0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #20 -: Ноември 11, 2016, 18:17:29 pm »
Здравейте, момичета
аз случайно попаднах днес на темата и защото и аз съм в същото положение реших да се включа(въпреки че никой не е писал отдавна).
Моята диагноза също е ИЯР. АМХ е <0.1 ФСХ е много висок, нямам цикъл и респективно овулация. Преди около месец бях на консултация в клиника Надежда при д-р Персенска. Четох, че и Ивона е била при нея. На мен направо ми заяви, че съм за донорска яйцеклетка, нямало смисъл да се прави стимулация за собствени яйцеклетки. Аз не мисля, че няма шанс, а и все пак имам право да пробвам да имам свое дете. Затова търся и чета да събера повече информация, търся лекарят,който ще се заеме с нелеката мисия да сбъдне мечтата ми. Четох, че Deep e доволна от д-р Александров и д-р Даскалов.... Моля и другите момичета да споделят за техните Лекари. В Надежда не ми дадоха надежда, но вярвам, че стават и чудеса, а аз вярвам в тях.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #21 -: Ноември 15, 2016, 12:02:09 pm »
july13, аз също бях с такава диагноза, на базата на реакцията на организма ми при стимулация, не съм правила изследвания.
Не съм имала проблем с менструацията, както и със спонтанната овулация, при всяка стимулация обсъждах качеството на яйцеклетнике с д-р Александров, това ми даваше надежда, че имам шанс. :-)

За съжаление пишеш, че нямаш цикъл, както и овулация...

До сега правила си някаква стимулация в по-ранен етап?

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #22 -: Ноември 15, 2016, 14:24:14 pm »
july13,
Аз съм човека ,който може би най-малко има право да прави коментар,но съвсем случайно проследих историята ти във форума.
Вярвам в надеждата,вярвам в това ,че човек трябва направи всичко по силите си за да сбъдне мечтите си,но понякога човек трябва да е реалист.От прочетено за теб разбрах:че ти си около 43 год.;нямаш цикъл от почти 2 години;имаш диагноза ИЯР и обикновенната ти гинеколожка,която няма нищо общо с репрудоктивен специалист ти е казала,че имаш шанс да забременееш със собствена яйцеклетка;направила си консултация в кл.Надежда,направи си онлайн консултация с Виена Инвитро Център(2 много добри репрудуктивни клиники,при двама много добри специалисти) и двамата ти казват ,че шанса ти е с донорска яйцеклета.Ако греша някъде ме поправи.Ако не греша :
Цитат
Аз не мисля, че няма шанс, а и все пак имам право да пробвам да имам свое дете
-Износването и раждането на дете с твой генетичен материал,не те прави родител.Всяко едно дете (осиновено,с донорска яйцеклетка,с донорски сперматозоид и др.)отглдано с цялата си безгранична любов те прави родител.Мисля ,че за да си помогнеш първо трябва да помислиш малко върху тази си нагласа и тогава да правиш каквото и да е било.
-След като 2ма репрудоктивни специалисти ти казват едно и също,не мислиш ли ,че трябва да се замислиш ,че все пак и това е шанс ,и може би той е последния ти шанс да родиш дете  , и ако не се забързаш може да го изпуснеш,защото забременяването е една малката част от целия процес и неволите и тревогите продължават
Целта ми не е да се заяждам,просто помисли,пътят няма да е лек.
Успех
« Последна редакция: Ноември 15, 2016, 14:26:25 pm от bebeshok0326 »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #23 -: Ноември 15, 2016, 16:46:29 pm »
подкрепям bebeshok0326.

мисля, че в момента проблемът ти е да приемеш диагнозата си. ти си още в стадия на отхвърляне и търсиш някой, който да те подкрепи в това.

ако намериш някой лекар, който да ти каже при тия данни, че имаш шанс със собствена яйцеклетка, това ще бъде шарлатан и безпринципен търгаш.

