0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« -: Ноември 17, 2015, 14:01:14 pm »
Пускам нова тема, защото предишната удари 50 страници. Линк към предишната тема: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51030.980

Меци, специално за теб споделям този материал: http://bradva.bg/bg/article/article-65104#.VksTEHbhDIX Не мога нито да потвърдя, нито да отхвърля твърденията и тезите в него разбира се. Но по повод чуденките ти от вчера, дали Волен е прав, че това са "инсценирани атентати" - може и да е прав. Не буквално, в смисъл че не са се случили, а че са организирани не от когото се твърди в момента. Същите чуденки - не сме спирали да имаме и по повод 11.09. де. Имало ги е и у нас, апропо, относно атентатите на гара "Буново", но предвид тогавашния политически режим - коментирали са се само тайничко. А днес - просто "не са актуални за коментар" от повечето хора.
В края на краищата - едва ли някога категорично ще можем да кажем, коя версия е най-вярна, или единствено вярна. Във всяка една - има логика да е вярна, има и въпросителни дали, твърде много хора (кръгове) - могат да извлекат полза от едно такова събитие. И е буквално "онче-бонче", ако нямаш "информация от кухнята" - кой от всички имащи интерес - е посмял да го сътвори това. Колкото наистина фанатизирани и добре финансирани ислямистки структури - имат мотиви и никакви скрупули да направят нещо такова... Толкова мотиви, пари и никакви скрупули имат и собствените ни правителства, за да ни спретнат същото. Тъжно, но факт. Кой наистина е бил...аз не мога да кажа.
« Последна редакция: Ноември 17, 2015, 14:02:54 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #1 -: Ноември 17, 2015, 19:09:07 pm »
От известно време се каня да напиша този текст и все по някаква причина го отлагам... Но май в настоящия момент – му е баш времето. И да, знам, че няма значение за никого и за това какво ще/няма да се случи моето мнение, но все пак...

В Париж – терор – 2 пъти за 10-ина месеца. Официално Путин днес обяви, че техният свален самолет и избити хора са същото нещо. Терористичен акт.  Това 'сводката“ за тази година само, при това непълна. Има и още и още назад. Доста. Месеци ударни мигрантски вълни и проблеми за Европа... В тази ситуация – сме свидетели и на...голямото нищонеправене. От страна на „лидерите“, гражданите, всички.
Оставям настрана политиците, те имат своя игра и причини, за да не правят нищо реално. Гледам хората. Хората са седнали да нищят дълбоките причини да се стигне дотук, теории на конспирацията и да се сочат един друг с пръст и да се делят на лагери „за“ и „против“, докато същите тези хора – се пържат, ама съвсем буквално в един общ тиган.

„Защо стигнахме дотук?“ в тази ситуация е също толкова глупаво и безплодно, колкото ако преди делото си за развод се бях съсредоточила над този въпрос. А не над по-належащите, като – някак стигнахме, но сега се налага да се справя с това, това и това, сама, с дете на ръце, това дете да е добре... Въпросът „защо стигнах до развод с бившия си съпруг?“ - е второстепенен. Важен е, разбира се, но в друга ситуация и е важен „по принцип“... ако реша да се омъжа пак, мисля и по този въпрос, да, но не главно и приоритетно. Мисля по него ЕДВА след като съм решила належащите, важни, ежедневни въпроси, касаещи моето и на детето ми добро битие. Да, давам елементарен битов пример. Нарочно давам такъв.

Имаме налице една доказано претърпяла провал, след много сериозни и дългогодишни опити да бъде претворена успешно в практиката теория, а именно тази за мултикултурното общество. Не, че за хората живеещи малко от малко в реалността това е новина, но за много от по-склонните „да живеят в облаците“ - може и да е наистина. Дори и втората категория, вече разбира, че „тая не моЕ да стане“. Дори тайно от себе си, с неудоволствие, но все по- трудно си крие главата в з***а по този въпрос.
„Мулти-култи“ не се състоя и се срина с гръм и трясък, защото по същество и идея е същото като социализма (комунизма). Утопия. Теория за възможно развитие на обществата, която единствено на хартия може да я бъде. В реалността – никога. По същата причина, поради която и комунизмът не може да го има. И в двата случая – се приема за възможно, че хората могат да спрат да бъдат различни един от друг, чрез някакви  нормативно зададени ограничения и силово наложени виждания за „правилно/справедливо“.  Т.е. - посяга се на законите на биологията. Ама биологията си е биология и не й дреме за ничии абсурдни идеи, ако ще и да са измислени с „добро сърце“.... Хората СА различни, винаги са били, винаги ще бъдат и всякакви опити за уравниловки между тях – винаги ще бъдат обречени на провал.
По соц-а - натискаха ни да приемаме тъпака за равен, да не можем да се развиваме над него, защото можем повече просто, ей така по рождение, да работим и изкарваме колкото 10 некадърника, които не изкарват нищо, но накрая всички да получим по равно... Да не ви обЕснявам, всички знаете. И не се получи, защото това е ПРОТИВОЕЕСТЕСТВЕНО за хората.
При „мулти-култи“ - схемата е същата по същество. Има едни „вечно онеправдани“, дето имат само „права“ и претенции и едни други, оставени уж свободно да развиват личните си качества и да черпят блага от това, кЪт са се напънали, НО. Тези дето могат – са длъжни да се грижат и споделят всичко с тези дето не могат, или просто не искат. По закон са длъжни! Плюс, че нямат право да не искат и да намират това за нередно. Ако си го позволят – те дискриминират онези „другите“. Къде е разликата от соц-а? Ми никъде, във формулировките само и в начина по който се опитва някой да докара един и същи резултат. Невъзможен за случване.

