0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #40 -: Август 08, 2016, 10:47:43 am »
Аз църквата и датата ги резервирах още през май, защото е желана и предпочитана. Така че това съм го отметнала, така да се каже, действах предвидливо.
За мен кръщенето е много лично и не ми харесват големи и помпозни такива тип сватба. Ще бъде в тесен кръг, така сме решили, а и винаги ми е ставало лошо, когато в църква видя 200 човека натъпкани, като сардели, затова и избягвам ходенето в храмове по празници.
Жбрул, благодаря за съветите записвам си. Това за кутийката за кичурчето е адски сладко, нямаше да ми дойде на ум.
Ресторант съм харесала, с прекрасна лятна градина,според вас дали ще е проблем резервация за около 10-15 човека без предварително меню?


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #41 -: Август 08, 2016, 10:52:36 am »
Зависи от ресторанта.Повечето искат поне някакви разядки или хапки предварително да поръчате.

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #42 -: Август 08, 2016, 11:05:02 am »
Синеочка, по принцип за толкова хора не съм имала проблем с резервация и не са ми искали предварително меню. Обаче, ако в този момент има още няколко компании като вашата - за вас ще е кофти, понеже всичко поръчано ще се бави много. Аз процедирам така: С управителя сядаме и смятаме няколко плата салати, стандартните. Шопска (овчарска) и зелена, които се сервират в големи салатиери, да кажем по 5 единични порции във всяка и гостите си сипват от която колкото желаят. Няколко плата със сухи мезета, кашкавали и сирена и това е предварително сервираното. Пък оттам насетне - всеки да си поръчва каквото желае. Може някакви хапки да поръчаш също предварително, но аз просто не съм фен на мазно панирано-пържени неща, а и не са ли топли - не са вкусни. Ако предварително се договорите с управителя, той ти казва най-често, че за толкова хора - те искат консумация по Х лв. на човек (храна, безалкохолно, бири), която обичайно се докарва още от салатите. И над нея - не се опъват да си внесете вие алкохола, което си е сериозно перо поне по моите партита  :lol: И предпочитам да се договарям така не толкова заради цената, а защото съм сигурна в качеството на алкохола, който аз ще купя, пък по кръчмите....често не са ОК тези неща.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #43 -: Август 08, 2016, 11:54:02 am »
Нашето кръщене протече така: резервиране на църквата и разговор с попа какво се носи в църквата: в нашия случай - олио, вино и хавлия , които остават в църквата. Питка имаше на излизане от църквата за гостите.Хавлията след като се измие детето си я поръчах от един сайт / има много такива комплекти готови в различни сайтове в интернет /, та я ползвам и сега. Кутийка и шишенце за водата си направих сама / но те често са включени в комплекти за кръщене, за които споменах/. Свещите задължително се вземат от църквата /поне на тези кръщенета, които съм ходила и на нашето/, може да им се сложи някаква джуфка , нашите си бяха чисти без нищо. Някои поръчват и украса за легена/казана/ с водата, но на мен ми е твърде натрупано и помпозно. Кръстниците ни взеха златно кръстче със синджирче /малко прекалено големи / и взеха дрешки за преобличане, не бяха бели. Иначе ресторантът беше резервиран  и така както Жбрул е казала: имаше хапки на няколко места, салати и мезета. Но ние бяхме около 30-ина човека. Торта бях поръчала предварително и беше закарана в ресторанта. Аз не исках подаръчета, но свекървата много настояваше и направих сама от ръчно плетени каренца торбички с бонбонки и надпис -благодарност към гостите. Станаха много красиви. Имахме фотограф, дечицата играха в детския кът. Ние танцувахме, много хубаво кръщене се получи- и ритуалът и купонът :) след това
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #44 -: Август 08, 2016, 11:57:03 am »
Ние също ще се кръщаваме този месец. Без излишни салтанати ще бъде - в малка, стара и автентична църква. Мисля си хавлията да е халат. Кичура коса съм решила да го ламинирам заедно с кръщелното.
Синеочка, ПИБ продават сертифицирани медалюни и др. вкл. тематични от благороден метал.
Поразгледах какво се предлага за кръщенета и честно казано се ужасих от кич. Бялото е императивно при католиците.

