0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #440 -: Ноември 23, 2015, 11:01:10 am »
Момичета ваксината за антитела се слага при тяхното наличие. Ако майката и бебето са с различни резус фактори, а не кръвна група. На всяко тримесечие ни пускат изследвание и ни следят, задължително е. След като се родят бебетата им проверяват кръвната група и ако се окаже, че сме с различни резус фактори се слага ваксина на майката за да не се образуват антитела. По този начин се избягва проблем при следваща бременност. Знам че е желателно да се слага и при аборти, но простете невежестото ми не съм наясно. Аз съм 0+ и през изминалата седмица коментирахме това с доки. Чакаме новите резултати за антителата, бебчо да не се окаже с отрицателен резус фактор. 
Честито на новодошлите хайде тая тема да се размърда малко.
На момичетата към края ох не ви завиждам, идвам... Аз не съм качила де и имам съвсем малко коремче, но съпруга ми веднъж ме нарече Принцеса Пампадур предполагам че шегата ще зачести. Аз така наричам осолената сланина. Не се обиждам да забавлявам се като се гушвам до негои му казвам искаш ли да помилваш Слона твоя приятел....
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #441 -: Ноември 23, 2015, 15:00:02 pm »
Криси, честито! Пожелавам ти на финала едно здраво и хубаво бебче.  :bighug:
Аз до тук съм качила 13 кг. и се чувствам много добре, но вече тежестта ниско долу си оказва влияние и предпочитам да си полежавам. Днес на консултацията бебката беше активна, вече тежи 2,600 кг. Доктора ме предупреди, че май няма да изчакам до термин, а след две седмици да имам готовност вече. Другата седмица съм пак в болницата и така до края, който не е далече :)))) .
Ние сме купили почти всичко, само остана количка, козметика и няколко дребни неща. Днес изпрах останалите дрешки и утре ще се мятам да гладя :) .
Иначе дискусията с ваксините я следя с интерес, което ми подсказва следващия път да разпитам и за тях, защото не зная как процедират тук.
Спокоен следобед на всички  :grouphug2:
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #442 -: Ноември 23, 2015, 15:21:49 pm »
Krisi08, добре дошла  :welcome_1: , успешна бременност до края и здраво бебче на финал!
Аз също като bebe_13+15 знам, че се слага инжекция само на жени с отрицателен резус фактор. Аз така и не разбрах zyza какъв резус фактор е.
edit, и на теб не ти е останало  :), Как разбра доктора, че може да не изчакаш до термин, шийката ли ти гледа на ехографа? Ти също ли ще раждаш естествено като Нелка? Да, разпитай си за ваксините, защото явно във всяка държава е различно.
Хубав следобед и от мен на всички!  :D
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #443 -: Ноември 23, 2015, 15:44:51 pm »
М-и, цигу, абсолютно съм съгласна с това, че човек трябва да се информира от научни и достоверни източници.

За съжаление, ЛЛ не винаги е такъв. За доказателство може да намерите и гледате предаването на Валя Ахчиева от 19 ноември за ваксината Пентаксим. Оказва се, че ваксината с която боцкат в БГ е незаконна, няма нищо общо с тази, която се употребява в ЕС и не е озаконена за използване в ЕС. Така че осведомяването му е майката и в случай подобен на този с Пентаксима, поне да си търсят родителите и да си купуват ваксини от ЕС, а не да се бодат с нелегални медикаменти.

В случая на зуза, когато държавата ПОЗВОЛЯВА правото на ИЗБОР, абсолютно е задължително да си знае правата, а не да си мисли, че я задължават да прави нещо против волята й, както примерно е в БГ и САЩ.

Доколко ваксините са спасили света е спорен въпрос и има мнения и доказателства както в едната посока, така и в другата. За мен е важно човек да има право на избор. Както едни хора са алергични към лактоза, други към пенецелин, трети към гъби, четвърти към глутен, така е и с ваксните. В САЩ (и в другите западни държави, но НЕ и в БГ) съществува компенсационна програма, по която родители на деца УВРЕДЕНИ от ваксини, получават обезщетения. Следователно в света е признато за ФаКТ, че увреждания вследствие на ваксини съществуват. В Англия също предупреждават, че ваксината носи риск, но въпреки това е препоръчителна.

