Здравейте, мили хора
Да цопна и тук след дълго отсъствие.
Не знам и аз вече дали сме за тази тема или за големите...
Ние сме добре.
Най-важното е, че имаме голям напредък с боледуванията. Може би, защото е лято, а може и вече да си е поизградил имунитета. От края на март, когато ни беше последното по-голямо боледуване, сме имали няколко по-малки, които минаха леко, без да се стига до по-сериозни лекарства.
Дано и зимата се задържи така! Нека всички дечица да са здрави и да не боледуват!
Не си спомням вече дали дъм писала, но 2-те годинки се оказаха преломни за няколко неща при Дани - махането на бибата, пелените и млякото. Последното се оказа най-трудно, а другите две по-лесни.
Бибата просто я срязах и той само повтаряше "биба, късала се" и някак си се примери. Започна само да заспива по-бавно.
Пелените ги свалих един уикенд, но се напишка около 100 пъти и пак ги сложих. След един месец пробвах пак и вече се получи в същия ден. Единственият ни проблем е, че иска да сяда на гърнето напълно гол, дори и без блуза. А още не може сам да се съблича. Иначе няма проблем да сяда и на голямо гърне без седалка като сме навън. В началото не искаше да пишка по полянки като го държа, но и с това свикна.
Директно с дневната пелена, махнах и нощната.
Отново не е приет на държавна ясла и си продължаваме с частната. Харесва му и дори понякога иска да ходи във време, в което не е на ясла.
Маги, и Дани не разказва нищо за яслата. Като го попитам, все едно нищо не съм го попитала. Само на въпроса какво е ял, ми казва "крем"
Пее си разни песнички от яслата. Понякога трудно ги разпознавам
Имаме проблем със сладкото. До две години го ограничавах, но сега вече знае какво е сок, сладолед и бонбони и непрекъснато си иска. Само се чудя как да го залъгвам, че няма. То вкъщи наистина няма, но по пътя към вкъщи има един куп магазини, а и той нашият стана голям ресторантьор откакто се върнах на работа. Само повтаря "Искам на лесторанта" и си поръчва сокче.
Има голяма страст към автобуси, тролеи, трамваи, метро и обикаляме да се возим. Сменяме по 4-5 транспорта понякога. И любимите му играчки са все автобуси и трамваи 😊
Не е много по физическите активности, а с такова желание му купих балансиращо колело и тротинетка. Колелото не може да го кара още, а тротинетката само направо и не му е интересно. Като я вземем с нас, само я мъкна. Добре, че е лека.
Иначе много помни, реплики от филми например. Брои до 10, като понякога смесва с английските цифри (ено, две, тли, фор, файв и после както му дойде).
Има си апетит, но като повечето деца не хапва това, което майка му би искала. Тази вечер изяде една филия и половина с катък. Супата ми едва я уважи. Добре, че поне яде повечето плодове, както и много домати.
Още е много залепен за мен и дори да отива до другата стая ме вика за компания. Баби и дядовци не признава, когато и аз съм там. Само им вика "не ти, мама" и "махай се". Много му се карам като се държи така.
Не обича да му навлизат в личното пространство и ако някое дете го доближи на площадката може и да го удари. Голяма е скръндза и не си дава играчките и започва да пищи, ако някой му ги вземе.
Овенски му работа.
Научих се да му поръчвам дрехи от намаленията от предишния сезон. Преди месец например му поръчах от намалението в mothercare за следващото лято дрехи. Много изгодно излиза така.
Имаме проблем обаче с много от дрехите. Дънки, джинси и панталони не иска да носи (дори да са с ластик и по-мекички), само анцузи харесва. Блузи с якички от типа Лакосте и ризи също. Дори за рождения му ден в яслата не успяхме да го облечем по така...
Още не са му избили кътниците, но от време на време се обаждат. Като снощи, давахме Нурофен, защото много плаче и не може да спи.
Още са му черни зъбите. Склонни са към оцветяване. Казаха ни, че нищо не можем да направим. Дано само млечните са така, а постоянните не.
Оле, цял роман изписах през телефона ...
Само да допълня за n-ти път, че гледането става по-лесно и по-лесно с всеки изминал месец, в който пораства
Ще се върна да изчета поне тази темичка...