А това за държането на Нора за ръка хич не ми е ясно как ще се случи. Кръстницата да му мисли ... и попа   :?, ще предупредя все пак.
Освен изброените от Жбрул неща за църквата още и червено вино ще нося.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #45 -: Август 08, 2016, 12:47:18 pm »
Здравейте,
и ние ще правим кръщене в края на месеца. Църквата и ресторанта резервирах още през пролетта.  Онзи ден поръчах хавлийка за кръщенето с избродирани събитието, датата и името на дъщеря ми. На мен много ми хареса. Още не сме уточнили, какво и дали въобще нещо ще подаряват кръстниците. Аз вече й купих бяла рокличка за кръщенето.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #46 -: Август 08, 2016, 13:49:30 pm »
Кръстих Мария миналия септември.
Кръстницата купи бяла рокличка, бели сандалки и гащички. Както и златно кръстче, аз купих синджирчето. Тя донесе и кутия в която имаше малко шишенце зехтин, сапунче, бурканче мед, кутийка за кичурите коса и една малка хавлйка. Кутията беше надписана "Свето кръщение Мария и дата" Отделно тя купи и бяла голяма хавлия и една по малка за свещеника. На един сребрист поднос беше наредила хавлията, дрехите, сандалките, кутията и кръстчвто и една малка китка здравец вързана с бял и червен конец. Детето беше с друга рокличка в началото на ритуала, а когато трябваше да я потопят във водата, я облякохме в белите дрехи. Плака през цялото време и затова аз я държах. Имаше фотограф нает за събитието. А да кръстницата купи и свещите за църквата. И не забравяйте свидетелството на кръстницата, тя беше го забравила, но попа знаеше че е кръстена (познаваме се)  и ритуала започна.
За църквата ни искаха бутилка зехтин и вино -  взехме малки. И питка омеси кръстницата също. Бяхме само близки хора, около 15 човека и после на ресторант ходихме.
В ресторанта бях пиръчала салати в три плата, пържени картофи, хапки сирене, кашкавал и пилешки. Два сача със свинско месо (по един кг. бяха)  и безалкохолни. Алкохол всеки си поръча отделно.
« Последна редакция: Август 08, 2016, 13:55:11 pm от stoeka71 »
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #47 -: Август 08, 2016, 14:00:45 pm »
При нас кръщенето мина с експресна организация  :lol: кръстницата се обади,че си идва в България след 3 седмици и така :D бяхме само най-близките около 18 човека и нямах проблем в кръчмата с предварително меню...все пак бе за обяд  т.е. нямаха други клиенти :lol: и не бе проблем кръстницата си му бе купила дрехи и обувки не бели,а официални риза,панталон и т.н. за да не ми подаряват излишни глупости бабите свеки му купи златен кръст,а мама хавлията,кръстницата му подари икона за спомен,а аз на тях сервиз и това бе в общи линии...много хубави емоции са тези :) Алек хич не плака хили се през цялото време Краси си го гушкаше,не аз...а,аз пък му бях забравила акта за раждане та малко ни забавиха кръщното...
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #48 -: Август 08, 2016, 14:53:39 pm »
...
П.П. Увери се, че избрания за кръстник знае къде е собственото му кръщелно свидетелство и го е изровил оттам, където по принцип го държи. Казвам, понеже 2 пъти ставах кръстница аварийно, поради такава причина. В деня на кръщенето - титулярния кръстник не моЙ се сети къде му е кръщелното и като не може да се отлага вече, всичко планирано и платено...хайде аз на пангара пак.  :lol:
Предполагам зависи от  попа и църквата .
Казвам от личен опит , че аз като бях кръстница  , се явих без кръщелно .
 Но  предварително ходих и   говорих   с попа , че кръщелно черно на бяло  нямам  и ме преха така :) *
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #49 -: Август 08, 2016, 18:27:56 pm »
...
П.П. Увери се, че избрания за кръстник знае къде е собственото му кръщелно свидетелство и го е изровил оттам, където по принцип го държи. Казвам, понеже 2 пъти ставах кръстница аварийно, поради такава причина. В деня на кръщенето - титулярния кръстник не моЙ се сети къде му е кръщелното и като не може да се отлага вече, всичко планирано и платено...хайде аз на пангара пак.  :lol:
Предполагам зависи от  попа и църквата .
Казвам от личен опит , че аз като бях кръстница  , се явих без кръщелно .
 Но  предварително ходих и   говорих   с попа , че кръщелно черно на бяло  нямам  и ме преха така :)