Аз изобщо НЕ съм ПРОТИВ хората да се ваксинират. Но да си говорим, че риск няма и да НЕ проучваме как е по света си е пълна лудост. Както и да се доверяваме на ЛЛ, който се оказва, че ни е инжектирал с незаконен препарат...

А тези, които са "залитнали" са залитнали, защото са пострадали. Дано на никого не се случва. Но това, че на нас НЕ се е случило, не означава, че на никого не се е случило или няма да се случи. Риск винаги има за всичко. Затова трябва да сме толерантни към пострадалите и "залитналите" и да вземаме най-добрите решения въз основа на личните ни обстоятелства, а не един калъп за всеки.

[скоба отварям да примерни лични обстоятелства, които налагат ваксинация, и такива, които НЕ налагат подобна: в БГ и САЩ новороденото се ваксинира срещу хепатит, който е полово и кръвно предаван. Рискова група са бебетата на наркомани, проститутки и жени с повече от един партньор. Следователно те задължително трябва да си ваксинират бебетата. Въпросът е ЗАЩО се ваксинират всички бебета, включително и тези извън рисковата група. Бебето ще прави секс още в болницата? Или ще се дрогира и татуира?
Същата ваксина НЕ се прилага в Англия и ЕС. Там се смята, че новороденото няма да прави секс, татуировки или хероин и не е заложена тази ваксина в масовия имунизационен календар. Дори и да я искаш--> няма я.

Така че кой е прав, кой крив и редно ли е с един аршин да мерим всеки, трябва сами да проверим и да се убедим].

А за тези, решили да предпазят бебчо от коклюш в първите часове на раждането, ваксината за бременни се слага между 28-32 г.с. Не знам дали се предлага в БГ, но може да питате.

Хубав и успешен ден на всички и се извинявам за дългата публикация, но се надявам да съм дала полезна информация.

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #444 -: Ноември 23, 2015, 16:55:14 pm »
Моля ви, момичета придържайте се към темата за бременност и раждане.Споделяйте тревоги и се наслаждавайте на всеки момент.
Това са безценни моменти до който сме стигнали много трудно.

Ако искате да помогнете на друга двойка да се радва на своето малко щастие можете да го направите като купите от сувенирите на Зачатие http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1325:2015-06-10-17-26-29&catid=179&Itemid=108

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #445 -: Ноември 23, 2015, 17:15:41 pm »
Доколко ваксините са спасили света е спорен въпрос и има мнения и доказателства както в едната посока, така и в другата.

Въпросът е ЗАЩО се ваксинират всички бебета, включително и тези извън рисковата група. Бебето ще прави секс още в болницата? Или ще се дрогира и татуира?


Доколко ваксините са спасили света от масови епидемии, водили до смърт и трайни увреждания, каквито днес няма заради болести, за които имаме ваксини - изобщо не е "спорен въпрос". По него има не просто мнения, а и доказателства "с лопата да ги ринеш". В "другата посока" - има само мнения, което е доста по-различно от "доказано е".

На въпросът ти защо в болницата още се слага първа доза за хеп. Б. Заразяването се осъществява, когато кръвта и другите телесни течности на заразения човек попаднат в контакт с телесните течности на незаразен човек през микроскопични ранички в покривката на тялото (кожа, лигавици на половите органи и ректума). Вирусът на хепатит В е изключително заразен, т.е. микроскопични количества кръв са способни да пренесат инфекцията от един човек на друг.
Други начини за заразяване, освен посочените от теб са: заразяване по време на хирургични операции или зъболекарски манипулации при използване на заразен инструментариум, контакт на наранена кожа или лигавица със заразена кръв при използване на чужди ножчета за бръснене, дори и четки за зъби. Преливане на кръв и кръвни продукти не го споменавам за у нас, счита се, че този начин се среща в страни от "третия свят" все още, но доколко и ние не сме такава - може да е наистина спорен въпрос понякога. Нямаш и гаранция, че няма да претърпиш инцидент налагащ кръвопреливане в точно някоя такава държава.
Изобщо не хипотетично. Новородените често си драскат личицата неволно, затова доста майки им слагат ръкавички. Ама доста не слагат, например аз и почти всичките ми познати. Едно такова драснато и някой, който пръска слюнка, говорейки разпалено наблизо и е заразен и микронче попаднала в драснатото по бебето - ей ти я белята. Да не говорим колко често растящото дете има куп такива рани по себе си, заради непохватност, получени при игра - все са вход за тази инфекция.

Но разбира се - какво разбират специалистите, пред колективния интернет интелект де ;)








НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #446 -: Ноември 23, 2015, 17:59:33 pm »
edit, и на теб не ти е останало  :), Как разбра доктора, че може да не изчакаш до термин, шийката ли ти гледа на ехографа? Ти също ли ще раждаш естествено като Нелка? Да, разпитай си за ваксините, защото явно във всяка държава е различно.
Хубав следобед и от мен на всички!  :D

С доктора се разбираме горе-долу на английски и след прегледа с ехографа, каза че бебето е слязло още по-надолу, дори ми препоръча да не се навеждам, свивам и всякакви такива движения. Не е споменавал за шийката нищо, само изрази мнение, че след две седмици трябва да имам готовност, за да няма изненади. За сега ще е нормално раждане и дано до края да си остане така. Тук масово лекарите предпочитат секциото (дори и да няма причина за това), но моят лекар за сега каза, че всичко си е нормално и изобщо не коментираме другия вариант. :)
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #447 -: Ноември 23, 2015, 22:34:23 pm »
Аз съм 0+ и през изминалата седмица коментирахме това с доки. Чакаме новите резултати за антителата, бебчо да не се окаже с отрицателен резус фактор.

Не знам какво ти е казал лекарят ти, но щом си с положителен резус фактор опасност няма, независимо от резус фактора на детето.

Проблем има само при отрицателен на майката и положителен на детето.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #448 -: Ноември 23, 2015, 23:47:13 pm »
Аз съм 0+ и през изминалата седмица коментирахме това с доки. Чакаме новите резултати за антителата, бебчо да не се окаже с отрицателен резус фактор.

Не знам какво ти е казал лекарят ти, но щом си с положителен резус фактор опасност няма, независимо от резус фактора на детето.

Проблем има само при отрицателен на майката и положителен на детето.

Проблем има, при различен резус фактор на майката и плода при първа бременност, ако тя е последвана от втора (трета, пета) и пак бебето (бебетата) са с различен резус фактор от майчиния. Затова по въпроса биват следени бременни жени, за които бременността не е първа и които вече имат родено дете, с различен резус фактор от майчиния. Лаишки обяснено - при първа такава бременност, майчиният организъм образува антитела. Което не е проблем. При втора от същия вид - тези антитела могат да сработят и в такива случаи се взимат превантивни мерки, за да не се случи. Този момент е отдавна известен на медицината, дори "кварталните" АГ-та знаят за този риск и питат бременните, които следят, ако се налага - взимат се мерки и така. Нищо страшно няма, или опасно. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #449 -: Ноември 24, 2015, 01:16:44 am »
Аз съм 0-  и затова при първата ми бременност ми биха инжекцията(казоха,че ако искаме да имаме второ дете трябва да я бием,з-то ако бебето е с различна група от моята да не образувам антитела срещу него)дъщеря ми се роди с 0+  .Сега казохме,че за повече деца не плануваме  но те пак ще ми бият(нещо и аз не разбрах тогава)-а пък знае ли човек,може Господ с още деца да ни дари!
   
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #450 -: Ноември 24, 2015, 10:29:27 am »
Маки, гледах я Валя Ахчиева. Това е загубен половин час ако питаш мен, от толкова увъртане се изнервих. Всъщност ваксината е същата, просто не знаем дали е произведена в същите условия, защото не знаем какви са практиките в Турция и те не са контролирани от ЕС. Това че частните фирми подлежат на невероятен контрол, а държавата си прави каквото иска, надали е ново за някой.
Маги, извинявам се за поста, просто не се сдържах.
Едит, нормално е ти да си подготвена за бебе, ми то дошло :)
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #451 -: Ноември 24, 2015, 11:45:43 am »
Бебе, това с вит.К е нормално. Дават го и при нас на всички новородени. Не са ме питали. Само ме информираха.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #452 -: Ноември 24, 2015, 13:33:47 pm »
Бебе, това с вит.К е нормално. Дават го и при нас на всички новородени. Не са ме питали. Само ме информираха.
А, не думай? В тази цивилизована държава, където правата ти са гарантирани и там ли такива своеволия?  :lol:

