0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #20 -: Октомври 04, 2015, 14:44:20 pm »
Това с лъжите и мен ме вбесява.
Питам директорката на градината при подаване на молбата какво им е отношението към гледането на  филмчета в градината. Отговорът беше, че те ги занимавали, не толерирала такива неща....
Поне да каже, че им пускат в някакъв промеждутък, ще разбера, ама при такъв отговор да ми се връщав къщи още първия ден гледала  няколко нови филмчета- е направо ми призля.


*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #21 -: Октомври 04, 2015, 14:51:52 pm »
Добре, де. Не мога да разбера защо въобще имат в градините на какво да гледат филмчета. За какво ми е иначе да ходят на градина? Че аз мога и вкъщи да си ги сложа пред екрана и те да гледат (нямаме телевизор, но и компютърът ще свърши работа при нужда). Толкова ли е трудно да ги оставят да играят или да им четат книжки, да режат, изрязват, да съберат листа и да направят някаква апликация, да им разкажат за есента, да порисуват? Има хиляди неща, които могат да правят и със сигурност учителките знаят по-добре от такива лаици като мен. Знам, че са им малки заплатите и сигурно не са мотивирани, писнало им е, някои деца са невъзпитани, ама какво да направят нормалните родители?! Те не са виновни за нищо.  :x

*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #22 -: Октомври 04, 2015, 18:35:55 pm »
Абе не е до директорка, и двете ми деца ходеха в една и съща градина. В групата на голямата телевизора беше в един шкаф, сигурно за 4 г. да са го пуснали два пъти. В групата на малката почти всеки ден им пускаха филмче след 5 часа зимата, т.е. когато не са навън и родителите не си ги взимахме от двора.
*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #23 -: Октомври 04, 2015, 21:39:47 pm »
Аз бих се оплакала на директорката. Да видим какво ще лъже и маже!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #24 -: Октомври 05, 2015, 08:31:10 am »
Ооооо, свате, идея си нямаш как мажат.
Значи на онази РС, след като ги репликирах на момента, че това с „отписваме децата на 31.05.“ не вярно, да знаеш само колко мазничко, с усмивка и благ тон ми беше обяснено, че „то това е било преди, сега вече не може“ и бла, бла, бла. Само дето аз със съвсем същия тон съм обяснявала на клиент, че няма как да му направя това, което иска, понеже няма право, няма как да стане и .... Понеже чисто и просто не ми се е занимавало. Не се гордея с това, ама съм го правила и тона ми е много познат.
« Последна редакция: Октомври 05, 2015, 10:30:53 am от Pesheck »
*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #25 -: Октомври 05, 2015, 10:12:54 am »
Абе Пеше, я им кажи, че ще отнесеш въпроса до инспектората. Аз се ядосвам само като ви чета. За ТВ в градините, познавам родител, който имаше големи претенции да Се гледа, защото "детето така било свикнало в къщи", дори наличието на ТВ често е спонсорирано от родителите, някой носят и ДВД-та, аз съм безмълвна по тоя въпрос.
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #26 -: Октомври 05, 2015, 10:15:01 am »
Наистина би било удачно всички деца да са с елементарни телефони, но пък от друга страна как да спреш прогреса?! Вече никой не използва елементарни телефони, а и самите деца се оправят много по-добре със смартфоните от голяма част възрастните. В интерес на истината при Мия имаше невероятен ефект играта на теклефона ми. Финната й моторика се подобри в пъти. Разбира се в нейния случай това е положително. Явор пък реди много добре пъзели, което също е положително за развитието му. Мисля си, че най-удачно би било да се въведе правило, което да важи за всички ученици, за да няма сърдещи се. От друга страна има много възможности съвременните технологии да се използват в учебния процес. Вместо да се ограничват таблетите, да се използват в час.
<br />[link=http:
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #27 -: Октомври 05, 2015, 11:51:28 am »
Момичета, чета ви за тези смартфони и аз мисля, че малко излишно се притеснявате и сте малко крайни в позицията си. Още не ми е дошло до главата и не знам как ще реагирам спрямо моето дете, но не ми се вижда толкова страшно това, че щяло да изиграе една игра. И аз като Мешко си мисля, че това е част от прогреса и ако едно дете се ограничава откъм нови технологии, това по-скоро би го ограничило, отколкото да му попречи нещо на развитието.
Моят племенник например (на 5.5 г), иска да играе на игри. Давам му телефона си и точно за 10-15 мин му омръзва и ми го връща. И таблет има, но с месеци не си го е пускал. Предпочита да рита топка и да играе с колички. Кръщелникът ни пък обратно (на 6 г. е, няма телефон) само му дай телефони, компютри, таблети. Дори и да му ги вземеш пак не иска да потича и да поиграе нещо "истинско". Баща му, който много обича спорта, се е примирил, че синът му не е като него и това е. Различни деца са просто.
На племенничката ми пък (8 клас) в училище са им разрешили смартфоните, за да ползват речници. При нея проблемът е не само със смартфоните, а с телефоните по принцип, защото като стана 6-7 клас започна едно непрекъснато висене на телефона да си говори с приятелки (правеше нечовешки сметки), а сега със смартфона просто разшири тази комуникация и в социалните мрежи. Но тази болест ходи не само по децата, а и по възрастните  :lol:
*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #28 -: Октомври 05, 2015, 13:53:27 pm »
Аз лично не спирам прогреса. В къщи има и личен компютър, и таблет. Ползва ги и за учене, и за игри. Лимитирано, разбира се. Че и филми пускам чат пат.
 Но училището е място за учене, не за игра на телефони. А междучасието е за подготовка за следващия час и за кратка почивка. По-добре да я прекара в разговори и игри с приятели отколкото да забоде поглед в телефона.
И понеже не спирам прогреса, тя знае как да тегли приложения, обаче на телефона не смее, защото сме забранили.
*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #29 -: Октомври 05, 2015, 14:00:26 pm »
Естествено, че нищо няма да му стане, ако изиграе една игричка. Но още по-нищо няма да му стане, ако НЕ я играе в училище.
И аз вкъщи позволявам, но там мога да контролирам КАКВО прави...Вчера му казвам "айде, стига с тия миньони", а той ми отговаря "еххх, мамо... ако можех да те върна в детството ти и да ти дам един таблет - тогава щеше да ме разбереш"  :lol:
Но, попитан защо не си е изял банана в у-ще, като ми отговори, че нямал време, щото "на Преслав на телефона..." меко казано съм бясна. На родителите, най-вече...