На Европа днес – това й е главният проблем, с който трябва да се справи. За да оцелее. Да се отрече от „мулти-култи“, да признае за провален този експеримент и да се държи адекватно на реалностите. Всички останали въпроси, които 24/7 се бистрят и не са маловажни по принцип, са много по-малко приоритетни. За нас. Жителите на този континент, не за управляващата клика на същия. Нашите и на кликата интереси – не съвпадат никъде в момента. Ако още някой не го е схванал – да го кажа направо.

Европейците трябва да искат повече да не се допускат мигранти. Да не се допуска паразитиране, да не се допуска „етническа и религиозна толерантност“ в разрез с установения тук начин на живот. Да не се допускат никакви действия от никого, чиято цел е да променят европейския начин на живот. Не трябва да има НИКАКВИ права стоящи над това. За никого. Кой на кого плаща за войните „на изток“ - не следва да ни интересува в този момент точно. Следва да натиснем правителствата си – да предприемат такива действия, че „на изток“ да настъпи мир и сигурност. За да можем с чиста съвест да пратим обратно там мигрантите. И това може да стане, при това относително бързо и лесно, при съответен обществен натиск. Но за да го има – трябва да осъзнаем наистина масово, че „мулти-култи“ наистина е утопия. И ако продължим да опитваме да я реализираме – няма защо да гадаем какви ще са последствията. Бегла справка в един-два учебника по история стига, за да си ги изясним.

Къде ни изчезна инстинкта за самосъхранение не мога да се начудя?! Наистина не мога...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #2 -: Ноември 17, 2015, 22:24:02 pm »
Аз честно казано не виждам как може човек хем да се съмнява кой е извършил или поръчал атентата, хем да иска да не се допускат мигранти :-).

а мултикултурното общество съм 100% съгласна с теб -няма такова животно, не и за дълго.   Трябва хората да се претопяват, въпреки различията си. И да се забранят религите. Всички до една !  ей това поне беше добро на комунизма :-)

Но не съм съгласна, че бежанци не трябва да се приемат.


  
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #3 -: Ноември 17, 2015, 22:40:56 pm »
Аз честно казано не виждам как може човек хем да се съмнява кой е извършил или поръчал атентата, хем да иска да не се допускат мигранти :-).

Но не съм съгласна, че бежанци не трябва да се приемат.

Аз не се съмнявам кой, нито защо Боби ;) В предишната тема Меци сподели за бълнуванията на Волен по въпроса. Затова към нея се обръщам конкретно в първия си пост тук :) Т.е. - коментирам всички версии и теории по темата, до които имам достъп, не изказвам лично мнение.

Също така ШЪ те замоля  :lol: , да забелязваш кога пиша "мигранти" и кога "бежанци", понеже аз конкретно - нямам изобщо предвид едно и също нещо, когато използвам двата различни термина. И да, не считам че има връзка със здравия разум, или какъвто и да било РАЗУМ - да се приемат повее мигранти. Предвид ситуацията - считам, че "нехуманно", "неправово" и тотално "неевропейски" - можем да приемаме бежанци още, ама същите - да седят в "лагери", под надзор, никакво разселване, "интеграция" и пр. И идеи за трайно заселване при нас. Нали са бежанци уж? Като са наистина - следва да им е ок да бъдат живи, здрави, на чисто, топло, нахранени, обслужени здравно и всякак - демек отглеждани без да се напъват. Нали? Или не? На който му писне - свободен е да се върне откъдето е долазил тук. Ама да се ВЪРНЕ. Не да ходи където му се щяло из Европа. Гарантирам ти, че само такива мерки (без никакви военни), за месец, ама железни да са и без изключения - ще доведат до рязко секване на "бежанския поток". ;) Щото той в огромната си част просто не е бежански.

И реално погледнато Боби, преките извършители на тези атентати и онези преди тях са? "Мигранти", "бежанци", ама от предишни вълни. Неинтегрирарни такива хора. Не могат да се интегрират явно. И по коя логика считаш, че трябва още такива да си напускаме? Щото те вече ще се интегрират сигурно? Затова не трябва повече да пускаме, не че друго. И тия дето си ги натресохме сега - ще ни ядат главите 20-30 години напред. Хич не се съмнявай.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #4 -: Ноември 17, 2015, 22:50:35 pm »
Ами цяла Европа официално не приема мигранти, а само бежанци. Общо взето описаното от теб е политиката към бежанците, но не мисля, че ги държат затворени в лагери, а и не е нужно.
« Последна редакция: Ноември 17, 2015, 22:53:29 pm от Bobbie »


  
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #5 -: Ноември 17, 2015, 23:20:35 pm »
Ами цяла Европа официално не приема мигранти, а само бежанци. Общо взето описаното от теб е политиката към бежанците, но не мисля, че ги държат затворени в лагери, а и не е нужно.

