0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #460 -: Ноември 25, 2015, 19:47:22 pm »
edit, и от мен стиснати палци  :goodluck: да устискате 2 в 1 още няколко седмици! Пожелавам ти леко раждане, здраво бебче и незабравима първа среща с бебчето ти!  :bighug:
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #461 -: Ноември 25, 2015, 20:55:07 pm »
edit аз когато влязох в болницата си бях взела 2-3 пижами за мен, 4-5 бодита за бебето, памперси цял малък пакет за новородени, биберони, 2 шишета, чехли за мен, ръкавички за бебето, шапчица, мляко (тоник) за смяна на памперс, дозиран физиологичен разтвор и май това беше....Аз бях 4ри дни в болницата, като цяло бях сигурна че шишетата са излишни, защото планирах да кърмя, но не ми се получи в началото и добре че имах шишета в мен, за да се цедя и да давам на бебето. Общо взето всичко влезе в употреба, бодитата се сменят бързо, защото понякога бебето връща кърмата, абе повече да има по-добре, а там няма къде да переш...ето още неща за които се сещам:
- книга, iPod, или нещо за да ти минава времето по-бързо
- аз си бях взела спрей с вода за пръскане, защото бях сигурна че ще раждам нормално
- сутиен за кърмене + подложки (незнам дали така се казват, които се слагат на зърната)
- много важно ако кърмиш, някакъв мехлем за зърната, който да мажеш след всяко кърмене!!
- дамски превръзки или от тези за родилки

За това се сещам... :)
« Последна редакция: Ноември 25, 2015, 21:03:38 pm от Krisi08 »


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #462 -: Ноември 25, 2015, 22:17:50 pm »
Едит и аз като Криси, предпочитам да съм запасена и съм носила повече неща от препоръчаното. Памперсите може би ще си стоят при теб ако бебето е при теб и ще си ги върнеш в къщи, останалите, иначе по 6-8 броя на ден са необходими. Аз също носих шишета, кърма в болницата не ми слезе и си трябваха. Носих и залъгалка, той я плюеше, но аз като млада ентусиастка упорито му я давах  :lol: Пакет мокри кърпи, пакет сухи. Тук често се носят памперс чаршафи-постилат ти ги да не им изцапаш чаршафа. Ако не дават нощници от там 2-3 задължително са необходими, чехли някакви гумени, че да не ги намокриш в баня/тоалетна. Превръзки, подплънки за кърма там не съм носила, но може и да трябват. Крем за зърна задължителен, козметиката, която сметнеш за нужна за теб. Ластик за коса ако е дълга също не е лошо да имаш. Нещо за четене не е лошо да имаш под ръка ако остане време :)
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #463 -: Ноември 25, 2015, 22:33:12 pm »
Криси умишлено не ти честитя че аз съм страхлива, мрънкаща и суеверна. Като потвърдят тогава. Ох дано всичко е наред. Пожелавам ти го с цялото си сърце. Едно малко тупкащо зрънце, събрало в себе си цялата вселена.
Благодаря ти от все сърце.
Мен все ме придърпва нещо, ту от ляво ту от дясно, помня, че и с дъщеря ми май имах такива придърпвания, но незнам защо се стряскам толкова...