Вероятно е така. Ако са местни църкви (дето се знаем все пак), 3 деца кръстих аз при попа дето мен ме кръщава  :lol: - няма дерт, знае че съм кръстена. Ама по манастирите са доста стриктни и серт и като сме вече компания, по хотели и грандиозния панаир е в ход и платен и се запъне някой поп за докИмента... Добре, че и в двата такива случая ние пътувахме в самия ден, а не с другите от предишния, та изравям кръщелното и аре "кръстница-линейка". Ама няма оплакали се засега.

Относно кой ще държи детето (обичайно се налага да е на ръце), аз отдавна предупреждавам, че ако ще родителите да са ортодоксални християни - аз деца не държа, по 40 мин., ако ще да не реват и да се швъкат - просто не мога с този кръст и толкова. Държи мама, аз се отричам от Сатаната от името на детето и те така.  :lol: Бебе на 2-3 месеца - да държа, ама те все ги кръщават като са накъм 10-15 кила...е, мерси. После цял месец бухам лекарства. Първият ми кръщелник беше 15-ина килца тогава, счупи се от писъци и кривене, това на 15-и август по обяд, на 40 градуса. Като гледах снимки после, ама Богородица не моЙ да докара измъчено изражение като моето тогава.  :lol: И съм се спретнала аз както изисква случая, яко нафръцкана и едни потни петна от мищниците - до кръста ми. Няма нужда чак толкова.... Споменавам го, за да обсъдите този момент с кръстника, особено, ако е жена и то по-слабичка, защото на нея може и да й е неудобно да повдигне темата, ако има някакъв проблем (както беше при мен първия път). Някои хора пък просто се панират яко, ако се разпищи дете в ръцете им, особено чуждо... А нали следва да е приятно и празнично все пак, не драматично ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #50 -: Август 08, 2016, 20:13:19 pm »
Здравейте, мили хора  :P
Да цопна и тук след дълго отсъствие.

Не знам и аз вече дали сме за тази тема или за големите...

Ние сме добре.
Най-важното е, че имаме голям напредък с боледуванията. Може би, защото е лято, а може и вече да си е поизградил имунитета. От края на март, когато ни беше последното по-голямо боледуване, сме имали няколко по-малки, които минаха леко, без да се стига до по-сериозни лекарства.
Дано и зимата се задържи така! Нека всички дечица да са здрави и да не боледуват!

Не си спомням вече дали дъм писала, но 2-те годинки се оказаха преломни за няколко неща при Дани - махането на бибата, пелените и млякото. Последното се оказа най-трудно, а другите две по-лесни.
Бибата просто я срязах и той само повтаряше "биба, късала се" и някак си се примери. Започна само да заспива по-бавно.
Пелените ги свалих един уикенд, но се напишка около 100 пъти и пак ги сложих. След един месец пробвах пак и вече се получи в същия ден. Единственият ни проблем е, че иска да сяда на гърнето напълно гол, дори и без блуза. А още не може сам да се съблича. Иначе няма проблем да сяда и на голямо гърне без седалка като сме навън. В началото не искаше да пишка по полянки като го държа, но и с това свикна.
Директно с дневната пелена, махнах и нощната.