Боби, наистина ли е нужно и тук да си играем на бюрокрация? Щом настояваш - ОК. Цяла Европа - има политики, закони, конвенции, ведомства и пр., създадени за да реагират (да се справят) с бежанци. Бежанци какво е - знаем. Цяла Европа, всите официални лица, премиери, президенти и пр. - от месеци съвсем официално си говорят за мигранти, не за бежанци. Не щото им хареса - ама то такива пълчища и толкова очевидно НЕбажнски са, че няма вече как да говорят обратното.
Цяла Европа - официално ИМА политики и за мигранти ;) Т.е. миграцията е допустима, по определен ред, пък ако те пуснат - пуснат. Само, че като налазиха границите като стада побеснели бизони - тая политика отиде на кино. Защото тия въпросните казаха реално: "Не ни дреме за вашите там правила, че документи, че ред за допуск, че евентуално... Ние искаме да дойдем и идваме." И дойдоха. И това така ошашка нашите "лидери", че първом - рекоха как всичкото това чудУ било бежанци. Ама нали как "царят е гол" - лъсна за седмици.

Според теб Боби как се нарича подобен тип СИЛОВА инвазия на чужда територия? Като осъществяваната от тези мигранти? Нарича се инвазия. Незаконно проникване на територията на суверенна държава (държави). Как се реагира на това по принцип, нали знаеш? Знаеш. Ние преценихме, че няма да ги разстрелваме по границите си и да ги оставяме да се давят, да им потапяме лично гемиите и лодките... Щото сме цивилизовани. Ние сме, ама те - не са. Или си кьорава? Мне, не можем да ги разстрелваме, защото те не нахлуват въоръжени, влачат чат-пат деца. между тах има наистина бежанци, а и подобна касапница не е приемлива за никой европеец през 2015-а. Поради което Европа изпадна в абсурдната ситуация да третира като БЕЖАНЦИ - нашественици. Капиш? То е толкова абсурдно, че щеше да е  :lol: :lol: :lol:, ако не беше страшно всъщност.

Бежанците - не ги държат затворени в лагери и не трябва, ама когато са бежанци. Пък тия сега не са бежанци, ама не знаем какъв друг статут да им лепнем. Та единствената ни опция е да си променим рЕзко правилата за "бежанците", за да можем да реагираме на мигрантите адекватно. И мярка първа е  - да се държат под надзор, на едно място, не да се движат кой където си искал. Никви права, али-бали и глупости. Иначе - съвсем няма чалъм да се отсеят бежанци от другите. Пък другите - обратнооо. Щото както каза - ние имаме политики за бежанци, не за мигранти ;) Като спре да минава номера - "ментаците" сами ще спрат да прииждат. Или поне в тези количества. Като няма вече далавера - за к'во им е?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #6 -: Ноември 18, 2015, 00:25:47 am »
Ами реално тях би следвало да си ги връщат кой от къде е.  Да, знам че индентификацията не е лесна, но казвам само как е по принцип. И си ги държат в лагери докато ги установят акви са, това са си правилата.
 Ако някой премине границата нелегално, очевидно няма как да го тикна такъв лагер. Но тези, които са минали легално ( поне на една държава) са именно в такива лагери и с някакви временни документи. А другите са без никакви документи на съответната държава - те реално не съществуват тук ( няма ги все едно) и няма как да получават помощи.

При всяко положение у нас не само че има сравнително мало бежанци, ами и малкото не искат да седят :-). Имало полза значи от това да не ти е добре икономиката ;-).


  
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #7 -: Ноември 18, 2015, 00:48:40 am »
Значи...ако влезеш през ГКПП, или от другаде, но се свържеш с местните власти, търсиш закрила, бежанец си реално -протокол има. Дори у нас. И не толкова лош, страшен, мракобесен колкото го развяват по телевизиите ;) Установява се кой си, регистрират те както му е реда, пускат те да щъкаш, ползваш се с права, ама си под надзор все пак.

Когато проникваш нелегално и се опитваш да се укриеш от властите (не да търсиш закрила от тях) по презумпция - не ти е чиста работата. Нямаш никакви документи - още по-зле. Могат да те тикнат минимум в лагер. Ако си агресивен - може и другаде. Ако си посегнал на граничар/полицай - сЮвсем. Обаче проблемът е в КОЛИЧЕСТВОТО в момента. Нямаме  система за реакция за такива мащаби на "нелегално проникване" Боби. Такива мащаби на нелегално проникване - по всички правила се наричат нашествие/инвазия. Те по същество са военен акт. За такъв - имаме точни протоколи, като се провежда в такъв вид, НО...нямаме протоколи да ти нахлуват толкова НЕвъоръжени. И тук идва гредата. Нахлуват като армия, в такива количества, толкова безпардонно, но все пак - не стрелят по нашите граничари нали? Нашите граничари м'найсе стотин (или хиляди) - няма как да спрат по никакъв начин без насилие. Не насилие, ами буквално кървава баня трябва да е. Не става. И тия са наясно. Виждат, че няма реакция - идват все повече. И ни са бежанци, ни са войници, ни са...никакви не са - не влизат в никоя от схемите ни за реакция. ТОВА ни е дерта в момента.

