друго, та си хапва и пръчици, и солетки и ей го жив и здрав е, Слава Богу. последният път в парка една майка ми се озъби как съм можела да разрешавам на детето да яде пръчици пред другите деца, нейните не можело да ядат такива. Обясних й, че той не яде почти нищо и за нас и малкото, което изяжда, било то и пръчици е пак повече от нищо. Не било нейн проблем. Да не е, но ако й дойде до главата, ще ме разбере. И какво толкова вредно има в пръчиците, дето са направени или от пшеничен или от царевичен грис?! Не знам, може би защото е второ дете, но в много от нещата въобще не се вторачвам вече. Бях го пуснала бос в пясъка на една площадка. Имаше друго дете, което искаше да се събуе също. Майката не разреши, детето направи истерия и тя го завлече към вкъщи. Чудих се какво толкова, ще си нацапа краката -голямо чудо, ще ги измием вкъщи. Отдавна не отдавам такова значение на дреболий, пък и за децата е огромно удоволствие да ходят боси. Аз адски мразя, ама на тях им харесва, какво толкова, стига да няма опасност от нараняване, не виждам гигантски проблем. Да в иделания случай децата ще ядат само здравословна храна, ще пият само прясно изцедени сокове и т.н, ама този случай реално не съществува, така че да не драматизираме чак толкова от 1 сок или 1 сладолед, никой не е пострадал.
A по отношение на играчките, много се гордея с Явор, че винаги, когато иска чужда играчка, първо предлага размяна на детето отсреща с някоя негова. За съжаление обаче повечето деца не са научени по този начин и отказват, не дават нищо свое, но взимат чуждото без задръжки и той страда. Но това е положението.
« Последна редакция: Август 10, 2016, 17:12:03 pm от meshko106 »
<br />[link=http:
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #79 -: Август 10, 2016, 22:52:31 pm »
Авалон, същата съм като теб по отношение на хорското мнение. Не само за малкия, ами за каквото и да било. Мама и баба са по-податливи обаче и имахме същия филм с памперса, когато Дани беше на 2 и нещо... Хънта - мънта, ама дай гърне, ама да опитаМЕ? Това разбира се САМО заради подхвърлени реплики по темата на разни познати и съседки (с гениални внуци, дето от 9 месеца още си ходят в тоалетната, сами даже хахахах)  Смотах ги набързо де... Тия с "дайте да дадем" мноУ ги обичам ;) Разбирай - АЗ да се занимавам с глупости, защото според тях нали...така трябвало. Казах, че на мен с памперсите ми ОК и ако иска да си ходи с тях до 1-и клас, ако им е важно да го сваля - да се занимаят те. Майка ми тогава излезе 3 седмици в отпуска и отиват тя, баба и малкия на село. На 10-я ден се появявам и питам к'во става с гърнето, как върви?  :lol: :lol: :lol: И двете като ужилени: "Е, гърне сега, ами още е рано, то си е добре детето с памперса, насила не става и не бива..." Ааааааа ти да видиииииш! Едно било да се пили, друго ти да свършиш това, за което пилиш на друг с "аргумента" колко си прав и как трябвало.
И като им разправях, че ще го свалим за ден, когато той е ГОТОВ и ПОЖЕЛАЕ и точно така стана - повече не чух дивотии от тях за каквото и да било, защото "тя леля ти Пена пък изкоментира..."

Аз честно казано, се чудя и на коментиращите, какъв е тоя интерес и краста да зяпат чуждите деца. Когато край мен има чужди деца, аз се старая да не ги забелязвам даже, че не понасям хлапетии изобщо, как ли да не седна да гледам кое с памперс, кое с биба, кое какво яде и не яде, че да вземе и да ме заинтересува изобщо, та чак пък коментари... Нали не са ми в къщата - това напълно ме удовлетворява.  :lol: Когато Дани е сред деца - гледам само всички да са и да си останат с по 2 очи, здрави глави и крайници и да няма писъци и блъскане, които са опасни. Извън това - хич не ме интересува какво става.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!