Отново не е приет на държавна ясла и си продължаваме с частната. Харесва му и дори понякога иска да ходи във време, в което не е на ясла.
Маги, и Дани не разказва нищо за яслата. Като го попитам, все едно нищо не съм го попитала. Само на въпроса какво е ял, ми казва "крем"  :lol:
Пее си разни песнички от яслата. Понякога трудно ги разпознавам  :lol:

Имаме проблем със сладкото. До две години го ограничавах, но сега вече знае какво е сок, сладолед и бонбони и непрекъснато си иска. Само се чудя как да го залъгвам, че няма. То вкъщи наистина няма, но по пътя към вкъщи има един куп магазини, а и той нашият стана голям ресторантьор откакто се върнах на работа. Само повтаря "Искам на лесторанта" и си поръчва сокче.

Има голяма страст към автобуси, тролеи, трамваи, метро и обикаляме да се возим. Сменяме по 4-5 транспорта понякога. И любимите му играчки са все автобуси и трамваи 😊

Не е много по физическите активности, а с такова желание му купих балансиращо колело и тротинетка. Колелото не може да го кара още, а тротинетката само направо и не му е интересно. Като я вземем с нас, само я мъкна. Добре, че е лека.
Иначе много помни, реплики от филми например. Брои до 10, като понякога смесва с английските цифри (ено, две, тли, фор, файв и после както му дойде).

Има си апетит, но като повечето деца не хапва това, което майка му би искала. Тази вечер изяде една филия и половина с катък. Супата ми едва я уважи. Добре, че поне яде повечето плодове, както и много домати.

Още е много залепен за мен и дори да отива до другата стая ме вика за компания. Баби и дядовци не признава, когато и аз съм там. Само им вика "не ти, мама" и "махай се". Много му се карам като се държи така.

Не обича да му навлизат в личното пространство и ако някое дете го доближи на площадката може и да го удари. Голяма е скръндза и не си дава играчките и започва да пищи, ако някой му ги вземе.
Овенски му работа.

Научих се да му поръчвам дрехи от намаленията от предишния сезон. Преди месец например му поръчах от намалението в mothercare за следващото лято дрехи. Много изгодно излиза така.
Имаме проблем обаче с много от дрехите. Дънки, джинси и панталони не иска да носи (дори да са с ластик и по-мекички), само анцузи харесва. Блузи с якички от типа Лакосте и ризи също. Дори за рождения му ден в яслата не успяхме да го облечем по така...

Още не са му избили кътниците, но от време на време се обаждат. Като снощи, давахме Нурофен, защото много плаче и не може да спи.
Още са му черни зъбите. Склонни са към оцветяване. Казаха ни, че нищо не можем да направим. Дано само млечните са така, а постоянните не.

Оле, цял роман изписах през телефона ...
Само да допълня за n-ти път, че гледането става по-лесно и по-лесно с всеки изминал месец, в който пораства  :D

Ще се върна да изчета поне тази темичка...
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #51 -: Август 08, 2016, 21:37:53 pm »
Смайли, аз имам една питанка? Защо "като пишка по полянки" го държиш? Как го държиш? Не си ли пишка прав и..."както е рекъл Господ"  :lol:  за техния пол?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #52 -: Август 09, 2016, 00:23:59 am »
Смайли,много се радвам,че намери време да пишеш как сте с Дани  :) това с недаването на играчки не знам дали е от овенския характер или просто защото е по-голям,по площадките ги гледам,че по-големите все пищят и не си ги дават :lol: Алек и той взе на моменти като ги гледа да си гушка нещо и да казва "моо" т.е. мое е :lol: ама виж сега се сещам,че кака му хич не си даваше нещата та и овенския характер си казва своето :lol:
Jbrul, и аз не съм го научила още да пишка прав държа го по полянките :lol: баба му така го свикната и зор видях да го приучвам към седалката у дома, тепърва ще се учим като мъжете прави :lol:
При Алек отказването от биберон бе много смешно той е голям чистник,не търпи нещо да е изцапан или у дома троха като види на пода и пищи и я изхвърля и аз му омазах биберона обилно с кетчуп и до там бе  :lol: не пожела да го пипне дори :lol:
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #53 -: Август 09, 2016, 09:13:11 am »
Ей Смайли, добре че писа, липсвахте ми с Дани. За не даването на играчките е период, и Моника е така.Пищи, реве, дърпа всичко от ръцете на другите, та понякога и посяга да ги удари.Просто обяснявам, обяснявам, обяснявам и в един момент си зарязва играчката.Но аз обяснявам избирателно.Като бяха братовчедите и тук и обяснявах и накрая почна да им дава всичко.Но едно дете пред блока с което си пищят и двамата нон стоп ги оставям да се оправят сами.Научила се е и да се бие и хапе от яслата, та и там праскам едни обяснения, не е истина.