Ние имаме протоколи за водене на война/отбрана на страната от конвенционален вид. Познат досега. В човешката история досега - не е имало инвазия от този вид. Досега е било с меч, пушка, така са се минавали граници, ако някой реши да ги минава в такива количества. Но сега е 21-и век, Европа е хуманна и толерантна, нахлуват ти стотици хиляди БЕЗ оръжия - да, нахлуват, ама БЕЗ оръжия и ти...ми не знаеш какво да правиш. Много тарикатски номер и много кофти. МоЕ си наясно, че те превземат, ама да стреляш по хора без оръжия в ръцете, че жени, че деца...как? За капак между тях може наистина да има бежанци. И Европа глътна гипса.Рече, че всичките ще ги наричаме "бежанци". Найс, ама това води до още и още такива. Които са нашественици, не бежанци всъщност. Много шибано положение - факт.

Няма как да потопим границите в кръв, стреляйки на месо, че да откажем следващите мераклии. Затова се налага да врътнем аналогичен номер на този, който те ни прилагат. Мииии...ние размислихме. Да, приемаме бежанци, ама си имаме нови условия на прием. Влизате - и заминавате зад телената мрежа, при условия каквито ви спретнем, нямате права, освен на храна, лекар и да сте живи. Имате право да ви експулсираме по родните места - по всяко време. Те променят играта - и ние можем. И трябва. И ще спрат Боби тогава да прииждат други, освен истински бежанци. Като спрат - ние ще си ги третираме човешки бежанците, ама не толкова официално и рекламирано както беше досега. Не е там дерта.
« Последна редакция: Ноември 18, 2015, 01:07:10 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #8 -: Ноември 18, 2015, 09:39:33 am »
  Относно моя съгражданин (е как пък все такива образи се раждат тук) Болен Сидеров , нали знаете до какво води дългогодишната употреба на наркотици - халюцинации, параноя и агресия. Хич и не се учудвам на поредната му теория на конспирацията.
 Впрочем той не е единственият кукумицин конспиратор. Ако помните преди около 5-6 г (може и повече да са били) една "българка" (Балева май се казваше) твърдеше, че видители Баташко клане нямало. Мдаа те и черепите и детските кости в църквата в Батак са модели от часовете по Биология  :bonk: :bonk: :bonk:
Впрочем сигурно знаете, ама да ви кажа робство 500 години не е имало, Присъствие му се вика сега ( да им натеменужа и присъствието и простотията).

А, бе я ме светнете как точно ги склоняват да станат камикадзета.Знам, че Аллах им обещава нещо в Рая, ама не ще да е само това.


Всеки миг е още един шанс...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #9 -: Ноември 18, 2015, 10:09:32 am »
Ейй, като чуя/прочета, как било по принцип в дадена ситуация, при положение, че е налице форсмажор и ми кипват...... секретите. Стига с тия реакции и чесане на езици по принцип. Трябва да се действа на практика и то бързо, адекватно и ефективно. Принципите са си принципи, зорът си е зор. След като е налице реална заплаха за сигурността на гражданите в дадена държава, се забравят всякакви принципни положения, предвидени за мирни времена и стандартни ситуации. Всяка държава има  /или поне би трябвало да има/ протоколи за действие при форсмажорни обстоятелства, особено такива, заплашващи националната сигурност. В положението, в което се намираме сега, тези протоколи, както отбелязва и Jbrul, стават леко неприложими. Затова пък, си имаме хора на определени позиции, съответните служби и отдели, за да си свършат работа и да вземат извънредни решения и да променят правила в движение. Има механизми и за това. Необходимо условие за целта, обаче, е да имат топки. Пък нашите са евнух до евнуха, мила моя майно льо.... налЕ, което усложнява работата. Не говоря само за БГ, като цяло за Европа се наблюдава тая масова кастрация на властта. Лошото е, че населението е още по-кастрирано.
За мен, положението е изключително сериозно и трябва спешно да се вземат крути мерки по въпроса от всички европейски лидери. Но, населението на Европа трябва малко да се събуди от тоя розов сън и да се освести къде се намира и да се осъзнае, че не го клатят само насън ами на яве....

В САЩ да не би както по принцип правят с предполагаемите престъпници, първо да канят на разпит, после ако се докаже, да арестуват, така процедират и с възможните терористи - пак по принцип? Мнеееее, там директно ги свалят - къде с ритници, къде с "калашник", няма разпити, няма покани в участъка. До него стигат, ако оживеят след "кръстосания огън.... пардон разпит".
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #10 -: Ноември 18, 2015, 10:42:51 am »
А, бе я ме светнете как точно ги склоняват да станат камикадзета.Знам, че Аллах им обещава нещо в Рая, ама не ще да е само това.

Баш с това. Хората от онзи регион са масово бедни и необразовани и това е векове наред. Ако и в столиците и големите градове да е имало наченки на облагородяване и опити за модернизиране, в останалите около 80-90% от територията си действат племенните порядки, които не са се променили съществено от сътворението. Та на необразовани и мизерстващи хора не е трудно да им бъдат промити мозъците - предлагат им пари и осигуряване на битието на семейството, образование, нищо че е религиозно и радикално оцветено, това не е проблем за тях. Вземи например християнските секти - имала съм досег с една от тях. Техния контингент какъв е - хора податливи на внушение, с проблеми, които не могат да разрешат сами и с рационални средства. Започва се полека, на час по лъжичка - срещи с приятни хора, послания, които звучат просто и близко до конкретния човек, не се налага да вкарваш мисъл. Чувстваш се добре, обичан, подкрепян, зареден с позитивизъм. И така, докато неусетно започнат да ти диктуват живота - кои да са ти приятелите, какво и как да работиш и учиш, избират ти партньор, намесват се в отношенията със семейството и става тотална подмяна на идентичността. При камикадзетата и терористите е същото и особено като се вкара реален противник и се онагледи какво причинява този противник на семейството и страната ти и резултата го виждаме в breaking news.