времето ти не е много, ако наистина искате дете, запиши се в списъка на чакащите за донорска яйцеклетка, защото и там нещата не стават бързо, нито от първия път. или помислете за осиновяване...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #24 -: Ноември 16, 2016, 20:00:40 pm »
Здравейте, момичета
Не  bebeshok0326, гинеколожката ми не е казвала, че мога да забременея със собствена яйцеклетка. Просто на база изследвания и прегледи(защото тя за разлика от тези в Надежда ми направи и ехографски преглед и то не веднъж) просто е на мнение, че би трябвало да се пробва стимулация. Последният път, когато бях при нея имаше един фоликул(не помня в кой яйчник).
А колкото до шарлатанството може да поспорим дали е шарлатанин лекар, който би се заел със стимулация или лекар, който с лека ръка, ей така ти казва " Мии няма друг начин" защо? Защото така пише в учебника. Но в живота не всичко е по учебник, има изключения, нюанси...
*
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #25 -: Ноември 16, 2016, 22:23:11 pm »
А не ти ли е хрумвало, че просто могат да искат да ти вземат парите (най-грубо казано), щом ти предлагат опит с твои яйцеклетки?
Подкрепям момичетата.
Помисли на спокойствие и ти желая да намериш най-доброто решение! Бебешок ти е писала мноого подробно. Прочети го отново внимателно! Тук сме, за да те подкрепим, но и да те отрезвим, когато е нужно. Подкрепата се изразява и в това да ти покажем, че има и други пътища да стигнеш до мечтата си.

Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #26 -: Ноември 17, 2016, 17:07:57 pm »
july13,
Искам да те поля за нещо.Независимо какво решение ще вземеш,моля те то да е информирано.Какво искам да кажа ,прочети(за различните възрастови групи) :
-репрудктивност на жената
-срокове за ин витро
-ефекти на стимулация(физически,психически),време,средства
-яйцеклетки,сперматозоиди-време,количество,качество
-етапи на развитие на ембрион в изкуствена среда и тяхната оценка
-имплантиране на ебрион и развитие в матката,видове малформации на ембрион и редукция
Да,медицината не е математика,не е по учебник,но има една статистика,която е направена не без причина и тя е  на базата на нашите истории.
Няма нищо лошо да играеш руска рулетка с живота си .Но не забравяй играеш и с друг живот.Аз лично в момента точно това правя,но го правя информирано и съм реалист.Запозната съм със всички възможни рискове още преди да се захвана с това и съм готова да поема психически и физически при негативно развитие на нещата.
Ние не сме ти врагове.Не чети избирателно. Искрено ти желая да намериш Докторът,който няма да е шарлатанин,който да изгуби и малкото оставащо време и средства(защото много от нас са минали и по този път)
Успех
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #27 -: Ноември 18, 2016, 09:26:44 am »
Здравей juli13 да и аз съм с АМХ 0,10 но ФСХ ми е в нормите и първоначално д-р Персенска ми каза че единственият начин е с тези стойности на АМХ е донорска яйцеклетка но пък после реши да пробваме със стимулация от която извадиха 2 яйцеклетки и двете се оплодиха и върнаха но само едното се захвана и сега съм в 7 седмица така че надежда има нищо не ти пречи да се пробва с стимулация
*
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #28 -: Ноември 18, 2016, 12:48:01 pm »
Ивона, на теб само един параметър не ти е в норма. А при july са повече. Аз си мисля, че щом д-р Персенска я е насочила към донорска, значи има причина за това, и то основателна.

Успех, момичета!

*
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #29 -: Ноември 18, 2016, 13:19:39 pm »
july13, писахме си на лични, позволявам си да ти пиша и тук. Напълно съм съгласна с написаното от момичетата - това се опитах да ти кажа и аз, но малко по-деликатно. Не се хващай само за един параметър и това как са процедирали при други от нас. Аз също бях с АМХ 0,250 единици, но със запазени стойности на ФСХ, овулация, цикъл и качество на яйцеклетките. Опитах се да ти обясня и значението на годините, което в случая никак не е за пренебрегване. Едни от най-добрите лекари са те консултирали и са на едно мнение. Колкото и трудно да изглежда приемането на реалността сега, важно за теб и партньора ти е трезво да погледнете истината в очите. И да опонираш всеки, който пише тук, и да се тръшкаш, и да обикаляш от кабинет на кабинет, и да съдиш всеки лекар, който няма да се наеме да прави опити с твои яйцеклетки,  няма да реши проблема, а по-скоро би го задълбочил откъм фактор време. Донорската яйцеклетка и осиновяването не означават "чуждо дете" - това е шанс да имаш своя рожба, която да отгледаш и дариш с любовта си.
Каквото и решение да вземеш и по който и път да тръгнеш, от сърце ти желая много късмет и успех.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #30 -: Ноември 18, 2016, 16:23:13 pm »
Злати,  :good_post:

Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #31 -: Ноември 20, 2016, 20:22:25 pm »
Здравейте
Не са ми предлагали опити да забременея с мои яйцеклетки, както и никой не е казвал че може. Аз съм от хората, които не се доверяват на едно мнение камо ли ако то е на лекар(не им вярвам много). Това, което правя в момента е да разбера дали тази диагноза е ВЯРНА. Пиша тук за да разбера дали има и други с такава и как са процедирали, какво е станало, при кого са ходили на преглед и процедури. Радвам се, че все пак има и такива сред вас, които влизат в положението ми и се опитват да помогнат.
Едва ли някоя от вас знае какво е с години да търсиш човекът, с когото да създадеш семейство. Няколко провалени връзки от които най- малкото което съм искала е било дете. И накрая, когато намериш Човекът....съдбата ти забива нож в гърба.
Не пожелавам това на никого, дори на враговете си.
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #32 -: Ноември 21, 2016, 10:02:40 am »
july13
Всяка от нас,отделила от времето си да ти пише се опитва да ти помогне.Последното нещо, от което имаш нужда според мен е съжаление.Има къде,къде по-лоши неща в живота от това с години да търсиш партьор.А жените който въобще не го намират?Жените ,който тръгват по пътя за мечтаното дете сами,те какво да кажат?Мога да продължа да давам примери до безкрай.
Успокой се,няма нищо страшно в диагнозата ти,приеми ,че това е твоя път и той е за добро.Той се случва на теб,за да те научи на нещо,за да те направи по-добра и по-силна.
*
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #33 -: Ноември 21, 2016, 10:55:31 am »
Джули, мисля че повечето от нас са минали през не един лекар и са търсили няколко мнения.Но при теб хормоните не лъжат.ФСХ и ЛХ в такива стойности аз лично не съм срещала във форума, а съм тук от доста време.АМХ също е доста нисък.Липсата на цикъл е също така показателна.Мен и друго ме учуди, как лекарката ти е видяла овулация, при положение, че ти нямаш цикъл?Какъв фоликул е видяла?

Повярвай ни не всяка една от нас е с мъжът на мечтите си цял живот.Много момичета го намират късно, много пък от момичетата тук имат проблеми с мъжът си и остават сами след като родят, а има и момичета който в доста по-ранна възраст чуват тази диагноза ИЯР.Живота не е лесен и ние го знаем.Колко сълзи и мъка има в този форум само ние пишещите тук знаем.Но наред с тях има отрезвяване, приемане на действителността и действие.Действие, защото всеки месец, всяка година са пагубни.


Момичетата ти писаха, за да ти помогнат.От тук нататък ти решаваш какво да предприемеш.Може би сме груби, но казваме истината.По-добре ли ще се чувстваш ако всички пърхаме с криле и ти обясняваме как всичко е прекрасно, а след 2 години ти кажат съжалявам закъсняла си, къде си била до сега?