Иначе и тя от няколко дни е всичко с мама.Аз ходя понеделник и сряда на танци, тя знае много добре, и снощи е ревала за мен и е искала да ме търсят.Та са се прибрали по-рано да я укротят.После беше залепена за мен, едва се изкъпах.

И Моника не искаше да пишка на вън в началото, не и харесва да я държа аз, а и да ви кажа с тия кила в тая поза съм обречена на вечни болки в кръста.Решихме проблема, като и казвам, че ще напишкаме тревичката да стане зелена и да порасте  :lol: и кляка, сама а аз съм до нея.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #54 -: Август 09, 2016, 09:19:59 am »
Смайли, моят младеж, като почна да пишка и3вън памперса, му купихме едно пластмасово канче и прав в него да си върши работата като мъж ;) Та не сме имали дерт прав-седнал, а и по-лесно се мие от голямото гърне. Иначе до скоро си държеше на гърнето 3а "голямата" работа, но след като го навих да пробва на голямата тоалетна с детска приставка, сега не ще да седне на гърнето. Даже баща му като 3аседне с вестника в банята и го чака милото. Оф, те3 мъже и техните висенета в банята :)
Синеочка, 3а кръщенето непременно питайте в и3браната църква какво искат да носите. Нашият свещенник е прекрасен - ка3а си, че най-важното е кръщелникът и кръстницата да са там, а другото не е 3адължително. На едно кръщене в Арбанаси ни се падна един много неприятен, меко  ка3ано, свещенник. Като в3е да пуска коментари, как кръстницата не била 3наела писанията, как сме се сещали да ходим на църква само по пра3ници и др. подобни. На никой не му беше приятно. Ако пък мисли, че така ще привлече хората в църквата, много греши. Иначе нашето момче много му хареса къпането в купела и искаше даже още, всички се смяха с него, наред с отчето докато викаше "мий-мий". Да видим момата догодина как ще е, че тя е малко по друг характер ;)


*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #55 -: Август 09, 2016, 10:07:11 am »
Здравей Смайли, радвам се, че писа. Тъкмо си мислех, че покрай работата, нямаш време за нас.
*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #56 -: Август 09, 2016, 11:12:00 am »
Оф, ами аз явно съм много загубена Алекс, ама по моята логика щом можеше да стои прав (което стана преди да направи година все пак), значи може и да пишка така извън памперса. Въпреки, че до много късно не искаше да го свалим изцяло (водолейска му раУта), за пишкането беше под 2 годишен, когато започнаха опитите. Директно в тоалетната (имаше едно стъпалце специално) и само дебнех баща му да се появи и ги пращах двамата да я свършат тази работа, за да му покаже кое и как правят мъжете. И така си продължиха нещата до пълното сваляне на памперса. Когато тръгна без памперс, просто сваляше боксерките, хваща "шланга" и си пишка. Аз нито съм ходила да държа, да насочвам, да тръскам...той ги вършеше сам тези неща. Може би, защото когато свалихме памперса си бяхме на село и му бях казала да пишка из градината на воля, вместо да се разхожда до тоалетната - естествено няма проблем да го свърши това в произволна градинка  :lol:
Пък това го споделям, не защото "моето е вярно", ами защото със син на 5 и половина, едва снощи разбрах, че имало и друга версия на пишкането.  :oops: :oops: "Гениална" съм направо хахаха

От друга страна пък, ако са физически способни вече да вършат Х нещо самички, аз наистина не виждам причина да се намесвам в тази дейност по някакъв начин. Все още го бърша с мокра кърпа, след като е ходил по голяма нужда, но това у дома и по навик по-скоро. В градината и това върши сам.