Сега нещо сериозно искам да ви кажа момичета, особено на бременните за първи път. НЯМА такова нещо като "задължителни ваксини" (или прием на медикаменти) никъде в ЕС, вкл и у нас. Вкл. защото здравната помощ във всички закони, наредби, правилници и пр. е формулирана като ПРАВО на гражданите, а НЕ като тяхно задължение. Може да бъде съден лекар, ако не ви окаже помощ, или ви навреди с намеса, но не и гражданин да бъде подведен под отговорност, че е отказал лекарска помощ/медицинска намеса.
Майките, които пищят по медии, форуми и пр., как някой против волята им е ваксинирал децата им, дал им някакъв витамин и друго - реално лъжат. Лъжат, защото преди да се случи това от което се оплакват - те никъде и пред никого не са заявили волята си тяхното новородено да не бъде ваксинирано например, с предвидените по имунизационния календар ваксини у нас. Държавната здравна политика - предвижда рутинно и безплатно такива ваксинации за всички новородени, поради което също толкова рутинно - те биват поставяни в родилните отделения. Всяка бъдеща родилка има право ИЗРИЧНО, вкл. в писмен вид да откаже такива манипулации за бебето си. Не ги отказват обаче, защото? Ми защото 9 месеца обикновено зяпат колички, дрешки, креватчета и пр., но не се интересуват от тези неща, преди да родят и да зависнат в БГ-мама. ТОГАВА вече им хрумва колко ужасно нещо са то ваксините, как в болницата им нарушили правата и пр. Сори, ама като не си се информирала ти какво се прави в болницата - не ти е крива болницата. Да си питала, да си си решавала кое как и пр. Не се ражда от днес за утре все пак - време тия неща да ги проучиш - бол. Ама те даже не помислили, не попитали и после - задължителни ваксини, насилие, правата им... Тъпотии.
Още "по-весели" са следващата категория, които си ВОДЯТ лично бебетата при педиатъра за поставяне на ваксини по календар. Да сте чули за случай на педиатър изтръгнал бебе от ръцете на майка му и да му е боднал една ваксина, докато тя крещи, че е против? Не сте, няма и да чуете. Такива майки обясняват следното: "Аз отидох на консултация, педиатърът ми каза, че е време за еди коя си ваксина, аз споделих, че не съм много убедена, че трябва. Педиатърът ми изброи рисковете, ако не я сложим и аз тогава се уплаших и се съгласих, ама всъщност бях против". Всъщност изразът обичайно е: "Педиатърът ме НАПЛАШИ и аз...". Педиатърът е медицинско лице, което има много точна представа какво е полиомиелит, коклюш, хепатит Б, дифтерия, тетанус и други такива "приятни" неща. Знае също така процентите на смъртност, или инвалидизация, ако човек си лепне нещо такова, да не говорим бебе. Педиатърът ИНФОРМИРА тези майки какво рискуват, отказвайки дадена ваксина, не ги "наплашва". Просто си е плашещо какво ти се случва, ако те хване полиомиелит, лекарят какво да ти каже по темата?! "Няма страшно, кара се на крак"? Ми, ако го каже - бива да си изяде дипломата и жив пациент да не вижда повече. Значи имаме какво? Един път коректна информация от лекаря към майката, втори път липса на принуда спрямо нея - тя си решава дали ще вземе под внимание медицинските аргументи, или няма и ще откаже ваксината. НИКОЙ не може да я сложи насила и през главата й. Толкова. И ей тия същите гъски (без извинение), които описвам - масово ревЪт, че не ги били информирали лекарите и ваксините у нас били ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ и те нямали право на избор за здравето на децата си. Процедурата както описах е такава, че ни едно от тези твърдения не е състоятелно.
Държавната политика също така е насочена към защита на здравето на обществото, а не за угаждане на прищевките на всяка полуграмотна кукувица в това общество. Поради което - за постъпване на децата в ясли и градини (по закон и в училищата) - здравните власти изискват това дете да има имунизационен паспорт, с всички поставени по календар ваксини. ИМА правила, за особени случаи и съвсем законно "освобождаване" на деца от тази процедура. Страшен геноцид, дума да няма.  :lol:
Посещението на ясла и градина - не е задължително. Това са звена предвидени в помощ на родителите, АКО желаят да ги ползват. Ако не - никой не им пречи да си гледат лично децата, у дома и да не си ги ваксинират. Тяхна воля. Принуда бихме имали, ако са задължителни ходенето на ясла и градина, ама само с поставени ваксини. Пък такова нещо няма. Тия "много загрижени за здравето на децата си" родители - се оказват по-загрижени от ползването на помощ за отглеждането му в детско заведение, ако може държавно, че да ляга тънко. Извинете, ама ако наистина съм убедена, че детето ми бива тровено и увреждано с ваксините - няма сила, която да ме накара да му ги поставя. Камо ли за да ходело на ясла/градина.  8O Т.е. става дума за чиста проба лицемерие и поза в такива случаи и "ако мине". Ама не минава де и аре пак - нарушени права, дискриминация, задължителни били ваксините и пр. глупости.
Нарушени закони - има всъщност. И те са в частта, че ваксинирани, неваксинирани - всички деца се допускат до училище. Не би следвало по закон, но все пак - прави се, за да не бъдат ощетени тези деца. Та оказва се, че зорът на антиваксърите е докато стане време за училище, как да си гледат децата сами и затова са писъците. Отстояването на такава позиция - иска усилия, ляга скъпо, не им изнася отникъде такова положение. Иначе нали - здравето на детето им е най-важното на света. Във форума де ;)