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #464 -: Ноември 25, 2015, 22:34:33 pm »
Вземи си лаптоп, или таблет за удобно цъкане в нет-а. И ден-два да останеш само, ако имаш свободно време - ще имаш всичко за четене под ръка, опция лесно да качваш снимки, да приемаш поздравления и пр. ;) Аз изкарах 3 дни и половина в болницата и повечето време - добре че беше лаптопа. Вкл. когато бебето беше при мен - то си спеше и с часове нямаше нищо за правене. Мен скуката много ме мори, та не поемам рискове по въпроса.
За другото - не мога да съм ти полезна, в моята болница всичко беше от тях, ама аз нали "за всеки случай" - помъкнах куфар с всичко и така си го пробрах после. Ползвах само дрехите предвидени за изписването (за двама ни) душ-гелът и четката си за зъби. За секциото ми дадоха служебна нощница, тип "рокля", ама то няма начин, все пак катетър имаш за някакво време и пижама не е удобно. Като го махнаха - си облякох удобни "цивилни" дрехи и си стоях с тях. Пижамите, които бях купила за там - ги подарих на мама чисто новички, аз не ползвам такива неща просто. Обръщам повече внимание на това какво за себе си да вземеш, защото е важно ти да се чувстваш комфортно докато си там, а всеки от различни неща има нужда. За бебето - вече са ти казали какво е нужно. И нещо да си пропуснала - ще ти осигурят от болницата, не се тревожи изобщо.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #465 -: Ноември 25, 2015, 23:43:19 pm »
Нищо не четох а3 - максимално гледах да си отспя между телефонните ра3говори и ви3итации, кърмене, преобуване. Ама имах съквартирантка, дето 3вънеше на майка си, мъжа си и свекърва си след всяко хранене на бебето, преповиване и т.н. Бе3 майтап - на всеки 3 часа и на тримата едно и също - колко и3яло, от коя гърда, акало ли е... Мноооого досадно. А мен много ми се спеше, че цяла нощ не спах с контракции (не ви плаша - не ме е боляло, просто ми беше неспокойно :) ) и сутринта след раждането бях уморена. А малката пък първия ден спа сигурно 12 часа - все я наглеждах няма ли да се събуди вече. Крем 3а 3ърната също не съм пол3вала още. С баткото ми се наложи да пол3вам 2-3 пъти и пол3вах медицински от аптека, а не ко3метичен. Моето скромно мнение е, че с крем ще се и3нежат повече 3ърната, а бе3 него някак се адаптират и нямаш грижи после ;) Другото е да не се миете при всяко кърмене със сапун, че и3сушава и се пука кожата на гърдите. Ама може да е до кожа.
Най-добре питайте - във всяко родилно имат ра3лични условия и списъци, какво ви е нужно. 3а Турция и а3 3нам, че може и часове след раждането да те и3пишат, ако всичко с мама и бебе е Ок. То май така е по-добре, че а3 лично само се и3нервих от тридневния престой - нито кой 3нае какво ми пока3ваха 3а бебето, нито имахме проблеми, налагащи медицинско лице (слава Богу). В началото, докато бебе само спеше, а3 не можах да се наспя от досадната съквартирантка и постоянно щъкащия персонал. А у дома щях да му дръпна един хубав сън.
Леко раждане на всички, 3а които моментът наближава ;) И 3драви мами и бебета!


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #466 -: Ноември 26, 2015, 12:36:53 pm »
Бебе, на твоето мнение съм за тия излишни и с нищо необоснавани болнични престои у нас, когато РЕАЛНО - няма нужда да си в болница. Ако си болен - ок, ама иначе... Ама това са административните простотии на НЗОК де. След едно естествено раждане, протекло без усложнения, майката и бебето като са добре и без проблеми - ми айде 24 часа да има престой. Да се пуснат изследвания и на двамата, да се сложат ваксини, да е под надзор майката, ако недай Боже има следродови усложнения, някой кръвоизлив и пр. Ако е първо бебе - да й покажат акушерките каквото трябва за кърмене, къпане и пр. Ама 3 дни?! Обаче изпишат ли те по-рано пък - НЗОК не им плаща пътеката и точка по темата. То от ей такива простотии се генерират ненужни болнични разходи, пък за наистина належащите такива - все не стигат парите.
Аналогична история с ваденето на третата сливица на Дани. Отидохме в 8 сутринта, пуснаха кръвни, извадиха я малко преди обед, мина час и нещо докато съвсем излезе от упойката, докторът ни прати да ядем в ресторанта до болницата. Тоя оперирания, дето нали следва да е на умирачка се наплющя обилно и взе да вади душа да го водим в "Джъмбо".  :lol: Там повилня два часа, напълнихме една торба с играчки и "гоу хоум". И до днес няма идея, че нещо са му правили де. Говори за "онзи хотел в Пловдив, дето имаше един доктор с бонбони".  :lol: Описаната ситуация по "каноните" на НЗОК изисква два дни ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН болничен престой, ако и да няма грам причини и показания за такъв. Иначе не плащат процедурата. И не, не е въпрос на "медицински стандарт", защото за същата процедура платена кеш - здравните власти не изискват такъв престой, а е по преценка на лекаря. Демек - яко се точат едни пари, ама якооо. За ражданията - също.
Щото няма логика след безпроблемно естествено раждане да те държат три дни. А мен след секцио (също безпроблемно) лекарят да ми каже на третия ден, че съм за изписване. Пък каквото ще да е - все пак е коремна операция моето, плащам си за всеки ден престои и от чисто финансов интерес само - бива да ме държат повече. Но хората бяха коректни и като няма нужда да вися там - казаха ми да си Одя. Толкова не го очаквах, та останах още една нощ в болницата, за да се приготвят близките да ме прибират, не щото нещо го налагаше от медицинска гледна точка.  :lol:

И понеже съм супер консерва. Ако ще седя в болницата с бебе - ми барем да ми го гледат те бебето за някакво време, да преобуват и пр., че да мога да си почина от това раждане все пак, ако ще оставам някой ден не по медицински показания някакви. Ако и това не правят - естествено, че у дома ще ми е по-добре с помагачи, да си отспя, да не ми досаждат някакви "съкилийнички", да щъка персонал 24/7 и пр. Пък то у нас какво? Хем седиш в болница без нужда, хем докато седиш - сам опъваш каиша за всичко с новороденото. Логика, логика... :lol:
« Последна редакция: Ноември 26, 2015, 12:38:56 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #467 -: Ноември 26, 2015, 13:14:26 pm »
Пък то у нас какво? Хем седиш в болница без нужда, хем докато седиш - сам опъваш каиша за всичко с новороденото. Логика, логика... :lol:
То каиша ще го опъваш и в къщи, ама ще имаш условия ;) А в болницта - ко ще и най-лъскавата частна да е - нямаш домашните удобства. Най-много да е като в хубав хотел, ама домът си е друго. Не 3наех, че след секциото са те и3селили на трети ден, но и а3 след секциото на третия ден вече исках да си ходя поради описаните в предния ми пост причини. Чувствах си се добре, бебето - също и ра3геле на третия ден ми го дадоха. А на петия ден, на ви3итацията докорката като се обърка нещо, че трябвало да седя още ден и щях да ревна, ама не - вдигнах скандал как ще ме държат още  :witch: Още повече, че от цяла България се бяха и3сипали посрещачи на дългоочакваното бебе :)
Мисля, че от цялото ни писане бременните може да се успокоят, че раждането не е толкова страшно - и нормалното, и оперативното, ако няма някакво усложнение. Щом се чувстваме добре и готови 3а дома преди предвиденото време ;)