Аз друго не мога да приема - как Норвегия се докара до това положение. Те не са страна членка на ЕС и съответно не са длъжни по никакъв начин да се съобразяват с договори, обща солидарност и други такива. Франция поне е била колониална държава, месила се е тук и там по света, мигранти циркулират от 50 и повече години. Ако щете и географски са по-близо до контролираните от тях региони. Норвежците са тотално различни. Стандартът на живот е на светлинни години от нашия тук, да не говорим от пещерите на Тора Бора и селцата в Хиндукуш и Каракорум. Какво са си мислели, че ще постигнат като са допуснали такъв голям мюсюлмански, а видимо и радикализиран контингент. Вярно и те страдат от болестта на Европа - намалаване на населението в работоспособна възраст, но тези точно освен да го задълбочат друго няма да стане, видимо с просто око е. Приказката "храни куче да те лае" е съвсем на място и точно определя ситуацията. Европейския мозък изглежда много повече промит и замъглен.  :?

Ние реално сме във война. Франция вчера е задействала клаузата за военна подкрепа - от ВСИЧКИ страни членки. И нашите Убавци се крият в миши дупки, няма официални изявления, няма нормална реакция. На Бойко проблемът му бил, че ще спрат еврофондовете. Плевнелиев, рони сълзи. В неделя имаше много хубаво интервю с Тома Томов, а вчера сутринта с Карбовски и Гарелов.

http://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/toma-tomov-chovekat-kojto-rakovodi-nacijata-ne-trjabva-da-plache.html

http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/11/17/130722/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BC-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F/

« Последна редакция: Ноември 18, 2015, 10:46:18 am от Dodich »
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #11 -: Ноември 18, 2015, 11:01:17 am »
Боби, а колко от тия "мигранто-бежанци" са влезли през ГКПП-то? Щото определено не са много тия, дето са минали от там редовно :wink:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #12 -: Ноември 18, 2015, 13:14:17 pm »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #13 -: Ноември 18, 2015, 13:43:25 pm »
Ние реално сме във война. Франция вчера е задействала клаузата за военна подкрепа - от ВСИЧКИ страни членки. И нашите Убавци се крият в миши дупки, няма официални изявления, няма нормална реакция. На Бойко проблемът му бил, че ще спрат еврофондовете. Плевнелиев, рони сълзи.

Ами реално всички НАТО-вски държави, вкл. и ние - сме вече във война. Освен де факто и де юре. След като Франция обяви, че е във война и се възползва от въпросната клауза т.е. НАТО приема, че атаката на една страна от съюза е атака срещу всички членки - значи всички членки са във война. Въпросът с кого точно сме във война е неясен де. Явно с ИДИЛ ще да сме във война, ама...да изчакаме официално да ни съобщят детайлите. Те така на час по лъжичка ни ги спускат нещата, та дори реално обявената война - нещо не беше регистрирана като събитие от гражданите. Та наистина - май мозъците на европейците са доста по-промити от тези на ислямистите.  :?

Ислямистите - барем са наясно срещу какво и кого им е "борбата" и каква им е крайната цел. И те си я водят с всякакви достъпни и приемливи за тях средства, докато ние се потрисаме с "Ама как може някой да направи нещо такова?!!! Ама аз не го проумявам...". Е и? Ако някой тръгне да ми реже главата, най-важното в такъв момент сигурно е да проумявам защо иска да го направи и защо точно така. И да седя "препарирано" баш като бяла мишка, която вижда как змията се готви да я яде. Ислямистите (нямам предвид хората - мюсюлмани под "ислямисти") са си наумили там някакви неща и са решили да си ги постигнат. На наша територия. В същия този момент - европейците седят и умуват как да ги интегрирали.  8O Сещам се за оня лаф: "Аз го плюя, а то си мисли, че дъжд го вали."

Европейците апропо - изобщо не допускат, че наистина може да преживеят война (който я преживее де) и, че същата вече започна. Ако сега всички медии излязат с новина в прав текст "Започна третата световна война" - ай на бас, че ще настъпи масова паника сред населението и още по-масова изненада, че такова нещо се е случило. Последните големи войни в човешката история, за които ние само сме чели, а нашите баби и дядовци са били и свидетели и участници в тях - са имали определен облик. Той е бил същия, какъвто са имали и другите войни през вековете, за които сме чели в учебниците, сменяли са се само оръжията с по-модерни. Но в общи линии - останалото си е било същото. Има враг, фронт (фронтове), военачалници, армии, те напредват и превземат позиции (със сухопътни операции задължително), удържат ги, или ги губят и кой накрая печели - се е решавало според това. Кой на кого, какви територии е превзел и реално контролира, кой вече няма как да се бие, да опитва да си ги връща и да си налага там своите виждания за едно - друго - та се седя нейде "на масата на преговорите" в този момент и разбира се победителите пишат "мирния договор". Така както на тях им изнася. Победените - свиват перките и си сядат на гъзЪ. Поне за известно време.