Казвам ви ги тези неща по две причини. Колкото и да съм ЗА ваксините, коректно е да сте информирани, че имате право да откажете всяка една - за детето, за себе си, ако сте наистина убедени, че трябва.Има си съответния ред за тези неща, запознайте се с него, възползвайте се, ако желаете. И второто още по-важно е, че огромната част от кресливките по тази тема - са си ваксинирали децата "щото гадният педиатър ги е уплашил" навремето и ги насилил и н'ам какво си. Децата им са живи и здрави и те продължават да си ги ваксинират както е по календар и си нямат никакви битови ядове с тези въпроси. И здравословни нямат де. И от тази си позиция - търчат по телевизии и из нета и бълват всякакви апокалипсиси на бременни жени и майки на малки деца. Да не говорим, че т.нар. им "информация" по тези въпроси е обикновено от доста съмнителни източници. Или оповестяват като факт, нещо ОТДАВНА доказано като невярно вкл. от самия автор навремето твърдял такова нещо, като "има връзка между ваксините и аутизма". И куп, куп други неверни твърдения се изливат, които при желание - с два клика можете да проверите колко точно са неверни и защо. И стига с тия дивотии за фарма-мафията. Тя има интерес да боледуваме всички, мнго, често и тежко. Цъкнете една статистика колко точно много, често и тежко боледуващи от полиомиелит има например, след като се въвежда ваксина срещу него масово. Вижте данните и за преди ваксината, процентът на смъртност и инвалидност и повече няма да се налага да разсъждавате по темата. За тези с по-здрава психика - има и снимки бол, ама не ги препоръчвам, дори за небременни.

Извинявам се на всички, ако ви досадих с този пост, но и аз съм била бременна, ясни са ми майчините страхове буквално от ВСИЧКО и, че човек става много податлив, несигурен, какво решение ще вземе, дали ще е добре за детето му... Та ви съветвам - опичайте си акъла, ровете, четете, проверявайте си източниците винаги и едва тогава взимайте решения за такива важни неща.

На всички желая безоблачна бременност, леко раждане и здрави бебета!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #453 -: Ноември 24, 2015, 17:18:31 pm »
Edit, стиснати палци за леко раждане! :bighug: :bighug: :bighug:  Дано все пак почака още малко.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #454 -: Ноември 24, 2015, 21:20:57 pm »
м-и sol edit благодаря ви много, дано се задържа  :wink:
Чакам преглед на 1.12, дано всичко е наред и ще ми е по-спокойно да пиша.

макиВ БГ мисля, че  не са задължителни ваксините..., поне познавам хора, които не си ваксинират децата....
Във Франция дори не съм питала, каквото е трябвало съм слагала на малката....а Вит.К давахме всяка седмица в течение на 3 месеца (може и 2, вече не помня, Вит.Д всеки ден до 6тия месец, а Вит. К всяка сряда, но не помня до кога..)