*
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #34 -: Ноември 21, 2016, 11:28:54 am »
При Амх <0.1, при липса на цикъл и овулация е престъпление (едва ли не) въобще да се споменава думата стимулация. Стимулацията не призвежда яйцеклетки. Дори  да се появи някаква (хипотетично) ей тъй на - изненада от нищото , от нея бебе не става .... да е оплоди, да се дели, да се имплантира, да се здаържи и износи, че и да е здрав плода - това граничи с абсурда.
Напълно съм съгласна с момичетата, писали по-горе.
Джули, точно тук е мястото на изстрадалите и то много страдали в мечтата и по пътя към бебето.  Съветвам те да се довериш на лекаря си. На д-р Персенска аз лично бих се доверила. С такива показатели вариантът е един. За съжаление. Често истината наистина трудно се приема.
Пиша това като на майка на донорско бебе. 
П.С. На 42   е нормално да се изчерпва яйчниковия резерв, това е в реда на нещата, това е биология и физиология.  Не е съдба, не се сърди на нея.
« Последна редакция: Ноември 21, 2016, 11:45:25 am от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #35 -: Ноември 21, 2016, 11:43:33 am »
Здравейте моето АМХ  е 0,18 а ФСХ 53,92 и съм трети месец без цикъл.ФСХ то ми се вдигна до небето след неуспешна стимулация и от там всичко тръгна надолу ,лекарите са категорични че съм в преждевременна менопауза.Аз също не искам да повярвам ,че ми се случва това на 38г. да влизам в критическа и да нямам дете но продължавам да се надявам на чудо.Моя лекар е категоричен ,че инвитро няма да ми помогне и аз съм наясно с това.Според него имам минимален шанс за естествено забременяване защото яйцеклетките на жената не свършвали изведнъж.Предложиха ми вариант донорска яйцеклетка които обмисляме но за момента не сме се решили.Много е трудно да приемеш диагнозата си и да продължиш напред ,въпреки че аз съм още в началото и само един лекар е поставил тази диагноза.Аз за себе си съм решила да пробвам всичко ако мога да възстановя цикъла си и нормализирам хормоните а ако не стане остава донорска яйцеклетка.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #36 -: Ноември 23, 2016, 11:20:55 am »
Момичета, с настъпването на менопаузата се случват дегенеративни промени и с маточнота лигавицата а знаете, че за да има бременност независимо дали със собствена или донорска яйцеклетка е необходимо тя да има определени показатели.

Споделям това, за да имате предвид, че времето е основен фактор.

Пожелавам да вземете правилният специалист  и не подценявайте варианта - Ин Витро на Естествен цикъл. За мен е удачен при състояния на ИЯР.


Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #37 -: Ноември 23, 2016, 14:27:01 pm »
.Аз за себе си съм решила да пробвам всичко ако мога да възстановя цикъла си и нормализирам хормоните а ако не стане остава донорска яйцеклетка.
Лорена, това ти ли реши, че е възможно да се случи или специалист каза, че е възможно, имам предвид възстановяването на цикъла. По дълъг протокол ли беше? Защо стимулацията беше неуспешна? Как ако с ин витро е невъзможно, то по естествен път ще има шанс, макар и минимален. АМХ преди колко време показа 0,18?
С Deep  съм съгласна по принцип. Но, на ЕЦ при изчерпан яйчников резерв читави яйцеклетки почти е невъзможно да се "хванат", при намален яйчников резерв - да, и пак е трудна работа. И пак ще се повторя от предния пост, нещата не опират само до +тест.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #38 -: Ноември 23, 2016, 14:54:49 pm »
Цитат
И пак ще се повторя от предния пост, нещата не опират само до +тест.

 :balk_602:
Re: ИЯР И СТИМУЛАЦИЯ
« Отговор #39 -: Ноември 24, 2016, 10:19:11 am »
Аз не съм правила стимулация за инвитро а за инсеминация тази година февруари беше първата с менопур 75 и се разви един фоликул с нормални размери но самата процедура се провали по други причини.Следващата стимулация беше април пак със същия препарат но тогава не се получи фоликула си остана на същото положение.Това провокира лекаря да ми назначи АМХ и ФСХ.Изследвах ги и бяха извън всички граници.Май месец го изследвах АМХ то сега незнам колко е.Юли месец ми беше последния цикъл и пак пуснах ФСХ което е 53,92 към момента.От скоро съм на хормонало заместваща терапия да имам цикъл евентуално.Моя лекар  не дава голям шанс да се възстанови цикъла ми и да ми се оправят хормоните но и не го отричат напълно, просто искам още един такъв лекар да ми потвърди диагнозата да не се доверявам само на едно мнение.Това е в общи линии аз в момента обвинявам себе си ,че толкова много се дърпах и страхувах от инвитро и не започнахме с него още миналата години когато всичко ми беше напред, но минало заминало не мога да го върна.