*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #30 -: Октомври 05, 2015, 14:12:15 pm »
Честно казано - избягвам да чета тази тема, въпреки, че следва да пиша в нея. Откакто имам дете - все по-усърдно избягвам общуване с други майки, почти съм докарала степен "непоносимост" към поредното "тръш" на поредната такава. Вероятно съм просто много кофти майка и ще си плащам за това в бъдеще. Все ми е тая да ви кажа. Ако "цената" да съм "добра майка", минава през това да спра да съществувам като човек и да се втелясвам 24/7 в тотално незначителни глупости - предпочитам. Децата ни живеят в своето време и не те трябва да бъдат адекватни на нашите закостенели виждания за едно и друго, а ние да сме в час с техния реален живот и комуникация. Няма да му давам да гледа филми - ще ходи да ги гледа тайно при съученици, няма да му купя смарт - ще вземе да открадне накрая нечий такъв, защото и той иска да има, нормално е. В добавка - ще изградим помежду си едни лицемерни отношения, които да ми ядат главата, когато стане на години и не мога нищо да забраня, огранича, да контролирам и пр. Не, благодаря.

Може и да е случайно съвпадение - не знам, но всички щастливи и успешни хора, от моя си набор, които познавам - не са деца на "майки-орлици" ;) Родителите им имаха поведение "осъдително" почти, ако седна днес да чета из фейса и някой родителски форум, кое е "добро и правилно родителско поведение, полезно за децата". Към днешна дата - това са щастливи и успели възрастни хора, със свои семейства, с прекрасни отношения с родителите си. Онези "много обгрижваните ни съученици" - напротив. Стресирани, неадекватни, нереализирани хора, с някакъв безумен бекграунд от натрупани знания и умения, които не могат да прилагат, асоциални, без семейства собствени, тотално неспособни да се справят с реални живот. Това, че мама и татаи са им мислили доброто - е слаба утеха от моя гледна точка поне.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #31 -: Октомври 05, 2015, 14:14:44 pm »
абе какъв прогрес бре, да ми играят в междучасията, айде моля. :lol:
В къщи има 3 лаптопа, таблет, айпад, айпод и всичко друго ай което сетите, стоят си в шкафа, интереса е точно 10-15 мин. на 5 дена. Не са ограничавани, просто не ги оставяме да скучаят до толкова, че да кесят по таблетите :wink:

Ето например в събота бяха на испански сутринта, след това на баскетбол, обядвахме и поехме пътеките по витоша до вечерта.  :)

Допълвам, че със Сиса сме писали едновремно. Сис, защо тълкуваш нещата като "майки орлици", какво общо има в случая това. Говорим за нещо конкретно, не генерализираме. А конкретното е ако бяга фокуса - игра на телефон в междучасие, че и в час. Ами за съжаление ситемата ни е такава, че ако няма съдействие и от страна на родител учителите категорично не могат да се справят сами. Това е голата истина, образованието няма нищо общо с това което ние знаем.
Ето дадах пример с моите деца, никога не са ограничавани, предвид знаете професията на баща им в къщи гъмжи от всякакви техники. Още в невръстната възраст от 2г. и двете имаха айподи, нищо че елена нейния го миеше със сапун на чешмата, че бил мръсен :lol: Ми не, не са вманиячени, напротив. Така че не знам какво точно се има предвид под толкова често използвания термин-майки орлици, може би само тези които децата им ходят боси и голи по контейнерите не спадат в тази графа според теб. :wink:
« Последна редакция: Октомври 05, 2015, 14:22:02 pm от StefiZ »
*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #32 -: Октомври 05, 2015, 14:23:49 pm »
Стеф, ужасно е разбира се да играят на оная боНбонената игра в междучасието вместо на ластик.  :lol: :lol: През 2015-а. Как може да не им се играе на каквото на нас ни се играеше едно време? Потрес!  Съботната ви програма ще е такава, докато можеш силово да налагаш програмата ти, което хич не е пиниза в тия неща. ;)  Скоро няма да можеш, или ще я налагаш още известно време с "насрещно мусене", но не са ли запалени те по нещо...няма как да е трайно като навик и желание. Още по-малко ще бъде, ако то се случва за сметка на друго, което те наистина искат в момента. Хипотетично го казвам, не отнесено към вашето семейство конкретно. Като механизъм просто.