И аз нещо не разбрах, защо на 0+ въобще сте коментирали антитела...Те са само ако майката е с отицателен резус фактор, а бащата е с положителен (както сме ние с мъжа ми). Тогава има шанс детето да вземе положителния резус фактор на бащата и да повлияе на бъдеща бременност на майката. И след аборт се слага, но след определени седмици за застраховка, ако случайно ембриона е бил с положителен резус фактор. Дъщеря ми е с положителен като баща си, в течение на три дни след раждането се следи дали майката изгражда анти-тела, ако да, се поставя  Аnti-D гама-глобулин, ако не, то нищо не се слага.
« Последна редакция: Ноември 24, 2015, 21:22:32 pm от Krisi08 »


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #455 -: Ноември 24, 2015, 21:52:57 pm »
Мили момичета, бъдещи мамчета, най-официално ви каня на предстоящото Коледно парти на сдружение "Зачатие".Ще се радваме да дойдете, да ви се порадваме, да дадете кураж и сила на другите опитващи момичета!Ето подробности за събитието http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51365.msg1117977;boardseen#new

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #456 -: Ноември 24, 2015, 23:11:43 pm »
И аз нещо не разбрах, защо на 0+ въобще сте коментирали антитела...Те са само ако майката е с отицателен резус фактор, а бащата е с положителен (както сме ние с мъжа ми).

Именно. В кръвта с положителен резус фактор не се образуват антитела, това е особеност само на резус отрицателната, така че следенето на родилки с положителен резус фактор е безсмислено.

Вариантите са:

Майка с положителен резус фактор - няма проблем независимо от резус фактора на детето.

Майка с отрицателен резус фактор:
- баща също с отрицателен - няма проблем (бебето е с отрицателен)
- баща с положителен резус фактор:
-- бебето е с отрицателен, наследен от майката и няма проблем
-- бебето е с положителен, наследен от бащата и се поставя  Аnti-D гама-глобулин като превенция за евентуална следваща бременност.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #457 -: Ноември 25, 2015, 00:14:22 am »

И аз нещо не разбрах, защо на 0+ въобще сте коментирали антитела...Те са само ако майката е с отицателен резус фактор, а бащата е с положителен (както сме ние с мъжа ми). Тогава има шанс детето да вземе положителния резус фактор на бащата и да повлияе на бъдеща бременност на майката. И след аборт се слага, но след определени седмици за застраховка, ако случайно ембриона е бил с положителен резус фактор. Дъщеря ми е с положителен като баща си, в течение на три дни след раждането се следи дали майката изгражда анти-тела, ако да, се поставя  Аnti-D гама-глобулин, ако не, то нищо не се слага.

Именно. В кръвта с положителен резус фактор не се образуват антитела, това е особеност само на резус отрицателната, така че следенето на родилки с положителен резус фактор е безсмислено.

Вариантите са:

Майка с положителен резус фактор - няма проблем независимо от резус фактора на детето.

Майка с отрицателен резус фактор:
- баща също с отрицателен - няма проблем (бебето е с отрицателен)
- баща с положителен резус фактор:
-- бебето е с отрицателен, наследен от майката и няма проблем
-- бебето е с положителен, наследен от бащата и се поставя  Аnti-D гама-глобулин като превенция за евентуална следваща бременност.

Това изчерпва темата в детайли, копвам ви цитатите по нея накуп за по-прегледно за бъдещите майки.  :D
« Последна редакция: Ноември 25, 2015, 00:21:24 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #458 -: Ноември 25, 2015, 13:07:54 pm »
В моя случай следят заради предишната бременност. Нищо че съм с положителен, нямаше как. Никой не знае тогава ембриона с какъв е бил. Всичко беше много кофти и аз бях с натравяне на кръвта от инфекцията. Да не се подесетвам знаете я историята. Може би за това сега следят да не стане съкатлък. Не се оплаквам от прекомерно внимание, предпочитам да са стриктни, че главите им откъсвам и без помоща на нокти.
Едит стискай и ние с теб.
Криси умишлено не ти честитя че аз съм страхлива, мрънкаща и суеверна. Като потвърдят тогава. Ох дано всичко е наред. Пожелавам ти го с цялото си сърце. Едно малко тупкащо зрънце, събрало в себе си цялата вселена.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #459 -: Ноември 25, 2015, 17:12:11 pm »
verechiria, milch, м-и много ви благодаря за подкрепата.  :hug2: Ще стискам до колкото мога, дано и малката да стои мирно още няколко седмици.

Обаче имам едно чудене...след многократни питанки какво да си нося за болницата, лекарят каза, че не е необходимо нищо специално - някакви дрехи за мен, дрешки за бебчето и малко памперси и лични пренадлежности, каквото преценя. Тук престоят в болницата е 1 ден или максимум 2 дни (ако всичко е наред). И не мога да преценя колко памперса и какви бебешки неща да взема за ден-два. Ако може вече раждалите мами да изкажат мнение, ще съм много благодарна.