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #468 -: Ноември 26, 2015, 18:04:07 pm »
Момичета, благодаря за съветите. Аз си имах някакви нахвърляни неща в един списък, които принципно съм чувала, че искат в някои болници в БГ, но ми се струваше, че доста от тях са излишни, а и за 1-2 дни не можех да преценя какви бройки да взема. Ще приготвя чантата още тази седмица, а пък и да забравя нещо, както е казала Jbrul, все ще си го набавя някак.
Не ми се ще да разчитам много на ММ да ми носи нещо допълнително, че като го знам в паниката как от примерно 5 поръчани неща ще забрави или обърка поне 3, по-добре да си предвидя нещата отрано :D , знам си "стоката".
Изтеглила съм си няколко книги вече и поне четиво ще имам. Като се има предвид, че езика им не го шпрехам много, е ясно, че няма да обсъждам със съседките по легло някакви задълбочени теми  :lol:, затова и книгата ще ме спасява .
Мен не ме е страх от раждането, нито съм първата нито последната, все ще мине някак, ама после това висене там ще ме побърка. Дано всичко да е наред и да ни изпишат на следващия ден още и аз ще си се оправям у дома, както си намеря за добре.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #469 -: Ноември 26, 2015, 18:30:28 pm »
Леко да ти е раждането editи бързо да си се прибирате у дома после! Багажът не го мисли толкова - базово, каквото вземеш - по-вероятно е да върнеш неползвани повечето неща де. Ако случаааайно нещо не си взела и потрябва - дори в калпавите, български държавни болни съм чувала, че ти го намират и носят, ако ще с мусене да е, ама - гол, без памперс, без помпа за кърма, без превръзки - оставен няма. Какво да говорим за при вас ;) Супер, че не му береш страх на раждането, за мен това е правилната нагласа, аз направо на парти го ударих моето де  :lol: И само хубави са ми спомените от това събитие. Разбира се, мен щото нищо не ме и заболя, което ми беше най-важното за да съм ОК, че затова. Ама аз съм такава просто. Други жени - на болки не се плашат - за тях пък рязане, бодене и анестезии са големият кошмар. Важното е, че и в двете "групи" - все сме оживели, доволни и имаме живи и здрави деца. Скоро и ти ще си в отбора.  :D

Бебе, без да си кривя душата ти казвам, че след първата си нощ у дома с бебето  - бих платила неопределена сума да си ни вземат пак в болницата и бих се закотвила там, докато стане на 4 поне Дани.  :lol:  :lol: :lol: Уви - такава опция не се предлагаше. Пък преди да се роди как се нервех, че изобщо ще имам болничен престой и как се бях накобрила... Голяма съм гъска. :lol: Че аз там си бях жива царица. Гуши-муши бебе, дам някое шише АМ (доставено навреме и направено както трябва, без и с това да се разправям), носят и на мен кльопачка -  ям си, то си спи, сменя някой памперс и си гледам рахата. Спя, лежа, цъкам си на компа и пр. Вечер им го връчвам - къпане хранене, спял, не спял - мама кърти като пор и  това е. Като се прибрах...мани, мани.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #470 -: Ноември 26, 2015, 19:17:20 pm »
Едит, аз след раждането имах огромна нужда от сън, нощта след раждането не можах да спя и в следващите дни си наваксвах. За всеки случай са тия занимавки за теб.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #471 -: Ноември 26, 2015, 20:56:42 pm »
Аз пък явно заради хормоните, бях откачила и само седях около бебето. Абсурд някой да го вземе или да спи отделно, за да си поспя аз. 3 часа след секциото ни дадоха бебето с мъжа ми сами да се оправяме. Ест.помагаха при нужда, но сега като си говорим с мъжа ми, незнам колко е било правилно, аз буквално не съм знаела къде се намирам целия ден след секциото, та чак до другия. Явно от обезболяващите, ама дори не помня кой ме е поздравявал по телефона, та незнам как и бебето съм "гледала"  :lol:
Идваха да я вземат за къпане в 5-6ч и аз като луда седях и чаках "кога ще ми върнат бебето"....отдавам го на хормони или някакъв вид следродилна ненормалност, защото продължи 1 месец... :lol:



*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #472 -: Ноември 26, 2015, 21:09:44 pm »
Krisi08, мисля че твоето се води естествено поведение на родилка да ти кажа, а моето - напротив.  :lol: То веднага след секциото и аз си бях навила да седи при мен малкия и можеше, ама майка ми добре, че ме убеди тогава да им го дам за през нощта. На другия ден вече установих, че е била права и повече "хормонални проблеми" от този вид нямах. Както иска майката - така трябва да е мисля аз :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #473 -: Ноември 26, 2015, 21:18:31 pm »
 :grouphug2: Прегръдки за всички момичета от мен. Благодаря ви много, желая ви много спокойствие и на вече родилите и на бъдещите мами, а на всички, които се борят за бебче стискам палци и не губете вяра и надежда, скоро ще ви видим тук! ;)

Jbrul, твоят престой в болницата е бил явно достоен за сравнение с този на принцеса Кейт, къде го намери този уют и рахътлък  :D  :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #474 -: Ноември 26, 2015, 21:21:40 pm »
Пора3смяхте ме  :lol: Няма да досаждам с повече описания на родилния ми опит. Радвам се, Едит, че си спокойна и по3итивна 3а раждането. Всичко ще мине нормално и ще чакаме да пишеш скоро в бебешката тема.
Криси, чакаме 100%-вото потвърждение 3е бебче(та) ;)
« Последна редакция: Ноември 26, 2015, 21:26:46 pm от bebe_13+15 »


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #475 -: Ноември 26, 2015, 21:23:10 pm »
Аз пък бях решила, че ще аи почивам , докато съм в болницата. Качвайки се на втората вечер да си прося свещичка за "тропкане",  още от стълбите чувам пищящата ми Слънчогледка, викам брех сигурно си внушавам, не може да моето. Обаче беше тя, единственото ревящо от 10 бебета. В следродилната ми глава се разигра сцената с пребитото бебе Никол и забраяих и свещичка и "тропкане", ревнах, че искам да ми свалят бебето и след 10 мин ми я свалиха и повече не им я дадох, за друго освен къпане. За щастие,при мен не ревеше и спеше почти през цялото време, а аз от адреналин ли от що ли, следващите няколко седмици не помня да съм спала дълбоко и спокойно.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #476 -: Ноември 26, 2015, 21:51:22 pm »
Jbrul, твоят престой в болницата е бил явно достоен за сравнение с този на принцеса Кейт, къде го намери този уют и рахътлък  :D  :lol:

Аааа сакън, тя естествено ражда тая жИна, че и два пъти вече, за мен си е чисто "анатема" такова изживяване.  :lol: :lol: :lol: Иначе сериозно, в България, в болница в Пловдив беше моето и наистина всичко беше перфектно и щастливо. Желая ти същото да помниш и споделяш за твоето раждане! (като емоция разбира се, не като "техническо изпълнение")  :wink:

Синеочка, не съм убедена, че ако преди моето раждане беше станала случката с бебето Никол и аз щях да го оставя нощем на акушерките. А и все пак мама беше при мен през цялото време, та и да ми беше зле и да искам да спя и каквото...имах сигурен човек да се грижи за него. Но когато аз раждах - "страхът от акушерките" се заключаваше до грубо и авторитарно отношение на същите в държавните болници и толкова. Никой не си беше помислял, че можело и много по-лошо от това да бъде.  :? Все пак - вярвам, че това с бебето Никол е инцидент, много кофти стечение на куп обстоятелства за един човек, който не е стабилен по принцип психически и накрая това. Не мисля, че родилките трябва заради това - да гледат на акушерките вече като на потенциални насилници (убийци) на бебета. Дано никога повече не се случи такова нещо!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #477 -: Ноември 27, 2015, 00:14:41 am »
Балзак, няма да ми плашиш подопечните с естественото раждане. Не е толкова страшно, а и има и упойки. С упойка бих могла да родя още няколко пъти (не казвайте на мъжа ми).  :lol:

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #478 -: Ноември 27, 2015, 03:28:01 am »
Пък понякога толкова не е страшно естественото раждане, чак може да не ра3береш, че раждаш и 3а малко да родиш в колата на път 3а родилното ;)


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #479 -: Ноември 27, 2015, 07:42:21 am »
Добро утро, момичета, помагайте, който е бил първите 12 седмици на утрогетсан+естрофем+дуфастон.
Вече съм почти накрая, в понеделник съм на първи преглед ЖК, обаче вече трети ден се събуждам с главоболие. Не съм настинала или грипозна, няма промяна в начина ми на живот, не съм пътувала, снощи мерих кръвното - обичайното ниско 72 / 107.
Възможно ли е да е от лекарствата?