Да, ама съвременните войни, тези от края на 20-и, началото на нашия век - не се случват вече в този "класически вид" в общия случай. Което оставя цивилното население с доста неправилната представа, че това всъщност не е точно война, ами...нещо друго. И к'во да е това "друго" бе драги зрители? Плейстейшън 4? И в момента, европейците считат, че има някакви терористични актове на континента, не е драма особено и друг път е имало. Те властите и службите ще се стегнат, ще хванат (избият) тия лошите дето ги направиха и всичко ще си продължи както досега. Мирно, готино и охолно. За нас. Ще продължим да си играем на интеграция и толерантност, ще се правим, че няма гета и анклави, ще бъдем хуманни и ще посрещаме и устройваме "бежанци". Те пък ще се проснат по очи нали от благодарност, че сме толкУ добри и хуманни към тях, ще се впишат, ще бачкат за европейския БВП... А всички заедно ще ходим на площада, за да веем плакати срещу ИДИЛ и ще си закичим лентички "нас не ни е страх" и после ще ударим по три бири в близкия бар (или три чая, за непиещите алкохол). Понеже нали - то това сега не е война, ами някаква обърквация. Ми стават такива неща. Даммм. Ми сигурно...

Синеочка, абсолютно е права Додич по въпроса как става вербовката. Коя точно е религията - не е важно, но подходът е еднакъв и привлечените към такива неща имат доста общи неща в "профила си". При камикадзетата - често става дуа и за пари, не е само по убеждение, макар и това да е водещото. Убеждението е дотолкова, да решиш, че има нещо за което си струва да се самоубиеш и да убиеш други хора. Когато това вече ти узрее в главата - има си религиозни лидери, които са "работниците на гише" в цялата тази схема. Т.е. те дават на ръка парите, които баш диригентите на цялото мероприятие набиват за такива цели, въоръжаване на неофициални армии, атентати и пр. И "Х" така и така е решил да мре и да вземе със себе си максимален брой "неверници", защото така е праведно и го чакат после рай и екстри, слава, ще бъде обявен за мъченик и пр. Ама допълнително и 20 000$ (примерно) за семейството му, което той изоставя на този свят в името на вярата и няма да може да се грижи за тях ги има в играта. Това разказват в интервюта бивши членове на такива организации, които са се освестили в някакъв момент. Разбира се - срещат се и "безплатни" камикадзета. Т.нар. "черни вдовици" - обикновено са такива. Те нанизват колана с експлозиви, за да отмъстят за убити съпрузи, синове...
Тези неща имат значение в случая, за да подчертаем колко са безполезни нашите армии, оръжия, платени войници и пр. срещу ей такива хора.
Този вид армии, защото това са си армии реално - са много по-удобни и ефективни за своите "притежатели" от армиите, които могат да финансират и обучат "официално" някои правителства. Понеже тези официалните, държавните армии - не моАт да правят куп неща, те са "на светло", те могат да водят война по някакви международни правила само. Докато тия неофициалните - можеш да ги ползваш буквално навсякъде, за всичко, без оглед как ще "водят битката", та дори да твърдиш, че ти самият воюваш срещу тях ;) Както се прави и в момента де. Пък коя от тези армии на кого реално е "на каишка" - не е особено трудно да се установи при желание - просто се проследява пътят на парите. Това е и най-бързият и ефективен начин за ликвидирането на такава всъщност.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #14 -: Ноември 18, 2015, 13:48:17 pm »
http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/32553-islyamisti-nahluha-v-nov-balgarski-universitet-s-vikove-allah-akbar

На това попаднах току-що.

 8O 8O 8O Като няма сигнал - значи не е било? Ясно. Правилно няма подаден сигнал, понеже няма за какво да се подава нали... Едни хора са изразили свободно мнението си, щото има свобода на словото, религиозните убеждения и пр. права. Никого не са били и убили - ми влезли, покрещяли си и си заминали. Ако бяха влезли, постреляли, поубили някого - чак тогава може сигнал. Няма сЪ научиш и ти най-после!
А да! И не са били "ислямисти", а "бежанци". Най-вероятно - това е бил техният начин за мирен протест срещу нечовешките условия, при които са настанени у нас, ограничаването на свободното им придвижване (към Германия) А и местните в "Овча купел" начело с Неда   :lol: :lol: :lol: ги гледат накриво. Но това с гледането накриво е по-рядко. Обикновено ги бият, ритат, унижават, вероятно ги и ограбват. Опипват им жените и им ритат децата. И за капак - снимат ги без тяхно позволение. Изброи ли всички нарушени човешки права дотук. Като успееш - да ти напиша и другите. ;)
« Последна редакция: Ноември 18, 2015, 13:52:52 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #15 -: Ноември 18, 2015, 18:11:41 pm »
Ееее,не мога да ви изчета.... 8O От къде пък тая"муза"??? :o Релано,Франция е във война,а по някаква си друга точка от договора за НАТО,всички съюзници са длъжни да и осигурят всяческа подкрепа.То ,това си е пак ,като другото де,ама няма да има НАТОвски армии директно,май. Това обаче не е от значние,много. Гледайте и руски тв ,интересни са. Путин призна официално ИДИЛ за врагове и виновни за самолета. От вчера е заповядал да се подпомага френския флот в Средиземно море. Пълна координация на двете страни. Оланд,лети между Москва и Вашингтон,като ефекта за някакво участие на последния във военни действия ми е под съмнение,което пък води на мисълта,че имат пряка изгода от съществуването на ИДИЛ във вида и до момента,а от там ми мирише на "еврейски" интереси в цялата работа.За жалост,Джихадистите,малко се увлякоха и стъпиха накриво. Ще следим събитията. Бавните ответни действия,както ти се виждат Жбрул,според мен са по-скоро за разпределяне на "парсата" след "намачкването" на ИДИЛ и каква ще е ситуацията в Сирия.Но няма да им се размине!
Ако трябва да бъдем точни,50% от терористите,успели да извършат атентат са отдавна натурализирани в страните на атентата. Родени там,образовани там,та и даже с високо образование. та ,не всички са от средите на "мигрантите" новодошли. Та,не само там е "центъра на злото".
Освен това,защо лежането по гръб,получаването на помощи и други благинки,свързвате с "мулти-култи". Мурзеливия си е мързелив и без култи,и без мулти. Обратни примери има много,но понеже не са съпроводени с изстрели от АК,както и жертви,не ги виждаме. Това според мен не е правилно.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #16 -: Ноември 18, 2015, 18:23:43 pm »
Освен това,защо лежането по гръб,получаването на помощи и други благинки,свързвате с "мулти-култи". Мурзеливия си е мързелив и без култи,и без мулти. Обратни примери има много,но понеже не са съпроводени с изстрели от АК,както и жертви,не ги виждаме. Това според мен не е правилно.
Защото реалният опит да се случи "мулти-култи" - всъщност се сведе до това само. Достатъчно съм писала по темата, намирам за излишно да го правя за м'найсти път. :)

Не знам за какви "бавни ответни действия" говориш и къде ме включи в подобна теза Рачо, мен пък точно. Аз считам, че ответни действия - реално няма, а където и доколкото ги има са супер неадекватни по същество. Гледам руски телевизии също така, чета и руски сайтове, оня ден даже "Евронюз" ми се оказа дублиран на руски...  :lol: Не, че има връзка с темата де, просто се сетих.

Да ти кажа честно - този ти пост като цяло не го разбрах. Не си чел напред какво сме писали, или си чел "на вентилатор", но засегнатите от теб въпроси - ги обсъдихме детайлно. Вкл. този за "интегрираните" атентатори и колко реално НЕ са интегрирани и колко "ще се интегрират" и тия сега идващите и защо...

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #17 -: Ноември 18, 2015, 18:37:44 pm »
Няма как да потопим границите в кръв, стреляйки на месо, че да откажем следващите мераклии. Затова се налага да врътнем аналогичен номер на този, който те ни прилагат. Мииии...ние размислихме. Да, приемаме бежанци, ама си имаме нови условия на прием. Влизате - и заминавате зад телената мрежа, при условия каквито ви спретнем, нямате права, освен на храна, лекар и да сте живи. Имате право да ви експулсираме по родните места - по всяко време. Те променят играта - и ние можем. И трябва. И ще спрат Боби тогава да прииждат други, освен истински бежанци. Като спрат - ние ще си ги третираме човешки бежанците, ама не толкова официално и рекламирано както беше досега. Не е там дерта.
Ама горното пак предполага, че въпросните ще дойдат и легално ще поискат убежище. Как точно ще ги накараш да го направят?


  
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #18 -: Ноември 18, 2015, 18:51:56 pm »
Горното предполага, че всеки проникнал на територията на страна от ЕС - все тая как - ще попадне в "лагер" и ще се ползва само с наистина базови човешки права. Да бъде жив, да получи храна и вода, лекарска помощ и толкова. Ще трябва да дава обяснения кой е, откъде идва, защо, ще му вземат пръстови отпечатъци и каквото прецени за нужно ние, за да установим кой е той аджеба и що е дошъл при нас. Ей това - няма да си го причинят доброволно повечето хора, които не бягат реално от война. Те не са малумни, не са и мазохисти все пак.

Базовите политики и протоколи за действие по тия въпроси в Европа Боби - се случват по документ създаден през далечната 1951-а година. Ето този: http://www.unhcr-centraleurope.org/bg/resursi/konvencii/konvenciya-za-bezhancite.html  Той не е лош по същество и философия, но за жалост - абсолютно не кореспондира със сегашната ситуация в света. И е създаден, за да осигури закрила на наистина БЯГАЩИ от репресия и смърт хора. Не на хора, решили да сменят адреса по икономически причини, или "по терористични" дори. Ама благодарение на него - и вторите две категории ся си правят каквото им щукне на наша територия.
Няма никакви документи, закони и каквото и да било на тоя свят, направени от хора - които не могат да бъдат променяни при реална нужда да се направи това. Не можем да избиваме хора по границите си "за всеки случай" - да. Не следва да откажем убежище на реални бежанци - да. Но условията за оказване на помощ на твърдящите, че са бежанци - можем да ги променим по всяко време. По целесъобразност. В момента, при този наплив - няма служби, които да могат бързо да установят кой кой е и за какво идва насам. Това иска много време и много труд. И за това време - въпросните хора - следва да бъдат задържани някъде без шанс да им изгубят властите следите. Щото като ги изгубят - върви търси Х с криминалното досие из цяла Европа. И още 10 000 като него де...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :) -тема 2
« Отговор #19 -: Ноември 18, 2015, 22:47:54 pm »
Аз да попитам, между всички други права, които „цивилизованият свят“ брани и на които държи... Къде остана правото да кажеш: „Не. Просто не искам!“. Защо имам право да кажа това за нежелан от мен сексуален контакт и, ако това „Не“ не бъде зачетено – позволилият си да прави секс с мен, въпреки волята ми – може да бъде осъден и наказан? А нямам право да кажа същото за същия вид насилие върху психиката си, начина на живот, който харесвам и обичам? Това последното е констатация всъщност, не е въпрос. Нямам такова право. И вие нямате.

Нали знаете, че в страните от „третия свят“ уговорените бракове още са си норма, а у нас са били норма също преди няма 100-ина години. Днес т.нар. „правозащитници“ - биха опищели света и биха ме бранили с кръв и пот от собствените ми родители, ако последните направят опит да ме омъжат за някого против волята ми. Защото родителите ми са убедени, че така е по-добре за мен. В дългосрочен план ;) Това, че не обичам и не искам да правя секс и да живея с някой „чичо“ (ама успял в живота и обществото)  и да му раждам деца – е въпрос на „детинското ми инатливо неразбиране за живота и собствения ми интерес“ нали. Ми то хубостта, любовта, страстта в една двойка са до време – после остават общи финанси, деца и там да се търпите някак. Та поради тази причина – най-добре да мина на тоя „левъл“ още сега и без това е неизбежно, а и е по-добре за мен в переспектива. Осигурява ми стабилност и просперитет. Спестява ми куп глупави младежки грешки и несполуки... Това да ви звучи познато в друг контекст а? Още не?
Същите „правозащитници“, които биха се разпищяли за свещеното ми право да кажа „Не!“ в гореописаната ситуация – са готови да ми прегризят гърлото, ако кажа „Не!“ в друга ситуация. Като например, че – ми не, не желая и не мога да бъда наистина толерантна към нрави и порядки, кото са ми чужди на мен. Не, не искам да ги опознавам, че да ми харесат. Не, не ми харесват дори, когато ги опозная (по принуда). Не, ужасно са ми неприятни дори за гледане, смущават ми ежедневието, притесняват ме. Не, не съм съгласна тези хора да променят така света в който съм родена и ми харесва на мен. Не, аз като жена родена, възпитана и живееща в светска държава в Европа – не мога да понеса и толерирам в квартала си жени, ходещи облечени като призраци по улиците. Ама не ми е проблема в облеклото им само по себе си, а в това, което същото изразява. А то изразява това, че тези жени, в моето „светско“? общество и държава – нямат нищо общо с мен и моя „статут на жена“. Те са нещо друго. Нещо което е назад във времето и еволюцията на моето общество и това „нещо“ не ми е приемливо да го има. Не и тук. И не защото не харесвам тези жени, а защото ги съжалявам. Те не ме съжаляват, просто ме мразят, или поне не ме харесват. Ми не моЕм се разбра, няма как да живеем спокойно заедно. Нищо сложно. И не се налага изобщо да го правим всъщност. Обаче нямам право да кажа „Не! Това не ми харесва и не го искам и толкова!“. Понеже така съм ислямофоб, расист, ксенофоб, фашист и к'во ли не още от сорта... Що бе?!! Нали и аз имам права уж. Нали за всичко? Нали свободна воля, свобода на изказа? Защо с куп закони ми се ограничават ТОЧНО тези свободи по ТОЧНО тези въпроси? Защо правото ми да живея в Европа по европейския НАЧИН е нормативно ограничено, подсъдимо и забранено за изразяване всъщност? Защо нямам право да не искам да живея в някакво изкривено копие на Иран, ама нейде из Европа?

Демокрация викате? Ми демокрацията има някои базови принципи, сред които е „волята на МНОЗИНСТВОТО“. Мнозинството може и да не е право, но има право да не иска да го агитирате "колко не е право" точно и да го ПРИНУЖДАВАТЕ да си променя позицията. Формално де. Защото то реално - не си я променя, а само заради външен натиск - не смее да си я изрази. Което води до "тенджера под налягане", която все някога гърми де... (Брейвик е типичен пример) Мнозинството има право да реши как иска да живее. Така, ама чаак толкУ демократи не сме в Европа се оказва ;) Хайде молим, направете един референдум в цяла Европа, да питате искаме ли, или не „бежанци“, „интеграция“, „толерантност“. „милти-култи“, ислямизация, бурки, джамии и постъпете според ДЕМОКРАТИЧНИЯТ принцип – каквато е волята на мнозинството – това. Ще направите, ама нъцки. Щото и детето ми може да предвиди какви ще са резултатите от това.

Права, права, за всички и всичко. Само аз и вие нямаме елементарното право да кажем: „Не! Не искам“. В „собствения си дом го нямаме“. В него всеки друг - има право да иска всичко, а ние задължение да му се усучем всякак и да му угодим на искането. Щото така било „европейско“ и „цивилизовано“.

И в този си текст – изкарвам настрана цялата световна политическо-финансова игра за момент. Нарочно се връщам на базовото (УЖ!), около което се твори и легитимира цялата сега ставаща простотия. А то е, че ние нямаме право да кажем „Не!“ насред „света на правата и свободите за всичко“. Това е тотален абсурд. Това е същото, като да ме омъжват насила за някого, с „ама аз за твое добро“, „ще видиш в бъдеще, че ще имаш ползи“, „ще свикнеш, не е толкова лошо...“. Ми не искам да имам ползи бе! Не искам да ме убеждавате и принуждавате за нищо. Защо нямам право да не искам а?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!