Допълвам, щото четох сега твоето допълнение. Аз лично влагам в термина "майки-орлици" жени, които се занимават основно с житието-битието на децата си и често се видиотяват буквално в тази посока (не визирам теб, или друг писал тук), но предоволно ги гледам такива. Те друга тема нямат, те само с децата си и какво правят и не правят се разправят, па как трябва и не трябва, адска гордост за милиона неща дето им забранили... Тотални кукувици са това за мен. Имаше ги и по мое време, ама не беше за смарт-ове тогава, за други неща беше. Все тая какъв е предмета на видиотяване на мама - ефектът е същия. Трагичен. Аз поне - прокопсало дете на такива майки (родители) - лично не познавам. Че тая простотия все с добри намерения е била - нямам грам съмнение, ама...к'во от това?

Телефон в училище - да. В час да се ползва - не. Голямото сложно задание. Или им ги събират в една кутия преди час, или се пускат заглушители на сигнала по време на час. Няма нужда от особена дискусия и драма. Нито ще спрат да ползват телефони заради нея - прости, или сложни.
« Последна редакция: Октомври 05, 2015, 14:30:20 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #33 -: Октомври 05, 2015, 14:33:22 pm »
Стеф, ужасно е разбира се да играят на оная боНбонената игра в междучасието вместо на ластик.  :lol: :lol: През 2015-а. Как може да не им се играе на каквото на нас ни се играеше едно време? Потрес!

Повярвай ми, ако един възрастен "заиграе" с тях на ластик в междучасията, никак няма да им е скучно, напротив...



*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #34 -: Октомври 05, 2015, 14:47:18 pm »
еее кой говори за силово бе, ти пък, естествено, че ако не искат няма да го правят. Истината е че Деси обожава да ходи и на испански и на баскет. Елена към момента е поинерция щото кака й иска и ходи, та и тя да не е по назад :lol: Виж на шах се записала душата сама, майка й дори не й е минало през ум да я записва на шах щото освен как се местят фигурите друго не знае :lol:
Абе да са здрави, аз това се моля всеки ден, другото е вятър и мъгла. :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #35 -: Октомври 05, 2015, 14:55:34 pm »
проблемът със смартфоните и липсата на концентрация в час е сериозен, нека не намесваме орлиците в тая работа. Джибруле, па ще ми се обидиш, ама изчакай душко да стане детето ученик и пак ще приказваме.

мешко, изобщо не е вярно, че никой вече не ползвал обикновени телефони. звучиш ми като Мария Антоанета, дето не знаела, че като нямаш хляб да ядеш, решението не е да ядеш пасти. смартфоните са изкуствено и принудително наложен продукт, в чиято мрежа се хващат и оплитат яко и възрастните, та какво остава за крехките детски мозъчета и психики. последиците са толкова много пластови, че ви е просто трудно да си ги представите всичките.


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #36 -: Октомври 05, 2015, 15:13:12 pm »
Разликата е, че вкъщи правя осъзнат избор какво и колко да му разреша. А в случая на Неда в междучасието никой за нищо не ги контролира. И да, реално трябва да си починат, а не да си натоварват още психиката.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #37 -: Октомври 05, 2015, 15:17:17 pm »
На Митака му е обяснено, че ако злоупотреби с телефона, звъни за няма нищо, играе или загуби, няма да има друг. Още, че той служи за връзка с нас при нужда. Звука му е перманентно изключен.
Е, веднъж исках аз да му се обадя, спешно беше, ами звънях на госпожата, той не чува вибрация. Ненужна вещ е телефона за децата, но и аз не спирам прогреса  :P
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #38 -: Октомври 05, 2015, 15:36:35 pm »
Сакън, как ще спираме прогресЪТ :lol: :lol:
Ама-ха, я оставете децата да се развиват, те знаят най-добре! :wink:
*
Re: Нашите пораснали деца през октомври 2015
« Отговор #39 -: Октомври 05, 2015, 15:58:53 pm »
Ахам... и утре като ги заваря да гледат порно в междучасието (на една приятелка се случи - във 2-ри клас), пак ще викаме "да живей прогреса"!

... ама вижте как живна темата, а?