Бебе, аз веднъж съм попадала само на едно такова неприятно "отче", млад и нахъсан беше явно, ама подхода му го нямаше хич. Чудеше се за какво да се заяжда, почти разплака кръстницата с реплики (аз бях гост на това кръщене). Тя не знаела ли как се влиза в храм, била се облякла разголено и неуважително  8O 8O 8O Жената беше с бял ленен панталон и риза с къс ръкав, пак бял лен. И двете плътно тъкани, не е да прозират бикини и сутиен. На ризата горните 2-3 копчета разкопчани, ужасна жега все пак, ама дори не се виждаше деколтето (цепката на гърдите), та и що била със сандали (т.е. боса) и пр, безумия. И понеже и на мен ми е плитко търпилцето, не издържах и му се озъбих с репликата: "Сигурен ли е, че Библията е изучавал, а не Корана...". Ми така де, ние пък да не сме хванати от гората? Явно съм имала достатъчно скандалджийско излъчване, че да реши да се драка с мен и си взе партакешите и подкара по същество ритуала. Ама вече беше скапал настроението на всички... :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #57 -: Август 09, 2016, 12:47:20 pm »
 :bighug:
Jbrul, от хигиенна гледна точка предпочитам да го държа. Представям си как като клекне или е прав с гащи на краката долу и всичко ще опикае (с извинение за израза).
А прав нека се учи като стане достатъчно висок за голямото гърне.
Бебе, това с тази чашка е интересно, ама как я миеш като си навън? Носиш си вода ли?

Маги, и аз ходех на танци, но нещо напоследък не успявам.
При нас става проблем, ако се събуди преди да съм тръгнала за работа. Аз излизам към 7 без 10. Тогава не ме пуска да изляза и е голяма драма.
Иначе сутрин мъжът ми го води и оправя за яслата, а аз го вземам вечер.

Алекс, това с кетчупа и биберона много идейно  :P

Днес за пръв път бяхме на Capella Play в The Mall. Голяма забава дори и за мен (деца до 3 г се пускат само с придружител). Струваше 5 лв за неограничено време, но след 11 започнаха да пристигат повече деца и се изнесохме.
Следобяд ще ходим да бием последната ваксина, която безкрайно отложихме заради боледуванията.
И мислим да се разходим с влак до Елин Пелин и обратно  :P

*
Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #58 -: Август 09, 2016, 13:18:12 pm »
:bighug:
Jbrul, от хигиенна гледна точка предпочитам да го държа. Представям си как като клекне или е прав с гащи на краката долу и всичко ще опикае (с извинение за израза).

Не споря. Аз просто не си "представям" - пробвам пък каквото стане.  :lol: Ако не става - ОК, мисля друго. Може просто случайно да е станало при Дани с пишкането прав, без щети. Пък и да си опикае карката някой път - голяма работа. Урината е чисто нещо, скоро четох някакви исторически статии и се облещих, че древните римляни си почиствали зъбите...ами с урина.  8O Това просто в полза на науката го споделям, като любопитен факт, който не ми беше известен, не във връзка с дискутирания въпрос.  :D

Хубав и прохладен ден момичета!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Августовска ваканционна тема за най-малките
« Отговор #59 -: Август 09, 2016, 13:49:27 pm »
Ами той и не иска да опитва. Всяко ново нещо му е страшно.
В началото само ме молеше "не на тлевичката, на тоалетната". Докато веднъж не го хвана зора на пистата в Боровец срещу хотел Рила и нямаше време да ходим на тоалетна.
После почиствах тревичката като след кученце, в найлонова торбичка  :lol: